Weblap, domian, segítség!

Adamkadmon
Létrehozva: 2017. június 16. 22:24

 


Sziasztok,


 


 A következő a helyzet. Csináltam egy honlapot, ilyen fancy, elérhető online weblapkészítővel. Nem tudom, hogy beírhatom-e ide a nevét, majd lent max körbeírom, hogy melyik.


 


Miután kész van, kész lett nem vettem még hozzá külön domain. Megnéztem és  ezen a helyen egy  évre minimum 150 ojró. Picit sokallom ;-)


 


Ugyanakkor nem jelenik meg a google keresésben, sehol, és már január óta elérhető. (Csak Google Ad-dal)


 


 


Kérdések:
- Mennyi lenne reális egy sima domainért egy évben, mennyi lenne a legolcsóbb?


 


 - Lehet-e átvinni máshol megkreált weblapot? (azt írja igen, de kételkedem, hisz az ő engine-jüket használtam, nem hiszem h ilyen jófejek lennének, hogy csak átrántom.. ) Viszont nem lenne jó újrakezdeni az egészet.


 


 - Azért nem dobja ki a google keresés, mert nincs még saját domainja? Vagy miért nem találja meg a keresőszavakat? (mondjuk a fő kifejezést a címben?) 
- S leginkább: Tud-e valaki ebben segíteni?


 


 


 


 Köööösziiiii


 


 


 

11 hozzászólás
 1. 2019. augusztus 22. 13:5911.

  Szia,


  Sorban a válaszok:


  - Egy .hu végződésű domain kb. 2000 forint évente. A legtöbb szolgáltatónál kedvezményt is kapsz, ha több évre vásárolod.


  - Természetesen, egy már meglévő weblapot különösebb probléma nélkül át lehet helyezni másik tárhelyre.


  - Ez valószínűleg keresőoptimalizálási probléma. Ezer oka lehet, különböző keresőszavakat illetően valószínűleg nincs elengendő autoritásod. Kellene egy átfogóbb weboldal elemzés mielőtt bármit is lehetne rá mondani.

 2. 2019. június 11. 16:1510.

  talan ket ev alatt ezt mar megtette. Kerdesem:tesztelitek hogy elohozhatoak -e  regi topicok ? mertmo djuk ez a valsz mar 2 ev utan egy kicsit megkesett vagy ez a te hirdetesed lenne vagy a weblapnak fizetett hirdetes ?

  előzmény:
  viragocska55 (9)
  2019-06-11  15:10
 3. 2019. június 11. 15:109.

  Az online weblapkészítők még nagyon gyerekcipőben járnak.


  Én azt javaslom vedd fel egy szakértővel a kapcsolatot és készíttess egy WordPress weboldalt.


  Ár érték arányban biztos hogy így fogsz a legjobban kijönni.

  előzmény:
  Babyface83 (2)
  2017-06-16  22:58
 4. 2019. március 4. 11:478.

  Szia! :) Nem tudom, megoldódott-e már a probléma, sikerült-e javítani a megjelenéseket. Lehet, hogy érdemes lenne egy keresőoptimalizálás stratégiát készíttetned a vaktában lövöldözés helyett.


   


  Ők például a stratégia mellett át is vizsgálják a weboldalad állapotát: https://www.matebalazs.hu/kapcsolat.html

 5. 2019. február 18. 10:167.

  Szia, a keresőoptimalizálás teljesen más tészta, mint a domain. A Google lehet azért nem találja a honlapot, mert egy egyszerű WordPress honlapnál sokszor véletlenül bekattintják, hogy a keresőrobotok nem járhatják be az oldalt. 


  Egy domain ára egy évre 1500-2000 forint. Ami még fontos, hogy mindenképpen a saját nevedre foglald. Amit írsz, nagyon magas ár, abban már a weboldalnak is benne kell lennie. 


  Egy honlapot pont úgy lehet költöztetni, mint egy családot. Kicsit körülményes, de simán át lehet vinni egyik tárhelyről vagy domain-ről a másikra.

 6. 2019. február 15. 12:156.

  Szia.


   


  Általában a weblapkészítőknél nem a domain, hanem inkább a drag-n-drop típusú builder-t veszed meg. Ez lényegében kiveszi a fejlesztőt a folyamatból, és te magad tudod felépíteni az oldalt.


  A SEO egy teljesen más téma, arra vajmi kevés hatása van a weblapépítőknek, vagy a domainnek (hol regisztráltad, stb.) A host-nak már nagyobb jelentősége van, de még az is eltörpül a keresőoptimalizálás többi faktorához képest.


  Ahogy a többiek mondták, a domain pár ezer Ft-ba (esetenként pár száz Ft-ba) kerül évente, ezért ha domaint kapsz csak több tízezer Ft-os áron, akkor elkezdhetsz gyanakodni.


   


  Remélem segített 

 7. 2017. szeptember 18. 16:495.

  Nem tudom, hogy aktuális-e még, de szerintem az ilyen ingyenes tárhelynél/szerkesztőnél, illetve annak SEO-zásánál jobban járnál, ha vennél egy saját domaint és átköltöznél oda, ha máshogy nem, sima linkkel átirányítva a usereket. "Honlapszerkesztő", azaz könnyen kezelhető motor így is feltelepíthető egyetlen kattintással, pl. Wordpress vagy Joomla. Itt tényleg mindent te magad tudsz megadni, jobban lehet seo-zni, a keresők is jobban szeretik az ingyenes tárhelyeknél, komolyabban is nézel ki stb.

 8. 2017. szeptember 14. 13:074.

  Sziasztok, 


  én csak a google-ös részhez tudok hozzászólni. 5 éve vezetem a saját, kreatív hobbis kis üzletemet, és az elején, ugyan döcögősen, de beindult az üzlet, voltak érdeklődőim, vevőim. De az utóbbi 1,5 évben elkezdett lecsökkenni a számuk, és én is azt láttam, hogy a google-ön körülbelül az 4-5. oldal környékén jelenik meg a honlapom. Mivel nem értek ezekhez a dolgokhoz, én kerestem egy céget, aki segíthet nekem.


  Nemrégiben felkértem egy online marketing céget (http://rhino-marketing.hu/), akik a keresőoptimalizálással (előtte nem is tudtam, hogy létezik ilyen szó ) és a linképítéssel felhozta a honlapomat az első 5 találat közé 


  Remélem, segítettem valamit 

 9. 2017. június 16. 23:133.

  Ugye? Az oldal egyébként w-vel kezddik és ix.com mal végződik. :)


   


  Van benne még tárhely meg mittoménmi, de valójában nem valami emberbarát...

  előzmény:
  Babyface83 (2)
  2017-06-16  22:58
 10. 2017. június 16. 22:582.

  Ez rengeteg, irreálisan sok pénz egy domain-ért. Ennyiért csak a domaint kapod? Szerintem tutira jár még mellé valami szolgáltatás, ami miatt ennyibe kerül. Persze, hogy át lehet vinni egy máshol kreált weblapot, miért ne lehetne? Hogy a google miért nem dobja ki, annak elég sok és bonyolult okai lehetnek. Általánosságban elmondható, hogy a google olyan találatokat vesz előre, amikre sok link mutat (tehát népszerű).

Címlap

top