Ti mire gondoltok közben?

tapsifüles
Létrehozva: 2005. június 20. 09:33
Nagyon szeretek különféle zenéket hallgatni, és, ha olyanok a körülmények, lehunyom a szemem és a zene hatására, a hangulatát átvéve különféle történetek kezdenek kirajzolódni lelki szemeim előtt. Ezeket sok minden befolyásolhatja, pl. ha a számnak van szövege (akár magyar, akár idegen nyelvű), vagy, ha van videoklipje.
Arra lennék kíváncsi, kinek milyen asszociációi vannak, mikor éppen a kedvenc számát hallgatja.
Íme most az enyém: Norah Jones – Don’t miss you at all (itt hatott rám a szövege, ezért leírom)

Norah Jones: Don’t miss you at all

As I sit and watch the snow
Fallin' down
I don't miss you at all
I hear children playin' laughin' so loud
I don't think of your smile

So if you never come to me
You'll stay a distant memory
Out my window I see lights going dark
Your dark eyes don't haunt me

And then I wonder who I am
Without the warm touch of your hand

And then I wonder who I am
Without the warm touch of your hand
As I sit and watch the snow
Fallin' down

I don't miss you at all
I don't miss you at all
I don't miss you at all

"December közepén, egy hóeséses szombaton késő délután a szobában ülök az íróasztalom előtt. Hallom, ahogy a hátam mögött a kandallóban pattog a tűz, és közben elgondolkozva nézek ki a félig elfüggönyözött ablakon. A szomszéd gyerkőcök éppen hóembert építenek, össze-vissza viháncolnak, miközben próbálják elhelyezni a répát a hóemberen… Mosolygásra késztetnek, ahogy közben megfürdetik egymást a hóban, hógolyóznak, vagy éppen a hóban csücsülve nevetnek a többieken. De megrázom magam, és visszatérek ahhoz, amit idáig csináltam: levelet írok Neki, a Férfinak. Ránézek a félig telerótt papírlapra, majd hirtelen a kezemben lévő töltőtoll önálló életre kel, szélsebesen szántja a papírt, míg végül a lap aljára érve bevégzi feladatát. Szokásomhoz híven újra elolvasom az irományomat, és mire a végére érek rájövök, csak annyit kellett volna írnom: HIÁNYZOL!"
605 hozzászólás
 1. 2020. július 29. 19:30605.

  Kedves Kosaras!

  Most már értem, így már teljesen világos! :)
  Egyébként meg a "mentésed" tökéletes - a George Michael klipben és az általam adott Shanice szám klipjében is ott egy fotós.

  De, ha már ez így alakult, szerintem maradjunk a Te feladványod és az én plusz dalom összefüggésénél - nekem feltűnt valami, bár nem tudom, erre gondoltál-e. A Robert Miles klipben van egy rövid jelenet, ahol egy bohóc jelmezbe öltözött ember "bohóckodik", a Coldplay klipben pedig elefánt jelmezbe van öltözve a zenekar, tehát mindkét klipben van jelmez.... lehet, hogy gyenge próbálkozás, de azért hátha... :)

  És akkor én már adok is egy újat a Coldplay-re, ami szerintem nem lesz nehéz, íme. :)

  További szép nyarat, nyaralásokat, pihenést és kevés munkát! :)
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (604)
  2020-07-14  15:01
 2. 2020. július 14. 15:01604.

  Kedves Tapsi!


   


  Egy "kicsit" elsodortak a vírussal kapcsolatos plusz feladatok, ezért el is felejtkeztem a kis játékunkról - bocsánat! - Elolvasva a segítséged és visszaolvasva az eredeti hozzászólást jöttem rá, hogy összekevertem a dolgokat, mivel a plusz dalod és az előző dal között kerestem a kapcsolatot. Ha megnézed, akkor így logikus válaszokat adtam (apa-gyerek, stb). :-):-):-)


  Ha az eredeti feladványodat nézzük, akkor logikusan a fotózás, fotómodell illetve a fotós lehet a közös pont  (így könnyű).


  Nos, én még nem készültem feladvánnyal, de hamarosan....:-)


   


  k.

  előzmény:
  tapsifüles (603)
  2020-05-18  17:36
 3. 2020. május 18. 17:36603.

  Kedves Kosaras!

  Örülök, hogy én eltaláltam, vacilláltam, hogy odaírjam-e, hogy New York-i a taxi, végül inkább nem mertem, nehogy rosszat írjak...

  Viszont sajnos a Te megoldásaid nem olyanok, amikre én gondoltam... Egy kis segítség, hogy mindkét klipben van egy olyan tevékenység (foglalkozás), ami végülis egy fő motívum mindkettőben. Remélem így már kicsit könnyebb lesz...

  Addig még nem fejteném meg a Tiédet, egyelőre megvárom, kell-e még segítség. :)

  Szép napot: Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (602)
  2020-05-05  12:07
 4. 2020. május 5. 12:07602.

  Kedves Tapsi!


  Hmmm, Hmmm. Félmegoldás :-) Még céloztam is rá az előző körben, hogy az érintett klipeket nagyvárosban forgatták, melyekből az egyik New York. Az a taxi, pedig egy tipikus New York-i taxi, de elfogadom, mert mégse annyira szőrös a szívem.


  A te feladványoddal kapcsolatban az alábbi ötleteim vannak (a lépcső óta többet gyűjtök):


  - Kapcsolat a címben : apa - gyerekek,


  - Mindkét klipben van mozgás, autóval haladás,


  - Hasonló színvilág, bár ez még nekem is kétséges.


  Ha esetleg nem találtam volna el akkor kérek segítséget. Az én feladványom egy kellemes kis nóta, nagyon kedvelem.


  Szerintem szerencsés vagyok, mert HomeOffice is van de "terepen" is dolgozom, így nem vagyok bezárva, mozoghatok, ami általában jól esik. Persze az egyéb kimozdulások szinte nullára csökkentve, ahogy írtad, segítség a szülőknek, stb. Egyszer csak vége lesz ennek, bár szerintem még türelmesnek kell lennünk.


  k.

  előzmény:
  tapsifüles (601)
  2020-04-15  13:48
 5. 2020. Április 15. 13:48601.

  Kedves Kosaras!

  Köszönöm, hogy válaszoltál, és hát hogy egyből kettőt... és elvitted a hatszázast! :)

  Igen, eltaláltad, a nagyvárosi, felhőkarcolós környezet a közös, a Te feladványodban pedig talán a taxi lehet a megoldás... remélem...

  Én azért találtam egy feladványt, bár valószínű már volt a játékunk során, de talán nem ebben az értelemben, mint amire most gondolok közös pontként. ;)

  Nekem pedig itt egy plusz dal, ez nálam örök favorit ebben a műfajban - van benne finomság, de pörgés is, és szerintem nagyon jól össze lett rakva. :)

  És egy kis személyes - tényleg nagyot fordult a világ 1 hónap alatt mindenkinek, minden szempontból. Mi szülők full home office-ban (szerencsére nálam teljesen megoldató, a vállalati szintű engedélyeztetés volt egy darabig kérdéses, de végül sikerült), gyermek home school-ban (élvezi azért, hogy nem kell korán kelni, de persze rendesen noszogatni kell, hogy csinálja, amit kell), alig járunk ki, csak vásárolni időnként, akkor is maszkban, kesztyűben. Anyum bezárkózva, neki is vagy mi vásárolunk, vagy Tesco-t rendel, ő néha unatkozik, apum idősotthonban, ott remélhetőleg vigyáznak, amennyire lehet, hogy ne jusson be a fertőzés... Valamilyen szinten szabadság ez az egész, mert nem kell bejárni dolgozni, de rabság is ez a korlátozás, és rengeteg kétség és félelem, hogy mi lesz a közeljövőben... És persze beindult az allergia is, ami néha para, hogy most mitől is prüszkökök és folyik a szemem, de hát ez van... Persze, alapvetően nincs hiszti itthon, de nem mindig egyszerű a helyzet. De van pozitív oldala is, legalább ki tudunk festeni ez alatt az idő alatt, ezt amúgy is meg akartuk már csinálni. :) Remélem nálad is a körülményekhez képest normális a helyzet...

  Szép napot, sok napsütést - remélem ismét egyre több lesz belőle :)
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (599)
  2020-04-06  15:29
 6. 2020. Április 9. 14:12600.

  Kedves Tapsi!


  Enyém a 600. :-):-):-):-):-)


  Plusz egy nóta, ami a napokban "belemászott a fülembe" (a film nem az én stílusom, de ez a zene....).


  k.

 7. 2020. Április 6. 15:29599.

  Kedves Tapsi!


   


  Huhh, ez kemény menet volt, de sikerült megoldani a rejtélyt. Egyébként biztos az első pontomban, de 'hát az a lépcső...rendben :-)


  A Te megoldásod helyes, a vihar volt az én "furmányom". A feladványodban közös lehet a fekete-fehér nagyvárosi stílus, magas épületek és/vagy mind a két klipet világvárosban (Dubai és New York) forgatták. 


  Nekem ez a klip jutott eszembe első pillanatban, amikor megnéztem a feladványod. Talán nem a leghíresebb száma az előadónak, de nekem nagyon tetszik. Persze a kérdés, hogy mi lehet a közös pont? Előre szólok, hogy most "szőrős szívű leszek"..:-)


  Sokat fordul a világ az elmúlt hetekben, remélem, hogy jól vagy és kezelhető a helyzet. 


   


  k. 

  előzmény:
  tapsifüles (598)
  2020-03-16  18:53
 8. 2020. március 16. 18:53598.

  Kedves Kosaras!

  És igen, megvan a megfejtés!!! A 2. válaszod a helyes, a lépcsőre gondoltam, ami mind a Queen klipben, mind Madonnánál megjelenik. OK, tudom, nem ez a leghangsúlyosabb része a két klipnek, de valahogy nekem mégis ez ugrott be először... :)

  És akkor most én jövök - szerintem az általam adott dal és a Te dalod közötti összefüggés a vihar, vagyis a Thunder.

  Én most egy szerintem nagyon könnyű feladványt adok - ezt. Szerintem nem lesz nehéz megtalálni a közös pontot. ;)

  A plusz dalod meg - igen, Dido, nagyon kellemes, finoman libabőrző... :)

  Nekem most nincs plusz dalom, de mostanában sokféle videó ugrik fel a böngészőmbe, és pl, ilyenek is. Vannak elég eszméletlen produkciók is, ez nekem most nagy kedvenc. :)

  Vírusmentes napokat-heteket-hónapokat, bízom benne, hogy elkerül bennünket, szeretteinket!
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (596)
  2020-02-19  10:24
 9. 2020. március 3. 13:55597.

  Kedves Tapsi!


   


  Csak úgy, mivel a ma reggeli időben (szomorkás/esős, meg kedd....) pont egy ide (oda) illő dal ütötte meg a fülem, amit egyébként is kedvelek...:-)


   


  K.

 10. 2020. február 19. 10:24596.

  Kedves Tapsi!


  Semmi gond, nem kell mentegetőzni, így még egyszer végignéztem a klipeket..:-) Ötleteim, abban a sorrendben, ahogy eszembe jutottak: 


  - Beton oszlop, (vagy csak oszlop vagy csak beton..:-)


  - Beton lépcső, (vagy csak lépcső :-), beton már volt,


  - Víz (kikötő? bár azt nem találtam a Queen klipben)


  - Korlát/állvány


   


  Nos, ha a fentiek közül egyik sem, akkor szívesen találgatok tovább, de akkor már egy másodperc pontos képet kérek segítségnek. 


   


  K.


   

  előzmény:
  tapsifüles (595)
  2020-01-27  16:23
 11. 2020. január 27. 16:23595.

  Kedves Kosaras!

  Hú, hogy is kezdjem... na jó, belevágok a közepébe... sajnos egyik megoldásod sem helyes, de lehet, hogy csak az én asszociációm nem ül túlságosan...
  Akkor annyi segítséget adnék, hogy a Madonna klipben kb. 3:30-től kezdődően a képi világban kellene találni valami olyat, ami a Queen klipben is megjelenik. Lehet, hogy ez így már kicsit sok segítség, de remélem ezzel már meglesz a közös pont. ;)

  Addig még én sem tippelgetnék a Te feladványodra, bár ötletem azért természetesen van.

  Szép napot:
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (594)
  2020-01-07  11:23
 12. 2020. január 7. 11:23594.

  Kedves Tapsi!


   


  Folytatva a játékunkat, köszönöm a Queen dalt, amit nagyon kedvelek a Hegylakó első (csak az első!) részével együtt. A klipek többszöri végignézése után az alábbi ötleteim vannak: 


  - Madonna és a Queen, mint fogalmak kapcsolata, mindkettő "kedves nő" vagy Madonna és Prince kapcsolata hasonló megfontolásból, mint elképzelhető pár.


  - Mindkét klipben van szerelmi szál.


  - Mindkét klipet 1986-ban adták ki!


  Remélem az egyik talált...:-)


  Az én feladványom, egy újabb zene, érdekes képi világgal, ami nekem már kicsit sok (még éppen elmegy), de a szám, az fantasztikus.


   


  És a már szinte kötelező ráadás dal, ami nem más mint egyik kedvencem újdonsága.


   


  K.


   

  előzmény:
  Kosaras (593)
  2020-01-02  13:17
 13. 2020. január 2. 13:17593.

  Kedves Tapsi!


  BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK NEKED!!!  Remélem jó volt a szilveszteri buli és a fa alatt is sok szép dolgot találtál.


  A játékunkkal kapcsolatban most "csak" annyit tudok mondani, hogy a 2. számú ötletedre gondoltam, azaz az apa-lánya konfliktusra. Rövidesen jelentkezem a feladványommal is...:-)


   


  K.

  előzmény:
  tapsifüles (592)
  2019-12-10  11:36
 14. 2019. december 10. 11:36592.

  Kedves Kosaras!

  Hát, még igyekeznem kell ezzel a felpörgéssel, de a lényeg, hogy itt vagyok...

  A megfejtéseid mind nagyon kreatívak, én ezek közül a napszemüvegekre gondoltam, így ez telitalálat! :)
  A Te feladványodban pedig két dolgot vettem észre, ami közös lehet:
  1. A "filmes" lakásbelső és konyha mutatása a klipben.
  2. Az apa-lánya konfliktus mindkét klipben erőteljesen megjelenik.

  Remélem valamelyik (vagy mindkettő) talált... :)

  Nekem a következő klip és dal jutott eszembe a Te dalodról, remélem nem túl nehéz...

  További szép napokat, remélem azért időnként a nap is kisüt!
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (591)
  2019-11-18  16:07
 15. 2019. november 18. 16:07591.

  Kedves Tapsi!


  Igen, lehet hogy kicsit "ellustultunk", de itt a lehetőség a felpörgésre....:-) én nem vagyok semmi jónak az elrontója .


  A megfejtésed helyes, az autó volt a közös pont, a típus nem is érdekes. A feladványoddal kapcsolatban több ötletem is van: 


  - Mind a két énekes extravagáns, főleg ami a külsőt illeti. 


  - Cyndi klip címe ráillik Nikitára, aki valószínűleg csak egy kis mókára vágyik (vágyna).


  - Napszemüveg: a Cyndi klipben is megjelennek extra napszemüvegek és köztudott, hogy Elton John is szeretett ilyeneket viselni. - Remélem, legalább az egyik talált - süllyedt.


  Az én feladványom talán nem nehéz, vagy mégis? (nem az előadókban keresendő a közös)


  A bad gay-t én is nagyon kedvelem, olyan kicsit-nagyon őrült a csaj és a klip is. Én is megosztok Veled egy plusz dalt, amit mostanában gyakran hallgatok. 


  K.


   

  előzmény:
  tapsifüles (590)
  2019-11-11  13:21
 16. 2019. november 11. 13:21590.

  Kedves Kosaras!

  Úgy látom mostanában mindketten kicsit "ellustultunk" itt a topikon, de sebaj, a lényeg, hogy időnként azért itt vagyunk és ötletelgetünk :)

  Igen, eltaláltad, a fűszer volt a közös pont nálam.
  Nálad pedig talán az autó, ami a Spice girls klipben az elején tűnik fel, az Elton John klipben pedig ebben ül az énekes... a típusát ne kérdezd, úgysem tudom, de talán ugyanaz a kocsi lehet... vagy nem? :)

  Hoztam Neked egy feladványt, amúgy is bírtam az énekes csajszi extravagáns stílusát. :)

  És egy plusz1 dal - nemrég hallottam először valamiért nekem bejön ez az "őrület"... :D

  Szépséges napokat:
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (589)
  2019-09-12  15:04
 17. 2019. szeptember 12. 15:04589.

  Kedves Tapsi!


   


  Talán már le is tettél arról, hogy visszatérek - hisz oly sok idő telt el a legutóbbi üzenetváltásunk óta - de nem így lesz, visszatértem...:-) A nyár hosszú volt és eseményekben gazdag, remélem/gondolom a tiéd is. No, de menjünk sorban, hogy felvegyük a fonalat.


  A megoldásod elfogadom, mert nagyon ötletes és teszik. Visszanézve a klipeket én a gitárra gondoltam, ami jelentős hangsúlyt kapott mind a két klipben.


  A feladványodra az az ötletem, hogy az előadók nevében van a közös pont, azaz a paprika és a fűszer.


  Az én feladványom ez a zene, remélem nem lesz nehéz..:-)


  Szokásomhoz híven egy plusz dal, amit mostanában hallgatok.


   


  K.


   

  előzmény:
  tapsifüles (588)
  2019-05-09  15:07
 18. 2019. május 9. 15:07588.

  Kedves Kosaras!

  Hát igen, mostanában nekem sem volt időm a topikra, de már nagyon szégyelltem magam, hogy milyen régóta nem írtam, úgyhogy gyorsan válaszolok:

  Igen, a +-re és a Lady-re gondoltam! :) Te meg úgy gondolom, talán a kopár, puszta amerikai tájra gondolhattál ami ugyanúgy szerepel a Lady Gaga és a RHCP klipben is... legalábbis remélem...

  Én most a következő dalt adom fel, és bár elég más a stílus, remélem nem lesz nehéz megfejteni, mi lehet a közös pont... ;)

  És igen, a külön linkelt dalt én is nagyon szeretem, olyan finom, laza és jó a szövege is!

  Szép tavaszi napokat:
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (585)
  2019-01-25  16:17
 19. 2019. május 9. 14:46587.

  Igen, kedves Adagio, ebben rejlik a zene szépsége is, hogy kinek-kinek teljesen mást jelenthet. :)
  És a Te értelmezésed is átadja a dal egyszerű tisztaságát és gyönyörűségét, köszönöm, hogy megosztottad.
  Tapsi

  előzmény:
  Adagio (586)
  2019-01-25  19:16
 20. 2019. január 25. 19:16586.

  Nem hallottam ezt a dalt, gyönyörű szövege van. Számomra teljesen mást jelent, mint amit leírtál, és ebben rejlik az igazi szépsége.


  Miről szól szól ez a dal? A pillanat szépségéről, az elmén túli világ csodájáról, amit később az elme megpróbál szavakba foglalni. A gondolkodás állandó zaját néhány percre felváltja a csend, és egy ember megpillantja az élet valódi csodáját. Olyan mélységben jár, amihez képest a szerelem csupán a felszín...

 21. 2019. január 25. 16:17585.

  Kedves Tapsi!


   


  Az a helyzet, hogy nagyon-nagyon (tényleg nagyon-nagyon) sokat kellett gondolkoznom, ezeken (mivel kettő volt) a rendkívül nehéz, bonyolult, és szövevényes feladványokon.....:-), szerintem +(meg) és Lady, ugye?


  A te megoldásaid természetesen - mint mindig - helyesek, mindegyik.... A nyereményedhez külön gratulálok, jó dolog, amikor az ember nyer valamit. Nem is emlékszem, hogy nekem volt-e már szerencsém, talán egyszer, egy tombolán.


  Lady Gaga valóban megosztó, pár számát kedvelem, a többi úgy elmegy.


  Az én feladványom a következő zene. Az együttes maga szintén megosztó, néha szélsőséges, de sok számokat nagyon kedvelem.


  +1 ráadás, biztosan ismered ezt a zenét.


  Mostanában gyakran hallgatom, kellemes...:-)


  K.


   


   

  előzmény:
  tapsifüles (584)
  2018-08-14  11:49
 22. 2018. augusztus 14. 11:49584.

  Kedves Kosaras!

  Sajnos egy picit ki kell ábrándítsalak - én nem ezekre a megoldásokra gondoltam. Egy pici segítség lehet talán, hogy nem a Jazz+Az klip képi világában kell keresni a megoldást, és nem is a dalok szövegében... Remélem így már kicsit közelebb vittelek... ;)

  A Te dalodat eleve imádom, egyszer még nyertem is vele valamit az egyik rádióban (rövid részlet alapján kellett kitalálni, melyik dalról van szó, ez a Modjo dal pedig elég jellegzetes).
  Hogy mik lehetnek a közös pontok? Pl. a 2 fiú 1 lány felállás, a közös autózás (még az autóban való elhelyezkedés is hasonló), és talán még az a tény is, hogy valamit a tulajdonos engedélye nélkül kezdenek el használni (a Jazz+Az klipben a hajót kötik el, a Modjo klipben pedig a zenészek hangszereit kezdik el használni).

  És én már előre adok Neked egy újabb feladványt - ez egyáltalán nem lesz nehéz, sőt :) Az előadó elég megosztó, nem is minden dal tetszik tőle, de ez valahogy annyira szép, bőr alá mászós, hogy nem tudtam nem ezt feladni... :)

  Szépséges további nyarat!
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (583)
  2018-08-03  13:46
 23. 2018. augusztus 3. 13:46583.

  Kedves Tapsi!


   


  A megoldásid helyesek, mind a kettő, a ruhára én már nem gondoltam, de a dobozra és a keresztre igen. A feladványoddal kapcsolatban több ötletem is van (egy biztos: egy ez csodálatos magyar zene), de....


  1) A klip végén a lány narancssárga ruhája.


  2) Mind a két dalban duót énekelnek.


  (ha egyik sem, akkor kérek egy kis segítséget)


  Azonban nekem elég határozottan eszembe jutott egy klip amit fel is adnék neked. Régi nagy kedvencem, több hasonlóság is van, szerintem hosszú felsorolást tudnál írni, elég lesz egy (pár) is..:-)


   


  Üdv: K.


   

  előzmény:
  tapsifüles (582)
  2018-07-17  10:06
 24. 2018. július 17. 10:06582.

  Kedves Kosaras!

  Nálad is ott a találat, az őrületre, őrültségre gondoltam a két zene kapcsán! :)

  És akkor most az általad adott klip -
  1. a "dobozos" helyszín mindkét klipben
  2. a + jel mindkét klipben (Björknél a kamera közepén, a Cardigans klipben a "dobozok" oldalán)
  3. esetleg még Björk ruhájának anyaga, valamint a Cardigans klipben táncolók ruhájának anyaga
  Többet most nem találtam, remélem ez így elég! ;)

  Az én feladványom szerintem nagyon könnyű lesz, én most ezt adnám Neked. A filmet nem láttam, csak részleteket belőle, egyszer majd szeretném végignézni, mert megvan a maga hangulata szerintem, ez az adott dalból is érződik.

  +1: A hétvégén koncerten jártam Veszprémben és teljesen elvarázsolt a hölgy és a "bandája", nevezetesen Joss Stone. Íme egy kis ízelítő, bár nem biztos, hogy a Te stílusod, de ez így utolsó számnak a koncerten nagyon jól esett. (Maga a dal olyan 1:49 körül indul be, de az egész koncert hangulata már a videó elején érződik...) :)

  Szépséges nyári napokat!
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (581)
  2018-06-19  18:10
1 2 3 4 5

Címlap

top