Vito P.M.D.

vitopmd
Létrehozva: 2006. augusztus 3. 15:22
"Jelenleg, az ismert ezoterikusokhoz tartozom, és itt vagyok hogy beszélhessünk azokról a dolgokról, melyek izgatnak s nem tudod rá a választ vagy csak szeretnél beszélni róla! Ha van kedved írj róla és dumáljunk...."
152601 hozzászólás
 1. 2019. szeptember 17. 09:35152601.

  Hai!


   


  Steffi Graf családja...


  A papa,aki állandóan kérdez..poligráf.
  A húg aki énekel..fonográf..
  A mama aki nemzetiséggel foglalkozik ..etnográf.
  A bátty, aki tudományos vizsgáló..monográf.
  A férj aki állandóan táviratozik..telegráf...

 2. 2019. szeptember 15. 14:29152599.

  Hai!


  A négy unokám közül a csaj szekció...a nagyobbik Elisa a kisebbik pedig Izabella...

 3. 2019. szeptember 13. 20:55152598.

  Hai!


  "A legjobb bosszú a siker." by Arnold Schwarznegger

 4. 2019. szeptember 12. 18:53152597.

  Hai!


  Mark Twain imádta a macskákat. Volt idő, amikor 19 macskát tartott, amelyekről így vélekedett: „ha az embert kereszteznék a macskával, az nemesítené az embert, de elrontaná a macskát.”

 5. 2019. szeptember 12. 00:05152596.

  Hai!


  Egy régi kép Angliából, egy pogány esküvői szertartásról....

 6. 2019. szeptember 10. 15:24152595.

  Hai!


  A MÁGIÁRÓL KICSIT MÁSKÉPP 4. RÉSZ.


  Az eddigiekben érintettem azon témákat, melyben kifejtettem a véleményemet, miszerint ha kicsiben és tudatlanul is de minden ember mágus, és rítusokat alkalmaz. Ez tény.


  Most azonban azt az elhíresült állítást vizsgálnám meg, mely közszájon forog. Szerintem tévesen.  "Fekete mágia."


  Személyes álláspontom szerint nincs fekete mágia, csak mágia. Tudom, hogy az elmúlt évtizedekben szakajtónyi könyv és internetes portál jelent meg ezen címek s fogalmak mentén, de az még nem tény, csak állapot.


  Ám ha minden áron polarizáljuk, a fekete és a fehér, a rossz és a jó vonalán a témát, akkor azt mondom, a célja, töltete s az alkalmazója lehet fekete. Nincs jó vagy rossz orvoslás, csak jó vagy rossz orvos. Abba bele sem mennék mélyen, valójában, kinek mi a jó s mi a rossz?


  Van egy régi Parcae mondás, miszerint nem tudsz olyan jót tenni hogy az valakinek ne legyen rossz, s nem tudsz olyan rosszat tenni hogy az valakinek ne lenne jó. De maga az egyén szubjektuma a mérce jóra s rosszra. Persze elfogadom hogy vannak, úgymond egyetemes alapok, bár mostanság mintha ezeket is kezdené lebontani a jelen. Én például abban nőttem fel, a pedofília bűn s mostanság meg mintha ez kezdene puhulni. Természetesen nekem mindig bűn marad, csak érzékeltetni akartam, hogy valójában nincs egyetemes megegyezés nagyon sok dologban. Csak álláspontok. Vallások, ideológiák és más érdekek szintjén, amely merőben ellent is mondanak egymásnak, mint láthatjuk.


  A másik kicsavart közismeret szerint, ne átkozz vagy kívánj rosszat másnak, mert visszatér rád. "Bumeráng effektus."


  Ha ez valóban így működne, ma nem élne közel 8 milliárd ember. Az emberi gyarlóság, rosszindulat, gyűlölködés manapság az egeket veri. Rövidítetten, ha egy beavatott (profi) rontást vagy átkot alkot valakire, az sosem jön vissza. Vegyünk egy vegytiszta példát.


  Kétféle rontás típust értelmezek. Az egyik, amikor az alkalmazója a saját erejét, energiáját bombázza valakire. Ha ezt ki tudta robbantani a célszemélyre akkor nem tud visszajönni. Ha az alkalmazója mégis ráfarag, akkor az azért van, mert nem tudta kirobbantani magából, hanem bent maradt és a saját szarsága bontja le belülről a tagot.


  A másik, amikor entitásokat vagy démonokat alkalmaz egy rombolásra. Az megint csak nem jön vissza, hiszen egy inhumánus lény hajtja végre, parancsra a történetet. Ilyet pedig csak olyas valaki képes, aki uralja ezen erőket, inhumánus lényeket. És a kör be is zárult.


  folyt köv...


 7. 2019. szeptember 3. 12:37152594.

  Hai!


  A MÁGIÁRÓL KICSIT MÁSKÉPP 3. RÉSZ


  A világunkban számtalan mágikus irányzat, kultusz s technika létezik. Szinte képtelenség mindegyiket számon tartani, hiszen vannak olyan rejtett s titkos társaságok, csoportok, melyek nem adják ki titkaikat, bevált s alkalmazott rituáléikat. Jól teszik.


  Arról nem is beszélve, hogy a szórványosan létező természeti népek, beavatott "mágusai" szintén nem feltérképezettek teljesen.  Egy kurzusomon májusban, "csak" Európa nagyobb mágikus irányzatait értelmeztem, rassz, kultúra, történelem és földrajzi viszonylatban, amolyan értelmező skiccet feldobva s még ez is majd két órát vett el a kurzus idejéből. Pedig egyiket sem bontottam ki teljes valójában, csak vázoltam. Folyton folyvást sorolhatnám a többi kontinensre lebontott további ismert, vagy kevésbé ismert irányzatokat, hagyományos vagy új vonalakat.


  Ismert? Hm érdekes ez is.


  Az átlag ember ismeri azt, amiről azt hiszi ismeri?


  Határozottan állíthatom, nem. Kiemelek egy példát.


  Woodoo.


  A kis költségvetésű, enyhén hülye amerikai horrorfilmekből híresült el, szerintem önkényesen eltorzítva, rosszul és nagyon pejoratív módon tálalva. A Woodoo valójában egy kevert vallás. A jellemzően belső fekete Afrikából behurcolt rabszolgák vitték magukkal mágikus tudásukat, vallásukat, Isteneiket s démonaikat, amely aztán fura módon keveredett a katolicizmus bizonyos dogmáival s rítusaival. Első sorban a Karibi világban, mint Haiti, Jamaica, Dominika vagy Kuba s Puerto Rico.


  Ez az irányzat oly annyira betelítette az emberek ismeretét a filmek világa által, hogy két jól megfigyelhető jellemzés alakult ki róla, még hazánkban is. A Woodoo gonosz és ártó s ma már minden imitatív (testesítő) mágiát a Woodoo-val azonosítanak. Rém rossz és hibás ismeret.


  Először is, minden mágikus irányzatban, van rossz - ártó jellegű, és van jó vagy segítő rész. Arról nem beszélve, az imitatív mágia, ab ovo használja a bábú technikát. Minden irányzatban, ergo sum, ez nem a Woodoo sajátja csak. A magyar mágia vagy varázslás folklórban is számtalan "bábú" technikát ismerünk. Évszázadokra visszamenően, amikor az azt alkalmazóknak, halvány lila szellentése nem volt a Woodoo létezéséről.


  Én mindig azt mondom a tanítványaimnak, óvatosan kezeljék, a közszájon forgó fogalmakat, híreszteléseket, állításokat, mert jellemzően vagy tévesek vagy dezinformáltak. A kezdetek kezdetén, sajnos, nagyon sok ehhez hasonló hülyeséget kell kigyomlálni, a tudatukból, ismereteikből. Ezért is életbe vágóan fontos a tanítványoknak a mágia történelem és ehhez csatolható lexikális tudás elsajátítása.


  folyt köv..


 8. 2019. augusztus 26. 08:36152592.

  Hai!


  Új hét új remények.


  Kicsit borongósra sikerült a szezonzárás a Balcsin....

 9. 2019. augusztus 25. 12:27152591.

  Hai!


  A MÁGIÁRÓL KICSIT MÁSKÉPP 2. RÉSZ

  Eleddig a következőket értelmeztük, röviden, de talán érthetően. Minden ember mágus, mert teremt, s mert hat a környezetére, így úgy, de hat. Értelmezni kezdtük a körülményteremtés két fontos részét, azon belül a fantázia és a gondolat teremtő erejének lényegi pontját, valamint a rítus fogalmát.


  Most a cselekvésről gondolkodjunk el egy kicsit.


  Gondolat indítónak felidézném Hermész Triszmegisztosz (háromszor magasztos) négyes törvényét a smaragd táblából, mely szerinte a mágusokra vonatkoznak. Tudni - merni - akarni - hallgatni! Azt állítja, bármelyik hiányzik, vagy nem működik egy mágusnál, az nem mágus. Nos, én kissé öntörvényűen azt mondom, az első három, mindenkire vonatkozik, aki teremteni, alkotni, hatni akar, tudatosan.


  Tudni: Ezt két fontos részre bontom, felismerésre és tervezésre. Sokféle, fajta, felismerés létezik, de mindegyik egy valamiről szól. Tudom, hogy ez vagy az, jó vagy nem jó, célmeghatározást hoz, tartalmaz. Sokszor újat. Felismerek egy élethelyzet, mely már vagy nem segíti és építi az életemet, vagy valójában sosem volt jó. Ezt elég sokan megélik, elég sokszor történhet, de nem igazán tesznek ellene. De térjünk vissza a témához. Hogy ne zavarodjunk össze, hoznék egy vegytiszta egyszerű példát. Felismertem, hogy a "Z" haszontalan, ellenem van, nem segít, árt. Ez lehet személy, tárgy, történés, életvitel, bármi.


  Ekkor lép(het) be a tervezés. Azért tettem zárójelbe a fogalom második részét, mert mint említettem, sokan vannak, akik felismernek egy helyzetet, ám vagy nem tud vagy nem akar változtatni. Szóval, eltervezem, hogyan változtatom meg a dolgot, másképpen, hogyan alkotok valami újat, mást, ami feltételezetten jobb.


  És jön a döntés, a Merni.


  Eldöntöm, miszerint ezt vagy azt, így vagy úgy, fogom megcselekedni, ekkor és akkor. Hiszen egy olyan döntéshez, mely megváltoztatja az életemet (vagy másét) ahhoz kell a mersz, a merészség, bevállalás.


  Akarni: Ez a cselekvés, röviden végrehajtás.


  Ez az, amelyben szükséges az akarat és lelkierő, fizikai képesség és eszközrendszer a végrehajtáshoz. Érdekes összefüggés a döntés és cselekvés viszonyában, ha nincs cselekvés, akkor valójában döntés sem volt, csak verziózás, álmodozás, illúzió kergetés vagy napi villanás a semmire. Ergo sum, a cselekvés a döntés visszaigazolása is egyben.


  Számomra ez az a rendszer, melyben mozogni, élni, cselekedni illik annak, aki irányítani akarja az életét.


  Persze azok, akik tudatos mágusnak nevezhetőek, vagyis nagy hatások nagy tudói s végrehajtói, azoknál ez a hármas felállás magasabb s erősebb szinten létezik, működik. Ők a beavatottak.


  Sajnos manapság sokan nevezik magukat, mágusnak, varázslónak, boszorkánynak, jósnak, akiknek szignifikáns része, csupán féltudású tákolt barom.


  A mágiában s most kicsit az elvontabb részére gondolok, olyan tudás és cselekvésképesség igényeltetik, mely csak a beavatottak része, képessége. Meggyőződésem, az a tudás, melyet nem alkalmaznak, használnak, az nem tudás csupán ismeret vagy információ. Természetesen, a hagyományos értelmezésű mágusok, szellemi és elméleti munkásságban is érdekeltek, sőt, de attól még cselekvőképesek is. Merlintől, Cornelius Agrippa von Nettesheim-n át, Aleister Crowley-ig bezárólag.

  folyt köv...


   

 10. 2019. augusztus 23. 09:36152590.

  Hai!


   


  Mindenki azt értelmez a mágia írásomból, ami belőle fakad. Ha hülye akkor hülyeséget. Márpedig van itt egy két szánalmas hülye, aki még az időjárás jelentésből is képes lenne, valami eget verő marhaságot fabrikálni, csak hogy beszóljon. Nekik ezt üzenem .I. 

 11. 2019. augusztus 23. 07:05152589.

  Neeem ! 
  A Gruber-lany volt siofoki...

  előzmény:
  nyanya100 (152578)
  2019-08-10  19:13
 12. 2019. augusztus 23. 06:59152588.

  Es ?
  Mi valtozik , ha 1001 neven  van ugyanaz a nick jelen egy forumon   ?
  U GY A N A Z marad .


  Probalj arra koncentralni , amit mond....

  előzmény:
  Nikita 666 (152584)
  2019-08-19  13:07
 13. 2019. augusztus 23. 06:42152587.

  Halihooooo !


  Nem ertem.
  Hany evesekhez szol ez a "fejezet" ?
  Most magiarol beszelsz itt , vagy viagrara szorulo nemi eletrol ?
  A mai ember : fiatal/parzasi korban levo mar nem igy csinalja a szexet ...
  A magiarol pedig mintha bevallanad , hogy szemfenyvesztes...


   

  előzmény:
  vitopmd (152586)
  2019-08-22  14:52
 14. 2019. augusztus 22. 14:52152586.

  Hai!


  A mágiáról kicsit másképpen…I. rész.


  Amióta a pályán vagyok, szinte mindig felvetődő kérdés az irányomba, mi a mágia?


  Könnyű válaszolni, ámbátor szabadjon megjegyeznem, ha belemélyedünk akkor kicsit kombináltabb a válasz. A rövid az, amely ma már egy ismertebb mondásommá vált, bizonyos körökben: Minden ember születetten mágus, mert hat önmagára és a környezetére. Azt hiszem, ebben sok minden benne van. Az én okkult felfogásomban, minden mágia, ami hat. Persze akár tagolható is, ceremoniális, rituális szintre, mert ha például valaki egy adott hatás elérése végett, az arra alkalmatosnak vélt eszközökkel, tárgyakkal építi körbe magát, az ceremoniális. Példaként azt mondom, amikor a lakásomra várom a kívánt hölgyet, nem titkoltan hódítás és szeretkezés céljából, akkor felépítek egy bizonyos helyzetet. Tiszta, illatos kecó, virág, esetleg félhomály némi gyertyafénnyel, romantikus zene, és még sorolhatnám, kinek mi jut eszébe vagy mi a bevett körülményteremtése?! És elértünk egy fogalomhoz. A körülményteremtéshez. A nálam tanuló növendékeknél szinte az első alap, amit megtanulnak. Ebben a fogalomban két részt értelmezünk, belső és külső. Az elébb említett szituáció a külső.


  A belső természetesen megelőzi a külsőt. Ugyanis megint felbukkan egy új fogalom, ami a mágiában elkerülhetetlen s kihagyhatatlan. A fantázia. A fantázia segít teremteni. Amikor a képzeletemben (fantázia) képesnek érzem magam elérni a kívánt célt, jelesül a hódítást vagy a szeretkezést. Fantázia nélkül félkarú óriások lehetünk, vagy kerti törpék.


  Tehát.


  A jeles napot megelőzően már teremtünk, magunkban egy helyzetet, célmeghatározással, cselekvésre való felkészüléssel. Azért itt érdemes, sőt fontos megjegyezni, ebben a szakaszban használjuk öntudatlanul is (persze alacsonyabb szinten, mint egy beavatott) a gondolat mágiáját is. Hiszen a fantázia mentális síkon zajlik, vagyis egyben gondolat is. Összegezzünk.


  Amikor megteremtettük magunkban, a fantázia segítségével a célt és cselekvés programot, akkor jöhet a külső körülményteremtés, aztán maga a cselekvés, végrehajtás. A beavatottak számára ezek nélkül semmi nem működik jól. Persze egy tudatos mágikus cselekvésnél, rítusnál, azért még ennél is összetettebb, kiemeltebb fegyelmezettséggel és hajszálpontosan történő végrehajtás történik. Mondhatnám zavartalan. Mert ebben bármi megzavar, kizökkent, mert rosszul építettem fel a körülményeket, akkor baj van. Például egy démon idézésnél ez az életünkbe is kerülhet, mert ott nincs pardon. A legjobb esetben nem történik semmi…..bár egy elcseszett, rosszul s hibásan végrehajtott idézés, mindig következményekkel jár. A legtöbbször nem feltétlenül akkor, hanem később, máskor. De ez egy másik beszélgetés témája lehetne, térjünk vissza az alapokhoz.


  Rítusok. Fentebb említettem, hogy szinte minden ember rítusokat hajt végre, persze a nem beavatottak jellemzően nem a mágikus résznek tudják be, csak szokásnak. Ezer példát említhetnék, kicsitől a nagyig, de most csak néhányat hoznék szóba jelzésértéknek. Ha valaki ragaszkodik a reggeli szokás sorrendjéhez, hogyan indul a napnak, az már rítus. Ez egyfajta pszichés anker is lehet. Amikor mindig egy cselekvés programmal, mely mindig abban a sorrendben történik s ugyan úgy, az már rítus. Egyik kedvenc laikus példám Király Gábor a volt rekord válogatott kapusunk, szürke mackó nadrágja. Egész pályafutását végig kísérte eme szokatlan viselet rítus. Télen nyáron, melegben és minden körülmények között. Saját bevallása szerint ezzel erősítette hitét, akaratát, s képességeit.


   


  folyt köv…

 15. 2019. augusztus 20. 22:00152585.

  Hai!


   


  Negatív hatás egy személyre....

  előzmény:
  tulipancsi (152583)
  2019-08-19  12:16
 16. 2019. augusztus 19. 13:07152584.

  Szerinted senki nem jön rá hogy te vagy a Nyanya nevezetű nick?

  előzmény:
  tulipancsi (152583)
  2019-08-19  12:16
 17. 2019. augusztus 19. 12:16152583.

  Erdekes ujsag-cikk, de,  ke'rjuk  magyara'zza  meg,  hogy  mit  jelent a   "ronta's"   szo???


  Koszonet…...

  előzmény:
  vitopmd (152580)
  2019-08-12  21:37
 18. 2019. augusztus 19. 09:39152582.

  Hai!


  Sikeres hét kezdetet mindenkinek...

 19. 2019. augusztus 12. 21:37152580.

  Hai!


   


  Képeslap cikk 68-ból...

 20. 2019. augusztus 10. 21:23152579.

  Hai!


   


  Semmilyen vonatkozásban nincsenek Siófoki rokonaim, mind apai mind anyai ágon Budapesti a családom.

  előzmény:
  nyanya100 (152578)
  2019-08-10  19:13
 21. 2019. augusztus 10. 19:13152578.

  Koszonjuk.


  Hogy  e'rezted  Magad a  Balcsinal?


  Ja,  mielott  elfelejtem,   valaki  irt  mekem,   hogy  a  Te  csaladod  siofokiak ......  ez  igaz??


  :-))

  előzmény:
  vitopmd (152577)
  2019-08-10  09:59
1 2 3 4 5

Címlap

top