Karma?

Torolt_felhasznalo_505853
Torolt_felhasznalo_505853
Létrehozva: 2009. október 24. 16:06
61 hozzászólás
 1. 2020. Április 4. 15:0561.

  ja, ezért is írtam / gondolkodtam el ezen a karma dolgon, mert a főhős családja, többször hangoztatta, hogy nem tűrnék el, hogy egy idegen bekerüljön a családi vállalkozásba és onnan hasznot húzzon. A főhős miután elvette a lányt, bekerült a családi vállalkozásba, tulajdonosként és talán az a plusz csavar, hogy a lány és a családja szélsőséges nézetek vall, míg a Dávid családja, egyik olyan csoporthoz tartozik, akik ellen uszítani szoktak a szélsőséges csoportok... ezt érzem én a sors enyhe fintorának vagy a karmának

  előzmény:
  jamaica (60)
  2020-04-04  14:18
 2. 2020. Április 4. 14:1860.

  A karma nem más, mint egy előre "lepacsizott" életút? Az össze "jelentősebb" szereplővel az ember életében? Nem tudom.Az lehetséges, hogy az ember 2 másik ember harcába besodródik  és ott őt játékosként felhasználják? Amiből súlyos sérülésekkel jön ki, igaz annak a harcnak se lett "győztese". Nekem ez nehezen hihető, hogy, azt mondom, igen én ezt akarom. A karma foglalkozik olyannal, hogy nárcisztikus kapcsolatok? Ahol maga a nárcisztikus személy, ugye attól lesz, az , mert gyerekkorában  "nem jól" szerették ez az életére és, így a kapcsolataira is hatással van. Van olyan, hogy pl történik valami egyezség 2 lélek között, de nem az történik meg. Pl. egy szappanoperához való történet: egyik szereplő, legyen Abigél, mindenképp meg szeretné kapni a másikat, Dávidot és ezért negatív dolgokat állít arról, akit versenytársának gondol, Csilláról. Ebbe a játékba , más embereket is bevon és Dávidot folyamatosan zaklatja és csúfolja a Csillával kapcsolatban. Kezd Dávid és Csilla között kialakulni egy mély kapcsolat, ami hirtelen megáll. Közben Abigél 2 emberrel is megpróbálja összehozni a Csillát, akik Dávid ismerősei. Ekkor áll meg a kapcsolat, Az ismerősök közül az egyik olyan, aki nem fogadja el a nemet és kezd erőszakos lenni a közeledése. Csilla ekkor lép ki a társaságból, mert már akkor a Dáviddal való "kapcsolata" minimális kommunikáció szintjére süllyedt le. Közben Dávid összejött avval, aki Abigél szakmai ellenfele és,akit saját bevallása szerint utál.  Az illető terhes lett,az összejövetelük  után 4 hónappal, akit a Dávid feleségül is vett.....számomra olyan, mintha sérült ember csatájába kerültem volna be, ahol olyan emberrel ismerkedtem meg, akinek könnyedén és feltétel nélkül megnyíltam, akivel megéreztük egymás jelenlétét, anélkül, hogy láttuk volna egymást....olyan, volt, mintha a saját filmemet, csak oldalról néztem volna és nem tudtam semmilyen formában alakítani a történéseken. Szóval, nem hiszem, hogy ilyen programot választottam volna és tényleg mennyire kalkulál a karma a viselkedés problémás emberekkel...

 3. 2010. Április 7. 14:2359.

  Sziasztok!

   

  Ez a topik nagyon tetszik! :-)

  Most olvastam végig. 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_820920 (0)
   
 4. Torolt_felhasznalo_897625
  Torolt_felhasznalo_897625
  2010. január 13. 21:5358.

  Van egy link a nyitódon amiről írok még egy kicsit, szintén buddhistaként.

   

  "És valóban nem más szabja meg az utunkat, hanem az nagyvonalakban igy történik: tettünk ezt-azt és sok mindent már megtanultunk, de számtalan dolgot még nem. A lélek miután már letette, értékelte és feldolgozta az előző életben történteket, (ehhez ott vannak a segítői), elmegy és különféle energiákkal töltekezik fel, majd a segítőivel összeállít egy "tanuló programot" a következő életre. Ekkor választja ki a szüleit is és a kort mikor élni fog, valamint, hogy mit akar megtapasztalni. Ilyenkor beszéli meg sok lélektársával azt is , hogy kivel milyen közös tapasztalatuk lesz, ki-miben fog segíteni a másiknak. (ebben az értelemben segítség az is ha bánt, ha meggyilkol, mert megtapasztalhatod azt a helyzetet).......és van olyan aki túlvállalja magát - ez az mikor rettenetesen nehéz élete van, és létezik ajándék, olyan igazi pihenős élet is"

   

   

  "És valóban nem más szabja meg az utunkat, hanem az nagyvonalakban igy történik: tettünk ezt-azt és sok mindent már megtanultunk, de számtalan dolgot még nem."

  A tanulnivalók tényleg fontosak, csak fő tétele az egóban való hit vagy nemhivés. Ez a legfőbb tanulnivaló a megvilágosodás szempontjából. Vannak persze ÉNségen belüli tanulságok is de attól nem lehet megvilágosodni csak jobb születésre szert tenni. Mint pl felfogni mások érdekét, vagy amit okozunk nekik... ezek mind még egón belüli tanulnivalók és szükségesek is. A megvilágosodás ezeken túl van. Az etikus látásmód viszont segít a megvilágosodásban, de nem okoz megvilágosodást. 

   

  "A lélek miután már letette, értékelte és feldolgozta"

  Valóban létező énség vagy lélek az nincs. Az énség tévhite egy illúzióból áll, semmi több. Valójában nem valami lélek születik újra, hanem a meghalás bizonyos előrehaladott fázisában szétoszlik minden emberihez hasonlító entitás. Végül a gondolkodási képesség is. Mivel nincs felismerés az énnélküli tudatosságról így a tudatosság nem képes felismerni önmagát, mert még mindig a szemhez-hasonlóan keresgél. A szem nem képes látni önmagát ugyanígy a megvilágosulatlan tudat sem.

  Ekkor a karmikus hatások megnyilvánulnak és azok szerint sodródik a következő születés. Nincs semmiféle megbeszélés, ez egy nagyon is emberi szemléletmódú elképzelés. Ilyen nincs akkor sem ha szépen hangzik. A karmák valójában kényszerítenek mindenkit. Azokon nincs mit megbeszélni, ez ellent is mondana magának a karmikus törvénynek.

  Letenni sem tud semmit, a karmákat meg végképp nem. Ha le tudná tenni akkor nem is lenne a hatásuk alatt. Szóval ha meghalunk se bújunk ki csak úgy a karmák alól. 

   

  "Ekkor választja ki a szüleit is és a kort mikor élni fog, valamint, hogy mit akar megtapasztalni. Ilyenkor beszéli meg sok lélektársával azt is , hogy kivel milyen közös tapasztalatuk lesz, ki-miben fog segíteni a másiknak."

  A szüleinket sem választjuk hanem a karmáink sodornak a családba. A karma maga pont egy kötöttség amiben nem tudunk választani. Ha lehetne választani benne akkor nem is lenne karma. 

   

  Szokott lenni még egy nagyon engedékeny és emberi elképzelés, miszerint fentről születünk le ( illetve "leszületünk" ). Hát sajna ez sem igaz. Aki pl sok embert megölt ... az gyorsan egy pokolban találja magát halála után. Semmi fent megbeszéli bárkivel is és dönt a születéséről. Pont ezért karma a karma. Ha ki lehetne bújni alóla nem is karma lenne. Az ilyen elképzelések miatt sokan nem is igyekeznek minnél többet megtanulni abból amit kell, mert ráérős az ilyen helytelen elképzelés.Így az ilyen szép msék elterelik az embereket a komolyabb tanulástól. 

   

  A karma lényege pont az hogy nem tudunk kibújni alóla, sajnos ez nem lehetséges. Megbeszélés sincs mert senki sem mehet felfelé csak akinek karmája van rá, vagy olyan kapcsolata amiben végleg elenged mindent ( és főként az egót ! ).

   

  Az újraszületés olyasmi mint az álmodás, csak meghatározóbb, erősebb és irányíthatatlanabb. Nincs igazi öntudatosság és kontroll. Előjönnek a karmák és azok sodorják a tudatosságot a következő születésbe. A tudatosság olyankor nem tudja megfontolni, mert nincs olyan tudatossága amivel mérlegelhetné. Kontrollálni sem tudja mert nincs hozzá semmije sem a tudatában. Az egyfajta öntudatlanság és kényszerítő erejű karmák. Nem tudja letenni aztán mérlegelni és magára venni és dönteni a születésről. Pont hogy akik már képesek abban az állapotban dönteni és letenni elengedni mindent (az egót is) azok tudnak kikerülni a egó-világok rabságából.  

  Tudom hogy, ez nem hangzik olyan tündérmesének, de hát a valóság nem édeskés.  

   

  Szóval a karmák nem jelentenek szabadságot hanem meghatározottságot. Vannak bizonyos buddhista meditációk amikkel megtisztíthatóak. A karma pont attól karma mert nem lehet dönteni felőle, nem lehet lerakni és felvenni megint. Ha le tudja teni valaki akkor túl is jutott rajtuk. 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_505853 (1)
  2009-10-24  16:06
 5. Torolt_felhasznalo_897625
  Torolt_felhasznalo_897625
  2010. január 13. 19:3357.

  Mondok egy buddhista választ is a témára. A karma mint már elhangzott nem sors és nem is olyan amit valaki más csinál. Általában az emberek nem tudnak mást elképzelni mint hogy valaki teremtett mindent és ő csinálja a sorsot, vagy pedig valahogy véletlenül van, esetleg egy élettelen világ hatásaiként. Buddha látása szeint ezek nem a karma. További pontosításként az ösztöneink, emlékeink, és a tudattalan sem maga a karma. Ugyanazokkal az emberi ösztönökkel születnek emberek, mert az ösztönök adottak az emberi állapotból, karmáik mégis nagyon eltérőek egymástól.Születhet pl valaki karmatisztán mégis lehet párkapcsolata és szeretkezik is, sőt élvezi is. Az emlékek pedig szintén nem maguk a karmák. Az emlékezés önmagában akár semmit sem okoz, főként olyan súlyos eseményeket mit karmák okoznak. A tudatalatti buddhista szempontból szintén még felszínes részünk. A tudatalattiban sokféle benyomás van amik pl a gyerekkor nehézségei vagy érdemei. A gyerekkor benyomásai tipikusan a tudatalatti területe. A gyerekkori eseményeknek az okozója a karma, ami mélyebben van. Vannak karma tisztító buddhista meditációk amikkel és a Buddhák segítségével meg lehet tisztítani a negatív karmákat. 

   

  Nagy divat lett az aura látás manapság. Ez buddhista meglátással egy nagyon alacsony szintű tisztán látás. Egy aura látó rengeteg mindent nem képes látni. Olyasmiket amiket Buddha látott megvilágosodva. Elmondta milyen világok vannak még az emberin kívül. Így poklok is léteznek valóban, amennyire az emberi világ illúzió és karmáink eredménye, ugyanannyira a különféle poklok is illúziók és valóságosak is. Vannak többféle istenségek világai is. Az embereknél békésebbek és etikusabbak is. Mindegyik világba a karmáink visznek és nem szabad akaratunk és mind csak illúzió világok, bár a maguk módján létezőek. Szóval visszatérve a karmára az auralátók nem képesek látni se a Samsara világait se a karmákat. Sokkal másabb és tisztább tapasztalás kell hozzájuk. Egy megvilágosult Buddha a karmákat is tényként látja. A karmák tényleges látásához már az ÉN illóziójának megszűnése kell.  

   

  Idézek párat a topikból:

  "A tudatalattinak nagyobb szerepe van, mint gondolnánk. Amiket bevonzunk az életünkbe, sokszor nem tudatosan tesszük. Mindenre megvan a magyarázat, semmi nem történik ok nélkül ezen a világon. Ha felismerjük az okot, tudunk változtatni rajta a gondolat erejével, az érzések energiájával."

   

  Jópofák ezek a bevonzásos dolgok, csak semmi közük egy valódi szellemi úthoz és megvilágosodáshoz. Ezek az egó spirituális-játékai amiktől ideiglenes vagy akár végső fejlődést remélnek az emberek.

   

  "van egy kolléganőm akinek 40 éves koráig mindig minden sikerült, egészen addig ő is azt hírdette hogy rajtunk múlnak a dolgok, amióta  - egy betegség folytán  -kicsúszott a kezéből az irányítás  már nem ilyen magabiztos.........."

   

  Egyzserűen beérett neki egy rossz karma. Addig meg élvezte jó karmái múlandó gyümölcsét.

   

  "a barátnőm élete nagy szerelmét akkor vonzotta be mikor totál depis volt........
  a kolléganőm meg akkor lett beteg mikor nagyon is pozitívan állt az élethet....... "
  Ez is tipikus karma, depis volt de tudott nyitni másra. A másik pedig pozitívan állt hozzá, de attól még a karma az megvan.

   

  Ahogy hozzáállunk az független a karmától. Ha nem tanulunk belőle újra elkövetjük azokat amikkel az létrejött. 

   

  A szabad akarat az részleges. A jó és rossz karmák attól függetlenül beérnek.


  "pl egy baráti házaspár évekig próbálkozot gyerekkel, ami tőlük telt mindent megtetttek, lombikbébiprogram, gyógyszerek, alternatív gyógymódok stb...de mégsem lett baba
  hát hol itt a szabad akarat??
  egy másik baráti pár beteg gyereket szült, holott egyikük sem volt beteg sőt nagyon is egészségesek
  ők beteg gyereket akartak szerinted?
  a szabad akaratnak van egy minimális mozgástrere a többi el van rendelve szerintem....... "

  Ha semmiképpen sem lehetett gyerekük az is a karmájuk, ha pedig a kicsi betegen születik sajnos az is a születendő egyén karmája. Ha lehet meg kell gyógyítani, megtenni amit lehet. Ráadásul a szülőnek is lehet ilyen karmája a gyereknemzés terén. Sajnos mindenkinek a sajátja és még össze is kerülnek, ez mind együtt igaz.

  Igazából a szabad akaratnak van egy mozgástere, a többi meg nem elrendelve van hanem karmikus. Buddha látása szerint legalábbis.

   

  Az egész alapja a különálló én-ben, lélekben, való téves hit. Illetve ez egy téves tapasztalásmód. Aki nem jut túl az ÉNillúzión az legjobb esetben is csak egy isteni világban születhet. Amik valóban léteznek Buddha szerint is.

   

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_505853 (1)
  2009-10-24  16:06
 6. 2010. január 13. 08:5756.
  A karma: ösztöneink, emlékeink, és könyezetünk tudattalan hatása cselekedeteinkre.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_378375 (55)
  2010-01-10  14:23
 7. Torolt_felhasznalo_378375
  Torolt_felhasznalo_378375
  2010. január 10. 14:2355.
  Mi is pontosan a karma??????
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 8. 2009. október 26. 18:1654.

  Gyanúsan ismerős volt a szöveg (és a stílusa). Máskor légyszi odaírni, hogy idézet Hamvas Bélától

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_702035 (52)
  2009-10-25  07:17
 9. 2009. október 26. 18:1353.

  A-Z:

  "előre lehet jelezni". Ezt elfogadom. Mert ha én odaülök most az asztrológushoz akkor nem hiszem, hogy ő megmondja, hogy két év múlva férjhez megyek, három év múlva pedig gyerekem lesz. Azt igen, hogy ez mikor lehetséges leginkább.

   

   

  kispatak:

  http://www.youtube.com/watch ?v=xivK3GsstdU

   

   

  csocsimocsi:

  Nem egészen értem, miért nem jó egyeseknek a következő élet, pedig eléggé háklis vagyok a pontos fogalmazásra. Az igaz, hogy nem igaz, ha a mostani földi inkarnációnkra használjuk, mert mi, X.Y. nevű akárkik nem leszünk még egyszer, de a lelkünk újra leszületik valakinek, így a "lelkünk következő földi élete"-ként szerintem teljesen elfogadható.

  előzmény:
  A_tól*Z_ig (51)
  2009-10-24  22:22
 10. Torolt_felhasznalo_702035
  Torolt_felhasznalo_702035
  2009. október 25. 07:1752.
  Valamit megérteni annyi, mint eredeti helyére visszatenni; megérteni éppen ezért csak metafizikailag lehet. Metafizikailag azért, mert a dolgok eredeti helye meta ta phüszika, az anyagi természeten túl van. A jóga metafizikai megértésének első lépcsője az, hogy: a jóga az emberi Én kultusza. Kultusza pedig úgy, hogy a jóga az embert metafizikailag megérti, vagyis eredeti helyére, az anyagi természeten túl, ősállapotába visszahelyezi. Minden kultusz annyi, hogy a dolgokat teljes valóságukban kifejti, a bennük levő lappangó lehetőséget kiemeli; művelni annyi, mint gazdaggá és virágzóvá, széppé és igazivá tenni, vagyis visszavinni abba a körbe, amelyben eredetileg voltak. Az ember művelése is az, hogy az embert eredeti helyén, egész szépségében, gazdagságában, igazságában újra megvalósítsa. Ez a művelés a jóga. A jógában találkozik a szakrális művelő: az ember, a szakrális művelővel: az emberrel.
  Teljes ellentétben a modern felfogással, amely feltételezi, hogy az aszkézis az embert megváltoztatja, fenn kell tartani az eredeti értelmét: az aszkézis az embert nem vetkőzteti ki eredeti lényéből, hanem ellenkezőleg: az anyagi természetben eredeti természetéből kivetkőzött embert újra lényegessé teszi. Amikor a tibeti jóga azt mondja, hogy a világban nincs mit építeni, az egyedüli feladat mindent lerombolni, az alapokig lerombolni, úgy látszik, az ellenkezőt tanítja. De nem. A tibeti jóga éppen úgy, mint a többi, azt mondja: az anyagi természetben saját lényéből kivetkőzött emberen nincs mit megmenteni és megtartani. Az egészet fel kell számolni. Az ember eredeti lényét csak akkor nyeri vissza, ha anyagi Énjét teljesen lebontotta és leépítette. Csak akkor építette fel újra.
  Az ember az anyagi természetben durva, zavaros, ingatag, gyáva, kicsinyes, korlátolt, nyugtalan, kába, tehetetlen, alvajáró, irigy, kapzsi, hiú. Ez az embernek nem eredeti, hanem lesüllyedt, bűnbe esett állapota és alakja. Az aszkézisben az emberi lélek eredeti lénye újra lassan-lassan megvalósul. Ez az eredeti lény: a hősiesség. A művelés első érintésére, a kultusz legelső lépcsőjén a lélek már visszanyeri ősi természetének egyik legfontosabb jegyét. A lélek első metamorfózisa, hogy heroikussá válik. A lélek őstulajdonsága, hogy passzív. Ennek a passzivitásnak legmagasabb foka az önmegtagadás, az áldozat, az odaadás, a hősiesség.
  A történeti ember az őskortól, illetve az ember eredeti állapotától egyetlen ponton sem távolodott el annyira, mint éppen itt. A történeti ember a hősies lélekben, vagyis a heroikus emberben valamilyen felfokozott, ritka, nemes és szép, de egészen kivételes és más lényre nem érvényes emberfajtát lát és hajlandó érteni. Éppen ezért semmit sem ért annyira félre, mint az őskori, de még az ókori művészeteket is, eposzokat, tragédiákat és mítoszokat. Az őskori és ókori művészet a hősies emberről szól, de nem mint kivételről, hanem az isteni emberről, az egyetemes ember heroikus pszichéjéről, az emberi lélek eredeti állapotáról. Mert az emberi lélek első és eredeti állapotában önmegtagadó és odaadó, önmagát saját tüzében művelő és égő lélek. Ardzsuna, a Mahábhárata hőse, Gilgames, Bel, Akhilleusz, Hektór, Aeneas azért hősök, mert a hősies lélek megtestesítői. Ezt még a középkor végén is tudták; lásd Dürer: Ritter, Tod und Teufel. A hősök nem egyéni Ének, hanem azért héroszok, mert bennük az emberi lélek újra reálissá lett: nem gyáva, nem irigy, nem kapzsi, nem félénk, nem hiú, nem alvajáró, eltévedt lelkek, akik a szamszára-anankéban vándorolnak és tévelyegnek álmosan és tehetetlenül, hanem saját világosságukban felriadt éber lények, akik a lélek eredeti valóságát önmagukban helyreállították. Héroszok. Isteni emberek. Ősi emberek.
  A jóga s az aszkézis pedig - legyen az a kínai tao, vagy a hindu atman, vagy a buddhista nirvána, vagy a püthagoreus theószisz jógája - nem a természetellenes önkínzást tanította, hanem az embert módszeresen rávette arra, hogy a lélek heroizmusát önmagában ismét realizálni tudja. A jóga nem egyéb, mint az a tevékenység, amely által a lélek újra azzá válik, ami. Ahogy a kultikus földművelés vagy kormányzás sem egyéb, mint az a tevékenység, amelynek nyomán a föld és az állam ismét azzá válik, ami. A kultusz a dolgokat eredeti helyükre visszahelyezi, s az ember emberkultusza a lelket eredeti hősies állapotába visszahelyezi: a tüzesen lángoló önmegtagadás, áldozat, égő tevékenység, nagy tettek végrehajtása, nyílt és egyenes bátorság, halálmegvetés.
  A tibeti, a kínai, a hindu jóga, az orphikus és püthagoreus aszkézis, a mexikói és a perui indián önmegtagadás az emberben kifejlesztette a héroszt: teljesen függetlenül attól, hogy a hős Akhilleusz volt vagy Ardzsuna, aki fegyverrel kezében hozza meg áldozatát, vagy Milarepa vagy Naropa, aki böjtben és magányban meditálva gyakorolja ugyanazt az önmegtagadást. A külső csak a belsőn alapulhat: Akhilleusz belseje az aszketikus gyakorlatokat folytató orphikus remete, ahogy az indiai erdőben élő szannjaszin külső alakja Ardzsuna, a Bharáta hős. Mind a két fél ugyanazt teszi: emberkultuszt folytat és a lélek hősiességét felszabadította. Az eposzok és mítoszok héroszai lélek-jelképek. "Az emberi lélek nem minden állapotában lélek; csak ha felébresztették, akkor az, de akkor isteni."
  "Csak azok értik, akik az elhatározásra készek; de azok az örökben eggyé lesznek mind" (Véda). Minden nagy tett az emberi lélek egzaltációjából pattan elő; minden egzaltáció olyan erőket dob fel, amelyek annál gazdagabbak és fényesebbek, minél távolabb áll a lélek az anyagi Éntől. Vannak láthatatlan erők, amelyek közvetlenül az ősszellemből fakadnak, de ezek ismét csak akkor emelkednek ki, ha az ember az anyagi Ént már megfékezte.
  A jóga az a tevékenység, amely az embert önmagánál erősebbé teszi: amely az embernek feltétlen uralmat ad önmaga fölött, és mindazt, amire a lélek öröktől fogva áhítozott, meg tudja valósítani: a szép és gazdag virágzást, a nagylelkű nemességet, a büszke igazságot, az egyenességet, vagyis: a hősiességet. A jóga a hősies lélek tevékenysége magán a hősies lelken. Ez a tevékenység jele annak az emberi alaknak, aki a hérosz. A hérosz az az ember, akinek minden tette szakrális, mert lénye szakrális. "Az ember szentelje meg lényét teljesen; és ez a megszentelt lény szentelje meg a világ minden tevékenységét. A világ tevékenységei pedig szenteljék meg az egész természetet, és ez a megszentelés érje el azokat, akik még igazságtalanok, sötétek, gonoszak és bűnösök."
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 11. 2009. október 24. 22:2251.

  Persze, az asztrológiának nem az a célja, hogy jósoljon, hanem, hogy a lehetőségeinket térképezze fel, de ha az ember él egy párkapcsolatban, akkor a bolygókiváltódásokból előre lehet jelezni a gyermek születését, ha a pár erre készül. Természetesen nem biztos, hogy élnek a lehetőséggel, de ha szeretnének, akkor az asztrológia segítségével "be lehet segíteni". Csupán erre gondoltam.

   

  "mert az élet célja a megtapasztalás, de ezen felül mindenki azért születik le a Földre, hogy boldog legyen. Persze a boldogság maga egy relatív fogalom..."

  A sorsnak teljesen mindegy, hogy te boldog vagy-e vagy sem. Az életfeladatodat kell teljesítened, tanulnod kell, ennyi. Egyszerűbb önszántunkból,mert akkor talán az öröm is megtalál, különben jönnek a pofonok, amelyek visszatérítenek a helyes irányba.

  Amit a karmáról írtál, azt én is így gondolom.

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_996584 (49)
  2009-10-24  22:00
 12. Torolt_felhasznalo_271416
  Torolt_felhasznalo_271416
  2009. október 24. 22:1050.

  sziia:))

   

  énis kérhetnék egy linket a videóról?

  köszönöm előre is:))

   

  szép estét mindenkinek!!

  előzmény:
  elflány (43)
  2009-10-24  18:59
 13. Torolt_felhasznalo_996584
  Torolt_felhasznalo_996584
  2009. október 24. 22:0049.

  Az igazán jó asztrológus nem azt fogja neked mondani, hogy ekkor és ekkor fog gyermeked születni, illetve ekkor és ekkor fogsz férjhez menni, hanem azt tárja eléd, hogy az adott kapcsolatból mi történhet, ha így meg így alakítod és figyelembe veszed, hogy éppen az adott időszakban milyen bolygóhatások uralkodnak stb., mert az élet célja a megtapasztalás, de ezen felül mindenki azért születik le a Földre, hogy boldog legyen. Persze a boldogság maga egy relatív fogalom...pl. erre Hitler. A jövőképünk meg alakítható, mert nem azt választod ki magadnak a köztes létben, hogy ehhez az emberhez mész feleségül vagy ekkor fogsz gyermeket szülni, hanem bizonyos cselekdeteket kapsz/adsz vissza (karma), illetve bizonyos folyamatokat, dolgokat tapasztalsz meg, mert a végső cél a Teremtőhöz való visszatérés. - Tehát, bármit teszel, nem jutsz pokolra (mivel nincs is), hanem majd megtapasztalod vagy ebben vagy a következő életedben (okoskodók kedvéért a következő inkarnációdban) a következményeket. Agyalásaim közepette arra a gondolatfoszlányra jutottam, hogy talán a fejlettebbek azok még a jelen életben visszakapnak több hatást, amit okoztak.

  Az időpontok meg akkor tolódhatnak, ha az adott "jóslat" elkényelmesít téged vagy görcsössé tesz...vagy nem teszed meg azokat a szükséges dolgokat, amik a boldog végkifejlethez vezetnek. Szerintem... 

  előzmény:
  A_tól*Z_ig (48)
  2009-10-24  21:30
 14. 2009. október 24. 21:3048.
  Már pedig a főbb eseményeket (házasság, gyerek) akár napra pontosan meg lehet mondani csak egy jó asztrológus kell hozzá.
  előzmény:
  elflány (45)
  2009-10-24  19:06
 15. Torolt_felhasznalo_693645
  Torolt_felhasznalo_693645
  2009. október 24. 19:5347.
  Én a vonzás törvénye helyett a sorsban "hiszek". Bár nem nevezném ezt hitnek, inkább tapasztalatnak. A környezetem és a saját magam életében is azt tapasztalom, hogy ha vannak dolgok, amikért rengeteget teszünk, de soha nem fognak úgy alakulni, amilyen céllal teszünk értük, mert a sors nagykönyvében egyszerűen nem ez van megírva. Ezzel szemben vannak dolgok - jók és rosszak egyaránt -, amikért nem csak, hogy semmit nem teszünk, de némelyek még eszünkbe sem jutnak, tehát még csak a gondolatainkkal sem "tápláljuk", "vonzzuk az életünkbe" őket, mégis megtörténnek. Én személy szerint ebben látom a sors "létezését". Azt pedig valamelyest mindettől különállónak tartom, hogy a tetteiért mindenkinek vállalnia kell a felelősséget. Szerintem ugyanis ennek mindenképp így kell történnie, higgyünk akár a sorsban, akár a vonzás törvényében.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 16. 2009. október 24. 19:2546.

  Tudod, szerintem mi magunk vagyok az életünk főbírói.

  Én úgy képzelem el, miután meghalunk külső szemmel tudjuk az életünket nézni. Így jól fogod látni mit tettél, utána saját magad akarsz majd visszajönni a Földre, hogy tanulja a hibáidból. Mi magunk álllítjuk össze a sors eseményeket, amelyeket mindenképpen át kell élnünk, tapasztalnunk kell.

   

  Az itteni életedben is előfordul, hogy addig ismételődnek az események, amíg nem tudod megoldani.

  Meg vannak a sors események...a többi pedig már rajtunk múlik, de mivel a sors eseményeket is mi válaszottuk ki, így az egész életünk a saját kezünkben van! Vállald fel a FELELŐSSÉGET A TETTEIDÉRT! 

  Tudjátok szerintem Istennel nincs szeretetteljesebb! Hisz a gyermekei vagyunk!

  Nézzünk egy földi példát. Szerintetek a saját édesanyjátok, úgy igazán a szíve mélyen nem bocsát meg nektek MINDENT? 

   

  A másik...ha Isten ilyennek teremtett, akkor ilyen vagyok. Ő így szeret engem...csak fel kellene ismerni, hogy így SZERESSÜK  önmagunkat és másokat is. FELTÉTEL NÉLKÜL!

   

  Csodás, áldott estét kívánok mindenkinek! 

   

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_505853 (1)
  2009-10-24  16:06
 17. 2009. október 24. 19:0645.

  Nem hinném, hogy napra pontos események lennének.

   

  Akkor nem létezne a szabad akarat meg a vonzás törvénye sem. A kettő ugyanis ellentmond egymásnak.

  Szerintem csak megélni való tapasztalni valóink vannak. Az időpont ha meg van határozva akkor szóljatok a nagyszakállúnak, hogy néha írja át a színdarabot, mert akkor ez az élet csak az ő játéka.

  előzmény:
  A_tól*Z_ig (41)
  2009-10-24  18:36
 18. Torolt_felhasznalo_770932
  Torolt_felhasznalo_770932
  2009. október 24. 19:0444.
  ha megvan még a link vagy meg tudod keresni, szívesen megnézném, ha elküldöd. :) priviben is jöhet, köszönöm
  előzmény:
  elflány (43)
  2009-10-24  18:59
 19. 2009. október 24. 18:5943.

  Igen, sokan vannak akik látszólag vidámak, aztán meg kiderül, hogy teljesen bizonytalanok.

  Nemrég találtam a youtube-n egy videót ahol azt mondja egy hölgy, hogy negatív énképpel nem lehet valóban pozitív egy ember se.

  előzmény:
  wilisz (40)
  2009-10-24  18:33
 20. Torolt_felhasznalo_770932
  Torolt_felhasznalo_770932
  2009. október 24. 18:4242.

  Hello.

   

  Először kell hozzá apa, anya, egy család. Egy darabig...  A tanult dolgok nagyon fontosak.  Ha ez is a karma része, akkor van olyan. Szerintem az, hogy ki milyen környezetben nő fel, mit él át születésétől kezdve, az irányítja  egy idő után az emberek gondolatait, cselekedeteit. Amikor pedig a felelősség már a sajátunk, nem másé, akkor elkezdünk kapkodni és óriási terveink vannak. Idővel türelmesebbek leszünk és elkezdünk a kis dolgoknak is örülni. ...és akkor mondjuk, hogy sikerülnek a dolgaink. Szerintem...  

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 21. 2009. október 24. 18:3641.

  De akkor sem csúszhatnak éveket az események. 2 évvel előbb jön a nagyŐ, mert te már 2 évvel előtte érett voltál arra a párkapcsolatra? És ha szülnöd kell ettől az embertől majd (1 év múlva) 36 évesen, akkor mi van, hiszen te már 33 évesen összejöttél vele. Annak aztán végképp pontos ideje van, hiszen a legjelentősebb életesemény például egy horoszkóp pontosításánál is, a gyermekszületés. Akkor azt átrendezi a sors, mert te előbb jöttél össze a fiúval? Nem létez(het)nek ilyenek.

  Mint te is írtad, vannak fix életesemények. De évekre, sőt napra pontosan fix életesemények.

  (Most mennem kell, de majd visszatérek, főleg, ha nem világos az "okoskodásom")

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_354806 (36)
  2009-10-24  18:22
 22. Torolt_felhasznalo_770932
  Torolt_felhasznalo_770932
  2009. október 24. 18:3340.
  meg amúgy az is eszembejutott, hogy mi van akkor, ha a kolléganőd csak előttetek volt pozitív, de ez csak egy álarc volt. vaaaagy a másik még, ami felötlött bennem, hogy mi van, ha csak magára erőltette ezt a pozitív hozzáállást, és mindeközben minden rosszat és negatívat elfojtott ? így simán jöhet a betegség..
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_354806 (38)
  2009-10-24  18:27
 23. Torolt_felhasznalo_770932
  Torolt_felhasznalo_770932
  2009. október 24. 18:3139.

  hát igen, végülis az ilyenek elgondolkodtatóak...... vannak meglepetések.. talán így a legjobb, mert legalább nem mindig azt "kapod", amire számítasz. na mondjuk ez a betegség esetében pont nem jó....

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_354806 (38)
  2009-10-24  18:27
 24. Torolt_felhasznalo_354806
  Torolt_felhasznalo_354806
  2009. október 24. 18:2738.

  tudja fene.......

   

  a barátnőm élete nagy szerelmét akkor vonzotta be mikor totál depis volt........

   

  a kolléganőm meg akkor lett beteg mikor nagyon is pozitívan állt az élethet.......

  előzmény:
  wilisz (37)
  2009-10-24  18:25
1 2 3

Címlap

top