Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szaloncukor házilag?

RókaÚr
Létrehozva: 2019. november 19. 02:58

Sziasztok!


Készít esetleg valaki otthon szaloncukrot a méregdrága, vagy olcsóbb, de silány minőségű bolti helyett?


(Pl. mit gondoltok arról, ha valaki vesz pár kiló zöld, vagy kék csomagolású 90 - 100 g-os ét, vagy tejcsokoládét és kockákra feltörve -lehet lila is, de ezt nem tudom mennyire egyszerű szépen feltörni és mennyire lágy-, azokat párosával egymás felé fordítva azt előre bevagdalt egyrétegű, fehér éttermi papírszalvétába csavarja, amire előre felcsíkozott alufóliát teker. Esetleg darabokra vágott nápolyit csomagol a család azon tagjainak, akik a csokoládét nem tudják megenni. A csokit úgy töröm fel, hogy a barázdált részével lefelé támasztom az asztalra, így szebben törik. Akit zavar az ujjlenyomat, kesztyűben csinálja.)


Vagy esetleg igazi házi szaloncukrot?


(Régen én csináltam bonbon csomagolásban -forma- kis "bonbonokat", vajat olvasztottam gőz felett, amibe közben kakaóport kevertem és mézzel édesítettem -esetleg aszalt gyümölcsdarabkákat tettem bele-, majd ment a hűtőbe. De ezt nem csomagoltam be, rögtön fogyasztottuk. Természetesen ez utóbbi nem csokoládé. Férfi létemre tőlem ennyi telt...)

  1. 2020. március 14. 23:5410.

     


    Tavaly Karácsonyra végül is nápolyi lett félbevágva és becsomagolva. Gyors és olcsó megoldás, ráadásul jól mutatott az ezüstszínű, klasszikus kinézetű szaloncukor a fán.


     


    A tisztaságmániára hivatkozókat nem értem, pl. aki házi recepttel készít valami klassz édességet, ő még többször ér hozzá dolgokhoz a konyhába és ott sincs semmiféle gond. Itt, pedig vettem pár csomag nápolyit, kézmosás után, steril, egyszer használatos kesztyűben felbontottam, becsomagoltam és kész is volt.


     


     


    (Nem arról van szó, hogy újracsomagolunk termékeket -pl. csokoládét- és utána eladjuk -ami szabálytalan lenne-, hanem magunknak készítünk valamit gyorsan, olcsón, ami dekoratív és sokáig nem romlik meg a fán.)


     


  2. 2019. november 29. 18:489.

    Valaki ellopott nehany tonna csokit
    Remelem nem hagy bacival teli ujjlenyomatot a hazi szaloncukron

    idézet:
    Mozdonj (7)
    2019-11-24 09:16:00

    Ez is "finom " lehet 

    előzmény:
    Mozdonj (7)
    2019-11-24  09:16
  3. 2019. november 27. 19:518.

    Igen, minden évben többfélét is.


    Csomagolni nem szoktam, dobozban tárolom.


    El szokott fogyni, viszonylag rövid idő alatt.

  4. 2019. november 24. 09:167.

    Valaki ellopott nehany tonna csokit
    Remelem nem hagy bacival teli ujjlenyomatot a hazi szaloncukron

    előzmény:
    Mozdonj (3)
    2019-11-19  06:19
  5. 2019. november 19. 21:506.

    Én egyszer csináltam szaloncukrot, borzalmas lett. Már nem tudom, honnan vettem a receptet, úgy emlékszem, tejpor kellett hozzá. Ki kellett önteni egy lapra, és ha megkeményedett, kis kockákra törni. Ez utóbbi művelet csak kalapáccsal, bárddal sikerült.

  6. 2019. november 19. 17:265.

      Róka Úr, ez nagyon kedves törekvés. Nekem a karamell a kedvencem,  ehhez remek receptet lehet találni. Újabban többször olvastam a sós karamellről, nagyon dicsérik. Még nem kóstoltam.
      Az egyik legkedvesebb és legszebb karácsonyfa, amelyre emlékszem, amikor a cukorka saját készítésű papírba volt csomagolva: gondosan vagdosott, hosszú, dús bojtot készítettek, pauszpapírból volt, a szaloncukor mindkét végére.
       Különleges karácsonyfád lesz, családodnak örök, kedves emlék.

    előzmény:
    Mozdonj (2)
    2019-11-19  06:15
  7. 2019. november 19. 09:424.

    Azon még nem gondolkodtál el, hogy mielőtt ide írsz, esetleg rákeress az interneten a házi készítésű szaloncukorra? Lehet, hogy több találatot ad ki, mint az nlc fóruma.


    Egyébként nagyon sokan készítenek szaloncukrot házilag, biztos van rengeteg recept is. Házi készítésű bonbon alatt is érdemes keresni.


    Hajrá!

  8. 2019. november 19. 06:193.

    Ezt olvasd el .
    A szaloncukornak HAGYOMANYAI vannak .
    A szaloncukornak RECEPTJE van .

  9. 2019. november 19. 06:152.

    Huha


    Papirszalvetaban ujjlenyomatos etcsoki ?
    Gusztustalan es nem higienikus elkepzeles .


    Feldarabolt napolyi annak , aki nem tud etcsokit elragcsalni ?
    Fogsort kell kerni a Jezuskatol , nem szaloncukrot .

     "Ferfi letedre" ???? Ugyanmar  .

Címlap

top