Tapasztalat eszme csere:)

Lilifee
Létrehozva: 2020. március 24. 01:15

Sziasztok! Lili vagyok 26 éves.. Arra gondoltam, megoszthatnánk egymással a gondolatainkat, így járvány ügy idején.. Megmondom őszintén, hogy nem voltam aktív semmilyen portálon az elmúlt 6 évben.. Gasztronómiában dolgozom 17 éves korom óta... Ebből 6 évet külföldön töltöttem.. Párommal mentem ki, 5 évig voltunk együtt.. Szerettem imádtam, de a 0-24es együttlét miatt egész egyszerűen kihűlt köztünk minden....nagy nehezen, de azt mondtam, talán jobb ha külön boldogulunk..én nem akartam rossz útra térni, de ha ezt tovább folytattam volna, valószínű elcsábulok és talán ő is... Na lényeg a lényeg.. Külön váltunk.. Egyedül új munkahely.. Új emberek.. 1 évig senkim nem volt... És aztán lásd... Jött egy fiatal 20 éves osztrák fiú... Fantasztikus szex, édes, kedves... De hiányzik nekem a beszélgetés... A magyar nyelv annyira más... Nem tudom magam kifejezni... Jól beszélek németül... De folyton az az érzésem, hogy vissza kell fogjam magam... Annyi szép kifejezésünk van.. A szerelemre, érzésekre, a dühre is.. Fantasztikus vele.. De nem tudom, hogy szamolhatok-e vele... Nem tudom át érzi-e azt amire én gondolok... Lányok.. Véleményt! Tanácsot! Vagy csak egy jó csevegést kérek tőletek! Szép estét nektek csajok! És köszönöm 

9 hozzászólás
 1. 2021. május 2. 11:289.

  Great website this will teach in this lockdown ncert class 6 solutions pdf download . So students visit here on this website and download the pdf file of class 6th.

  előzmény:
  Mozdonj (2)
  2020-03-24  08:19
 2. 2020. augusztus 4. 09:428.

  Focus on what you are doing and promote them to the best. Your article is great for promoting good information.  geometry dash


   

  előzmény:
  Munna123 (7)
  2020-07-05  10:26
 3. 2020. július 5. 10:267.

  Great post I like this post this is an awesome post for the user. roblox hack generator So visit here and know the complete information.

  előzmény:
  Mozdonj (2)
  2020-03-24  08:19
 4. 2020. március 27. 00:596.

  Bocs, ket dolgot elegge osszemostam. Az egyik, hogy hogyan tudod magad kifejezni, ez a konnyebbik eset, elobb-utobb siman. Meglesznek a sajat szofordulataid minden helyzetre, barmire, amit mondani akarsz. Ez a konnyebbik resze a dolognak. A masik, hogy ezt mennyire erzed majd at, szerintem annyira sosem, mint az anyanyelvedet, erre csak akkor lenne eselyunk, ha ketnyelvuek lennenk.


  Ezt ugy tudnam megmutatni, hogy tegyuk fel, latsz egy tunderi kisbabat vagy kistigrist vagy barmit ami neked cuki es azt mondanad: meg tudnam zabalni azt a cuki kis pofijat, egy ido utan el tudod majd mondani ezt ugy nemetul, hogy neked ez azt jelentse. Nem tudom, ez ertheto-e. De kimondva, sokkal tobb idonek kell eltelnie ahhoz, hogy azt erezd, amit akkor ereznel, ha magyarul mondanad.


  Lehet, hogy ezzel masok nem ertenek egyet, en is csak a sajat tapasztalatomrol tudok beszelni. Nekem az a munkam, hogy mindent hajszalpontosan adjak vissza. De itt egy egyszeru pelda: ha azt mondom, Budapest International Airport, a vilagon semmit nem erzek. Ha azt mondom, Ferihegy, ott mar mas a helyzet. :) 

 5. 2020. március 27. 00:355.

  Szia, en kulfoldon elek es azt hiszem, tokeletesen ertem a problemadat. A munkam is nyelvekkel kapcsolatos, igy ha nem banod, leirok par dolgot, de termeszetesen csak altalanossagokat tudok irni es nem gondolom, hogy nalam van a bolcsek kove.


  Nem mindenki el a nyelven keresztul, nem mindenkinek olyan fontos, nem mindenkit zavar, hogy nem tudja magat hajszalpontosan ugy kifejezni, mint az anyanyelven. Ez a magunkfajtanak erthetetlen :)


  Az, hogy teged zavar es az, hogy jol beszelsz nemetul, ezek pozitiv dolgok, ez azt jelenti, hogy egyre jobban fogsz beszelni. Sorra meg fogod talalni azokat a kifejezeseket, szofordulatokat a nemetben, amiket magyarul hasznalnal. Persze ez sok evig tart, de egyre inkabb meg fogod talalni a sajat 'hangodat' nemetul. Ehhez persze az is kell, hogy sokat tanulj es erdekeljen.


  Lehet, hogy a baratod, nem olyan, mint te. Lehet, o ebbol semmit nem vesz eszre, csak fulig szerelmesen odavan a magyar akcentusodert is. 


  En, ha csak a nyelv a problema, meg nem irnam le ezt a kapcsolatot, mert a nyelvtudasod nincs kobe vesve, az csak egyre jobb lesz. Igen, sosem fogod tudni hajszalpontosan azt mondani nemetul, hogy tudomisen 'reggel kicsalta a madarat a feszekbol a kikelet', vagyis fogod tudni, csak neked nem fog olyan szepen hangzani. Mert sokkal kevesebb az erzelmi toltet mogotte. Kevesebb a hozza kapcsolodo emlek,stb.


  De ha meg sok evig kint maradsz es sokat tanulsz, akar aktivan, akar csak radragadnak uj szofordulatok, kifejezesek, emlekekbol is egyre tobb lesz, egyre jobban at fogod erezni a nyelvet. 


  Bocs, ez jo hosszu lett, a lenyeg, hogy probald ne ugy nezni a helyzetet, hogy a mostani nyelvtudasod kivetited elore harom evre, hanem nezd azt, mennyi mindent megtanulhatsz addig. 


  Remelem, a srac megerdemli ezt a sok belefektetett energiat :) 


   

 6. 2020. március 25. 02:134.

  Kedves Mozdonj! 


  Köszönöm, hogy válaszoltál! Természetesen nem hitegetem magamat, hogy mellettem marad életem végéig.. Én sem vagyok idióta.. Láttam már eleget.. Talán többet is mint kellett volna.. Egyébként ha akarnám, talán hitegethetnem is magam.. Végül is édes mindegy hány éves és milyen nemzetiségű meg mit dolgozik.. Eddig mindig sikerült elcsúsznia a dolognak.. Szóval majd jön az a herceg ha úgy tartja kedve.. Rómeó és Júlia? Megmondom őszintén, nem bánnám.. Te sem mondhatod azt, hogy nem esne jól a lelkednek.. Valami igazi gyomorösszerándulós szerelem :) 


  Nekem a nagyobb problémám az, hogy lehet fél évig, lehet egy évig de még az is benne van a pakliban, hogy 10 évig vele leszek... Miért is ne? De annyira mások a kifejezéseink, másképpen hangsúlyozunk más a szókincs, hogy nem érzem teljesnek az együtt töltött időt... Ő igen.. Látom rajta.. Én nem... Szomorú vagyok ez miatt, mert nagyon keveset vagyok itthon és evidens, hogy osztrákokkal kötök barátságot, vagy futok bele egy ilyen fiúba... 


  Igazándiból arra lettem volna kíváncsi, hogy lehet-e ezt sokáig húzni? Hozzá lehet-e ahoz szokni, hogy nem tudod magadat igazán, szívből kifejezni! 


  Örülök ha válaszolsz, látom van rálátásod a dolgokra mégha kicsit szúrósan is ;) jó éjt! 

  előzmény:
  Mozdonj (2)
  2020-03-24  08:19
 7. 2020. március 24. 08:243.

  Bakik nelkul ugyanaz

  A regényedben a 20 eves legény  is GASZTRONOMIABAN dolgozik ?
  Nem hiszem , hogy szerelemrol szeretne akarkivel is  locsi-fecsizni egy 20 eves pincertanonc .
  Tul fiatal , dulnak-fulnak a hormonjai.
  Romeo es Julia az mar reg volt.
  ELmultak .
  Ahogy talal mast, aki kicsavarja neki a porehagymat , el fog huzni egy mar fonnyadozo pincerleanytol egy olyan partner fele , aki 3-4-5 evvel fiatalabb nala.
  Pontosan ugy , ösztönösen ahogy a mehecskek csinaljak , keresni fogja partnerrol partnerre az Igazit : a tojo a jövö , legyen fiatal es termekeny.

  Szerelem es baratsag .
  Alkalmi szexpartner se nem szerelem , se nem barat.
  Ki kellene becsuletesebben asnod ezeket a fogalmakat ..
  Es megnezni , hogy abban a kategoriaban , ahova tartozol , ezek leteznek-e meg...
  Mintha egy rakas ratarti/maradi/elavult tanyasi szabaly kötné a szarnyaidat... szerelemrol dumalsz nemi elet helyett : ez mar 50 evvel ezelott elavult volt... Mit kezdene  ezzel egy 20 eves partner ?

  előzmény:
  Mozdonj (2)
  2020-03-24  08:19
 8. 2020. március 24. 08:192.

  A regényedben a 20 eves legény  is GASZTRONOMIABAN dolgozik ?
  Nem hiszem , hogy szerelemrol szeretne akarkivel is  locsi-fecsizni egy 20 eves pincertanonc .
  Tul fiatal , dulnak-fulnak a hormonjai.
  Romeo es Julia az mar reg volt.
  ELmultak .
  Ahogy talal mast, aki kicsavarja neki a porehagymat , el fog huzni egy mar fonnyadozo pincerleanytol egy olyan partner fele , aki 3-4-5 evvel fiatalabb nala.
  Pontosan ugy , ösztönösen , ahogy  , ahogy a mehecskek csinaljak , keresni fogja partnerrol partnerre az Igazit : a tojo a jövö , legyen fiatal es termekeny.

  Szerelem es baratsag . Alkalmi szexpartner se nem szerelem , se nem barat.
  Ki kellene becsuletesebben asnod ezeket a fogalmakat ..
  Es megnezni , hogy abban a kategoriaban , ahova tartozol , ezek leteznek-e meg...
  Mintha egy rakas ratarti/maradi/elavult tanyasi szabaly kötné a szarnyaidat... szerelemrol dumalsz nemi elet helyett : ez mar 50 evvel ezelott mar elavult volt... Mit kezdene  ezzel egy 20 eves partner ?

Címlap

top