Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Aranyér műtét!

kiskicsicsiga
Létrehozva: 2008. október 15. 13:37

sziasztok!mi a teendő aranyér műtét után?

2napja kijött az aranyeremmég sose volt .babnyi nagyságú volt, menni,ülni alig tudtam tőle, barátom majdnem szörnyethalt, mikor meglátta.. mintha egy teljesen önálló babszem nött volna oda...

Patikus adott kencét, de azt mondta, hogy menjek el dokihoz.Kence(reparon) egy nap alatt nem hatott, felhívtam a  Fehérvári uti rendelőt, azt mondták urulógiára legalább egy hetet várni kell, sebészetre holnapra adnak időpontot.Elis mentem, megmutattam dokinak.

-Jó, hát akkor ezt most megműtjük.

-??? köpni nyelni nem tudtam... hozta a kis pepecset, lekente, szuri bead, én szorongatom az ágyat...aztán matat matat,varr varr,én közben kiizzadok 10kilót...

-Végeztünk .Holnap jöjjön varratszedésre, zuhanyozzon, és ne lepődjön meg ha a 'dolognál' kijön egy gézdarab.

Viszont látásra.

 

-????

Én teljesen összezuhantam, 11percet töltöttem bent összesen...kb ugy viselkedett a doki,mintha egy szálkát húzott volna ki az újjamból.mintha ez annyira rutin dolog lenne...hogy megműti a fenekem...én meg csak feküdtem ott remegő lábakkal...

-felöltözhezt,fogassa oda a bugyival a gézdarabot. viszlát...

azért távozóban megkérdeztem ,mire figyeljek, fájhat-e, mivan most egyáltalán.

-állva fürödjön, fájni nem fog, kérjen időpont holnapra.viszlát.

 

ejj de sürgős..

 szóval remegő lábakkal levánszorogtam a sorszámért.persze  a nagy izgalomtól leesett  a vércukrom ,majdnem elájultam.eljött értem a barátom,hazacsoszogtunk,most itt fekszek felpócolva, és nézek ki a fejemből.Ennyi lenne?miért rázott így le a doki?22éves vagyok,és sztem elég nyilvánvaló volt, hogy halálra voltam rémülve.

Azt mondta nem fog fájni...hát azért nekem fáj.a lépcsőn féloldalazva másztam fel, és a villamosról alig bírtam leszállni.ülni nem bírok,csak fekszem kipárnázva a derekam alatt..és fáj.pedig vettem be fájdalomcsillapítót.

Kérdéseim:

-normális hogy fáj?megnézni nem tudom, mésmostmár egyedül vagyok itthon...

-mit ehetek?szerencsére semmi szeleset nem ettem, tegnap még egy krumplistésztát összerántottam.szilván kívül mit lehet ennem, hogy ne legyen sok 'dolog' és laza legyen?

-nagyon gáz lesz a 'dolog'?

anyu azt mondja nem szabadott volna hagynom hgoy megműtsenek mert az egyik rokonunkat már 3Xműtötték ugyan ott aranyérrel,de még mindig küzd...de a doki csak tudja, nem?meghát annyira hirtelenjött..azt hittem ad1gyógyszert,vagy ilyesmi...

-mikor fogok tudni rendesen élni már? egyenlőre csak fekszek,és ez is fáj...

bocsi hogy hosszu lettem, de a doki lese toj...

  1. 2021. március 4. 16:5162.

    Kedves Yeti!

    Tudom, hogy már majdnem egy éve volt az ominózus műtéted, és remélem azóta el is felejtetted az egész bizarr élményt, csak szeretném megköszönni, hogy leírtad az élményeidet, mert én annyit nevettem az élménybeszámolódon, hogy potyogtam a könnyeim.

    Ha a sors is úgy akarja, hétfőn műtenek, és igy már van egy kis remény, hogy ha Te is túlélted a lábadozást, és élsz még, akkor valószinű én is túl fogom élni. 

    Szép napot Neked :)

    előzmény:
    Yeti (60)
    2020-03-21  03:11
  2. 2020. október 16. 09:2161.

    Szia TAKi.   Mi lett veled aranyér műtét után ? Hasonló cipőben vagyok 3 napja kivágták a sebészeten .Ma  bírtam először  hozzányúlni és megnézni , valamivel jobb a helyzet de meg mindig kinnt van az aranyerem ... vissza megy ez magától ? Vagy nem sikerült tökéletesre a műtét ? 

    előzmény:
    TAki (57)
    2017-08-17  10:13
  3. 2020. március 21. 03:1160.

    Szóval a harmadik rész. Ha olvasod akkor ne ezzel kezd, olvasd el az előző két részt is alább....


       Nem tudom hogyan, de sikerült benyomni a kuplungot. Első sebesség után a másodikat kihagyva harmadikba váltottam és így mentem el hazáig. Hatalmas szerencsém volt, könnyen ki lehetett jutni a városból, zéró megállással hazajutottam. Az csak apróság volt, hogy ott ahol 70 és 90km/h-val lehetett haladni, ott maradt hármasban a kocsi.


      Otthon lefeküdtem és lassan kiment a fájdalomcsillapító hatása. Nem tudtam megmozdulni, csak bután hason fekve nyöszörögtem. Mi lesz most, hogy megyek holnap dolgozni? Nos 3 napig nem is mentem. Enni nem mertem, mert ez biztosan előbb-utóbb kakiláshoz vezetne, amit meg ugye nem szabad.


      Borzaszó volt, a műtét fájdalma fényévekkel elmaradt attól, amit megéltem. Úgy éreztem, hogy a lyukamban Eiffel torony van. Valahogy túléltem az első gézlap cseréig, és visszamentem az orvoshoz. Mert hogy ilyet is kellett.


      A gátlásaimat már pár napja elveszítettem a rendelőbe, jött a kutyapóz... kukkolás... friss Eiffel torony vissza a se@@embe és mehettem haza. Jöjjek egy hét múlva és cserélgessem szükség esetén a kötést. Micsoda!!! Nekem kell ezt otthon bedugni???


      Elkezdtem ismét dolgozni, próbáltam leplezni a csiga tempós közlekedést és kerültem minden széket a környéken. Cserélgettem a kötést, még 2x vissza kellett menni ellenőrzésre. Nem volt semmi probléma. Kopp-kopp...


      Szóval nem volt semmi probléma egészen egy évig, amikor ismét véres lett a WC papír. Kerestem egy másik orvost, aki valamivel jobban állt a dologhoz, igaz jóval többet fizettem csak a vizsgálatért. Ezúttal nem kellett műtét, a kenőcsöket sem javasolta. Egyszerűen azt kell csinálni, hogy amikor csak eszembe jut, akkor meg kell mozgatni a záró izmokat. Ez is egyfajta edzés... csak senki ne lássa. Ezzel élek együtt kb. 3 éve, azóta se jött vissza. Ez egy olyan emlék, amit sokáig megőrzök... de a napi edzés egyébként sem hagyja elfelejtetni...


     

    előzmény:
    Yeti (59)
    2020-03-21  02:52
  4. 2020. március 21. 02:5259.

    Következzen a második felvonás:


    Ha a műtétet megelőzően elolvastam volna kiskicsicsiga hozzászólását (https://nlc.hu/forum/?fid=441&csatid=&topicid=207901), akkor SOHA de SOHA nem mentem volna el ehhez az orvoshoz. Hogy miért, nézzük csak:


       Szóval kimondat a boldogító igent és ismét kutyapózban találtam magam az asztalon. Bányászlámpa elő :)  én még úgy sosem kezdtem el izzadni mint akkor. Mintha egy nyári napon felfutottam volna egy hegyre....


       A műtét tényleg csak kellemetlen. De az érzéstelenítés. Nos tűvel több helyen beleszúrnak abba a részedbe amire a legkevésbé vágynál. Igen a se@@lyukadba. Leírhatatlan az érzés, feszít, ég... tényleg nem tudom megfogalmazni.


       Szóval a műtét során nem fájt semmi, azt éreztem, hogy valami nagyon meleg izét nyomtak oda. Mint később kiderül leégették és égett bőrszag lett. Szóval ez nem a gumizós izé volt. Szétégette az orvos. Kb. 10 percig tartott az egész, ami azzal végződött, hogy a kiskicsicsiga által említett Iszlám nevű orvos egy kifli nagyságú gézkupacot nyomott a lyukamba és azt monda kész. Megpróbálták valahogy ragasztó szalaggal rögzíteni a dolgot, de annyira izzadtam, hogy nem tapadt a bőrömre. Végül mégis sikerült valahogy...


       Ott álltam alul semmiben és próbáltam figyelni, hogy mit is mondanak. Egy-két mondat elég ütősnek hangzott... pl. pár napig nincs kaki... micsoda??? Mi lesz ha mégis kell.... válasz: vissza kell tartani. Hoppá! A másik pedig az, hogy menjek el a patikába vágott gézlapért és fájdalomcsillapítóért. Ezzel távoztam... Nos lépcsőn szeretek járni, de a másodikról képtelen voltam lejutni. Észrevettem, hogy tyúklépésben haladok. Vissza kellett mennem a lifthez.


       Az intézményben volt patika, csiga tempóban eljutottam oda, megvettem amit kell. Kocsival mentem oda.... nos ez nagy hiba volt. Senki nem mondta, hogy nem szabad. Nos tényleg nem szabad! Az egy dolog, hogy ha 500 méterre parkolsz az kb. 20 perc tötyörgés lesz a járdán, de nem tudsz beszállni a kocsiba.


      Egy 2x3 sávos úton, zebrán keresztül vezetett az út a kocsihoz. Egy lámpaváltás alatt a feléig jutottam a zebrának és közben ismét úgy megizzattam, mintha maratont futottam volna. Szóval a zebra közepén megvártam a második lámpaváltást. 


      A kocsinál azt tapasztaltam, hogy az ajtót ki tudom nyitni, de nem tudok beülni. Az, hogy a gerincem és a comb csontom kb. 90 fokos szöget zárjon be lehetetlen feladatot jelentett. Minden mozdíthatót összeszedtem, amit lehetett és rátettem az ülőlapra, hogy ne legyen annyira 90 fok az a 90 fok. Így meg a fejem nekiért a tetőkárpitnak, de végül valahogy sikerült bejutnom a kocsiba.


      Indítás után jött a meglepetés, hogy a kuplungot nem tudom benyomni... kizártnak láttam, hogy ez sikerül.


    A harmadik rész hamarosan....

    előzmény:
    Yeti (58)
    2020-03-21  02:27
  5. 2020. március 21. 02:2758.

    Sziasztok


     


    Tényleg sokáig gondolkoztam, hogy megosszam-e az aranyér műtét beszámolómat. Most megteszem: azért, hogy átadjam azt az élményt ami ezzel jár és azt, hogy lásd mit kell tenned a műtét után.


    A kezdetek:


        Zuhanyzásnál évekig éreztem egy enyhe viszkető érzést, igen ott ahol a tápanyag normális esetben távozik. Jó érzés volt a zuhanyzás minden eseten, bőrszárazságnak tudtam be a dolgot. Egy késő őszi napon összeraktam a nappali hideg kövén sokat ücsörögve valamilyen bútort. Ami nem esett túl jól a hátsó részemnek. Másnap jött a meglepetés, mert a WC papíron lett egy negyed körömnyi élénk piros vérfolt.


        Nem tudtam hová tenni a dolgot, ezért zuhanyzásnál megpróbáltam kitapogatni, hogy mi is történt. Bizony találtam egy borsó nagyságú, tapintásra érzékeny területet a záróizomzat külső részén.... de legalábbis annak a környékén. Korábban azt sem tudtam, hogy mi van ott pontosan, ezért rákerestem a neten. És bumm... egyből előkerült mindenféle aranyérrel kapcsolatos cikk és hirdetés.


       Na ez nem az a dolog, amivel az ember azonnal bevonja a környezetét. Elmentem a patikába és kicsit félve vettem egy kenőcsöt. Azt, hogy melyiket vettem lényegtelen, mert a következő hetekben mindenféle praktikát és kenőcsöt kipróbáltam, hasztalan. Ahogy teltek múltak a hetek a borsóból bab lett. Igazából nem nagyon fájt, kicsit viszketett és a WC papír minden alkalommal kicsit véres lett.


       El kell menni orvoshoz, na de melyikhez. Ismét netezés következett. Itt azonban az a szerencsém volt, hogy nem szántam rá sok időt és egy óra alatt kiválasztottam a közelben lévő kerületi rendelőt (nyilván budapesti). Az állami rendszer lassúságát magán rendeléssel kompenzáltam. Korábban nem is tudtam arról, hogy állami intézményben egy orvos magánrendelést folytathat. Ez mindegy is, csak azért írom mert szinte másnapra kaptam időpontot.


      Elmentem a rendelésre, sokan voltak a folyosón... amikor óra/percre elérkezett az időpont mindenkit megelőzve behívtak. Egy szemmel láthatóan külföldi orvos fogadott asszisztensével. A harmadik mondatom után egy asztalon találtam magam, letolt alsóval kutyapózban pucsítva. A vizsgálat inkább megalázó volt, mintsem fájdalmas. Szóval ettől senki nem parázzon. Az az élmény, hogy a lyukadba valaki gumikesztyűvel kotorászik bányász lámpával a fején, feledtet minden érzést. De tényleg!


      Jött a gyors diagnózis, hogy aranyér. Az egy bab valójában kettő. No meg az, hogy azt bizony csak műtéttel lehet megoldani. Egyből mondta a doki, hogy itt és most megoldja, 40eFt. Nem vacakoltam, igent mondtam, ettől a pénztől nem dől össze a világ.


    4000 karakteres élményem második fele hamarosan folytatódik.....


     

    előzmény:
    kiskicsicsiga (43)
    2008-10-16  13:27
  6. 2017. augusztus 17. 10:1357.

    Szia tuja01, irhatnál, légy szíves, mi történt a további napokban. Én is hasonlóan szenvedek! 4 nappal műtét után... Nagyon köszönöm! 

    előzmény:
    tuja01 (54)
    2016-12-11  01:12
  7. 2017. augusztus 16. 22:5456.

    ..

  8. 2017. augusztus 16. 17:0855.

    Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy mi lett veled az aranyer mutet utan, az utana levo hetekben, honapokban? Javult a helyzet? 

    előzmény:
    tuja01 (54)
    2016-12-11  01:12
  9. 2016. december 11. 01:1254.

    Sziasztok! 3 napja műtöttek aranyérrel, és meg volt ma az első kaki is. A baj az hogy ugyanúgy kifordult a végbelem ugyan ott mint a műtét előtt. Komolyan úgy érzem mintha nem műtöttek volna meg rendesen. És a duzzanatok mérete sem változott.

  10. Torolt_felhasznalo_340020
    Torolt_felhasznalo_340020
    2009. Április 28. 16:5453.

    Sziasztok!

     

    Én tegnap jártam ugyanígy... Engem már egyszer gyűrűztek, de kiújult. Mivel a gyűrűzés nem fájt, ezért nagy bátran elmentem megnézetni. Gondoltam kapok rá valamit (kenőcsőt vagy újra meggyűrűzik). A doki  ránézett  és mondta, hogy  ezt  ki kell vágni.  Köpni-nyelni nem tudtam.  És már  nyomta be az injekciót, és kivágta. Ma nem mentem be dolgozni mert fáj, de holnap már muszáj lesz. Kicsit parázok, hogy fogok tudni végigülni 9 órát... Mennyi idő alatt múlik el a fájdalom? Meddig kell vigyázni? Ráadásul 3 hét múlva megyünk Ausztriába túrázni. Azt sem tom h szabad-e ilyet csinálnom. Akinek már volt ilyen, kérem írja meg, hogy mennyi idő múlva múlt el.

    előzmény:
    kiskicsicsiga (52)
    2009-01-02  19:26
  11. 2009. január 2. 19:2652.

    azóta már minden rendbejött,aranyérnek se híre-se hamva, és mrá csak egy kis "farkinca" emlékeztet a dolgokra.

    de azt az egy hetet az ellenségemnek se kívánnám-esetleg a dokinak,csak hogy legközelebb a dolgok tudatában osztogassa a tanácsait...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_150052 (50)
    2008-10-21  09:25
  12. 2008. október 23. 08:2951.

    na,most már így egy hét elteltével leüllepedtek bennem a dolgok.

     

    igazából az volt a legnagyobb probléma hogy:

    1.túl hamar belémvágott a doki.mivel nem lehet minden lehetséges alternatívát végigjárni (néhol1-2hónap mire bekerül az ember) így az első alternatíva egyből elkapott.én egy gyógyszert akartam.ő felnyitott szinte szó nélkül.

    2. a doki nem mondta hogy lesz 2nap pokol.

    szeritnem kvázi kínzásnak minősül, hogy nem adott gyógyszert, nem írt cataflamot(tudom, lehet kuncsorogni a patikában,hátha megszánnak..) és kérdésemre azt mondta nem jellemző, hogy fájna...

    szerintem szokott fájni.nekem legalábbis eszméletlenül fájt folytonos jelleggel.nem hagyta abba semmitől.

     ha tudtam volna, hogy ennek ténylyeg ennyire kell fájnia, és ez így lesz, inkább ezt a hosszú 7végét válsztottam volna lábadozsára, akkor nem kellett volna 3nap szabit kivennem előre, stb...

     

    szerintem az ilyen embert érdemes elkerülni ( a neve Iszlám.komolyan,ez a neve), vagy ne menjen orvosnak.

    lehet, hogy neki 'futószalagon' jöttem,  de mondtam is hogy nekem ez az első ilyen problémám,meg látszott is rajtam hogy halálra vagyok rémülve...

     

    mior kiszedtea  varratot, üvöltöttem ugy fájt, utána ahogy csoszogtam ki a rendelőből ,utánam szólt,hgoy mostmár lehet ám rendesen menni...

     

    hát köszi, utána még 3-4napig nem tudtam rendesen menni.én nem tudom ,hogy élte már-e át személyesen a dolgot,de szeritnem nem.hogy lehetne varratszedés után normáálisan menni?...

     

     

    szóval azt tanácsolom mindenkinek, próbálkozzon először kencékkel kúpokkal,és ha már 2hét alatt nem tudja eltüntetni,akkor forduljon orvoshoz,és ha lehet ne a sebészetre menjen először...

     

    érdemes a műtét után(vagy akár a gyógyszerek,kencék használata alatt) sok rostos dolgot enni, lehetőleg kerülni a pukis dolgokat, paraffin olaj is jól jött nekem.

    szerintem ha nem kell nagyon ne menjen wcre amíg bent vannak a varratok.

    előzmény:
    kiskicsicsiga (1)
    2008-10-15  13:37
  13. Torolt_felhasznalo_150052
    Torolt_felhasznalo_150052
    2008. október 21. 09:2550.

    Sajnos nem tudok ezekre a kérdésekre válaszolni... Azt viszont javasolnám - de már Te is eldöntötted - hogy másik orvost válassz. Ez nem adja meg a válaszokat no meg a megfelelő támogatást, így nem is fogsz neki hiányozni

    Kíváncsian várom a fejleményeket!

     

    Gömbi

    előzmény:
    kiskicsicsiga (49)
    2008-10-18  11:54
  14. 2008. október 18. 11:5449.

    ami aggaszt, egyrészt h nincs széklet,pedig lazákat eszek,sok joghurtot meg gyümit.

    meg az is aggaszt,hogy még mindig ugy néz ki mint aranyeresen.

    ilyen kis farkinca...

    ez sokáig magad így?

     

    nem tudom annyira nem törödöömnek érzem a dokit,hogy lehet h hétfőn elmegyek magánrendelésre

     

    kenegesem neogranormonnal,hátha hamarabb gyúgyul?még annyira megvan dagadva..mint egy kis bab/borsószem...nagyon érzékeny,még a kis popsiszőr is zavarja...

    de most már asszem nem vérzik.

    fájni kb annyira fáj bizonyos mozgásoknál mint tegnap, meg még kicsit furcsán megyek...

    ez normális?

    előzmény:
    kiskicsicsiga (48)
    2008-10-18  11:51
  15. 2008. október 18. 11:5148.

    itt vagoyk,csak nem mindig van netem.

     

    mostmár jobban vaggyok,ha nem mozgok nem fáj,szóval jókat alszom, viszont gugolni ülni mgé mindig gáz.

    és extra érzékeny, még mikor vattával kenem rá a betadint az is fáj....

    eszem a paraffint,viszont tegnap egész nap nem volt semmi,és még most se érzem az ingenrt:/

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_150052 (47)
    2008-10-18  08:47
  16. Torolt_felhasznalo_150052
    Torolt_felhasznalo_150052
    2008. október 18. 08:4747.
    Hogy telt az éjszaka? Hogy érzed magad? Nagyon eltűntél...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_150052
    Torolt_felhasznalo_150052
    2008. október 17. 14:3946.

    Szia!

     

    A vérezgetést nemtom, nekem még ilyen műtétem nem volt.

    A paraffinolajat evés előtt vedd be, nem sok a napi 3*, és nem emésztődik meg, nem szívódik fel, ergo mind kijön, tehát nem sok.

    Nekem mikor szülés után csúnyán kiújult az aranyerem, akkor mondta a doki, hogy napi 3* egyem.

    előzmény:
    kiskicsicsiga (45)
    2008-10-16  22:46
  18. 2008. október 16. 22:4645.

    még mindig vérezget..ez normális?

    paraffin olajat mikor kell bevenni?evés előtt vagy után?nem sok az a napi3X1?

    előzmény:
    kiskicsicsiga (1)
    2008-10-15  13:37
  19. 2008. október 16. 14:1644.
    sikerült wcre mennem.azt hiszem megmaradok
    előzmény:
    kiskicsicsiga (1)
    2008-10-15  13:37
  20. 2008. október 16. 13:2743.

    köszönöm szépen.így van, jó lett volna ha elmondja mi van odalent, meg mi történt...és hogy mi fog...

     

    ma visszamentem varratszedésre.

    felfeküdtem, ő egyből kérte a csipeszt, (mivel nem szólt) megkérdeztem, hogy most akkor tényleg ki fogja venni?és fájni fog?

    'igen, kicsit kellemelten lesz'

    ekkor elkezdte húzni a madzagot....ááá eleinte csk szorítottam a szék hátulját, majd halk üvöltésbe,jajgatásba kezdtem.

    nem arról van szó h alacsony a fárjdalomküszöböm,1Xűen elgyötört már a szenvedés....elfáradtam...szóval nyöszörögtem, lekent betadinnal, aztán mondta h felöltözhetek.viszlát....

     

    odajött1aszisztens,modnta h maradjak még nyugodtan ha rosszul vagyok. segített felvenni a bugyit.

    kérdeztema  dokit,hogy nem ír-e valami gyógyszert, vagy mivel kenjem.'nem,nyilván szóltam volna ,ha kell valamit használni.nem kell semmi' megkérdeztem hogy meddig fog még fájni, és hoy nagyon fog-e fájni az első 'alkalom', vigyázzak-e valamire.azt modnta , mindjárt elmúlik a fájdalom, a wczés nem fog fájni(???higgyem?) és hogy eszembe ne jusson valami kamillás ülőfürdő..alulról veressem le magam zuhanyzáskor, és csak vizet használjak.

    még a betadint se modnta...

     

    érdekes egy pasi,szerintem nem így kelett volna viselkednie.

    nem modnta,h fájni fog.nem számítottam ekkora fájdalomra...

    ilyen hosszú madzag volt bennem

     

    na mind1, remélem az élteben többet nem látom

    valami Iszlám, az a neve hogy Iszlám...

     

     

    az este egész jól telt, benyomtam pár korty bort,  aztán végülis csak 2-3óránként keltem fel a másik oldalamra fordulni , meg szar volt utána egy 10perci mgé feszült,pedig próbáltam a legjobb pózt megtalálni...

     

    most kicsit érzékenyebb vagyok, kicsit sok volt ez a fajdalom..

     

    de mos thogy nincs bent a varrat ugy érzem jobb, már legalább nem bök.óvatosan már le is tudok ülni, és a bulik során kifejlesztett álvapisilésre sincs már szükség

     

    viszont kaksizni még nem merekmég véres kicsit pecsétel, és nem merek...

    patikában kértem betadint,meg ilyen sikosító cuccot, de paraffint adtak(elfelejtettem annak a nevét amit írtatok)

    nincs íze.

     

    remélem jobb lesz

    köszi hogy szurkoltatokmost pihengetek,erőt gyűjtök a wchez.

    előzmény:
    Marcipáncica (41)
    2008-10-16  11:18
  21. 2008. október 16. 11:1942.

    szia!

    hogy telt az éjszaka?

    előzmény:
    kiskicsicsiga (40)
    2008-10-15  21:03
  22. 2008. október 16. 11:1841.

    Mivel nem darab véres husok vagyunk akiket elég csak futószalagon szétvágni és összevarrni, hanem emberi lények, ezért azt gondolom hogy még a legkisebb műtét esetén is elvárható némi minimális empátia, de legalábbis egy tájékoztató beszélgetés.

    Nem mindennap végeznek az emberen ilyen műtétet, ráadásul kicsicsiga gondolom jelezte is hogy első ilyen esete, ezért illett volna elmondania a legalapvetőbb dolgokat. mit lehet csinálni, ha fáj mit vegyen be, mit egyen, mire számithat...stb, stb.

    Nekem csak egy "mélyreható" vizsgálatom volt anno egy kialakult fekély miatt, de akkor a doki rámszánta azt a pár percet ami ilyenkor elvárható szerintem. (sőt, tovább megyek, emberi módon beszélgetett velem, bár ezt már emliteni sem merem)

    Az öcsém orvosin tanul, remélem több empátia lesz benne a betegek felé, mint úgy általában amit eddig (tisztelet a fenti kivételnek) tapasztaltam.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_647324 (39)
    2008-10-15  20:54
  23. 2008. október 15. 21:0340.

    feltettem neki egy rakás kérdést,de nem válaszolt.az mondta nem jellemző, hogy fáj.többen írták,hogy kenjem a kencével amit a doki adott,szedjem amit a doki adott.nem adott semmilyen gyulladáscsökkentőt.azt se mondta figyeljem a vérzést hogy nem erősödik-e vagy hogy hőemelkedésem lehet.ezeket most mondták.

     

    nem voltam rá felkészülve,a héten egy csomo dolgom lett volna, pénteken 9-5ig lesz egy rendezvény amin félholtan is ott kell lennem,én vagyok a supervisor,így viszont gáz lesz.de mire felfogtam h mit mondott már kaptam a szurit...pedig sebészetre másnapra általában bekerül az ember.

    azt se mondta, hogy tartsam-e vissza,vagy sem, ha kell.vagy hogy miyen póz kiméli(hátonfekvés jó?)mennyi idő alatt gyógyul meg.semmit se mondott el.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_647324 (39)
    2008-10-15  20:54
  24. Torolt_felhasznalo_647324
    Torolt_felhasznalo_647324
    2008. október 15. 20:5439.
    Mások jellemzően hetekig várnak műtétre, mert valamiért nem tudják azonnal megmüteni őket...és kínlódnak aranyérrel vagy egyébbel, ami fáj. Végülis mit kéne csináljon a doktorod? Megműtött, leszedte az aranyeredet, a műtétek után sokszor fáj még a seb, a mandulámat kivették, napokig nem tudtam nyelni, de műtét, seb, tehát fájt. Fájdalomcsillapítót be lehet venni. Lehet érzéstelenítő kenőcsöt recept nélkül is kapni. Mit kellene tegyen most a doki, hogy elégedett légy? (az, hogy ne fájjon a gyulladt aranyér helye...azt nem hiszem, hogy ő idézi elő. Ellátott, miért írod, hogy semmit nem csinált, le se szar?
    előzmény:
    kiskicsicsiga (1)
    2008-10-15  13:37

Címlap

top