Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

130-145 közötti IQ

N.R.I
Létrehozva: 2020. Április 14. 01:02

Aki magas IQ-val rendelkezik (130 felett), hogyan jellemezné a gondolkodását, felfogóképességét?

 Leírom az én meglátásaimat, hátha valaki képes hozzáfűzni pár dolgot.

 

1. Mintákat keresik és figyelik és észre is veszik.

Pl.: Beszélgetés mintája, hogy hova vezet, előre látja és meg is jósolja.

 

2. Az adott dolgokból, információkból való gyors következtetési képesség.

 

3. Magas szintű logikai készség.

 

4. Magas szintű elemzési készség.

Az információ egy részéből, az egész jelenség megértése, illetve a teljes információból egy részjelenség megértése.


Jobban, gyorsabban meglátják a dolgok közötti kapcsolatokat, összefüggéseket.


 

5. Magas szintű jellemzési készség.


 

6. Észlelési képesség. Különböző dolgok, különböző módon való feldolgozása. Több mindent észrevesznek a környezet jelenségeiből.

 


7. Fogalmi gondolkodás

  1. 2020. Április 20. 06:0631.

    Egyébként kb 40 évvel,ezelőtt erről "véres "vitát folytattunk. Fejleszthető-e az intelligencia , vagy sem Azóta szakemberek az EQ fogalmának bevezetésével megoldást találtak.

    előzmény:
    szizsuzsóka (26)
    2020-04-18  06:35
  2. 2020. Április 20. 06:0230.

    Nem a kérdés érdekelt igazából, hanem, a feltevés apropója

    előzmény:
    butiIQ (29)
    2020-04-19  06:11
  3. 2020. Április 19. 06:1129.

    Szépen beindult itt a téma. A kérdés az első mondat.

    előzmény:
    szizsuzsóka (28)
    2020-04-19  04:48
  4. 2020. Április 19. 04:4828.

    Talán több reakció lett volna, ha megírod ,mi a kérdések céla .

  5. 2020. Április 18. 09:5227.

    Ez a topic nem szolgáltatás, szolgáltatást a fórum végez. A topicokat a fórumozók tölltik fel tartalommal, tehát a tartalmat mi adjuk, ez sem nevezhető hátráltatásnak. 


    Amikor valaki egy hozzászólást leir, onnantól nem érdekli, csak a válasz. Ha törlik hát törlik. Többekkel megtörtént, kizártnak tartom hogy bárki kétségbeesett volna emiatt. 


    Ez a törlés dolog ugyanaz mint a WC ülőke probléma. Több nőt irritál ha a férfi felhajtva hagyja az ülőkét pisilés után. Megtehetném hogy én most ezt az ülőkét lehajtva hagyom, de több mint valószinű hogy rá fogok pipilni, mert miért ne. Lehetne minden nap törölgetni, tisztitani. 


    Az embereket csak az zavarja és irritálja egy másik embertől, ami a testi, lelki és mentális egészségüket veszélyezteti. A WC ülőke sem testi sem pedig lelki veszélyt nem jelent, marad az agy izgalma a felhajtott ülőke láttán. Egy nagyjából ép elmével rendelkező egyed kedvesen megkéri a társát hogy ugyan, tegye már meg azt a mozdulatot hogy lehajtja az ülőkét. Egy kóros agy viszont ezt a lépést kihagyja, egyből panaszkodni kezd anyucijának vagy a barátnőjének, "felmegy benne a pumpa". 


    A jelentgetés, valaminek az el nem viselése ami egyébként nem veszélyeztet minket az auránkon belül, negativ kisugárzás. 


    És most bele lehet gondolni, mit is tesznek azok, akiknek jelentve lett egy ilyen hatalmas bűn, hogy privát beszélgetést folytatunk. Megnézik mi a panasz, és arra gondolnak hogy valaki már megint valamit nem bir elviselni. Mi ketten nem szidtunk senkit, nem folytattunk politikai és vallási, faji megkülönböztető beszélgetést. Akkor meg mi a baj? Nos szerinted mégis, mit fognak gondolni? 


    IQ részben egyenlő azzal, hogy ki mennyire képes alkalmazkodni más emberekhez, élőlényekhez. 

  6. 2020. Április 18. 06:3526.

    Nem én gondolok, hanem olvastam a témában több könyvet Nem tudom mi a célja a topik indításának. Tájékozódás a témában, vagy annak felmérése, ki hogyan gondolja az intelligenciát ?


    Szóval az agynak különböző területei különböző különböző képességeket képviselnek . Intelligenciaként az ember alkalmazkodóképességét  szokták  definiálni. Így a szükségletek szerint a legjobbat szokták intelligensnek nevezni.  A múlt században azt csak az okosságra értették. De vannak emberek , akik különböző képességei szerint kimagaslóan okosak, más területen gyengék. Erre Karinthy matematikai gyengesége , is példa lehet, de volt olyan fejszámolóművész , akit pszichiáter kezelt  egyéb ok miatt.Zsenik emberi furcsaságai is közismertek. Vannak nagyon jól mozgó , kiváló zenei érzékkel megáldott emberek , vannak jól beszélő, jó beszédkészségűek. Ezért szakemberek különböző intelligenciákra osztották didaktikusan az emberi képességeket. Ezek közül vannak jó mérhetőek . Ilyen az okosság is. De ez nem mindig használódik fel szerencsésen más tulajdonságok  miatt . Ezért írtak könyvet az érzelmi és társasági intelligenciáról.


    A fórumok ( ha nem szakmaiak ) hozzászólásra alkalmas, helyek bárki részére. Ha a hozzászólás nem személyeskedő, nem bántó , nem moderálható ki. Ha a topik gazdáját ez nem érdekli, fusson át rajta .

    előzmény:
    N.R.I (19)
    2020-04-16  13:52
  7. 2020. Április 17. 19:1225.

    Én megértem hogy neked nem tetszik, hogy mi itt emberi beszélgetést folytatunk. 


    Arrébb is mehetünk. 


    De!


    A topicod talán 50 hozzászólást fog megérni, majd eltűnik a süllyesztőben. Egy ártatlan kérdést tennék fel. Miért zavar annyira, ha az általad nyitott topicban másról is szó van esetleg? Ne legyél ennyire kimért, vedd lazán az életet. Sok-sok hozzászólás megfér itt azok mellett, amelyeket te vársz. Hidd el, akik neked ide irnak a témádról, őket nem fogja irritálni hogy mi egészen másról beszélgetünk. Néhány embert talán igen, de a többséget biztos hogy nem. --- A topicot te nyitottad, de nyilvános, közös. És ha már IQ-ról van szó, akiknek magasabb azok nem igazán szeretik ha valaki megmondja nekik hogy mit tegyenek.  Nem lehet őket beskatulyázni semmilyen dobozba, mert higanyként keresik a kiutat. Ha valaki azt mondja nekik hogy nem, azt kutatják hogy miért nem. Az emberi elme nem tűri a másik elme általi regulázást. 

  8. 2020. Április 17. 15:2524.

    Niki.


    Majd teszek fel pár képet a másik gépről, a ki nem alszik topickba, ott megnézheted, de később, mivel most ide csak beugrottam pár percre.

    előzmény:
    Nikita 666 (22)
    2020-04-17  09:45
  9. 2020. Április 17. 12:3223.

    Megkérném a fórumozókat, hogy az általános témákban, ne ide írjanak. A kérdés, nem a hétköznapi témákat öleli fel.


    A kérdés, az intelligenciára vonatkozik! Jeleztem az oldal üzemeltetője felé is.


    Megértésüket köszönöm!


  10. 2020. Április 17. 09:4522.

    Az ékezet probléma engem nem igazán érdekel, a tartalom a lényeg. 


    Szóval a kerttel, udvarral van dolgod, jó is a természet közelsége. Én megőrülnék ha a belvárosban laknánk, csak aszfalt és aszfalt. Jól néz ki a limuzin. Itt sokszor nevetek rajtuk, mindenáron be akarnak fordulni olyan helyeken, ahol szemmel láthatóan képtelenség. De megpróbálják, mögöttük pedig beáll a sor amig tökölnek. 


    A fiamat én is az önellátóságra neveltem, nem akarok belőle anyuci szoknyája mögé bújó és intézkedés képtelen pojácát. Ebből a gyerekből tökös férfit faragtunk. Udvarolgatnak a nők??? Na igen, ezt szokták. Tudom, látom. 


    A férfiak jól főznek ha főznek, bátrabban készitenek új dolgokat, és a fűszerekkel is merészebbek. Bográcsozni szoktál? Grillezni?


    A száritógép az ami nekem soha nem kellene. Imádom a száradó ruha illatát. 


    A párom leküdötte azt a betegséget. Amikor műtötték, a nővérek mondták pár nap múlva hogy már engem féltettek, nem őt. Ott ültem a műtő előtt végig, csak az járt a fejemben hogy élje túl. Rendbejött gyorsan. Se kemo, se sugár, semmi nem kellett. 


    Imádom a műszaki kütyüket. Az egyik laptopot sikerült két hete széttörnöm. Kicsit megrepedt, a párom épp a szerelőhöz akarta vinni, én pedig egy mozdulattal kettétörtem. A szerelő azt mondta vessünk rá keresztet. Most majd lementi róla amit kell, és kuka. 


    A férfiak ősz haja nekem sármos, és elég sok nő is annak tartja. 

    előzmény:
    Sheriff-2 (21)
    2020-04-16  17:41
  11. 2020. Április 16. 17:4121.

    Egy dióhéjban, mert nekem nincsenek ékezeteim, onnan fentről kell idevarázsolnom. Bolond időjárás, volt már úgy h Május 10.-én esett, ami nagyon ritkán fordul elő, dehát az átlagot a szélsőséget is figyelembe véve kapjuk.


    Nagy házam/udvarom/kertem van, és többek között még mindig 3 kocsim. Az egyik limuzin. Olyan mint ennek a videónak az elején látsz.Scorpions - When You Come Into My Life - YouTube 


    Volt amikor 2 volt, az egyiket az egyik barátomnak adtam ingyen. A gyerekeim szét vannak szórva a világon, Ázsiától kezdve mindenhol. Önellátó vagyok, 14-éves korom óta. Sok barátom van, és nagyon jó szomszédaim, mióta egyedűl maradtam vannak nők akik udvarolnak, a legfiatalabb 28-évvel fiatalabb tőlem, de ezt a témát itt abba is hagyom.


    Főzés az egyik hobbim, sokszor azt mondta a feleségem hogy azt a bizonyos dolgot én főzzem, mert Ő is jobban szereti, de főleg a gyerekek/barátok. 3-évig szenvedett rák-betegségben mielőtt kivásága teljesült.


    Pl. a mosás olyan egyszerű, hogy szinte nevetséges, a mai gépek komputer vezézlésűek, csak néhány gombot kell benyomni. Kiválogatom melyik szín melyikkel megy együtt, bele a mosószert, puhítót kész. A szárítógép is autómata.


    Annyit tudok neked biztosra modani, hogy egészen más amikor a szeretőnk, hivatalosan a házastársunk hal meg, mint rokonunk, barátunk.


    Ezt a gépet mult héten vettem, a rengeteg képeim másik gépeken vannak. Lehet h majd teszek fel képeket azokról. Komputerek, laptopok, tablett, stb.


    Most van pár dolgom amit mostanában kell megcsinálni, de majd jövök. Ez igéret, nem fenyegetés.

    előzmény:
    Nikita 666 (20)
    2020-04-16  16:58
  12. 2020. Április 16. 16:5820.

    Én nem tudnám megszokni, ezért kérdeztem. Belepusztulnék. Ha más lenne a társam akkor talán, de az Ő hiányát nem birnám.


    Furcsa hogy nálatok most esik a hó. Nagy kerted van? Ki gondoskodik rólad, főzöl, mosol magadra, vagy unokák, gyerekek látogatnak? Persze nem most ebben a járványhelyzetben, hanem egyébként. Közel laknak hozzád? Az éjszakáid milyenek, sokat álmodsz róla? Van akivel megosztod a gondolataidat, vagy ezt a helyzetet inkább tabuként kezelik az ismerősök? Megfigyeltem hogy akinek "elmegy" valakije, az valamennyire egyedül marad, hiába vannak mellette sokan. Nem mernek beszélni vele, nem mernek rákérdezni. Én inkább nyitni szoktam feléjük, a többségük hálás ezért, persze nem mindenki, akadnak akik bezárkóznak a fájdalmukkal és nem osztják meg azt másokkal. 


    Amikor apu egyedül maradt, azt mondta hogy soha többé nem tudott olyan burgonyapürét csinálni, mint amikor anyu még élt. Mintha a szivét tette volna bele és attól lett volna finom. Beültünk a Gerbeaud-ba, és csak mesélt, mesélt, nagyon mélyről jöttek az emlékei. Olyasmikről is, amelyekről fogalmam sem volt. Érdekes hogy együtt éltem valakivel aki felnevelt, és mégis, egy részéről az életének csak a párja tudott, sokkal jobban ismerte. 

    előzmény:
    Sheriff-2 (17)
    2020-04-16  01:58
  13. 2020. Április 16. 13:5219.

    "A magasabb IQ csak a mentális képességek egy részét jelenti ."


     


    Mire gondolsz pontosan?

    előzmény:
    szizsuzsóka (18)
    2020-04-16  06:42
  14. 2020. Április 16. 06:4218.

    Egy nemzetközi tesztem lett 134, a mensa teszt 135.Azért csináltam, mert nagyon fáradt, feledékeny voltam. Azt mondtam, elmegyek nyugdíjba azonnal, ha kiderül, hogy elbutultam . Nem derült ki, még egy évet dolgoztam ( kellett)


    Nem dicsekedésből írtam, hanem azért, mert nem futottam be fényes karriert . A magasabb IQ csak a mentális képességek egy részét jelenti .Más személyiségjegyek is szükségesek, hogy a lehetőségek megvalósuljanak. Sokszor ezeknek (amit érzelmi és társadalmi intelligenciaként tartanak számon )nagyobb jelentősége van a karrier építésében , mint a veleszületett tulajdonságoknak.

    előzmény:
    N.R.I (3)
    2020-04-14  12:51
  15. 2020. Április 16. 01:5817.

    Köszönöm kérdésed, azt hiszem jól elvagyok, kezdem megszokni az özvegységet. Pontosabban bele törődni abba amit nem tudok megváltoztatni.


    Egyre jobb idő van, így sokat vagyok kint, sétálok, takarítom fel az udvart. Télen letörött faágakat, faleveleket, metszem a rózsákat, stb....


    Úgy néz ki egy hársfa kezd tönkre menni, ki fogom vágni amikor jobb idő lesz, mert még most is hó esik. Nem sok, de hideg van.

    előzmény:
    Nikita 666 (16)
    2020-04-15  22:39
  16. 2020. Április 15. 22:3916.

    Nő, férfi, ááá, mindegy. 


    Hogy vagy mostanában? 


    A zenét én is szeretem, de csak módjával. Kedvenceim az olasz, francia, héber és arab zenék. És természetesen a dallamos magyar zene, cigányzene. 


     

    előzmény:
    Sheriff-2 (15)
    2020-04-15  22:05
  17. 2020. Április 15. 22:0515.

    A zenét megnézem, mert én nem élhetek muzsikaszó nélkül. A szóban forgót pedig én férfinek gondolom, de mindenesetre grafomániásnak.

    előzmény:
    Nikita 666 (14)
    2020-04-15  20:04
  18. 2020. Április 15. 20:0414.

    Márpedig irtál! 


    Az olasz zenésbe belinkeltem néhány zenét, ha érdekel nézz rá. 


    Egyébként Vito topicjában található a mérgelődésének tárgya. Ha engem, aki igyekszem egyszerűen, már szinte spártaian fogalmazni nem ért meg, akkor hogyan képes Hawkins-t megérteni? 


    Az azért érdekelne, hogy miért tart mindenkit toaletten lehúzható kakinak? Ez mondjuk őszintén érdekel. Az is hogy mi van a fejében. Mert ezidáig csak és kizárólag mások eszmefutatásait, kimutatásait linkelgette, másolgatta, ezekkel vagy eggyetértett vagy nem (természetesen), de nem emlékszem olyasmire hogy önálló gondolatot pötyögött volna le kicsiny és szorgalmas kezeivel. Megkértem többször hogy ne szóljon hozzám, én sem szóltam hozzá. De aki ennyire lenézi azt aki istenhivő, attól némi magyarázatot várok el. Bizonyitsa be hogy nincs Isten. Nem fogja tudni. Mert erre az egyre nem talál linket, ellentétben azzal hogy igen, valaki vagy valami létezik. 


    Eélképzelhető hogy nem jön ide. Már csak azért sem. Nem bánom. Pedig jó lett volna egy igen kimagasló intelligenciájú ember önjellemzését olvasgatni, és tanulni belőle. 

  19. 2020. Április 15. 18:3013.

    Drága Mozdony, ha idetévednél az alábbi neked szól.


    Az IQ nem csak és kizárólag a műveltség használata. Ez csak egy apró szeletke a tortából. Az IQ sokkal inkább az adott helyzet megoldására való képességet jelzi, ez kinek erősebb, kinek gyengébb. Az hogy valaki innen-onnan összeolvas dolgokat és azt nyugodt helyzetben elő tudja adni mint saját agyszüleményét, nem nagy produkció. Mint emiliettem, nálam és valószinűleg a "többieknek" is többet jelent a saját gondolat. Attól hogy valakivel nem értesz eggyet, nem osztod a gondolatait, még nem szükséges lenézni az illetőt, a másikat hiteltelennek beállitani. Nem csak a magad igaza létezik, az igazság mindig nézőpont kérdése. isten viszont mindenek felett áll, Ő a teremtő. A magas IQ nem zárja ki Isten létezését, sőt. Akik képesek arra hogy másokat manipuláljanak, azok tudnak az ezotéria létezéséről. Létezik egy olyan világ, akár több is velünk párhuzamosan, amiről nem tudunk. Az agyunk és minden érzékszervünk becsaphat, de a lélek soha. 

  20. 2020. Április 14. 19:5912.

    Erre szoktam azt mondani hogy ha masszivan alkoholizálnék, akkor lennék átlagos IQ-jú ... 


    Nem is ezzel van a gond, hanem hogy sokan nem értik. Megkérdezik hogy ezt most hogy érted? Hát mondom na erről beszéltem. 

    előzmény:
    butiIQ (10)
    2020-04-14  15:22
  21. 2020. Április 14. 19:5311.

    Az enyém a két határ között kábé 9-10 éves korom óta.


    Bárkit képes vagyok manipulálni. - Megérzem mások átlag intelligenciáját, alkalmazkodom hozzájuk. Ez azt is magában foglalja, hogy ha két emberrel beszélgetek és az egyik átlagos, a másik magas IQ-jú, akkor mindkettővel a saját szintjén beszélek. A magas intelligenciájú emberekkel való beszélgetés felpezsdit, tanulok tőlük. Az alpári stilus sem okoz problémát, ha azzal célt érek. Kevés ember ért meg, bővebb körmondatokat igényelnek tőlem. Olyan magyarázatokat amin én csodálkozom mert annyira egyértelmű, de már hozzászoktam hogy sokaknak nem megy át a mondandóm. A legtöbb ember beszéde untat, felesleges töltelékszavakat használnak, és már a monológjuk elején sejtem hogy mit szeretnének mondani. Amit megfigyeltem, direkt kevés embert bántok meg, jól átgondolom hogy mit mondok, akaratlanul viszont több embert sértek meg azzal hogy elmagyarázok valamit amiről úgy gondolták hogy jobban értenek hozzá. Előre "megérzek, látok" eseményeket, előre meg tudom jósolni hogy ki mit fog mondani és mi fog történni. Ehhez ismernem sem kell az illetőt, elég ha 2-3 percig megfigyelem. Kevés barátom van, inkább felszines kapcsolatok. Amiről beszélnek hogy az intelligencia elhatárol, az igaz. Kellemetlen érzés amikor a beszélgetőpartnerről pár perc után megállapitod: "ez hülye". Ehhez hozzátartozik hogy az érzelmeimet és a tesbeszédet kontrollálni tudom. Olyan "poénokon" amelyeken mások viháncolva nevetnek, én képtelen vagyok nevetni. Azokat én kevésnek érzem. Ha valamilyen problémával szembesülök, egyszerre több sávon lejátszom a kapott információt, villámgyorsan feldolgozom a lehetséges megoldásokat, és a lehető legjobban döntök minden körülményt figyelembe véve. Mások véleménye csak annyiban érdekel amennyiben használható információt tartalmaz. Jobban szeretem a valódi tudást mint a tudálékosságot. Külső alapján soha nem itélkezem, a külső csak álca. --- Talán ennyi röviden. Minden ember más, másként viseli a magas IQ-t, de nagyjából ugyanazok a jellemző elemek. nekünk az alacsonyabb, normál IQ-júak a furcsák, nekik pedig mi. Tulajdonképpen ők a nagy átlag, és mi (igen, valóban 3-4%) vagyunk a különcök. Ez igy van rendjén, nekünk kell alkalmazkodni hozzájuk, forditva nem menne. 

  22. 2020. Április 14. 15:2210.

    Rosszul másoltam ki az adatot: a "kérdezek és felelek" topiknyitogató, a 150/160 IQ-vel az össznép 0.2 százalékát képviseli.

    előzmény:
    butiIQ (7)
    2020-04-14  15:13
  23. 2020. Április 14. 15:229.

    butiIQ


    Elég frusztrált lehetsz, ha egy ilyen kérdésen fennakadtál.


    Szimpla kérdésről van szó. Az, hogy itt is megjelennek a költők, nem költők, benne van a pakliban. Ez van.

    előzmény:
    N.R.I (8)
    2020-04-14  15:18
  24. 2020. Április 14. 15:188.

    Attól, hogy valaki odaírja, hogy 150-es az IQ-ja, nem fogom elhinni.


    A gondolkodásának a felépítése, jellemzése, annál inkább érdekel.

    előzmény:
    butiIQ (7)
    2020-04-14  15:13

Címlap

top