Gázszilikát

bence2000
Létrehozva: 2006. október 1. 19:58
Szeretnénk megvenni egy házat, ami minden tekintetben megfelelőnek tűnik, csupán egy dologban vagyunk bizonytalanok: a falazó elem, amiből a ház épült, a 80-as évek végén, gázszilikát. A tulajdonos szerint, valahonnan Borsodból hozatták. Kérdésem, ha tudja valaki, hogy milyen lehetőségek vannak? Ez a gázszilikát mind egyforma volt annak idején (pernye), vagy voltak különbségek? Van rá esély, hogy mondjuk 10 év múlva széthullik az egész vagy azért időállóbb? Szóval ilyesmi... Ja és holnap reggel választ kellene adnunk...
28 hozzászólás
 1. 2019. február 2. 12:2728.

  Vásároljon valódi regisztrált és nem regisztrált vezetői engedélyt, útlevelet ((harveyexpressdocuments@gmail.com)) ((+ 237674400169))


  személyazonosító igazolvány, vízum, születési anyakönyvi kivonat, iskolai oklevelek, házassági anyakönyvi kivonat és sok más dokumentum.


  WhatsApp .................... ((+237674400169))


  Skype ........... gyorsdokumentumok1


  technikai támogatás .............. ((+ 19379854156))


  website ................... http: //www.harveyexpressdocuments.com


   


   


      Eladáskor érvényes regisztrációs útlevelet, vízumot, vezetői engedélyt, személyi igazolványt, házassági anyakönyvi kivonatot, oklevelet stb. Útlevél, állampolgárság, személyi igazolvány, vezetői engedély, oklevelek, bizonyítványok és oklevelek. Az idegenforgalom és az üzleti vízumok a világ 50 országának és minden nemzetiségének lakosai rendelkezésére állnak. Mi egyedülálló gyártója a hiteles, magas színvonalú útlevélnek, a Real Real Adatbázisnak, és nem útleveleknek és egyéb állampolgársági dokumentumoknak. Garantálhatunk egy új identitást egy tiszta, új, születési anyakönyvi kivonattal, személyi igazolvánnyal, vezetői engedéllyel, útlevéllel, SSN-kártyával, hitelfájlokkal és hitelkártyákkal, iskolai oklevelekkel, iskolai végzettségekkel, és teljesen új nevet adtak ki és regisztráltak a kormányzati adatbázis-rendszerben. Hiteles és hamisított dokumentumokat használunk kiváló minőségű szerszámok és anyagok előállításához. A valódi útlevelek minden titkos tulajdonsága gondosan átmásolta a regisztrált és nem regisztrált dokumentumokat. Mi vagyunk a minőségi hamis és igazi dokumentumok egyedi gyártója. Kínálunk csak eredeti, kiváló minőségű regisztrált és nem regisztrált útleveleket, vezetői engedélyeket, személyazonosító okmányokat, bélyegeket, vízumokat, iskolai tanúsítványokat és egyéb termékeket, például: Egyesült Államok, Ausztrália, Belgium, Brazília, Kanada, Olaszország, Finnország, Franciaország, Németország , Izrael, Mexikó, Hollandia, Dél-Afrika, Spanyolország, Egyesült Királyság stb.


   


  Lépjen kapcsolatba velünk


  Lépjen kapcsolatba velünk >>>>>>>>>>>>>>>>>>> harveyexpressdocuments@gmail.com


   


  Általános támogatás >>>>>>>>>>>>> harveyexpressdocuments@gmail.com


   


  WhatsApp .................... ((+237674400169))


   


  technikai támogatás .............. ((+ 19379854156))


  website ................. http: //www.harveyexpressdocuments.com


   


  Rendelkezhet bármilyen UNIVERZÁLIS DOKUMENTUMOT a Need-ről


   


  • útlevelek


  • Az azonosító kártya


  • Társadalombiztosítási kártya


  • vezetői engedélyek


  • Kanada kártyák


  • Egyesült Államok kártyái


  • hallgatói jár


  • Nemzetközi kártyák


  • Egyedi kártyák


  • Elfogadási tanúsítványok


  • Keresztelő bizonyítványok


  • születési anyakönyvi kivonat


  • halott tanúsítványok


  • A házasság felbontása


  • házassági anyakönyvi kivonatok


  • Egyéni tanúsítványok


  • Középiskolai diplomák


  • G.E.D. diplomák


  • Otthoni iskolai oklevelek


   


  • főiskolai oktatás


  • egyetemi fokozatok


  • Kereskedelmi készségek tanúsítása


  • az SSN-szám érvényesítése


  • Amerikai zöld kártya


  • Hamis USD / euró


  • Spy termékek


  • Hangváltó


  • hallgató eszközök


  • Láthatatlan tinta


  • A DMV-rekord közzététele


  • Háttérvizsgálat


  • Bárki vizsgálata


   


  Lépjen kapcsolatba velünk


  Lépjen kapcsolatba velünk >>>>>>>>>>>>>>>>>>> harveyexpressdocuments@gmail.com


   


  Általános támogatás >>>>>>>>>>>>> harveyexpressdocuments@gmail.com


   


  WhatsApp .................... ((+237674400169))


   


  technikai támogatás .............. ((+ 19379854156))


  website ................... http: //www.harveyexpressdocuments.com


   


  N / B ezt tesszük annak érdekében, hogy segítsünk azoknak, akik sürgősen dokumentumok szükségesek


  Regisztrált és nem regisztrált útlevelek minden országban. Vízum biometrikus útlevél, diploma, vezetői engedély, személyi igazolvány. Szakmai képesítések M GCSE, A szint, középiskolai okleveles bizonyítványok, GMAT, MCAT és LSAT tesztbizonyítványok, új születés, házasság, halál igazolás extrák Új útlevél és új személyazonosító csomagok, párhuzamosság, igazi diplomák / oklevelek a legtöbb felsőoktatási intézményben világ (több mint 3000 sablonfájl) minden 100% -ban azonos az eredetivel. Egyedi nyomtatás (ha még nincs sablonfájl - egyszerűen írjon nekünk egy példányt, és tudunk bármilyen változtatást / módosítást, mint egy irányt) .második, állampolgárság, identitás, azonosító, dokumentumok, diplomáciai, állampolgárság, hogyan, hol vásárolhat vásárlás, útlevél, személyi brit, Honduras, Egyesült Királyság, USA, Kanada, Kanada, külföldi, vízum, svájci, kártya, IDS, dokumentum


   


  Vásároljon valós dokumentumokat


  ismerőseink magukban foglalják az ex magán kutatókat, konzulátusokat, magas rangú kormányzati személyzetet és tapasztalt tapasztalt szakembereket, szilárd kapcsolataink vannak a világ minden tájáról érkező magasabb személyiségekkel, és ezekben az országokban az útlevelek és útlevelek valós idejű nyilvántartásai vannak, amelyek az egyes országok útlevél-irodájához kapcsolódnak ezeknek az országoknak és az összes ügyfelünkkel való kapcsolattartásuknak köszönhetően nem igényel semmilyen állampolgársági okmányt vagy útlevelet bármely országból 100% -ban biztonságos és garantált nagyon jó minőségű, valódi, nyilvántartásba vett dokumentumok kézhezvételét, amelyek nem lehetnek hamisak! Még egy szakértő egyéni tisztviselő vagy a gép sem fogja diktálni a dokumentumot hamisnak, mivel az eredeti nem különbözik a kiadott igazi kormánytól! Minden valódi valódi adatbázis regisztrálva van


  Kapcsolat: Whatsapp ____________ (((((0237674400169))))


  technikai támogatás .............. ((+ 19379854156))


  website ................ http: / w

 2. 2019. január 14. 20:3727.

  Szia Barbika!


  Érdeklődöm a szilikát téglával kapcsolatban.  Tudtál e megnyugtató véleményt találni? A fiam is szilikát téglás lakást vásárolt mint utólag kiderült.  Megnyugtató véleményt szeretne megbizható szakembertől! Tudnál ebben segíteni.


  Üdv. egy aggódó Anyuka.

  előzmény:
  Barbika (26)
  2018-06-13  22:36
 3. 2018. június 13. 22:3626.

  Szia pjarai! Feltudnam végleg venni privatban a kapcsolatot,lenne pár kérdésem a szilikát téglával kapcsolatban ! 

  előzmény:
  pjarai85 (19)
  2017-11-24  20:09
 4. 2017. november 26. 17:0225.

  Köszönjük 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_383651 (24)
  2017-11-26  14:59
 5. Torolt_felhasznalo_383651
  Torolt_felhasznalo_383651
  2017. november 26. 14:5924.

  Ok, 20 év múlva újra ugyanitt!


   


  Jó egészséget mindenkinek ki a házban lakott/lakik/lakni fog!

  előzmény:
  pjarai85 (23)
  2017-11-26  14:26
 6. 2017. november 26. 14:2623.

  Ha indokoltnak látnám be sem költöznék vagy lebontatnám az egészet még akkor is ha ez teljes anyagi csőd lenne. De a dolgok eddigi állása szerint az én esetemben itt sehol nem látom azt, hogy "más kárán" kellene tanulnom. Ebben a házban boldogan, egészségesen éltek szűk 30 évig, statikailag abszolút de stabil már fél tucat szakember látta a vétel óta... De igazából innenstől kezdve úgy érzem parttalan vitát folytatni értelmetlen! Úgyis az idő igazolja ezt a döntést! De annyit megígérek 20 év múlva folytathatjuk a diszkurzust itt a fórumon! Ha mégsem jelentkezek akkor valószínű vesztettem mert megmérgezett a házam! :D


 7. Torolt_felhasznalo_383651
  Torolt_felhasznalo_383651
  2017. november 26. 13:1622.

  Megértelek, mást nem is igazán mondhatnál mert már megvetted!


  Viszont a pozitív hozzáállással nagyon sok dolgot ki lehet védeni.Remélem ezt továbbra is megtartod és kisegít majd egy két


  dologból..


   


  Csak egyszerűen groteszknek tartom ezt a kiabálást hogy “MEG NE vedd mert mérgező” mialatt szívjuk a mérgező levegőt esszük a mérgező élelmiszereket, tengeri halakat stb.stb. Persze mindezt boldogan az egészséges téglaházunk falai között! Bár ilyen egyszerű lenne lebontatnánk az összes gázbeton épületet hazánkban és megoldódott minden egészségügyi probléma!


  Ahogy gondolod, te tudod mi jó neked.Vagy, nem!


  Szerintem okos ember más kárán tanul.

  előzmény:
  pjarai85 (21)
  2017-11-26  11:49
 8. 2017. november 26. 11:4921.

  Az igazság az, hogy a hozzászólásod több szempontból sem tudom hova tenni. Lényegében nagyon felszínesen értelmezhetted az enyémet!

  Ahogy már említettem az ingatlan körbemérése kívül belül (közvetlen az építőanyagokra is alaposan kiterjedve) hitelesített műszerrel megtörtént! Az én házam esetében nem mutatott semmivel többet a Magyarországon normálisan elfogadott háttérsugárzási értékeknél, illetve az előző agyagtégla házamnál se. Ezek tények. A mérést annak dacára is megcsináltam, hogy nem kevés pénzbe került és még a szomszéd is végig rajtam röhögött. Szerintem ez pont minden csak nem rózsaszín szemüveg mert elhiheted egy radioaktív épületben egy percet sem tartózkodnék!


  Rózsaszín köd maximum a vétel alatt volt a fejembe mialatt beleszerettem az ingatlan fekvésébe, belső elrendezésbe és felelőtlenül nem néztem utána az építőanyag LEHETséges hátrányairól. 


  Ezért újra leírom: Attól hogy én szerencsés végkimenetelnek örülhetek bárki aki ilyen típusú ingatlant vásárolna méresse be előtte biztos ami biztos! Mind egészségügyi mind statikai ismérvek alapján!


  Én csak a saját tapasztalataim írtam le nem pedig mérvadó tényeket közöltem magáról a gázszilikát építőanyagról!


  Az, hogy sugározHAT, veszélyes LEHET mert azt mondták.... nem is tudom... ami azt illeti egy esetleges jó vételtől elesni erre alapozva szintén meggondolatlannak tartom!


  Továbbá: Ami a házban eddig élő család egészségi állapotát illeti elsőkézből tudom. Elvégre egy kisvárosról beszélünk, ismerősök (ráadásul egy környékről) csak ennyire nem akartam már belemerülni a témába. De nem hinném hogy egy 30 éve mérgező házban élő 73 éves nyugdíjas vígan éldegélve termelné a szőlőt. Habár most hogy átgondolom mindig sugárzik az örömtől amikor látom (reccs :D)


  Végezetül: Egyáltalán nem kenyerem a gázszilikát építőanyagot védeni! Sőt elég sok fejfájást okozott ami azt illet! Csak egyszerűen groteszknek tartom ezt a kiabálást hogy “MEG NE vedd mert mérgező” mialatt szívjuk a mérgező levegőt esszük a mérgező élelmiszereket, tengeri halakat stb.stb. Persze mindezt boldogan az egészséges téglaházunk falai között! Bár ilyen egyszerű lenne lebontatnánk az összes gázbeton épületet hazánkban és megoldódott minden egészségügyi probléma!


  Bár már itt kezed elrugaszkodni a téma szóval részemről ezzel rövidre is zártam!

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_383651 (20)
  2017-11-24  21:00
 9. Torolt_felhasznalo_383651
  Torolt_felhasznalo_383651
  2017. november 24. 21:0020.

  A kohósalak vagy gázszilikát termékből épült házak veszélyeire régóta figyelmeztetnek.


  Örvendetes, hogy ennyire optimista vagy ezzel kapcsolatban.


  A példád - amit az előző tulajdonosok rendkívül jó egészségügyi állapotáról írtál - nem lehet mérvadó.


  Pl, miért is mondták volna el ügyes bajos problémáikat éppen neked, aki éppen a vevő voltál.Nyilvánvaló hogy a lehető legjobb szinben kellett mindent mutatniuk, mivel a céljuk a ház eladása volt.Ennyit a rózsaszin szemüvegről.


  Ami az ingatlanos oldal linkjét illeti, soha nem lehetünk olyan naivak, hogy számunkra 100%-ra  biztos legyen egy ingatlanügynök szava............................


   

  előzmény:
  pjarai85 (19)
  2017-11-24  20:09
 10. 2017. november 24. 20:0919.

  Üdvözlök mindenkit!


  Igaz a topik már több mint 10 éves de a mai napig sokakat érintő kérdésről volt szó ezért szeretnék érdemben hozzászólni!
  Többek közt engem is érintett a kérdéskör miután gázbeton téglával épült családi házat vásároltam amely 1988/1989-ben épült! Naiv mód három hónappal a vétel után jött a hideg zuhany amikor szembesültem milyen veszélyeket rejthet. 
  Utólag talán jobb is, hogy ennek vásárláskor nem voltam tudatában mert máskülönben biztos hallgatok a rémhírekre.

  Lényeg a lényeg: Bemérettetem az épület szinte minden helyiségét és sugárzás szempontjából semmivel sem mutatott durvább vagy kiugróan magasabb értéket mint a "sima agyag" tégla házunk amiből ide fogunk átköltözni.

  További tény ami az aggodalmam eloszlatta hogy akitől vásároltuk az ingatlant 70-73 éves házaspár  ebben a házban éltek szűk harminc évig. Olyan remek egészségnek örvendenek, hogy harmincéveseket megszégyenítő mód költöztek ki 3 hét alatt több száz kg-nyi bútort, ruhát stb. megmozgatva. 3 gyermekük szintén itt cseperedett fel 20-25 évig. Mindenki remek egészségnek örvend ami a szomszédokat is illeti hiszen az egész házsor ebből a gázszilikát téglából épült fel.
  Persze nem állítom, hogy más gázszilikát házaknál nem lehet ilyen jellegű probléma ezért szerintem érdemes megmérettetni, hogy nem keveredett radioaktív anyag a téglába. Mindezt saját magunk megnyugtatása végett!


  Ami az épület szerkezetét illeti stabilan áll szűk 30 éve de mindenesetre a nagyfelújítás előtt állunk erről részletesebben később tudok nyilatkozni hiszen a kezdődő építkezés biztos fog majd meglepetést tartogatni! Ha lesz rá érdeklődő itt a topikon belül mesélek szívesen!


  De ami tapasztalat már most, hogy semmilyen fűtés nem megy az épületbe mivel nem lakunk benne és a kinti 2-3 fokok ellenére bent megmarad 10 fok körüli hőmérséklet az ósdi nyílászárók mellett.


  VISZONT a falszomszéd áthallása az valami botrány de hangszigetelő előtétfallal megoldjuk ezt a gondot ami sajnos további költség.


  Ezúton még megköszönném Fenjal-nak a korrekt és pontos hozzászólását rengeteget segített!


  Üdv. mindenkinek!


   


   

 11. 2015. Április 27. 15:0118.
 12. 2015. Április 27. 14:0417.

  Kedves Bence!


   


  Mi is házvásárlás előtt állunk! Hogyan kell kivitelezni a kalapács-szög "tesztet" és mit kell figyelni rajta vagy közben?


  Válaszát előre is köszönöm!


  Üdvözlettel: Tünde

  előzmény:
  bence2000 (12)
  2006-10-02  06:47
 13. 2014. október 27. 14:1616.

  Megtaláltam azt a linket ahol a gázszilikátról írnak, máris belinkelem!


   


  http://burcsaani.blogspot.hu/2011/02/miert-felunk-gazszil ikatos-hazaktol-az.html


   


   

  előzmény:
  tendril (14)
  2014-08-06  07:48
 14. 2014. október 27. 14:0715.

  Szia Kata (Tendril)!


   


  Olyan rég voltam már a fórumon, hogy azt sem tudtam hol kell válaszolni, pár napja írtam erre a levélre választ, de minden bizonnyal rossz helyre, mert most nem találom a saját levelem :-(


  A lényeg, hogy rákérdeztem a leveled alapján felmerült kérdésre a férjemnél, és azt mondja, hogy úgy van, ahogy ahogy az eladó mondta, 90-91-ben már az ytong téglákat gyártották! Amúgy sajnos a sok mende-monda miatt félnek a gázszilikáttól, pedig soha nem tudtak igazán erősebb sugárzást kimutatni, általában más játszott közre ha azokból a téglákból készült épületeknél probléma merült fel. Találtam is egy oldalt az interneten ahol erről írtak és be is másoltam neked az előzőleg megírt levelemben, csak hát valahova elszállt az éterben. Ha újra megtalálom akkor belinkelem és olvassátok el figyelmesen, mert ott írja, hogy milyen gondok merülhettek fel annak idején a gázszilikát miatt.


  Párom szerint nyugodtan építkezhettek az ytong téglából, mert semmi gond nem lesz vele. Amúgy lehet, hogy be is tudjátok méretni ha nagyon bizonytalanok vagytok, de nem tudom hol kell intézni és főleg, hogy mennyibe kerül.


  A fiam is pont most építtetett egy szobát a meglévő házához, szintén ytongból :-)


  Sok sikert az építkezéshez!


  Üdvözlettel:


  Betty

  előzmény:
  tendril (14)
  2014-08-06  07:48
 15. 2014. augusztus 6. 07:4814.
  Szia Fenjal!

  Igaz régi már a fórum téma, de nálunk éppen most lett aktuális egy ház vásárlása, ahol kiderült, hogy gázszilikátból épült a főfalazat és emiatt megtorpantunk. Állítólag Gyöngyösvisontáról hozták a falazó blokkokat 1990-91-ben és akkor mint német technológiára épülő legjobb hőszigetelő tulajdonságokkal bíró anyagként reklámozták (az eladó elmondása szerint). A kérdésem az lenne - hátha a férjed tud ebben segíteni -, hogy vajon '90-ben még a régi pernyével készített blokkokat árulták, vagy elképzelhető, hogy akkoriban már váltottak kvarchomokra?
  Az eladó elmondása szerint szürkés-fehér volt a falazóelem (eddigi témában olvasott infók alapján a szürke szín a pernyével készült elemre utal).
  Nagyon sokat segítene, ha tudnátok valami támpontot adni, mert a ház amúgy gépészetileg és egyéb szempontból is látszólag rendben van, de esetlegesen többletsugárzást okozó falak mögé nem vinnénk a gyerekeinket.

  Előre is köszönöm a választ.

  Üdv,
  Kata
  előzmény:
  Fenjal (11)
  2006-10-02  00:20
 16. 2006. október 2. 09:3413.

  Örülök, ha segítettünk! Ha már sinen van az ügy kérlek írd meg, hogy döntöttél, mert drukkolunk Nektek!

  Sok sikert!

   

  előzmény:
  bence2000 (12)
  2006-10-02  06:47
 17. 2006. október 2. 06:4712.
  Köszönöm a kimerítő választ. A háttérsugárzás nem mérhető, legaslábbis a tulajdonos (vegyész) állítása szerint, aki megmérte anno, mert aggódott miatta.  Azt hiszem a válaszodból mindent megtudtam, ami érdekes lehet. A házon repedések nincsenek és a kalapács-szög "tesztre" is jól válaszolt a fal. Engem is inkább ezek a hírek zavartak, amik a kohósalakról szóltak. Valahol hallottam, hogy mostanában hullanak szét a 70-es 80-as években épített házak...
  előzmény:
  Fenjal (11)
  2006-10-02  00:20
 18. 2006. október 2. 00:2011.

  Szia!

  Ez a gázszilikát Kazincbarcikáról származik. A férjem a 80-as években a KÖSZIG-nél dolgozott, aminek Gyöngyösön és Kazincbarcikán volt gázbeton gyára, termelési és technológiai osztályvezetőként, végzettsége szilikáttechnológus mérnök!

  A gázbeton (népiesen gázszilikát) kizárólag pernyéből (esetleg homokból, lásd Ytong) mészből és cementből készül!

  Semmi köze a borsodban elhíresült salakbeton épületekhez!

  Időállósága a többi falazóanyagokéval összevethető. Hőszigetelési, páraelvezetési és klimatikus tulajdonságai a többi falazóanyagénál lényegesen jobbak!

  Előfordult ugyan, hogy gyártási feszültségekből kifolyólag repedések léptek fel (elsősorban a Gyöngyösi termékeknél) de ezek az épitkezést követően szinte azonnal jelentkeznek. Ha ez az épület 20 éves és ráadásul Kazincbarcikai anyagból készült, akkor szilárdsági problémáktól nem kell tartani. Ami a ráadióaktív sugárzást illeti, azt a pernye hozza magával és szintén inkább a Gyöngyösi anyagnál magasabb értékü (Visontai pernye). Mérési sorozatok bizonyítják, hogy sok más építőanyag ugyancsak mutat rádióaktív háttérsugárzást. Ebben kiemelkedő a leszélesebb körben alkalmazott tégla, amely sugárzását alapvető alapanyagának, az agyagnak köszönheti. Ez a sugárzás azonban semmilyen falazóanyagnál nem lépi túl a Magyarországon mérhető általános háttérsugárzás mértékét!

  Az előzőekben felsorolt rémhírek, na és persze a tégla hagyományos elfogadottsága okozhatja azt, hogy a gázbeton épületeket alacsonyabb áron forgalmazzák, noha a gázbeton  épületek tulajdonságai összességében akár egy magasabb árat is indokolhatnának (jobb hőszigetelés, kedvezőbb páraelvezetés, jobb épület klíma).

  Az olcsóság oka lehet az is, hogy a gázbetonból készült épületek olcsóbban építhetők fel! Régebben legalábbis ez így volt!

  Természetesen a döntés a Te dolgod, de aki 20 éve él abban az épületben biztos többet tud róla mondani!

  Mint minden épületre erre is igaz, hogy az a döntő, hogy milyen lelkiismeretesen építették meg, ezt meg sajnos utólag nem könnyű megállapítani.

  Fontos jelek lehetnek a repedések, penészedés, nedvesség.

  Hát ennyit tudtunk segíteni, ha tetszik a ház és ezeknek a jeleknek nyoma sincs, még akár 50 évig is állhat, hisz ezeket az építő anyagokat 50-100 évre tervezik!

  Jó éjt és okos döntést kívánunk!

   

  előzmény:
  bence2000 (1)
  2006-10-01  19:58
 19. Torolt_felhasznalo_705879
  Torolt_felhasznalo_705879
  2006. október 1. 22:5810.
  Lehet valami a rémhírekben, mert az ebből készített házakat 20%-kal olcsóbban adják, mint a téglaházakat ...
  előzmény:
  bence2000 (1)
  2006-10-01  19:58
 20. 2006. október 1. 21:269.
  Köszönöm a választ. A jelzett WEB oldalt én is megtaláltam, de igazából a statikájára vonatkozóan nem volt a cikkben semmi... más érdemire én sem akadtam. Még alszom rá egyet.
  előzmény:
  BLuca (7)
  2006-10-01  20:49
 21. Torolt_felhasznalo_316408
  Torolt_felhasznalo_316408
  2006. október 1. 21:238.

  Szia,

  Az egyik ismerősöm is meg akart venni egy ilyen házat. Kiderült, hogy ezt bizonyos időközönként felül kell vizsgáltatni, hogy milyen állapotban van. Mivel náluk társasházról volt szó, és a társasház nem finanszirozta meg az amúgy 10 ezer forintos vizsgálatot nem vette meg, de valszeg amugy sem vette volna meg.

  Szerintem se vedd meg, bár én biztonsági játékos vagyok, de szerintem ez ilyen hosszú távú beruházásnál fontos.

  előzmény:
  bence2000 (1)
  2006-10-01  19:58
 22. 2006. október 1. 20:497.
  http://ion.elte.hu/~akos/tdkcikk/c5.pdf#search=%22g%C3%A1zsz ilik%C3%A1t%22

  Az első évben vizsgált 6 városban mért formaldehid koncentrációk átlagértékeit a főbb szennyező források szerint csoportosítva a 2. ábra szemlélteti. A nagyforgalmú utak mentén fekvő, illetve a gázszilikát építőanyagból épült lakások gyermekszobáiban mért formaldehid koncentráció szignifikánsan magasabb volt, mint a kisforgalmú helyen lévő, illetve nem-gázszilikátból épített lakásokban. A faforgácslemezből készített bútorok okozta többletterhelés nem érte el a statisztikailag szignifikáns mértéket.

  Eredményeink azt mutatják, hogy az
  erősen sugárzó építőanyagok az egyik mintavételi helyen a gázszilikát és a fürdőszoba
  burkolócsempe, míg a másik házban a salakbeton és a cserépkályha cserepe. A
  vizsgálati eredmények arra utalnak, hogy a Rn-kiáramlás mértékét nem csak az
  építőanyagban előforduló U- és Th-tartalmú forrásásványok jelenléte, mennyísége,
  hanem mikroszerkezete is számottevően befolyásolja. Ez határozza meg az emanációs
  együtthatót. Egyrészt minél nagyobb a vizsgált építőanyag U- és Th-tartalma, annál
  nagyobb a Rn-fluxus. Másrészt az építőanyag porozitása/repedezettsége az emanációs
  együttható értékét határozza meg, a kettő együtt pedig a radon-kiáramlás mértékét.

  Na ezeket talaltam. Azt hiszem ennek fenyeben azt kell mondjam meg ne vedd!!!
  Amugy azt is kideritettem hogy az YTONG homok alapanyagu, a gazszilikatok pedig pernye vagy kohosalak alapanyaguak, szoval alapvetoen mas. Szerintem ne vedd meg!

  Sok sikert a tovabbi kereseshez!
 23. 2006. október 1. 20:366.
  ne !
  ezer ellenvetésem van....
  többek között az hogy httérsugrzik
  előzmény:
  bence2000 (1)
  2006-10-01  19:58
 24. 2006. október 1. 20:325.
  Igazsag szerint meg csak leszek szakmabeli, epiteszhallgato vagyok. Az YTONGot ismerem es jonak tartom, de hogy regen pontosan mibol csinaltak ezeket azt nem tudom. Ha tenyleg kohosalak akkor azt ne vedd meg mert egeszsegtelen!

  Megprobalok utananezni neked!
  előzmény:
  bence2000 (3)
  2006-10-01  20:24
1 2

Címlap

top