Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Biztonsági bejárati ajtó

Torolt_felhasznalo_498244
Torolt_felhasznalo_498244
Létrehozva: 2007. december 28. 14:58

Sziasztok!

SOS ki kell cseréltessem panelházban (tehát teljesen szabvány méretű ) a lakásom bejárati ajtaját.

Biztonsági ajtót szeretnék fémből, faborítással, kukucskálóval, zártszelvényes acéltokkal, kétollú biztonsági zárral.

Olyan céget szeretnék megbízni a munkával akik megbízhatóak, szépen dolgoznak, és kb max  160 ezerből kijövök.

Kiket ajánlotok? Van-e valakinek tapasztalata?

Gugli a barátom, végigböngésztem, találtam is, de igazán ott vagyok meglőve, hogy kinek merjem odaadni a munkát? Eddig a NIVO kft-vel és a REDEXTRA Kft-vel beszéltem, mint szóba jöhető cégekkel.

Itt is a frissebb topicokat végigolvastam, de semmi konkrétat nem találtam.

Segítsetek lécci lécci

  1. 2019. augusztus 15. 13:1728.

    Rendeltünk egy acél biztonsági ajtót a SecDoor Kft.-től. A weboldalukon található, könnyen használható formon kitöltöttem a paramétereket és elküldtem a megrendelést, majd ~ 15 percen belül felvették velem telefonon a kapcsolatot és egyeztettünk egy időpontot a beépítésre.

    Az ajtó optikai minősége borzalmas, nagyon könnyen karcosodik, az anyagában laminált fa hatás miatt rákerült festék meg van folyva, a kilincsnél, zárnál, kitekintőnél és a csengőnél, de még az ajtó küszöb feletti részénél is be van horpadva az ajtó, amit egyébként csak bizonyos fényviszonyok mellett lát az ember, engem ettől függetlenül a bizonyos fényviszonyok idején zavar. Ezeket a kiegészítőket utoljára helyezik fel az ajtó lapjára - mint utóbb megtudtam - viszont annyira meghúzzák, hogy horpad vele együtt az ajtó lemeze is.

    Az optikai csalódáson kívül a beépítés módja még érdemelne pár szót. Egy magyar és egy mongol srác érkezett hozzánk beépítésre. A magyar srác nagyon jól dolgozott, értette mit kell csinálni, finoman nyúlt mindenhez. Ez sajnos nem mondható el a mongol srácról. Fémkalapáccsal esett neki az acél ajtó bal alsó részének, hogy normálisan ráfeküdjön a küszöbre, mire rászólt a magyar srác, hogy vigyázz... Addigra sajnos már késő volt, mert az ajtónk bal alsó része az ütések hatására kitüremkedett. Egyszer véletlenül alatta marad a lábfejem egy része és elég szépen szétkarcolta az így keletkező éles fémbelső. Persze ez még nem minden, szintén a mongol srác beépítését dicséri, hogy az ajtókeret felhelyezését követően az ajtólapot be kell állítani, hogy tökéletesen csukódjon az ajtó, ennek az lett a következménye, hogy borzalmasan összekarcolta a küszöböt, az ajtólap eleinte ugyanis akadt. Ezt észrevettük a helyszínen mire a válasz: "Vannak ajtók, melyek már a gyárból is így jönnek ki..." Nem igaz, Ő karcolta szét, a férjem látta a szemével. Színazonos festékkel kenték be, ettől persze még látszik, csak nem fémszínű. Vicc az egész. A magyar srácnak sikerült tökéletesen egyenesen befúrni 4-6 lukat a betonba a keret rögzítésekor, egyetlen luk befúrását bízta a mongol srácra, akinek azt is sikerült ferdén fúrni, majd megkarcolni az ajtólapot magát is. A beépítés végénél a sérülésmentességet biztosító fóliát SZIKÉVEL próbálták meg eltávolítani a zár és kilincs körül, gondolom most már nem kell külön kiemelnem, hogy most már ezek mellett is tiszta karc lett az ajtó.

    Az ajtó biztonsági szempontból lehet, hogy hibátlan (nem tudom, szerencsére azóta nem törtek be hozzánk), de az ajtó optikai minősége és a beépítés szakszerűtlensége miatt olyan hibákkal kell együtt élnünk, amelyeket nem akartam vállalni. Csalódás az egész. Felkerestem hát a megadott telefonszámon elérhető Urat, aki jelezte felénk, hogy a horpadásokkal nem lehet mit kezdeni a fentiek okán, a karcos küszöböt csak a tokkal együtt lehet kicserélni, ahhoz pedig ki kell bontani az ajtót. Felajánlott egy 10%-os árvisszafizetést, ami messze nem kárpótol minket az okozott hibákért, így rámutattam, hogy amennyiben élnék garanciális igényemmel a cserét illetően sokkal többe kerülne nekik a művelet, min. 30% visszafizetését tartom reálisnak a rengeteg hiba miatt. Erre azt a gőgös választ kaptam, hogy inkább kiszerelik nálunk az ajtót és keressek másik céget, akinél rendelhetek biztonsági bejárati ajtót. Megfogadtuk a tanácsát, körülnéztünk a piacon, de mindenhol ugyanezt a típusú acél ajtót ajánlgatják és sehol nem volt biztos, hogy a beépítés módja sikeresebb lesz. Műanyag és fa ajtókat abszolút nem javasolnak, az acél ajtó állítólag többet véd. Egy bizonytalanért pedig nem vállaltuk az óriási macerát és mocskot, hogy újra kibontsák az ajtót. Maradtunk tehát a 10%-os visszautalásban, amire úgy 1.5 hetet kellett várnunk és többszöri figyelmeztetéssel kellett kellemetlenkednünk, hogy végre visszakaphassuk.

    Döntse el mindenki maga, hogy akar e ekkora kellemetlenséget a pénzéért?! Én megkíméltem volna magam ettől.

  2. 2011. június 13. 15:1227.

    Helló!

    Köszönöm a tájékoztatást. De időközben megoldódott a biztonsági ajtó probléma, találtam szintén a neten egy forgalmazót aki be is építette a megrendeléstől számitva négy napon belűl. Ingyen reklámot nem csinálok, de ha valakinek kellene ez a forgalmazó annak megadom.

    Így minden oké!

    előzmény:
    Japán11 (26)
    2011-06-06  11:59
  3. 2011. június 6. 11:5926.
    Helló!
    Én mindenkinek tudom ajánlani az Andre's kft. biztonsági ajtaját nyugodt szívvel
    mert Anyumnak 20 éve nekünk 9 éve és a tesóméknak is 4 éve ők csinálták az ajtót.
    Mindent megtudtunk beszélni pl. kivül belül más marás minta más szín és a tok
    hőhídmentes legyen stb. Ja, és most nézem a honlapjukat van rá 12 év gari és
    non-stpo szervíz! Nagyon szimpatikus korrekt családi vállalkozás ! Ja, és 150-ben
    megállt mindennel együtt!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
    2011-05-08  22:14
  4. bci
    bci
    2011. Április 28. 21:2925.

    A fém ajtó fa borítással nem jön ki ennyiből.Ne tévesszen meg senkit a"fa" nevezetű borítás.Ezek általában bútorlap,MDF vagy más fa alapú préslmények.

    Ne keseredj el,beltéri használatra ezek is tökéletesek.

    Nézz körül itt is.www.omega-biztonsagi-ajto.hu 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_498244 (1)
    2007-12-28  14:58
  5. Torolt_felhasznalo_909081
    Torolt_felhasznalo_909081
    2011. március 30. 11:0924.

    Sziasztok!

     

    Nem enged új topicot nyitni,hogy már van egy...

    Igaz,h pár éves, de hátha ir valaki .

    Safety meg Hisec-en kivül (

     

     

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:i1zucgss7Y8J:www.zaruzlet.hu/kinai-biztonsagi-ajto.html+biztons%C3%A1gi+ajt%C3%B3+80.000&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&source=www.google.hu )

     

    esetleg valami tapasztalat?

     

    Lépcsőházi,biztonsági,acél és 150 000 alatt.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_498244 (1)
    2007-12-28  14:58
  6. 2010. május 9. 16:0623.
    Én is most akarom cserélni, tapasztalatok?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  7. 2010. május 9. 15:4522.

    Szerettem volna egy igazi biztonsági ajtót amit megbízható szakemberek készítenek és szerelnek be.Kínai ajtót azért zártam ki, mer nincs nagy választék belőle és az én ajtóm felett van felülvilágító ablak.

    Megkerestem a 3 Nosi Bt.( biztonsagiajto.com  ) ,mert ugy gondoltam,hogy

    itt megtalálom a nekem megfelelő ajtót.

    Nem csalódtam  kedves szolgálatkész csapat ,minden elismerésem.

    Az általuk gyártott ajtó,mind esztétikailag,mind szigetelés szempontjából is tökéletes.

    Mégegyszer köszönöm szépen. 

     

    Üdvözlettel Tamás

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  8. 2009. szeptember 12. 08:3221.

    Lehet már kicsit régi a topic, de azért gondoltam hozzászólok.
    Mi is biztonsági ajtót néztünk panelba.

    Elmentünk a Gavronhoz, mert jó ajánlatnak tűnt és ráadásul raktárról elérhető az ajtó, gondoltuk gyorsabban költözhetünk.

    Na raktárról 1-2 hét a szállítás. Plusz legalább 1 hét a beszerelés, mert más szerelő végzi... az összesen 3 hét, annyi idő alatt méretre is legyártja más.

     

    Az ajtó ami 16 pontos elvileg, tiszta műanyag érzetet ad. Egy másik lakásunkban Nivó ajtó van, azon érezni, hogy van benne anyag, már amikor nyitod akkor is. Ez a Gavronos olyan könnyű, hogy már gyanús.

     

    A funkció, ami teljesen elriasztott minket: belülről be lehet reteszelni a zárat. És kivülről ezt még kulccsal sem tudod kinyitni. Klassz. Ha a gyerek vicces kedvében van, akkor simán kizár, mikor kiviszem pl. a kukát...

     

    Szóval mi nagyon gyorsan jöttünk el onnan és rendeltünk Nívót.

     

     

    előzmény:
    g.Ildi82 (3)
    2007-12-28  15:23
  9. Torolt_felhasznalo_432048
    Torolt_felhasznalo_432048
    2009. szeptember 11. 21:4520.

    Itt a folytköv.:

     

    Hoppá…ne vegyük figyelembe azt a részt amikor egy szekercével rommá verik az „acél biztonsági” ajtót…nézzük az első pár percet, mikor egy kb 6 éves kislány egy konzervnyitóval lyukat vág az ajtóra. Gondoljuk el mit tenne egy hozzá értő felnőtt ember, nevezzük „ betörőnek” egy ilyen célszerszámmal, nem ipari fúróval, nem 5 kg-os kalapáccsal, nem flexszel, ami kissé feltűnő lenne egy lakótelepi vagy társasházban, hanem egy egyszerű konzerv nyitóval.

     

    Foglaljuk tehát össze a tényeket:

     

    Ön vehet egy rendkívül biztonságosnak tűnő „acél biztonsági bejárati” ajtót – elnézés de macskakörmök nélkül nem tudom leírni – nagyon kedvező áron, átlagos költségű beépítéssel.

     

    De mit is vett valójában?

     

    39 000,- Ft + ÁFA az manapság 48 750,- Ft, erre rájön a beépítés költsége, melyből vegyük a legolcsóbbat 20 000,- Ft ( ez lehet nettó, bruttó, megállapodás kérdése…), tehát összességében Önnek ez az ajtó, „jobb” esetben 68 750,- Ft-jába került, de mit is kapott ezért?

     

    Nem tudjuk milyen bejárati ajtó volt előtte beépítve, de higgyék el 10-ből 8 nagyobb biztonságot nyújtott volna mint ez a tetszetős csoda.

     

    Gondolkozzunk tényszerűen, ez az ajtó igen nagy biztonsággal beazonosítható ( beépített csengő, ledes világítás, felület stb.), az előbb látott videó alapján, nyugodtan mondhatjuk, hogy a betörők azonnal felismerik, és tudják – még leírni is komolytalan – hogy egy konzervnyitóval ki lehet nyitni, Ön szerint  egy bűnöző melyik ajtót fogja választani? Egy ismeretlen bejárati ajtót? Esetleg egy ismert robosztus márkát? Egy hevederzáras megoldást? Vagy esetleg az ismert, import konzervdobozt…?

     

    Tudjuk a választ, Ön, ha ilyen ajtót vesz nem csak pénzt dob ki, de otthona biztonságát is jelentősen meggyengíti, sőt a bűnözők látókörébe is kerül!

     

     

    De hát ez csak a mi, mondhatjuk hozzáértő véleményünk, ha továbbra is úgy gondolja ez az ajtó megfelelő biztonságot nyújt Önnek, használja egészséggel és felejtse el a fent leírtakat.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. Torolt_felhasznalo_432048
    Torolt_felhasznalo_432048
    2009. szeptember 11. 21:4419.

    Mielőtt pénzt ad ki, lássa a mögöttes tartalmat!

     

    Tisztelt érdeklődő, bár hosszúnak tűnik ez az írás kérem szánjon 5 percet az elolvasására, az ÖN érdekeit szolgálja.

     

    Mivel nem szeretnénk, hogy az egész gondolatmenetet az az érzés lengje át, hogy a saját portékánkat dicsérjük, először egy olyan termékről kívánjuk lerántani a leplet melyhez hasonlót jelenleg nem forgalmazunk de szorosan a témába illik.

     

    Aki kicsit is járatos az Interneten és bejárati ajtót keres az a harmadik de maximum az ötödik klikkelésre belefut az igen-igen messzi országból importált „biztonsági acél bejárati ajtó” elnevezéssel illetett, nettó 39 000,- Ft-ért kínált, hát hogy is írjam…nyílászáróba.

    -         Szkepticizmusunkat, tényekkel és egy igen érdekes videóval fogjuk alátámasztani. –

     

    Nos, miután végigolvastuk az adott oldalon leírt meglehetősen bámulatos műszaki tartalmat, miszerint az „acél ajtólap” 7 cm vastag, az ajtó 16, illetve 15 ponton záródik ( az előbbi a kilincs nyelvét is beleszámolja), a különböző MSZ EN paramétereket (MSZ EN 1192:2201, MSZ EN 1026:2001, MSZ EN 12567:2001, MSZ EN ISO 140-3:1988:2001, MSZ 14800-4:1984), ezek mit is jelentenek? Az átlag olvasó nem tudja de hivatalosnak néz ki és sok van belőle…ez mindenképpen pozitív, bizalmat keltő, bár érdemes lenne utánanézni léteznek-e egyáltalán. Na de hát itt ne ragadjunk le, olvassuk tovább...ÉMI minősítés, 3, néhány weblapon 5 perces MABISZ minősítés – itt jegyezném meg, az elmúlt 15 év alatt mióta ajtókkal foglalkozom, egy emészthető árú ajtót sikerült bevizsgáltatnom 3 perces MABISZ-ra, olasz gyártmány, kb. 130 kg és a gyári ára 86 000, Ft volt jó néhány évvel ezelőtt, de bizonyára az én beszerzési forrásaim voltak rosszak… - nézzük tovább: külső oldalon led világítás mely kék fénnyel világítja meg a kulcslyukat, hasznos, továbbá beépített csengő az ajtóban, fogjuk rá: hasznos.

     

    Tehát lényegében  ez a bejárati ajtó egy minden létező minősítéssel rendelkező ajtó, sok-sok extrával, hihetetlen hanggátlással, vastag acél ajtólappal, rendkívül kedvező áron.

     

    Rendkívül jó vétel…beépítése 20-30 000,-Ft között mozog de ezt ne vegyük figyelembe, hiszen egy 300 000.-Ft-os ajtó beépítése is ennyi.

     

    Ez a külcsín, amit közölnek, amit látunk, de most kicsit nézzünk a kulisszák mögé…

     

    Ez a videó egy mindenki számára elérhető, publikus darab, nézzük figyelmesen mi is történik a fent említett csoda ajtóval némi külső behatás közben:

     

     

     

     

     

     

     http://www.youtube.com/watch?v=XoUg94gvLdM

     

     

     Folyt köv.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_401502
    Torolt_felhasznalo_401502
    2009. augusztus 29. 08:3818.

    Sziasztok!

    Én Őket tudom ajánlani. Nagyon korrekt cég. 24 órán belül felmérik az ajtót és mindíg adnak valami kedvezményt.

    http://www.hisecdoors.hu/

    http://www. fembiztonsagiajto.hu/

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_199863
    Torolt_felhasznalo_199863
    2008. március 14. 20:3717.
    Sziasztok! Nálam egy Miskolci vállalkozó fiatalember szerelt be egy biztonsági fém ajtót a XV.kerületben 75ezer forintért cakli pakli. Korrektül a megbeszélt időben eljött és kb 3 óra mulva már ott se volt. Nagyon meg voltam elégedve a munkájával, szinte takarítani se kellett utána.Itt a honlap cime:  www.biztonsagi-ajto.eu
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2007. december 28. 16:4916.
    meg kell keresnem a címüket, jelentkezem. az árban egyébként benne van apai-anyai, még a régi ajtót is elvitték Tavaly az ablakainkat is ők cserélték, reggel jöttek, 4-kor már arra értem haza, mintha sosem lettek volna itt....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_498244 (5)
    2007-12-28  15:36
  14. Torolt_felhasznalo_498244
    Torolt_felhasznalo_498244
    2007. december 28. 16:4615.

    Köszönöm mindenkinek a segítséget!

    A NIVO-nál maradtam, aránylag olcsók, egyenlőre ott tartok, hogy várom a hívásukat, hogy mikor jönnek felmérni. Ha a telefonban mondott 140 ezer marad és nem lesz belőle hirtelen 200 vagy annál több, akkor ők csinálják. Ha a megrendelésben felszámított összeg sok lenne, akkor jönnek a többiek. A ZÁRKA is jó, és több szimpatikusnak tűnő céget pedig nem tudtam elérni.

    Az SOS nálam jelen esetben azt jelenti, hogy lehetőleg minél előbb legyen kész az ajtó, de nem 1-2 napon belül. Azért még be tudok zárküzni a régi ajtóval is...  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2007. december 28. 16:3814.
    http://www.safetech-systems.com/termekek.html
    Nálunk a házban az összes ajtót ők szállították és szerelték.
    nem tudom mennyibe került,de az biztos hogy tuti biztonságos.
    sajna a múlt héten belülről benne maradt a kulcs,és szakembert kellett hívni hogy beengedjen minket.
    Ő azt mondta ha ezt az ajtót kulcsra zárjuk,és elhagyjuk,akkor ide csak flexel felszerelkezve lehet bejutni,és csináltathatunk egy új ajtót.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_498244 (1)
    2007-12-28  14:58
  16. Torolt_felhasznalo_941538
    Torolt_felhasznalo_941538
    2007. december 28. 16:1413.
    Nekünk a szomszéd most csináltatta az acél biztonsági ajtót, beszereléssel 100 körül volt, talán valamivel alatta. Ha érdekel, megkérdezem a cég nevét.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_498244 (10)
    2007-12-28  15:59
  17. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2007. december 28. 16:0512.

    ez a tipus volt annyi amit mi választottunk, ezért irtam hogy nem muszáj 4 pontost, lehet más tipust is, olcsóbbat választani náluk, és a boritás, a bélelés a stb. is megbeszélés, illetőleg ptárca tárgya lehet.

    Olvasgatom itt a topikot, hogy SOS kellene, nem hiszem hogy ők is a két ünnep között, illetőleg még az idén dolgoznának.

    Itt a prospektusomban több tipus is van, ezt sajna nem tudom most bemásolni fotóban neked.

    Sajnálom hogy nem tudtam segiteni, de remélem lesz, találsz megfelelő megoldást.

    szia  

    fter

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_498244 (10)
    2007-12-28  15:59
  18. 2007. december 28. 15:5911.
    mi velük csináltattuk 4 éve, elégedettek vagyunk a minőségével.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_498244 (1)
    2007-12-28  14:58
  19. Torolt_felhasznalo_498244
    Torolt_felhasznalo_498244
    2007. december 28. 15:5910.
    Ha 2004-ben 164 ezer volt, akkor most tuti 200 felett van. Ennyi pénzem sajnos nincs...    
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
    2007-12-28  15:50
  20. 2007. december 28. 15:579.
    http://www.prakti.hu/index.php?mod=termek&bc=3&cikkszam=177718

    Nekünk ilyen van, 10.000-ért szerelte be az egyik szomszéd asztalos ismerőse. Ennek sem fa a borítása, de mindenki azt hiszi,hogy fa.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_498244
    Torolt_felhasznalo_498244
    2007. december 28. 15:568.
    Velük már beszéltem, szimpatikusak, de annyi szépet jót ír magáról minden ilyen cég, hogy nem tudok dönteni. És árban is jók,  140 ezret mondtak kompletten.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_735339 (6)
    2007-12-28  15:52
  22. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2007. december 28. 15:547.

    utóirat,  

     

    ja, és Pesten vannak, de sztem járnak bárhova, gondolom, Pesten kivül is. vszinüleg. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_498244 (1)
    2007-12-28  14:58
  23. Torolt_felhasznalo_735339
    Torolt_felhasznalo_735339
    2007. december 28. 15:526.
    Szia! Nekünk NIVO biztonsági ajtónk volt a panelba. Nagyon szuper, se han g se szag nem jött be rajta!! Csak ajánlani tudom, gyorsak es nagyon szuperek!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_498244 (1)
    2007-12-28  14:58
  24. Torolt_felhasznalo_498244
    Torolt_felhasznalo_498244
    2007. december 28. 15:365.
    Azért megadod az elérhetőségüket? próba szerencse, hátha vállalnak pesten is munkát. van 50 % esélyem..  
    előzmény:
    témami (2)
    2007-12-28  15:23

Címlap

top