Melyik ingatlanost?

tr1n1ty
Létrehozva: 2011. Április 16. 16:31
Tud esetleg vki ingatlanirodát ajánlani jó tapasztalatokkal? Sügősen kellene eladni a lakásunkat, Bp. XIII. ker... Köszi!
19 hozzászólás
 1. 2016. június 1. 15:0319.

  Axwellhome  ingatlanos cég húzott le másfél millió forinttal. Hazudoztak, ígérgettek, megkötöttem a szerződést. Aztán jelentősen csökkent az ingatlan ára, kértem, hogy módosítsuk a szerződést, de nem volt rá "idejük". A vevő ügyvédjét is ők hozták. Ezért a vevőről előre legomboltak 500.000.- Ft-ot. A szerződéskötésnél hiába szóltam, hogy az összeg jelentősen alacsonyabb, megfenyegettek, lobogtatták a szerződést - majd elhánytam magam a viselkedésüktől. Csak azért írtam alá, hogy szabaduljak tőlük,,  idős beteg ember vagyok. Ők pedig mocskos kullancsok, akik kihasználták az elesettségemet. Mindenki kerülje őket!!!

 2. 2013. január 8. 13:4418.

  Ez így van.  Egy idő után már a telefonhíváskor visszakérdeztem és elküldtem őket. Pedig nagyon akatak velem üzletet kötni.

   

  Perelni? Ugyan már! Simán kidumálják magukat.

  előzmény:
  csakcsokis (16)
  2013-01-08  13:25
 3. 2013. január 8. 13:2617.

  Hallottam már olyat, hogy az ingatlanos mind az eladóról, mind a vevőről levette a jutalékot, úgyhogy alaposan el kell olvasni a szerződést, mielőtt aláírod! Mondjuk ez amúgy sem árt.

   

  Én anno egyedül kezdtem hirdetni a lakásomat a legnépszerűbb weboldalakon, de 2 hónap alatt 1 érdeklődő volt, és akkor meguntam. Először a Mareco került a képbe ismerős révén, de konkrétan 1 vevőt sem hoztak, nem is jelentkeztek, és volt reg. díj. Azt buktam.

  Utána a DH-zal szerződtem, és onnantól folyamatosan jöttek a különböző képviselőik, legalább 20 vevőt hoztak, akik közül szerencsére 1 meg is vette. Az ingatlanom árát én mondtam meg, és nem akartak befolyásolni. Az egyetlen lehúzás, aminek nem dőltem be, az, hogy előre elkérik a tul. lap díját, mondván, hogy kell majd a szerződéshez. Mondtam, hogy majd én kihozom magamnak, köszönöm. De ez kötelező. Akkor nem szerződünk. Ja, akkor mégse kötelező.

  Nagyon észnél kell lenni.

  előzmény:
  prosecco (11)
  2011-04-18  22:37
 4. 2013. január 8. 13:2516.

  Elég sokáig hirdettem a lakásunkat, de ingatlanos nélkül adtam el piaci áron!

   

  "Egy részük bevallja,hogy irodától hív és megpróbál bármi áron rábeszélni,hogy velük köss szerződést,főleg,ha lát fantáziát az eladandó ingatlanban.

  A másik része 'magánemberkétnt' mutatkozik be,majd profi módon kikérdez -ebből is tudható,hogy nem civil az illető- és tudtod,beleegyezésed nélkül felvesz az adatbázisába. Ha Szerencséd van,akkor nem történik semmi. Ha nem,akkor megjelenik vevővel  (pedig te csak magánemberre vártál) és rábeszél,hogyha megkötöd vele a szerződést is,akkor XY összegért + jutalék(!!!)megveszi a vevő az ingatlant. Gyakorlatilag kikerülhetetlenek! "

   

  velem ilyen nem történt, ha próbálkozik, akkor perelem a céget! Nem mellesleg ha tényleg igazi vevővel érkezik akkor sem tud semmit csinálni, mert te nem kötöttél vele szerződést! Azt pedig nem kell és kész!!!

  Elég az ingatlan.com-on hirdetni, arra pénzt áldozni, rendet rakni és normális fotókat készíteni. Az árakat minden eladó online kalkulátorral kiszámolja, az elég korrekt. A hivatásos értékbecslők is kb. azokkal az árakkal számolnak.   

   

  Ha vásárolni is szeretnénk, akkor viszont érdemes megismerni a cégeket, akár ott vásárolni, ahol gerinctelenül lenyomják az árakat. Szerintem senki sem ellensége a saját pénztárcájának...  

  előzmény:
  LINA (15)
  2013-01-08  13:10
 5. 2013. január 8. 13:1015.

  Nagyon igaz amit írtál!

   

  De hiába hírdeted meg az ingatlanod,az érdeklődők 99%-a ingatlanos lesz,annak ellenére,hogy kikötöd a hírdetésben,hogy nem kéred a közreműködésüket.

   

  Egy részük bevallja,hogy irodától hív és megpróbál bármi áron rábeszélni,hogy velük köss szerződést,főleg,ha lát fantáziát az eladandó ingatlanban.

  A másik része 'magánemberkétnt' mutatkozik be,majd profi módon kikérdez -ebből is tudható,hogy nem civil az illető- és tudtod,beleegyezésed nélkül felvesz az adatbázisába. Ha Szerencséd van,akkor nem történik semmi. Ha nem,akkor megjelenik vevővel  (pedig te csak magánemberre vártál) és rábeszél,hogyha megkötöd vele a szerződést is,akkor XY összegért + jutalék(!!!)megveszi a vevő az ingatlant. Gyakorlatilag kikerülhetetlenek!

   

  A legtöbb ingatlanirodában dilettánsok dolgoznak,fogalmuk nincs  a piaci árakról,sem műszaki,sem helyismeretről és a korrekt ingatlanforgalmazásról sem.

  Akik vlalamelyest értenek is hozzá,azok a 20-25 millánál drágább ingatlanokkal foglalkoznak.Az átlag kisembernek maradnak az önjelölt dilettánsok.

   

  Csak az a fontos,hogy "pörögjön a piac",ezért az előzetes' értékbecslést' követően bármi áron megpróbálnak rábeszélni,hogy mélyen áron alul,az általuk előzetesen kialakított(!!) ár alatt értékesítsd az ingatlant. Ez elvileg kevesebb jutalékkal jár,tehát logikusan nem lenne érdekük,de a valóságban komoly hasznot húznak így is.

  U.is Bp-en 4-5%-os jutalékkal dolgoznak!! Csak az eladó fizeti Mo-on a jutalékot,(elvileg) ezért ennyi. Külföldön van ahol az eladó és vevő is fele-fele arányban,de van ahol csak a vevő. És csak 1-2%-os jutalékkal számolnak!

  Mindegy,hogy neves iroda,vagy 'no name' maszek,mindegyik csak a jutalékra hajt,no meg hogy pörögjön a piac bármi áron, zéró befektetett energiával.

   

   

   

  előzmény:
  Vargánya (10)
  2011-04-16  23:28
 6. 2012. január 3. 12:3214.
  Én először privát próbálkoznék. Az ingatlanosok nagyon drágán dolgoznak. Most ráadásul neis fogják tudni annyival drágábban eladni alakást, amennyit ők levesznek majd az árból.
 7. 2011. Április 21. 00:1413.
  Szia,köszönöm az információkat!  
  előzmény:
  titii (12)
  2011-04-19  09:14
 8. 2011. Április 19. 09:1412.

  Az ingatlanos jutalékával megemelik a lakás árát. Az eladóval köt szerződést az ingatlanos, tehát elvileg az eladó fizeti a jutalékot, de a jutalékkal megemelt vételárat a vevő fizeti ki  -az eladók ezzel nyugtatják magukat, mikor szerződést kötnek ingatlanossal.

  Aztán panaszkodnak a vevőnek (nekünk is panaszkodtak), hogy nem tudják lejjebb engedni az árat az alkubban, mert az ingatlanosnak ki kell még fizetni a 1,5-2 milliót. Mi ezért nem tudtuk megvenn iazt az ingatlant, mert ki tudtuk volna fizetni, amit az eladó szeretett volna kapni, de az ingatlanos jutalékával megemelt vételárat már nem.

  Ha nincs ingatlanos, akkor a vevő olcsóbban kapja meg a lakást, mert nem kell kifizetni a jutalékot az ingatlanosnak, így mindenki jobban jár.

  Az ingatlanosok az ingatlan.com-ra teszik fel, mait bárki meg tud tenni havi 6 e ft-ért.

   

  előzmény:
  prosecco (11)
  2011-04-18  22:37
 9. 2011. Április 18. 22:3711.

  Sziasztok!  

   

  Tudnátok nekem is tanácsot adni?Nagyon tapasztalatlan vagyok ezen a téren.

  Ha ingatlanossal próbálok lakást venni,-esetleg eladni a régi lakásomat,- ki fizeti az ingatlanos illetékét? Az eladó, a vevö vagy mind a kettö?

  Tudtok tanácsot adni,hogy lakásvásárláskor mire kell odafigyelni?

  Elöre is köszönet a válaszokért,

  Prosecco 

   

  előzmény:
  tr1n1ty (1)
  2011-04-16  16:31
 10. 2011. Április 16. 23:2810.

  Szia!

   

  Elég tapasztalt vagyok ingatlanosok témájában, mivel 2 éve árultuk a lakást, mire sikerült a héten eladni. 6 ingatlanossal voltunk kapcsolatban, leírom a tapasztalataimat: Otthon Centrum: lenyomják az árat a béka segge alá, aztán nem csinálnak szinte semmit, 2 héten belül felhívnak, hogy vidd lejjebb az árat, de ha lejjebb viszed, se fognak érdeklődők vinni. Rengetegszer volt, hogy mondták, hoznak valakit és megtekintés előtt fél órával lemondták-ezek sztem kamuk, hogy úgy tűnjön, nem csak ülnek a seggükön...

  Duna House: minden alkalommal más ingatlanos jött ki tőlük, a lakással kapcsolatban abszolút tájékozatlanok voltak, és egy az egyben érezhető, hogy egyáltalán nem érdekli őket, hogy elkel-e a lakásod! Ja, jó tudni, hogy január óta az ingatlan.com-on nem hirdethetnek vmi szerződésszegés miatt.

  Mozaik: velük nagyon elégedettek voltunk-annak ellenére, hogy a lakást nem ők adták el végül. Miután megtaláltuk a lakás megfelelő árát, heti 5-6 érdeklődőt hozott az ingatlanosuk, 3 komoly ajánlatunk volt onnan. Felkészültek, mindig ugyanaz az ingatlanos jön és jól ismeri a lakást.

  Mareco: az elején jól belelendültek, kedvesek, korrektek, de valamiért egy idő után nem foglalkoztak a lakással. Viszont mindig hoztak ilyen lábzsákot, és tényleg korrektek. Sztem nehezen értékesíthető volt a lakás, azért foglalkoztak rövid ideig vele.

  Cdc: itt is mindig más ingatlanos jött ki-ennek hátránya ugye, hogy nem ismeri a lakást-de ők szorgalmasan dolgoztak, elég pozitív tapasztalataink voltak velük. Pongyolán kezelik az ügyfelekkel való kapcsolattartást. 

  A1 ingatlan: új nevükön Avatar Ingatlan. Végül ők adták el a lakást, de csak azért, mert óriási mákjuk volt. :)) Amúgy pár hónapja kezdtek újra működni, miután egy csomó irodájuk bezárt, mi már azt hittük, becsődöltek, mikor egyszercsak megjelentek nálunk. :D Ugyan ők adták el a lakást, de elég kis adatbázissal dolgoznak és nem túl felkészültek, nem ajánlom.

  A Dr. Makkos irodáról nagyon rosszakat hallottam, ha esetleg belefutnál, kérdezz utána, mindenki óvva intett tőlük!

  Sok szerencsét az értékesítéshez, nem lesz könnyű a mai helyzetben eladni! Mi két éve 20 millió fölött kezdtük árulni azt a lakást, ami a héten 13.5-ért kelt el. Ha gyorsan akarsz eladni, első körben hirdess magánúton ingatlan.com-on a többi hasonló lakás áránál 1.5-2 millióval kevesebbért. Hidd el, megéri, a tavaszi szezon a legerősebb! Ja és ingatlanosok 99%-a ugyanezt teszi, ingatlan.comon hirdet, ezért veszik le a nagy lóvét tőled, ezt gondold át! Próbáld meg először magánúton mindenképp! 

  Bocsi, hogy hosszú lett. :) Egyébként, mi épp vétel előtt állunk, és amit magánszemély hirdet, azt jóval szívesebben nézem meg, az ingatlanosok olyan rugalmatlanok, van hogy 3* felhívom, mire sikerül időpontot egyeztetni velük...

 11. 2011. Április 16. 21:219.

  Ingatlan.com-on te is hirdetheted és ha valóban gyors, akkor jóárasítva kínáld! 

   

  2,5 % nettó a legalacsonyabb jutalék, de az kizárólagos, míg a másik véglet a bruttó 6-7%, ami azért már horror.

  Tapasztalatom szerint (masszív keresőként és eladóként) a kerületi kis irodák legalább olyan jók lehetnek, mint a felkapottabb (Oc, Makkos, Dh, Mozaik).

   

  Arra nagyon figyelj, hogy a tényleges és gyors eladás reményében milliókkal olcsóbban akarja majd hirdetni neked, előtte becsültesd fel vagy kalkulátorral bütykölj, nehogy pár millióval szegényebben búcsúzz a lakástól.

   

  Sok sikert! 

  előzmény:
  titii (7)
  2011-04-16  20:38
 12. 2011. Április 16. 21:178.

  Akár vevőként, akár eladóként ők hívnak és beszélek velük telefonon, ez még egyszer sem jött le nekem. Udvariatlanok, bunkók és gusztustalanul rámenősek...

  Dolgoztam ügynökként hasonló területen, de a főnököm páros lábbal rúgott volna ki 1-1 ilyen akció után.  

 13. 2011. Április 16. 20:387.
  Miért van olyan érzésem, hogy pár hozzászóló eléggé érdekelt egyik-másik iroda dicséretében?
  előzmény:
  tr1n1ty (1)
  2011-04-16  16:31
 14. 2011. Április 16. 20:056.

  ?

  miért írtad ezt az én hozzászólásomra? 

  előzmény:
  kiskacsa (5)
  2011-04-16  20:01
 15. 2011. Április 16. 20:015.

  csak bele ne fuss csalókba, szélhámosokba.

  az iroda azért némi biztonságot ad

 16. Torolt_felhasznalo_450656
  Torolt_felhasznalo_450656
  2011. Április 16. 19:304.
  4,5 %-ért dolgoznak ha nem kizárólagos, ha kizárólagos akkor olcsóbb.
 17. 2011. Április 16. 19:073.
  És az 5 % jutalékra még számítsd hozzá az áfát. Így már mindjárt, több, mint 6 %. Így is vonzó?
  előzmény:
  Dorka1978 (2)
  2011-04-16  18:49
 18. 2011. Április 16. 18:492.

  Szia!

  Nekünk még nem adták el, de az eddigi tapasztalatok alapján csak ajánlani tudom a Duna House-t. Sok érdeklődőt hoztak és hoznak és felkészültek az ügynökeik, legalábbis a nagyobb részük. Mi kizárólagosan adtuk ki, persze jobb lett volna, ha többet bízunk meg, de készülj fel, hogy a kizárólagos szerződésnél kérik a legkisebb jutalékot. Választhatsz még félkizárólagost, ha jól emlékszem, de emelkedik a jutalék. Nem kizárólagosnál már öt százalék, ami a lakás értékétől függően elég borsos lehet..

  előzmény:
  tr1n1ty (1)
  2011-04-16  16:31

Címlap

top