Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Családi ház vs.társasház

rockcica
Létrehozva: 2019. december 17. 06:35

Eddigi életem során tizenháromszor költözködtem,( az exem miatt, ő pánikbeteg volt, és sehol sem érezte jól magát..)ebből kettő albi,a többi saját.A maradčkból három volt családi ház,illetve kertkapcsolatos,speciel egyiket sem szerettem,mert csak a problčma volt(az egyikbe betörtek, a másikba szembe cigók laktak, a harmadikra (amiben jelenleg is élünk már öt éve, a gatyánk rámegy..és most tčrnčk ki a problčmŕra,ill.a dilemmánkra, menjünk vagy maradjunk.A legutolsó lakŕs, amiben čltünk, az a gyerekkori lakŕs volt,amit a nagyimtól örökölünkde sajnos hitel volt rajta ,de amíg člt nagyikám fizetett, viszont mi nem mertük bevállalni,mert mindkettőnk munkája a szolgŕltatôiparhoz tartozik,čs az vagy megy,vagy nem..tehŕt rettentő fŕjó szívvel, de el kellett adnom.(egy hŕtrŕnya volt csak,a harmadik emelet)A fčrjem csalŕdi hŕzban nőtt fel,és mindenkčppen abba akart költözni,ezčrt megvettük ezt.A hŕzikó jó helyen van,zöldövezetben, jó az ellátottsága, de kb .mčg öt milliňt rŕ kčne költeni,(eddig kb hat ment el rŕ,akiket megbíztunk a beköltözčskor,rohadt kóklerek voltak,semmit nem jól csinŕltak meg, čs szinte mindent újra kell..Öt čve erre költünk,čs sokkal több pčnz maradna,ha tŕrsasházba költöznčnk.(fōleg,amióta megszületett a Manó,pŕrom kčt helyen dolgozik,nem keres rosszul) De ugye itt van mŕr a kisbaba,van egy kutya,akit kčnyelmesebb kiengedni mint napi hŕromszor sčtŕltatni, itt a kert,ahol nyŕron tök jó medencčzni,sütögetni,a kicsinek is  jó lenne ha maradnánk.Viszont a pénz melletti plusz problčma a szomszčdsŕg.A házunk sajnos kčt oldalról rŕ van čpítve a mögöttünk lčvőre,onnan ŕllandóan kopŕcsolnak,a mellettünk levők meg kčt čve jŕrnak ki čpítkezni, hčtvčgčn,dčlutŕn,amikor az ember pihenne.Mŕsik oldalon zenčszek laknak,heti szintű nŕluk a dzsambori(cigŕnyok,de nem az alja fajtŕból,jóba is vagyunk velük,de csak hangosak,čs ŕllandóan a mi autóbeŕllónk elč ŕllnak,amiből mŕr elegünk van..mindegyik szomszčdnak szóltunk mŕr,hogy problčmŕnk van velük,de szarnak rŕ..Nem tudom mit kellene tennünk,a kert az egyetlen,ami miatt maradnčk,meg ugye nem igazŕn szeretem a költözčssel jŕró procedúrŕt,a pŕrom eleve utŕlja a tŕrsasházakat,de ezt a helyzetet is..Čn jobban szeretem,(mŕrmint a tŕrsashŕzat)mert mindig meleg van,nem kell aggódni a kazŕn, a tető, a fal miatt,viszont a pŕr nyŕri hónapban olyan jó kint lenni,virŕgokkal borítani a teraszt,napozni..Čs ott a hŕrom magnóliafŕnk,a díszkút, a gyönyörűen burkolt terasz,az új garázs...Ti mit tennčtek a helyembe,helyünkben?

  1. 2019. december 21. 20:308.

    Ha választani lehet családi ház és társasház között, szerintem mindenképpen a kertes ház előnyösebb, főleg ha kisgyerek van. A társasház sokkal kényelmetlenebb, és ott még közös költség is van.


    Ha a mostani házatokkal nem oldódnak meg a problémák, esetleg lehet egy másik kertes házba költözni. Egyébként mindegyik lakástípusban előfordulhat, hogy később változnak a szomszédok, és odaköltözik egy idióta.

  2. 2019. december 20. 06:597.

    A fenébe. Most látom hogy ez a link már nem működik, volt ott 25 kép, de már csak ezt az egyet találom.


    Eladtak itt sok lakást mostanában, lehet hogy azt is, vagy levették a piacról. Itt volt ezek között. Sz@r az élet, tök a tromf.....

    előzmény:
    Sheriff-2 (6)
    2019-12-20  06:28
  3. 2019. december 20. 06:286.

    Az én első otthonom társasházban volt, talán kicsit jobb is, mivel a pincétől a tetőig az enyém/miénk volt. (itt townhouse a neve, vs. condominium).


    Ha valaki kifog rossz szomszédot, zajos lehet. Nagyon sok panaszt hallottam a 12-év alatt, ameddig ott éltem. Az elválasztó falak közösek, vékonyak, stb....Pl. nekem az egyik szomszédom egyik gyereke a hajnali órákban rugdosta a falat.


    Azok is csinálnak felújításokat, de sokkal hangosabbak mint különálló családi házakban. Most erre fáj a fogam, de visszatart a félelem a sok-ember-egy-rakáson. 21665 S Weather Edge Cir, Lannon, WI 53046 | MLS #1658292 | Zillow

  4. 2019. december 17. 23:245.

    Egy társasban annyi szoros a konfliktus esély, és az alkalmazkodási szükség, ahányan társak vagytok a lakóközösségben.


    Ha minél kevesebb kompromisszummal szeretnél élni, akkor legyen elég a három szomszéd:)


    A többi családi házas előny pedig bónusz rá:)


     

    előzmény:
    rockcica (4)
    2019-12-17  18:05
  5. 2019. december 17. 18:054.

    Hát igen, mi is inkább efelé hajlunk..de ez a nyár rettenet volt..És igen, minden jó, csak amit írtam, kb még öt millió a felújítás, és a szomszédok..de amit írsz, előbb utóbb befejezik a zörgést..

    előzmény:
    cinkefogó (3)
    2019-12-17  17:33
  6. 2019. december 17. 17:333.

    Nehéz kérdés. De: hamár költöttetek rá egy csomó pénzt, kialakítottatok sok mindent, hogy megfeleljen nektek, csak a szomszédok miatt én nem költöznék el. Az építkezők előbb-utóbb csak befejezik, a kopácsolni való is elfogy, a hangosabb zenészek pedig talán kibírhatóak, ha amúgy rendesek és jóba vagytok velük.


    Egy társasházban is vannak szomszédok, ki tudja, milyenek, viszont be vagytok zárva, nincs kert, kutyát is le kell vinni (ha napközben egydül van bezárva, az neki is borzasztó), szóval én maradnék. Persze ha amúgy jó helyen van a ház, jó a levegő, jó a közlekedés, elérhetők az üzletek, orvos, óvoda, iskola stb.

  7. 2019. december 17. 06:382.

    Most nčzem hogy az č čs ŕ betűk nem jók..bocsi de nem írom át,túl hosszú.(telefonról írtam,utálom különben..

Címlap

top