Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mosogatógép szivattyú hiba

Dius04
Létrehozva: 2021. március 21. 06:26

Szivattyúzáskor hangos kerregő hangot ad ki a mosogatógépem.Ma odáig jutott el hogy nem hagyja abba ezt a hangot. Ha kikapcsolom a kikapcsoló gombbal akkor sem. Csak ha áramtalanitom a gépet. Mintha a szivattyú nem kapcsolna le. Próbáltam bele önteni vizet , azt leszivja és üresen próbálkozik tovább


Volt már valakinek hasonló problémája?


Egyszerre villognak rajta a fény jelzések. 


 


Miele hg04


 


Tud valaki segíteni?


Remélem érthetően írtam le

  1. 2021. március 22. 00:534.

    A kerregő hangot a mosógép leeresztő szivattyújának a ventillátorja  okozza. Valamilyen szilárd szennyeződés van a ventillátor házban, annak verődnek a lapátok. Ki kell szerelni a szivattyút, eltávolítani a szennyeződést, kézzel megpörgetni a rotort - és, ha kifogástalanul, hang nélkül forog, akkor szerencséd van. Persze ez minimum villanyszerelői szakképzettséget igényel, a motor ugyanis valószínüleg 230 V-os, érintésvédelmet visszakötni, ellenőrizni, stb. - Ha sérültek a lapátok, akkor bizony a komplett leeresztőszivattyút cserélni kell.


    Szakképzettség nélkül semmiképpen nem javaslom a házilagos javítást, mert bizony ez egy vizes gép, és a 230 volt nagyot tud ütni.. és esetleg az elektronikában is tönkremehet ez-az..

    előzmény:
    nidda (3)
    2021-03-21  19:34
  2. 2021. március 21. 19:343.

    Itt van egy videó, a visszacsapószelep ellenörzéséröl. Németül van, de szerintem nyelvtudás nélkül is érthetö. A "szöveg" azzal kezd: - amennyiben a szivatyú nem müködik, vagy furcsa zajokat "produkál", akkor...stb, stb. Miután a videón látható módon eltávolítjuk a visszacsapószelepet, alatta hozzáférhetövé válik a szivattyú, amiben feltehetöleg szennyezödés van, amit megpróbálhatunk az ujjunkkal eltávolítani. Amennyiben ez nem sikerül, vagy problémás, - arra mutatja a módszert a konyhai törlöpapír alkalmazásával.....  

  3. 2021. március 21. 09:552.

    Hat gondolom ide viszonylag ritkan jarnak mosogep szerelok...


    Ha van eleg viz(nyomas), es mukodik maga a szivattyu is (nem ereszt,rendesen tolti a vizet) ,akkor vezerlesi hiba lehet/erzekelo. 

Címlap

top