Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Vízvezeték gondok

Torolt_felhasznalo_982652
Torolt_felhasznalo_982652
Létrehozva: 2005. június 21. 08:05
sziasztok.én egy régi körfolyosos házban lakom.kb. 2 hónapja búg az egész lakás.volt kint a viívezeték szerelő már 4-szer.azt tudja ,hoyg ez a bugás ,morajlás egy rossz szelep okoza,de nem jöttel rá ,hogy hol.kinál melyik lakásban.kérdésem volt már valaki hasonló cipőben?éjszaka nem lehet aludni ugy búg az egész lakás töle.sőt egész nap.5 emelet magas de az össze szomszétnál ez a morajlás és búgás halható.ha volt már valakinek iylen tapasztalata kérlek írjátok le.nem lehet sem aludni sem élni igy.és már iszonyuan fáj a fejem is tőle.ha egy vízvezeték szerelő nem jön rá akkor ki?majd én:((((
  1. 2022. február 14. 21:239.

    A sarokszelep lesz a hibás nagy valószínűséggel

    előzmény:
    tündérke01 (4)
    2005-06-21  09:18
  2. 2020. január 13. 18:428.

    Szia, tudom, hogy ez egy régi topik de jól jöhet másnak is az infó.

    A zúgás leggyakoribb oka soha nem a vízvezeték - hanem, valamelyik elzáró szelep vagy sarokcsap szeleptányérjának elkopása, vagy orsó menetének elkopásából fakadhat. A zúgást és furcsa rezonáló zajokat, hangokat az átáramló víz erősíti fel és továbbítja a csőhálózat távolabbi pontjába is. amennyiben a vízvezetékek szigetelés nélküliek és a cső rögzítő bilincsek is meglazultak akkor még erősebb lehet a rezonancia.

    Egy önálló családi házban sokkal könnyebb felderíteni a zajok forrását, mint egy nagy társasházban. Az elöregedett elzáró szerelvények mielőbbi cseréje nagyon fontos lehet, mert szélsőséges esetben (a folyamatos rezonancia) a csőhálózat egyes részeinek sérülését is okozhatja. Forrás: Vízvezeték szerelő


     

  3. Torolt_felhasznalo_982652
    Torolt_felhasznalo_982652
    2005. június 21. 10:067.
    uuu. nagyon jó lenne. most elutazunk és csak jövöhét után jövünk haza de akkor felhívom. nálünk sem találtak semmit és a legrosszabb , hogy mire össze lehet hozni , hogy az összes lakásban otthon legyenek.
    de nem értem mivel amikro volt ez a bugás akkor a szerelők végig mentek a lakásokon és bárhol nyitogatták zárták a csapokat, wcket , mosogép szelepét nézték sehol nem búgott vagy , hoyg rossz lett volna.
    na nem baj felhívom majd az ismerősődet talán megtalálja a hibát. a legrosszabb az , hogy amikor kijött a szerelő nem búgott igy kb. azt sme tudta miröl beszélek. de most legutott végre búgott amikro kijött de igy sem tlálták meg
    előzmény:
    tündérke01 (4)
     
  4. Torolt_felhasznalo_982652
    Torolt_felhasznalo_982652
    2005. június 21. 09:576.
    szia. igez erre rájött a szerelőnk csak egy baj van. egész nap és egész éjjel folyamatosan búg. van amikor olyan mint egy motorcsónak de hát pont ezt mondtam a szerelőnek , hogy éjjel senki nem nyitogat csapot vagy mosógépet használ. ez van , hoyg 5 napig meg sem szólal de van , hogy 2 hétig megállás nélkül szól. az össze lakásban jártak a szerelőd de nem találtak semmit. nem hiszem el. én meg lassal el akarok költözni mert nem lehet igy élni.
    előzmény:
    vitez (3)
     
  5. Torolt_felhasznalo_760450
    Torolt_felhasznalo_760450
    2005. június 21. 09:315.
    Sziasztok! Pár héttel ezelőtt ugyanez volt nálunk is a gond. Hosszas fejtörés és egy vízvezetékszerelői ellenőrzés után (aki sajnos nem tudta megmondani, hogy honnan jöhet a zaj, mert hogy az bármelyik lakásból származhat a vezeték vonalán) kiderült, hogy a földszinti lakásban rossz a wc tartály. Pár nap múlva megszűnt a zúgás, gondolom, a tulajdonos kicserélte a rossz tartályt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_982652 (1)
     
  6. 2005. június 21. 09:184.
    Szia! Nemrég hasonló problémával küszködtem, nálam az volt a gond, hogy ahányszor kinyitottam valamelyik csapot, iszonyúan zúgott, sípolt, morgott az egész rendszer. Az egyik szerelő semmit nem tudott kezdeni vele. A másik, ismeretség útján "szerzett" szerelő - hihetetlen lelkiismeretes pasi - addig gondolkozott, próbálkozott a kis mütyűrökkel, míg rájött a megoldásra. Ő is majdnem feladta, amikor végső elkeseredésében az egyik szelepet kicserélte, hátha. . . . hát bejött. Szívesen megadom a számát, ő biztosan tud segíteni, addig nem adja fel, amíg meg nem találja a megoldást.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_982652 (1)
     
  7. 2005. június 21. 08:493.
    A búgás a szeleptányér kopásából adódik, kérdés hogy ki lakásában van a rossz szelep!/A szelep=magyarul csap, amin jön a viz ha megnyitjuk/
    Mivel a szelep csak akkor búg ha valaki használja is, /az átáramló viz zörgeti a szeleptányért/igy könnyebben rá lehet akadni a zaj forrására, feltéve ha annál a lakótársnál van a hiba aki élvezi a mások bosszantását!
    előzmény:
    Infomaker (2)
     
  8. 2005. június 21. 08:342.
    Dehogynem: egy JÓ vízvezeték szerelő rá tud jönni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_982652 (1)
     

Címlap

top