Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Már tényleg jobban élek

Reszka
Létrehozva: 2010. Április 29. 20:06

AMIÓTA MEGTÖRTÉNT A 2010-ES VÁLASZTÁS MAGYARORSZÁGON,

 és hatalmas fölénnyel nyert a polgári oldal, 

 ÉN TÉNYLEG JOBBAN ÉLEK:

 minden reggel, mikor felébredek, jó kedvem van;

 akárha nyaralnék.

 - Jó kedvem van, mert megszűnik végre a modern rabszolgasorban való tartásunk,  kizsákmányolásunk;

 - Jó kedvem van, mert lehetek végre nyíltan, önmagamat felvállalva normális értékrendű, normális nemi identitású MAGYAR;

 - Jó kedvem van, mert végre nem köpnek ránk erdélyi testvéreink ; 

- Jó kedvem van, mert úgy gondolom, végre eltűnik a rádióból az "emeregykosutrádió" szöveg, és végre "Magyar Kossuth-rádió"  lesz a neve; 

- Jó kedvem van, mert végre negyvenévi szolgálat után elmehetek nyugdíjba, 57 évesen.......  

Szóval, jó kedvem van.  

Ha Nektek is jókedvetek van, és leírnátok, miért, ide várlak Titeket.    

45464 hozzászólás
 1. 2019. december 9. 20:3845464.

  Anno ő hozta össze a Fidesz-MSZP-mutyikat a kerületekben  a parkolási ügyekben. Mint Puch László embere, jóban volt az MSZP-s és a Fideszes parkolási cégek vezetőivel, és így került sor arra, hogy ezek együttesen szép hasznokat tegyenek zsebre, míg a kerületi önkormányzatokat veszteségbe kergették. 


  Ez Molnár Zsolt.


  Anno Ron Werber üzente neki (és ez nyilvánosságra került), hogy Molnár Zsoltnak az az egy szerencséje, hogy ő (márint Werber) nem nyitja ki a száját.


  Amikor a Rogán-féle elsimítás kipattant (merthogy mindenki megtudta, ő volt az, aki nem engedte Rogánt bántani), Molnár nem is mert indulni a budapesti elnökségért, de mostanra láthatóan ezt elfelejtették neki, mert most megválasztották.


  Az MSZP-nek kevés az embere, pláne, gyakorlott embere, így most megint pozicióban van.


  De ettől még nincs rendben a dolog.  

  előzmény:
  pannacotta2 (45463)
  2019-12-09  20:29
 2. 2019. december 9. 20:2945463.

  Nekem??? A fél világnak baja van Molnár Zsolttal, többek között ő nyírta ki Botkát (mint miniszterelnök-jelöltet), és köztudott, hogy összejátszott a Fidesszel sok dologban (pl. ő rendelte el, hogy Rogán viselt dolgairól ne írjanak és így tovább).


  Korábban a Fidesz ügyvédje volt, elég jó kapcsolatai vannak. Nem, nincs rá szükség ott, már régesrégen. 


  Ezeket te nem ismerted? Botka nem véletlenül nevezte meg, mint az MSZP árulóját, kollaboránst, aztán végül Botka lépett ki az MSZP-ből, ez történt. 


  Az evidens, hogy elég gyenge színvonalon a Borkai-ügyet akarják überolni, csak épp - a drogozáson kívül, amit Borkainál sem lehetett bizonyítani, és itt sem lehet feltehetően - az, amit leír ez a blog, nem bűncselekmény. Férfiak szabadon vehetnek igénybe prostikat, ha akarnak (ez a magyar jog szerint nem büntetendő), ám a prostik cselekménye bűncselekmény és a közvetítőjüké is az, úgyhogy ez öngól, szerintem. 


  Mármint ha igaz az egész. Molnár Zsolt felesége egyébként külföldön él, úgyhogy akár igaz is lehet. 


   

  előzmény:
  LANIAKEA (45462)
  2019-12-09  18:58
 3. 2019. december 9. 18:5845462.

  Őszintén szólva nem tudom. Nekem nagyon izzadságszagú ez az egész. Gyorsan kellett kreálni valamit Borkaiért cserébe. Mi bajod van Molnár Zsolttal?

  előzmény:
  pannacotta2 (45461)
  2019-12-09  16:44
 4. 2019. december 9. 16:4445461.

  Mit szólsz az MSZP-s balhéhoz? Szerinted igaz?


  Megmondom őszintén, cseppet sem lenne ellenemre, ha Molnár Zsoltot kinyírnák ebben a történetben (persze, politikailag). 

  előzmény:
  LANIAKEA (45460)
  2019-12-09  15:46
 5. 2019. december 9. 15:4645460.

  Olvastad? Rövid, de nagyot üt!


  "


  A CEU elüldözésének sem a többi egyetem oktatói és diákjai örültek, hanem azok a szegény buta drukkerek, akiknek aznapra ez volt a gólöröm – ha már a focival a pocakos tábornok semmire se ment tíz év alatt. A színházak elleni parasztfelkelés nem a kultúrafogyasztó polgárok kedvéért történik: a vérszomjra idomított talpasoknak készül az új migráns, az új zsidó – az ellenség, akit a mi hőseink férfias csatában le tudnak küzdeni.   "


  https://hvg.hu/elet/20191209_A_szinhaz_az_uj_CEU?fbclid= IwAR0eDXz-OmHMzYrMO7Tb9yQbsKjHOt4v5fLiAeNCFcy0QvCIsCRmTXUN7a Q

  előzmény:
  pannacotta2 (45457)
  2019-12-09  12:27
 6. 2019. december 9. 12:5745459.

  Ehhez nem árt hozzátenni, hogy bár indokolatlannak tűnik, mégis a legszegényebb vidékeken szavaznak a Fideszre a legtöbben, mégpedig azért, mert a legszegényebbek általában a közmunkások (amely közmunkát természetesen nem "vezettek ki", ahogy itt egy propagandista igyekezett ezt elhitetni velünk), és a közmunkásokkal - mint köztudott - sok helyen nyíltan szavaztatnak, azaz ott áll mellettük valaki, aki diktálja, hogy mit kell ikszelni. Ha nem így tennének, nem kapnának közmunkát.


  Hogy valójában ezeken a vidékeken mennyire népszerű a Fidesz - függetlenül attól, hogy a zsarolásnak engedve, rájuk szavaznak kötelező erővel -, azt igazán nem lehet tudni, de feltehető, hogy ott is utálják őket, mint a .....-t.  De az éhség nagy úr és ezzel él vissza a kormánypárt. 


  Másutt, ahol nem elsősorban közmunkából élnek az emberek (és több a képzett munkaerő is), ott már nyíltan fordulnak a Fidesz ellen, egyre inkább.


  De a Fidesz nem tanul, beleragadt az ótvaros szerepébe, úgyhogy szépen csúszik lefelé a lejtőn a népszerűségük.   

  előzmény:
  pannacotta2 (45458)
  2019-12-09  12:52
 7. 2019. december 9. 12:5245458.

  Az Eurostat közzétette a legújabb kutatását a szegénységi adatokról.


  Kiderült, hogy az elmúlt években jelentősen növekedett a szegénység Magyarországon, és ez az adat rekordot döntött 2018-ban.


  Magyarországon a szegénységi küszöb - a KSH adatai alapján - 2018-ban éves szinten 1.006.249 Ft, azaz havi átlagban 83.855 Ft volt. A szegénységben élők átlagkeresete ehhez képest havi 63.645,- Ft-ot tett ki.


  2018-ban ennek alapján a szegénységi mutatók alatt élők aránya Magyarországon 24,1 %-os lett. 2017-ben egyébként ez 16,7 %-os arányú lett, tehát egyre inkább rohamosan nő a szegénység az országban. 


  Az adatok hivatalosak, a magyar KSH és az úniós Eurostat adatain alapulnak.


  De csak azért, mert a fidesznyikek szerint mindenki jobban él, hát hogyne, köszönjük szépen a fidesznyik propahantákat, higgyék el ezt a fidesznyikek, más úgysem képes rá. Uncsi a hazudozás. 


  És persze, nagyon köszönjük - így utólag is - a lakájmédiából belinkelt infókat, pl. a HírTV, a Magyar Hírlap, a Pesti Srácok, az Origo egyes cikkeit, bár nem tudom, minek fáradnak itt vele, mert úgysem nyitjuk meg a linkeket.  


   

 8. 2019. december 9. 12:2745457.

  Alföldi véleménye: Aki benyal a rendszernek, azt támogatják, aki nem, az pusztuljon. 


   


  "Szerintem ezek nagyon kicsinyes, emberi irigységek, bosszúk, sikertelen, középszerű emberek hatalomra kerülése. Elnézést, de azt hiszem, valamelyik náci vezér mondta, hogy ha meghallja azt a szót, hogy kultúra, akkor a revolveréért nyúl. Szerintem a miniszterelnökünk ilyen"-


   


  Stimmel, pontos a vélemény. 

 9. 2019. december 9. 11:1845456.

  Hadházynak megint igaza van: Vidáman átugrott vörös vonalak - baráti tanácsok Karácsony Gergelynek. 


   


  Pontosan ilyen ellenzékre lenne szükség - nagyobb számban -, mint amilyen Hadházy Ákos. Kár, hogy kevés van belőle. 

 10. 2019. december 9. 11:1645455.

  Neeem, azóta kiderült, hogy Örsi Gergelyt is zsarolják.


  Ez az elvakult Fideszessé vált Németh Gábor (mert az lett, érdemes elolvasni az írásait a Prosi Srácokon, már önmagában az is sokat mond, hogy oda ír) biztos, hogy nem magánakciót szervezett a két politikus ellen, a Fidesz van mögötte.


  De legalább kis esze lenne, mert még a blog nevét is lopta az Ördög ügyvédjétől.


  A prostik pedig - ha tényleg léteznek egyáltalán - nagyon meg fogják köszönni neki, hogy mehetnek a sitkóra.   

  előzmény:
  pannacotta2 (45454)
  2019-12-09  10:49
 11. 2019. december 9. 10:4945454.

  Megvan, ki csinálja az Angyal ügyvédje blogot és a zsarolt személye is.


  A zsaroló Németh Gábor, az Egyenlítő blog volt főszerkesztője (aki jó sokat fecserészett, mi mindent kívánt tőle az MSZP anno, míg végül ellopták a blogját), a zsarolt pedig Molnár Zsolt. Ő azt állítja, semmiféle lakása nincs, nem drogozott és nem orgiázott prostikkal, tehát az egész hazugság és csak arra megy ki, hogy amellett, hogy milliókat fizessen, még bosszút is akar rajta állni Németh Gábor. 


  Ez a Németh Gábor azóta egyébként a Fidesznek szokott kampányolni. 


  A frissen megválasztott polgármestert - Molnár Zsolt szerint - csak félrevezetésből keverte bele a blog a történetbe, ami egyébként is kitalált. 


  Én persze, nem tudom, mi az igazság Molnár prostizása körül, mindenesetre az nem büntetendő cselekmény Magyarországon, míg a prostiké az, úgyhogy ha ez tényleg igaz, akkor maguk a lányok (és a közvetítőjük) üthetik meg a bokájukat.


  Borkai esetében sem a szexparti volt a lényeg (bár mivel ő fene nagy, hithű keresztény családapának tüntette fel magát és ezzel kampányolt, nála emiatt másképp volt megítélhető a dolog), hanem a győri polip, az EU-s pályázatok és az, hogy még ebből is intéztek pénzt a prostiknak, a földügyek és más hasonlók.  

 12. 2019. december 8. 22:3145453.

  Érdekes szerződést kötött  az FKF azóta más okból - szintén egy szerződés megkötéséért - kirúgott vezetője, ezt ugyancsak a szerződéskötési moratórium alatt (annak ellenére) tette meg.


  A szerződés tárgya maga az érdekes.


  11 millió Ft + ÁFA értékben megbízást adott az FKF egy cégnek arra, hogy írjon tanulmányt indonéziai exportstratégia kidolgozásáról.  


  Tüttő Kata főpolgármester-helyettes érdeklődéssel várja, hogy mit teljesít a cég ezért az összegért (14 millió), vajon mit akart volna az FKF exportálni Indonéziába. A megbízást a szerződés szerint december végéig kell teljesíteni, addig álmatlan éjszakáim lesznek, hogy megtudjam, miben sántikált az FKF kirúgott vezetője :)   


  Nekem lennének ötleteim, mit (kiket) kellene Indonéziába exportálni, de azok személyekre vonatkoznak :) 


   

 13. 2019. december 8. 22:2445452.

  Igen, de ahogy lenyomták a torkunkon a rabszolgatörvényt és a közig. bíróságokról szóló törvényt (ne feledjük, arról is szó volt, noha mindenki csak a rabszolgatörvényről beszélt), úgy le fogják ezt nyomni.


  Amíg megtehetik. Ha így folytatják, nem túl sokáig. 


  Ráadásul szószegés mellett, ahogy már írtam, mert a színházi vezetők kinevezésének jogát a Főváros fenntartotta magának és ebben Tarlós és Orbán meg is egyeztek, akkor miről beszélt ez az akarnok miniDuce, hogy azt továbbra is betartja? Naná, hogy nem tartja be. 


  Majd jönnek sorban a retorziók azért, mert elbukták az önkormányzati választást sok helyen, de sebaj, mert erre számítottunk, és addig már csak ki kell bekkelni az időt, nincs túl sok hátra. 


  Ahhoz mit szólsz, hogy már abban is rendezkedni akarnak, ki alakíthat frakciót és ki nem az Országgyűlésben, átülhet-e valaki, vagy sem, milyen párt nevében indult és milyen párt frakciójába ülhet be? Érdekes, az országgyűlési képviselők - mivelhogy mindig is mindent azzal indokoltak, hogy Magyarországon képviseleti demokrácia van - a választóikat képviselik, nem mindegy ezeknek, hogy hová ülnek? 


  Ezzel is majd a választást akarják befolyásolni, remélem, az ellenzék kitalál valamit, hogy az ogy. választás is hasonló eredménnyel záruljon, pontosabban: még jobbal, mert ahol eddig nem volt együttműködés a pártok között (ott győzött a Fidesz most is), 2022-ben ott is legyen.    

  előzmény:
  LANIAKEA (45450)
  2019-12-08  18:01
 14. 2019. december 8. 20:1945451.

  Azért ki van ez találva! Karácsony előtt fél perccel tolnak le a torkunkon mindent!

  előzmény:
  LANIAKEA (45450)
  2019-12-08  18:01
 15. 2019. december 8. 18:0145450.

  Elég nagy a felzúdulás! Tavaly is ilyenkor voltak a balhék az MTVA székháznál. Hát, szerintem hasonló lesz ez, mint az internet elleni tüntetés. Csomó színész hívja az embereket. (De nyilván te is olvasod)

  előzmény:
  pannacotta2 (45449)
  2019-12-08  10:48
 16. 2019. december 8. 10:4845449.

  Ez a blog mindig olyan hatásvadász címeket használ, aztán amikor elolvassuk, kiderül, hogy semmi különlegest nem írnak :) 


  De amivel lukra fut a rezsim a kultúra terén, hiába szeretné maga alá kaparni a színházakat, az az, hogy egyértelmű: az őáltaluk kinevezett igazgató még sokkal inkább sáros, mint amit - erőltetett módon - Máté Gáborra lehetne ráfogni.  


  Ráadásul Dörner nem is együttműködő.


  Lesz még balhé abból az ügyből, biztos vagyok benne. 


  Vajh mivel tudja a Fidesz megmagyarázni, hogy a saját emberük sokkalta inkább szabályt szegett és falazott egy zaklatónak?

  előzmény:
  LANIAKEA (45448)
  2019-12-08  06:30
 17. 2019. december 7. 23:2845447.

  Istenem, de szánalmas. 


  Az Ördög ügyvédje blog elleni bosszúból valaki egy Angyal ügyvédje nevű blogot indított, amelyen - állítása szerint - be fog számolni egy frissen megválasztott ellenzéki polgármester, valamint "főnöke", egy országgyűlési képviselő (az adott párt vezetője) botrányos dolgairól. Eszerint egy VI. kerületi társasházban szoktak orgiákat tartani prostikkal, amelyen kokain is előfordul, sőt, a díler még állást is kapott - állítólag - az adott önkormányzatban.


  A blog írói december 31-ig adtak határidőt az illető polgármesternek és pártvezetőnek, hogy vonuljanak vissza a közéletből, különben borít. 


  Szerintem ez nagyon gyenge és átlátszó kísérlet és nem jelent mást, minthogy a Fidesz még mindig nem bír beletörődni a nagyarányú önkormányzati veszteségbe, amit egyébként Orbán kapkodásán is láthatunk. 


  Fejlemények később. 

 18. 2019. december 7. 23:2445446.

  Álmodozzál csak. 


  Nekem soha semmiben nem mondott fel a Fidesz. Semmi személyes érdekeltségem nincs velük kapcsolatban. 

  előzmény:
  unger1 (45445)
  2019-12-07  21:11
 19. 2019. december 7. 21:1145445.


   


  A IX. kerület fideszes vezetése 16 ügyvédi irodával kötött szerződést (egyenként fél-egymillióért), miközben teljesítés nem volt, vagy alig, és persze,  a Polgármesteri Hivatalnak is vannak jogászai főállásban. Többek között milliókat vett fel havonta az az ügyvédi iroda is, amelynek az volt a dolga a szerződés szerint, hogy Bácskait képviselje személyiségi jogi perekben (ez pedig törvénytelen, de még mennyire). Most a szerződések jó részét felmondták,


  Te csak tudod ugye ?? Ilyet mondott fel a fidesz is anno azota kiabálsz kigyot-békát a Zorbánra. mert elvette a husosfazekat elöled..


  előzmény:
  pannacotta2 (45444)
  2019-12-07  20:24
 20. 2019. december 7. 20:2445444.

  Egyre több dologról értesülünk, mik is folytak a fideszes önkormányzatoknál.


  A IX. kerület fideszes vezetése 16 ügyvédi irodával kötött szerződést (egyenként fél-egymillióért), miközben teljesítés nem volt, vagy alig, és persze,  a Polgármesteri Hivatalnak is vannak jogászai főállásban. Többek között milliókat vett fel havonta az az ügyvédi iroda is, amelynek az volt a dolga a szerződés szerint, hogy Bácskait képviselje személyiségi jogi perekben (ez pedig törvénytelen, de még mennyire). Most a szerződések jó részét felmondták, a megmaradt sok-sok milliót az óvodákra fordítja a kerület új vezetése.


  A VIII.kerületben az 5 év alatt összesen 150 millió Ft-ot fordítottak a fideszes vezetés autóhasználatára. Sára Botond személyi használatra kapott egy autót (ami az önkormányzat tulajdonában állt, de ő használhatta kizárólagosan), de emellett sofőrrel ellátott hivatali autó is dukált neki. 


  Személyi használatra kapott autót az alpolgármester, a kabinetfőnök is. A másik alpolgármesternek sofőrös hivatali autó járt. Havi 120 ezres üzemanyag-elszámolásokat csináltak.  


  Az új vezetés a 7 autóból csak kettőt tart meg - azokat is szigorúan hivatali célra, ha valahová menni kell, ami messze van -, a felesleget a közterület-felügyeletnek adják, illetve-  mint ahogy már több önkormányzat is hasonlóképpen rendelkezett - egy autót az idősek közösségi szolgálatába állítanak (orvoshoz menni segíteni, stb.). 


  Még nem derült ki, hogy hány tanácsadója van a fővárosi főpolgármesterhelyetteseknek, de érdeklődéssel várom, miután korábban a 3 helyettesnek és  Tarlósnak 35 tanácsadója volt (egyik sem keresett egymillió Ft alatt), de mivel annyira fáj a fidesznyikeknek Kálmán Olga egymilliója, így szeretném majd összehasonlítani. Biztos meg fogjuk tudni és akkor majd jól pofára esnek a fidesznyikek, a lakájmédiájukkal együtt (ahonnan az itteni fidesznyikek gondolkodás nélkül másolgatják ide az olyan infókat, amikről fogalmuk sincs). 


  Ugyancsak sokat foglalkozott a lakájmédia a Főváros különböző cégeinek igazgatósági és felügyelő bizottsági tagságaival, csak épp elfelejtették hozzátenni, hogy azok a tisztségek nem bővültek, pont ugyanennyi volt betöltve korábban is, csak akkor éppen Fideszesekkel. De az nem fájt nekik, persze, csak a mostaniak. 


  Nos, ilyen a kettős mérce Fideszéknél és a támogatóiknál.  


    

 21. 2019. december 7. 20:0645443.

  Egyre másra jönnek a hírek a színházi zaklatásokról. Csak van egy kis bibi.


  A Gothár-ügyet ürügyként használva, benyújtottak egy törvényjavaslatot, amely szerint ezentúl a kőszínházakban az állam bácsi akarja megmondani, ki legyen az igazgató. Arra hivatkoznak - ami sima hazugság -, hogy a Katona nem járt el jogszerűen, pedig igen, nagyon is helyesen és az erre vonatkozó dokumentumnak megfelelően járt el.


  Persze, ez csak kifogás, most itt az alkalom, hogy maguk alá kaparják a színházakat is, és eluralják a kultúrát is. Karácsony szerint ez már a Tarlós-Orbán-féle megállapodásba ütközik, amit pedig - legalábbis a nyílt színen ezt mondta - Orbán magára nézve kötelezőnek ismert el.


  De mi meg Orbánt ismerjük, tudjuk, tudtuk, hogy ott fogja megszegni, ahol lehet.


  Na de mi is a kis bibi? Azóta kiderült, hogy az Újszínházban - ahol a szélsőséges nézeteiről ismert Dörner György az igazgató, akit Tarlós nevezett ki - is történt zaklatás, és a színház azt bizony, elkente. De még hogy!


  Most, hogy a Katonában is volt eset, az újszínházi sértett a sajtóhoz (is) fordult. Egyébként a zaklató neve: M.Gy., és érdemes művész (Gothár nem is dolgozott a Katonában, csak szerződéssel, bizonyos darabok megrendezésére).


  A történet tehát arról szól, hogy Máté Gábort akarják leváltani a Katona éléről, noha ő tényleg mndent megtett, amit kellett, meg még azon is túl. Ezért megsértik a Tarlós-Orbán megállapodást, jogszabályt módosítanak és akármit is elkövetnek, csak kinevezhessék oda az ő emberüket.


  Merthogy Dörner György maradni fog, az biztos, pedig aki eltitkolta az ügyet és nem járt el megfelelően, az ő volt. De ő a "kutyájuk kölyke", és mint tudjuk, azoknak mindent szabad, jogszabályokat sérteni is. 


   


   

 22. 2019. december 7. 20:0045442.

  Ami az "ezzel szemben"-ek után van, az mind tény, utánanézhető, elolvasható. De mikor érdekelte ezeket az igazság? Csak a legendák.


  Hogy Orbán szerint furcsák a magyarok, az abból adódhat, hogy - mint tudjuk - ő mindig "a magyarokkal" azonosítja magát (holott az EU-nak sem a magyarokkal van baja, hanem ővele egyedül), és ő bizony, furcsa. Nem épelméjű, az biztos. 


  Most már az oroszok kizavarásán kívül (amihez a világon semmi, de semmi köze soha nem volt és bár nem volt publikus, de már régesrég megindult a folyamat akkor, amikor erről fecserészett a Hősök terén) a NATO-ba belépést is a maga érdemének akarja feltüntetni? Röhejes. 


  Legfeljebb a hívei eszik meg, dehát azok mindent. 


  Tényleg, merre járnak, akik mindig a lakájmédiát ajánlják a szíves figyelmünkbe? Nem mást, mindig azt. 


  Ott bizonyára lehet naphosszat olvasgatni (vagy a TV-ben megnézni), mitől annyira remek miniszterelnök ez a közepesnél is gyengébb képességű, akarnok, pszichés problémáktól hemzsegő senki.   

  előzmény:
  LANIAKEA (45441)
  2019-12-07  10:30
 23. 2019. december 7. 10:3045441.
  A furcsa emberek hete
  BOLGÁR GYÖRGY:
  Azt állította Orbán Viktor (Tokióban, a „Budapest kincsei” című kiállítás megnyitóján), hogy „Magyarország egy távoli ország, egy furcsa ország, amit furcsa emberek laknak.”
  Ezzel szemben a tény az, hogy Magyarország nem furcsa és a magyar emberek sem azok, legföljebb külső megjelenésre, hagyományokban, szokásokban, kultúrájukban mások, mint a japánok. Az viszont, hogy a magyar miniszterelnök Japánból nézve furcsának nevezi a magyarokat, több mint furcsa. Szerencsétlen.

  Azt állította továbbá Orbán (szintén Tokióban), hogy „fantasztikus múzeumi negyedet építünk” Budapesten, és ebben „lesz épülete a magyar zenének, és lesz egy fantasztikus háza a magyar festészetnek is. Mind a két épület megkomponálását japán építész nyerte el.”
  Ezzel szemben a tény az, hogy a fantasztikus múzeumi negyed jelenleg éppen nem épül, és a főváros vezetése nem is szeretné, hogy az építkezés folytatódjék. Vagyis a mostani állás szerint lesz ugyan Zene Háza, de nem lesz Nemzeti Galéria, úgyhogy csalódni fognak szegény japánok, ha ideérkezve nem találják majd. Vagy Orbán Viktor már most tudja, hogy Karácsony Gergelynek akkor sem lehet igaza, ha igaza van?
  Azt állította továbbá a miniszterelnök (a londoni NATO-csúcs után), hogy a NATO először mondta ki: a délről érkező tömeges migráció biztonsági kihívást jelent, és a szövetségnek ezzel foglalkoznia kell.
  Ezzel szemben a tény az, hogy nem először mondta ki, hiszen már 2016 februárjában segítséget ajánlott az illegális migráció megállítására az Európai Uniónak, ami a NATO szerint a terrorizmus elleni harcban is hasznos. Ugyanabban az évben pedig a varsói NATO-csúcstalálkozó egyik fő megállapítása az volt, hogy a NATO-országok perifériáján, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten kialakult helyzet a NATO-tagállamok biztonságát is fenyegeti. De Orbán mindig megmondja, hogy ő mindenkinél előbb és mindig megmondta.
  Azt is állította Orbán (ugyanott), hogy a keresztény nemzeti erők vitték be az országot a NATO-ba az első Orbán-kormány idején.
  Ezzel szemben a tény az, hogy nem ők vitték be, hanem a Horn-kormány, az erről szóló döntés ugyanis még 1997-ben született a madridi csúcson, 1998-ban pedig Magyarországon népszavazás is támogatta a belépést. A csatlakozási szerződést ’99-ben már valóban Orbán írta alá, de ez a műsor nem jöhetett volna létre a balliberálisok és a szintén liberális Clinton amerikai elnök nélkül.
  Azt állította Rétvári Bence államtitkár (a Magyar Nemzetben), hogy évről-évre többet költ a kormány az oktatásra: az erre fordított kiadások GDP-hez viszonyított aránya 5,1 százalék, 2020-ban pedig a kormány 645 milliárd forinttal fordít többet erre a célra, mint 2010-ben.
  Ezzel szemben a tény az, hogy az oktatási kiadások aránya még jövőre is csak körülbelül 4,7 százalék lesz, vagyis kevesebb, mint 2010-ben. Másképp számítva: az oktatásra ugyan forintban mintegy 40 százalékkal több jut majd, mint 2010-ben, de a GDP növekedése – nominálisan 27 ezer milliárdról várhatóan 49 ezer milliárdra – 80 százalékot tesz ki. Matekból pótvizsga.
1 2 3 4 5

Címlap

top