Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Nemzeti konzultáció

castaneasativa46
Létrehozva: 2017. szeptember 20. 15:05

Idáig is eljutottunk, hogy kis hazánkban a Kormány az egyszerű emberek véleményét is kikéri. Az más kérdés, hogy milyen célból. Azt ugyanis senki nem gondolja komolyan, hogy Bácsalmásról Mari néni jobban meg tudja ítélni a nemzetet érintő kérdéseket, mint Kormányunk. 


Úgy tűnik, inkább a gesztus miatt vetődött fel ez az ötlet, mert azért irtóra klassz dolog, hogy Magyarország Kormánya ad a kis emberek véleményére...ha nem is veszi azokat figyelembe.


Kicsit sokallom a Nemzeti kifejezéseket egyes vonatkozásokban. "Nemzeti Dohánybolt...", "Nemzeti Vágta..." Még a vágtánál valahol érthető, hogy Nemzeti, de a Dohányboltnál...az mitől Nemzeti? /Rosszul emlékeszem, hogy az egykori Harmadik Birodalomban is a vezető párt Nemzetiszocialista volt?/


A távozó holland nagykövet nemrégen súlyosan megsértette Magyarország kormányát, azt állítva, hogy ugyanolyan módszerrel kreál ellenségképet  - ha jól emlékszem - mint a szélsőséges szervezetek. Ez bizony súlyos sértés, de a holland külügyminiszter, bár elhatárolódott beosztottja, a nagykövet kijelentésétől, azt nem itélte el! Nem indított vizsgálatot, nem kért elnézést.


Csak remélni tudom, hogy alaptalan az aggályoskodás, és rendben és törvényesen mennek a dolgok kis hazánkban.

15 hozzászólás
 1. 2018. november 14. 00:3615.

  Na, megjött a legujabb Nemzeti Konzultációs posta.


  "Egyetért-e Ön azzal az alapelvvel, miszerint a gyermeknek joga van anyához és apához?"


  "Egyetért-e Ön azzal, hogy gyermekeink szellemi, lelki és fizikai fejlődése olyan érték, amelyet a magyar államnak is védenie kell?"


  Satöbbi...


  Hát... nem is tudom, mit írhatnék. Mire jó ez? /Azon kívül, hogy hülyének nézik a kedves állampolgárt, és persze rengeteg adófizetői forintba kerül a szócséplés./Itt tartunk. Sajnos.

 2. 2018. augusztus 22. 23:1014.

  Naiv   vagy a soros bacsi,mar tobb szerv atultetesen tul van,azt hiszi,orokke fog elni,utalja Magyarorszagot,es probal meg artani ahol tud....mindenbe    beleuti     ronda orrat,amihez semmi koze,majdnem ugyanolyan kapzsi es veszelyes,mint a vajda verszivo ,es avval sem tesznek semmit


  Ha te jonak talalod fogadd orokbe..masnak nem kell ugy sem..az ilyen kartevok ellen azelott vedekeztek...mondjuk te sem latsz messzebb a kis fatornyos faludnal,ahol szulettel es eltel....az iszapkarusoltakat hagyjuk ki,senki sem kapott semmit a 2 hajfej gazdagodott tovabb...irtani kellenne oket ,vagy kiloni a marsba.......

  előzmény:
  szizsuzsóka (3)
  2017-09-30  05:54
 3. 2018. augusztus 22. 21:5813.
 4. 2018. július 4. 22:1211.
  A BANK NEM TÁJÉKOZTATTA ÜGYFELÉT, ÍGY SEMMIS A SZERZŐDÉS!

   

  Igen…ilyen is van!

  Úgy tűnik, hogy fogyasztóvédelmi szempontból a nem megfelelő banki tájékoztatást máshol komolyan  veszik. Semmissé nyilvánított egy svájci frank alapú hitelszerződést a szlovén legfelsőbb bíróság arra hivatkozva,
  hogy a bank nem tájékoztatta ügyfelét az ilyen devizahitelek magas kockázatáról. Nálunk is számtalan bizonyíték van arra, hogy a hazai „deviza”-károsultakat nem tájékoztatták a bankok arról, hogy ezek a szerződések magas kockázatot rejtenek. Ha a parlamenti pártokban megvolna a megfelelő akarat és elszántság, akkor ez a kérdés törvényi úton rendezhető lenne!


  https://civilkontroll.com/bank-nem-tajekoztatta-ugyfe let-igy-semmis-szerzodes/

 5. 2018. július 4. 22:0510.
  MEGDŐLNEK AZ OTP ÉS AZ ERSTE DEVIZÁS SZERZŐDÉSEI?
  Bár 2018-at írunk, mégis újabb és újabb bizonyítékok kerülnek elő, melyek igazolják, hogy általánosságban a „devizahitel” elnevezésű szerződések –a bank tisztességtelensége, és a szerződésszegése folytán (is) érvénytelenek.

  https://civilkontroll.com/megdolnek-az-otp-es-az-erste-d evizas-szerzodesei/

 6. 2018. július 4. 00:109.

  "a devizahitelesek több mint 90 százaléka jobban járt, mit a forinthitelesek azon része, akiket elütött egy gyorsvonat, miután megkínozták őket"


  https://civilkontroll.com/bankarok-iranyitjak-az-orsza gunkat/


   


  https://civilkontroll.com/megtortent-emberiesseg-elleni- buntettek-miatt-feljelentettek-a-magyar-kozjegyzoi-kamarat/


   

 7. 2017. november 20. 21:188.

  Gyuri bácsi megszólalt, és cáfolta a róla szóló híresztelések nagy részét. A 10 kérdésből hetet már módosított - egy évvel azelőtt, hogy a Nemzeti konzultáció napvilágot látott volna - háromra pedig tagadó választ adott /ezek azok a kérdések, amik külön jogokat biztosított volna a migránsoknak, illetve másként bírálták volna el ugyanazt a bűncselekményt a migránsnál, és másként a magyar állampolgárnál/ Mi volt az illetékes válasza?


  "Annál inkább indokoltnak érzem a Nemzeti Konzultációt."


  Indoklás nincs.


  Ilyet óvodában szoktak játszani a gyerekek. "Juszt is nekem van igazam!"


  Ennyit erről.

  előzmény:
  castaneasativa46 (7)
  2017-10-09  21:34
 8. 2017. október 9. 21:347.

  Én teljesen evidensnek érzem a kérdésekre adandó válaszokat.


  Természetesen senki nem kér a menekültekből nagyobb mennyiségben. Más kultúra, identitás, szokásjog, stb. Az összes többi kérdésre adandó válasz is hasonlóan magától értetődő - rövidesen meg fogjuk látni. /Persze sátánnak kikiáltani Soros Györgyöt, és ellene rózsafűzérrel védekezni, meglehetősen szélsőséges, és nem a Parlamentbe való vélemény..../


  A baj nem ott van, hogy kétségeink lennének a válaszokat illetően, hanem ott van, hogy teljesen feleslegesen költik az ország pénzét - mert a cél nem a vélemények figyelembevétele, hanem a kevésbé képben lévők elkábítása... bizony osztom a "kenyeret, és cirkuszi játékokat" véleményt, ez az ókori uralkodók eszközének modernebb változata.


  Persze szerintem az ellenzéknek is nagyon ideje lenne rendeznie a sorait, mert egyetértés helyett egymással marakodnak, és nincs kellően átgondolt stratégiájuk. Így bizony esélyünk sincs a kormányváltásra.

  előzmény:
  unger (6)
  2017-10-05  12:13
 9. 2017. október 5. 12:136.

  Szerintem döntse el mindenki maga hogy a Sorosnak lehet e a menekültválságban része, mindenesetre az bizonyitott tény hogy 2014 ben az ensz-nek hirtelen elfogyott a segélyezésre szánt pénze..ugyanakkor az ngo-civilszervezetek több millio szines brossurát osztottak ki sziriában-törökországban hogy gyere europába mert ott várnak rád van munka,lakhatás,magas fizetéssel...részletesen leirva az utvonalat és hogy mindenhol követeljék a "jogaikat" amik a nemzetközi törvények szerint csakis az elsö biztonságos országig érvényesek..


  Az ngo szervezetek meg a gyuri bá nyitott társadalom szervezetei....


   


  Az ensz-nek 2014 ben 270 millio dollárra lett volna szüksége ami hiányzott akkor....érdekes összehasonlitani hogy a németek évente 50 milliárdot költenek a menekültekre...ha ezt az összeget az ensz kapná akkor a világon az összes menekült kaphatna ételt és emberi körülményeket a hazájuk közelében..


  El lehet gondolkodni mindenkinek  vajon szervezett a migránsok érkezése és van e köze a soros urnak hozzá...


  Tulajdonképpen mi is történik? idejön több millio ember europába egy teljesen idegen kulturábol, eszük ágában sincsen beilleszkednia helyi társadalmakba hanem folytatják a saját megszokott életvitelüket több generácion keresztül..a kérdés kinek jo ez?? az ujak követelöznek mert mindent akarnak amiaz öslakosoknak van.persze arra nemgondolnak hogy azok esetleg több generácion keresztül keményen dolgoztak mindenért..ez természetesen feszültséget okoz ami ha szerencsénk van nem fog polgárháboruba átmenni...

  előzmény:
  castaneasativa46 (4)
  2017-10-01  22:49
 10. 2017. október 5. 09:005.

  A NK,a fene se akarja leírni hosszabban ezt a marhaságot.


  Minden kérdése hamis,és nem bizonyítható semmivel.


  Véleményem szerint pénzkidobás, ill.alkalom a "stáb" számbavételére.Bár azt tudni lehet,hogy most kb 1-2 milla között van ,aki a Fideszre..ill. inkább Orbánra..( hiszen a pártról nem sokat tud).. szavaz.


  Ennek a tábornak a megerősítése,és esetleg a kevésbé tájékozott, aluliskolázott,vagy "hívő" és nagyon egyszerü gondolkodásu szavazó elcsábítása lenne a cél vele.


  Ja és ismét egy nagy összeg kisíbolása a közösből....szerintem más "eredménye " nemigen lehet ,bár ez is megérhet pár milliárdot Orbánnak...


  Ha kenyeret nem,adj cirkuszt a népnek..!

 11. 2017. október 1. 22:494.

  Eléggé kaotikusak a nemzeti konzultációval kapcsolatos hírek. Egy előző hozzászólásomban vázoltam azokat az ellentmondásokat, amik a Te állításaidat támasztják alá /én is azon a véleményen vagyok, hogy semmi oka nincs a hazáját szerető, és azt nagyon komoly mértékben támogató Soros Györgynek rosszat akarni volt hazájának/ de, sajnos az üzlet az üzlet. Azok, akik rossz hírét terjesztik, érdekből cselekednek így - szerintem.


  Azt a bizonyos előző hozzászólást törölték - illetve nem láttam viszont a Fórum lapjain.


  Itt van például a menekültek cselekedeteinek elbírálása, a menekültek 9 milliós segélyezése, a határkerítés kérdése, stb. Mind olyan kérdés, aminek felvetése is abszurd. Milyen alapon segélyezzünk mi az adófizetők pénzéből minden menekültnek 2 x 9 millió /!/ forintot?


  Kerítés. Lebontása teljesen időszerűtlen, amit alátámaszt, hogy több állam szintén épített kerítést.


  Elbírálás. Természetes, hogy személy szerint minden kérelmet szakszerűen - és alaposan /!/ el kell bírálni, stb.


  Talán az ezeregynéhány menekült befogadásáról lehetne vitatkozni. Azt, hogy ezt a pár embert - az ország lakosságához képest - alapos elbírálás után egyszeri alkalommal befogadjuk, elképzelhetőnek tartom. /Egyébként Szlovákia vita nélkül tiszteletben tartja az Uniós döntést, gondolom, ezt nekünk sem ártana megtenni./


  Ezzel együtt a nemzeti konzultáció ablakon kidobott pénz, sok egyébbel együtt.

  előzmény:
  szizsuzsóka (3)
  2017-09-30  05:54
 12. 2017. szeptember 30. 05:543.

  A remény ha meg utoljára . Nem értem, hogy egy 86 éve bácsi , aki Amerikában él, jómódban ,- melyet esze és talán gátlástalansága hozott létre -, miért törekszik arra , hogy szülőföldjének ártson. Tudja , hogy hátralévő éveinek száma nem magas , és azt nem a családjával, segítéssel tölti, hanem mindenáron ártani akar. Dollármilliókat költött ösztöndíjra, a devecseri iszapkatasztrófa áldozatainak gyorssegélyezésére , iskolatejre..... , most meg csak ártani akar ??

 13. 2017. szeptember 27. 01:572.

  Volt egy másik hozzászólás is ezzel kapcsolatban, de úgy látszik, még kissé káosz uralkodik. 


  A Soros tervről írtam, ami kapcsán nem világos, hogy mit is takar ez az "ármánykodó, és Magyarországnak rosszat akaró" üzletember. Addig világos, hogy ő alapította a Középeurópai Egyetemet /CEU/, ahol is az volt a cél, hogy "kiművelt emberfők sokaságával" javítsuk az ország gazdaságát. Tiszteletreméltó törekvés, kapott is érte valamilyen kitüntetést az akkori vezetéstől. Úgy látszik, megfordult a trend, most már ellenség lett - a politikai vezetők szerint - az egykori barátból. Ő azt szeretné, hogy rengeteg migránst telepítsenek országunkba, lerombolni a kerítést, szétzilálni a gazdaságot.... hogy a "végén ő nevethessen..."


  Olvastam a nyilatkozatokat, amik egyenlőre rettentően zavarosak, általánosak, ellentmondásosak. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogalmazzák meg a kérdéseket. Mihez kell az egyszerű emberek állásfoglalása...

Címlap

top