Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Kis magyar horror

castaneasativa46
Létrehozva: 2020. május 11. 18:33

2006-ban Soroksáron, egy szép új társasházba költöztek hatan, mind gyerekes családok. Ott felépült ugyanis egy kétszer háromlakásos ház, önálló telekrésszel. 2010 nyarán azonban - mint arról a TV-ben is láthattunk riportot - hatalmas robbanás rázta meg az egyik háromgyermekes család konyháját, repültek a térkövek, törtek az ablakok, szakadtak szét a csövek - és csak az anyuka hatalmas lélekjelenlétén múlt, hogy még sérülés sem történt. /Ő ugyanis felnyalábolta a gyerekeket, és a telek hátsó részében lévő medencébe tette./


Kiderült, hogy a detonáció egy betemetett pincében lévő vegyianyag raktárból származik, amit sok évvel azelőtt - pontosabban 1979-ben - felejtettek ott, és ami az egész bajt okozta.


Ott ugyanis egy vegyész kisiparos dolgozott, és a tevékenysége maradványait - hordószámra tárolt dioxin, pikrin és egyéb súlyosan környezetszennyező, mérgező anyag -  nem távolították el, és nem hatástalanították. Az évek során a hordók tárolóedények elkorhadtak, szétmállottak, és a kifolyt anyag a beszivárgó esővízzel robbanó elegyet alkotott.


A vegyész kisiparos 1979-ben bekövetkezett halála után ugyan az örökösök a hagyatéki eljárás keretében szabályszerűen lemondtak a hagyatékról, ami így az államra szállt. Az eljáró önkormányzat szakhatósággal felmérette a telek környezetszennyezettségi mutatóit, és a forgalmi érték huszadáért eladta  az 1.000 m2-es telket egy építési vállalkozónak azzal, hogy ennek fejében méregtelenitse a területet, és tegye azt építésre alkalmassá.


Csakhogy maga a felmérés is hézagosra sikerült, de a méregtelenítési munkák is hagytak kívánnivalót is maguk után. Ott maradt ugyanis a telken a betemetett pince, de maga a talaj is súlyosan környezetszennyező /esetenként a mérgezési határérték 100-szorosát is lehet mérni./


Ennek ellenére a szakhatóság kiadta a műbizonylatot a terület vegyszermentességéről, az építő kisiparos pedig "nem vette észre"  a betemetett pincét - bár az alapokat helyenként magára a pincealapokra falazták.


A robbanás után azután megindult a pereskedés - a lakóknak ugyanis azonnal költözniök kellett a lakhatatlan lakásokból. A hatalmas törlesztőrészleteket, az albérleti díjakat viszont továbbra is fizetni kell a mai napig, mert sem az önkormányzat, se a kisiparos nem ismeri el a felelősségét a kialakult helyzetben.


Pedig a jogi helyzet egyértelmű - a magyar állam a felelős, mert egy építési telket adott el, és nem egy lőszerraktárt. A lakókat természetesen sürgősen kártalanítani kellene -  azután lehet a hibákat, elkövetőket felelősségre vonni.


Ez van.


 


 

  1. Torolt_felhasznalo_605445
    Torolt_felhasznalo_605445
    2021. november 28. 17:452.

    Hát látod, mi megy itt... azóta is...

Címlap

top