Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Trianon felülvizsgálata

castaneasativa46
Létrehozva: 2020. június 3. 00:03

Nehéz érzelmek nélkül írni a témáról, de megpróbálom.


 


 


 


Azzal kezdeném, hogy az országhatárok nincsenek kőbe vésve. A kérdés az, hogy az elszakított országrészek polgárai szeretnék-e az újraegyesítést. /Utána következne az, hogy van-e lehetőség bármit is felvetni.


 


 


 


Nos, az Ausztriához tartozó Burgenland lakóinál ilyen kérdés fel sem merűl. Eszük ágában sincs a viszonylagos jólétből egy szegény országba visszatérni. Ugyanez a helyzet Szlovéniával, és Szlovákiával is, bár a szlovák életszinvonal messze alatta van a szlovénnek, de a magyaré felett van.


 


 


 


Nos, ami a déli utódállamokat illeti, se Szerbia, se Horvátország lakói nem rajonganának egy esetleges revizió gondolatára, de az utóbbi időben Románia fejlődése is jóval erőteljesebb a magyarokénál. Persze ezek mind elméleti fejtegetések, mert a politikusok - és az oligarchia érdeke nem a változtatás. 


 


 


 


Egyedül a kicsiny Kárpát-Ukrajna lakossága örülne esetleg, de ők a "vasfüggöny" mögött vannak, és bizony nagyon sok víznek kell lefolynia a Dunán, hogy vezetőik kiengedjék a hatalmat a kezükből /Gondoljunk a Krim-félsziget esetére/


 


 


 


Egyébként azok az államok, ahol sok nemzetiség él, bizony eléggé sérülékenyek. Jugoszlávia csak pár évtizedig bírta. Az egykori Csehszlovákia sem élt sokkal többet. A történelmi Magyarországban csak mintegy 55 % volt a magyar ajkúak aránya, sok szlovák, román, horvát, szerb és osztrák nyelven beszélő nép élt itt együtt, és bizony mindegyik önállóan szeretett /és szeretne/ élni.


 


 


 


Szerintem ártunk magunknak - és másoknak is - ha revizionista nézeteket hangoztatunk! Inkább arra kellene törekedni, hogy minél többet tegyünk a közjólétért...


 


 


 


Nem olyan régen vezetőnk hangoztatta, hogy "mintegy 600 magyar település haldoklik" Ha valami csoda folytán visszamódosítanák az egykori határokat, egyből megugrana ez a szám a háromszorosára...


 


 


 


 

  1. Torolt_felhasznalo_605445
    Torolt_felhasznalo_605445
    2021. november 28. 17:292.

    Az EU-ban ennek semmi értelme - max. a kisebbségi jogok védelmét kell propagálni, és erősíteni a határmenti együttműködést, a régiók között. Egyébiránt mindenki oda megy, és azt csinál kvázi, aimt akar - már persze ami egy modern demokrácia keretein belül megengedhető. Nem látom semmi akadályát, hogy az EU-n belül bárki kifejezze a nemzetiségi identitását - de pl. azt nem tartom korrektnek, hogy a román zászlót levegyék egy középületről, mert az országzászlónak és az EU zászlónak kint kell lennie, csak amellé jöhet pluszban a kisebbségek zászlaja, ha alkalom van rá! (vagy egyes erősen kisebbségi többségű helyeken meg lehet állapodni róla, hogy hétköznapokon is kint legyen).

Címlap

top