Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

MOST AKKOR hogy? Hm....?

gyaloggos
Létrehozva: 2020. december 1. 17:36

ELSŐSORBAN politikai témák,


 


DE


 


MINDEN egyéb is!

  1. 2022. július 5. 22:131364.

    Én ugyanígy jártam el, amikor jól meg akartam tanulni centrális vénát szúrni, ideiglenes pacemakert behelyezni. Vannak ennek szabályai, kin és milyen adminisztratív feltételek mellett lehet ezt csinálni - ha valaki szabadidejében (én reggel hétre mentem be a patológiára) azért gyakorol, hogy tökéletesítse a tudását, technikáját, az inkább dicséretes, nem elítélendó.


    Örültem neki, hogy Hudák (ő egyébként ukrán) kimaradt ebből a cirkuszból - aztán jött a hír, hogy elküldik a Honvédból. Aztán róla is írt Bayer egy hasonló hangvételű cikket, mint a Csókayról. (Kedvem sincs megkeresni, de megtalálod, ha akarod.) Ha Hudákkal problémák lettek volna, akkor a pécsi vezetés nem tűrte volna meg ott évekig (Csókayékhoz külső konzulensként járt operálni), ebben biztos vagyok. És ha arról van szó, hogy valamiféle leszámolás zajlik, és fideszes sugallatra Bayer betámadja ezt a két embert - hát akkor nagyon szomorú vagyok. És nagyon csalódott. Kár ezért az egészért, és igen rossz szájíze lesz az embernek tőle.


    Földi-Kovács Andrea a közelmúltban készített Csókayval egy interjút, ha gondolod, megnézheted ITT. Hosszú, de talán érdemes.


    Vigyázz magadra, talán egyszer "viszontlátjuk" egymást!

    előzmény:
    Dóra69 (1363)
    2022-07-05  21:53
  2. 2022. július 5. 21:531363.

    Kedves gyaloggos!


    Elbúcsúzom tőled is. Nagyon kedveltem az egyedi, távirat-stílusú hozzászólásaidat.


    Maradt egy adósságom. A Csókay-féle ügyről van szó. Mint írtam, van néhány szál, ami miatt nem írnám meg részletesen, mik a benyomásaim - és persze minden részletet sem ismerek. A "szálak": az anesztes team vezetője volt egy régebben itt fórumozó, általam nagyon kedvelt ember házastársa. Csókay-Hudák operálta a menyemet (agyi aneurysma, hála istennek még idejében elkapva, így egy okos, gyönyörű fiatal nő teljesen egészséges maradt) Csókay osztályán, és ahogy vége lett a műtétnek, azonnal referált egy orvos barátnőmnek, akitől véleményt kértem (idegsebészeten dolgozott) - akkor még nem tudtam, hogy Csókayval közös gyerekük van. (Bayer említ egy Szikora nevű idegsebészt, aki szerinte van olyan jó, mint a "sztárolt" Hudák és Csókay. Lehet, de az én nagynéném, akit Sz. operált nyaki verőér szűkülettel, soha nem ébredt fel a műtétből... és középkorú volt, jó általános állapotban. Ezt csak azért írom, mert nem szeretem az általánosítgató összehasonlításokat.) Pataki, a plasztikai sebész - hát néhány éve volt alkalmam vele dolgozni párszor, friss német plasztikai sebészi szakvizsgával, és komoly tapasztalattal rendelkező mentorral érkezett - és nagyon különös volt, mert a műtősnő szólt rá, hogy fordítva fogja a tűfogót... Magyarul egy sebészi szakmában semmi gyakorlati tapasztalattal nem rendelkezett. Aztán nyilván belejött, csak nekem nagyon rövid idő telt el az ominózus műtétek és a hír között, hogy külföldre jár pro bono operálni, általában harmadik világbeli helyekre. Végül is, persze úgy tanul az ember, ha operál sokat... nyilván azóta tapasztalt és jó sebész vált belőle. Lelkiismeretes és gondos volt, ez tény. Hogy fideszes hátszele van, ez majdnem biztos - azért akárki nem hozta volna össze a Kútvölgyiben azt a plasztikai részleget, amit ő. Szászt egyszerűen nem értem, miért csinálta, amit... Csókay szerintem ott hibázott, hogy sokszor "kibeszélt" - ő ezt azzal indokolta, hogy közös imádságra kérte az embereket. Még azt rónám fel neki, hogy miért nem gondoltak arra, hogy egy év alatt ezek a gyerekek nőni fognak, és hiába készítették el a pontos terveket a csontok átépítésére egy évvel a műtét előtt, gyakorlatilag a műtét során a növekedés miatt teljesen más in szitu fogadta őket és improvizálniuk kellett. Voltak viták, sajnos az egyik kislányt bizonyos orvosi hierarchia miatt nem úgy fektették, ahogy Cs. akarta, és éppen a leggyengébb helyen érte a koponyát külső nyomás - ott is történt az agyi bevérzés. Azt is felrója Bayer Csókaynak, hogy sokszor "gyakorol" tetemeken. Hát jól teszi!

  3. 2022. július 1. 07:331362.

    Most akkor hogy ?   Hmm?   


     

  4. 2022. június 29. 11:071361.

    KARÁCSONY meg


    TÜTTŐ miért agyal annyit az energiatakarékosságon!


     


    OTT van előttük a megoldás, csak a


    KORÁBBI gyakorlatot kellene ismét alkalmazni!


     


    TÜTTŐ elvtársnő vásároljon ismét


    NEM LÉTEZŐ autóbuszokat, ahogyan korábban tette, és megvan a megoldás!


    A NINCS IS BUSZOKNÁL nincs is


    HATÉKONYABB TAKARÉKOSSÁG az energiával!


     


    NAHÁT nahát és hm....?


     

  5. 2022. június 28. 12:361360.

    NAMÁRMOSTAN!


    VARGA JUDIT


    LEVELÉT megírta Brüsszelnek!


     


    Navracsics Tibor uniós forrásokért felelős miniszter két hete tucatnyi uniós biztossal tárgyalt Brüsszelben és utána azt nyilatkozta: csak elméleti lehetőség, hogy Magyarország nem kapja meg az uniós forrásokat. Az uniós biztos, de más kormánytagok reményei szerint is év vége előtt meglesz a megállapodás Brüsszellel, és elkezdenek érkezni az EU-s források.


     


    KIEMELT:


    Az uniós biztos, de más kormánytagok reményei szerint is év vége előtt meglesz a megállapodás Brüsszellel, és elkezdenek érkezni az EU-s források.


     


    OSTOBA ELLENZÉK EP-képviselői pedig,


    DOBREV,


    RÓNAI,


    CSEH KATALIN,


    DONÁTH-LÁNY,


    UJHELYI pedig


     


    FEJEN IS állhatnak, s


    FEJEN ÁLLVA óbégathatnak ott kint


    BRÜSSZELBEN


    MAGYARORSZÁG ellen, akkor is


    JÖNNEK az


    UNIÓS FORRÁSOK!


     


     


     

  6. 2022. június 25. 16:021359.

    S MIÉRT


    NAGYON


    JÓ HÍR EZ?


     


    Amíg Ön Ukrajnára figyel, egyre forróbb a helyzet a Tajvani-szorosban

     


    AZÉRT, mert az ottani helyzet komolyan befolyásolhatja az


    OROSZ-UKRÁN háború kimenetelét, azaz a befejezését!


     

  7. 2022. június 22. 19:161358.

    JUT eszembe!


     


    MEG


    BUDAPEST


    ÉRDI FŐPOLGÁRMESTER-HELYETTESE -a DK-s BŐSZ ANETT, a MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT korábbi elnöke- meg éppen az AGGLOMERÁCIÓS ügyekkel kapcsolatban lesz döntési pozícióban!


     


    BIZONY!


     


    A FÉRJURA meg


    ÉRD POLGÁRMESTERE!


     


    NAHÁT nahát és hm....?

  8. 2022. június 22. 18:121357.

    ÍGY MEGYEN ez


    ÖSSZEVISSZÁÉKNÁl!


    Baranyi Krisztina éktelenül kiakadt, amiért Kálmán Olga férje lett a ferencvárosi médiacég vezetője

     


     

     





    „A sajtó szabadsága Ferencvárosban is elesett” – reagált a polgármester közösségi oldalán arra, hogy a 9 Magazint is magába foglaló médiacég ügyvezetője „Kálmán Olga képviselő asszony férje lett.”





     


    „Vágvölgyi B András nem kerül vissza a főszerkesztői pozícióba és az újságíró szakma helyett politikusok fognak dönteni a következő főszerkesztő személyéről” – kommentálta az esetet Baranyi Krisztina.


     


    NAHÁT nahát és hm....?


     


     

  9. 2022. június 21. 14:261356.

    EZ SEM hiányzott


    ÖSSZEVISSZÁÉKNAK, nagyon nem!


    Az ukrán elnök felhívta Orbán Viktort
    2022. június 21. 13:23
     
     
    Volodimir Zelenszkij népe nevében köszönetet mondott a magyar segítségért.
     
     
    NAHÁT nahát és hm....?
  10. 2022. június 21. 14:151355.

    DONÁTH ANNA, meg


    CSEH KATALIN nem volt az


    ÉRTEKEZLETEN!


     


    Abba kell hagyni a céltalan orbánozást

     


    2022. június 21. 13:11

    Gelencsér Ferenc


     


    nahát , nahát ÉS HM....?


     

  11. 2022. június 20. 17:011354.

    KARÁCSONY elvtárs meg


    LEJÁRT, mint a


    KAKUKKOS ÓRA!


     


    UTOLSÓKAT rúgja, már csak annyi, hogy


    UKK!

  12. 2022. június 20. 16:531353.

    EZT kapjátok el,


    NE a COVIDOT!


     


    Orbán Viktor az EU-csúcs előtt: Ukrajna, Moldova, Georgia és Bosznia is legyen tagjelölt
    NAHÁT nahát és hm....?

     

  13. 2022. június 20. 09:461352.

    MOST akkor


    KI a HÜLYE?


     



     

     







    Ömlik a diszkontárú orosz olaj Kínába, Szaúd-Arábia leszorult a legfőbb olajellátó trónjáról









    2022. június 20. - 09:27










     



    Annyira élvezi Peking a diszkontáron érkező orosz olajat, hogy Moszkva lett a legnagyobb olajbeszállítója az országnak.



     


     

     


    A The Guardian beszámolója szerint májusban 55 százalékkal emelkedett az Oroszországból érkező kínai olajimport aránya a tavalyi évhez képest, ezzel pedig az oroszok már több olajat szállítanak Kínának, mint az eddigi főbeszállító, Szaúd-Arábia.


     


    Ez nagymértékben annak köszönhető, hogy amióta Oroszország megtámadta Ukrajnát, a Nyugat felől érkező kereslet megcsappant, az oroszok pedig diszkontáron kezdték el kínálni az olajat a folyamatosan növekvő ázsiai piacokra.


     


    A kínai vámhatóság adatai szerint az orosz olajimport, beleértve a szibériai olajvezetéket és a tengeri olajszállítást, közel 8.42 millió tonnára nőtt, amely napi kétmillió hordó olajnak megfeleltethető.


     
     

     


    Már havi szinten is jelentős változás ez, mert míg Kína áprilisban 1.59 millió hordó olajat importált naponta, addig májusra ez már a kettőt is elérte. Ez azért sem mindegy, mert az olajexportőr országok számára Kína a legnagyobb piac, ők a legnagyobb importőrök.


     


     


    Egyértelmű, hogy az olyan kínai olajfinomító cégeknek, mint a Sinopec és a Zhenhua Oil, azért éri meg most az orosz olaj vásárlása, mert jelentősen leárazással tudják ezt megtenni, a piaci árhoz képest olykor 30 százalékos kedvezménnyel.


     


    Oroszország ezzel próbálja ellensúlyozni a nyugati szankciók miatt kiesett keresletet, hogy ne bénuljon meg teljesen a gazdasága. India is hasonlóan nagy ütemben vásárol orosz olajat, így Moszkvának eddig bejön a taktika, hogy az ázsiai piaccal váltja ki az európait.


     


    EURÓPÁBAN mindeközben


    ISZONYATOS INFLÁCIÓ,


    ELKÉPESZTŐ áremelkedések - s mi jön még ezután - az energiaárakban!


     


    NESZE neked


    BUMMBARGÓ,


    NESZE neked


    SZANKCIÓK !


     

  14. 2022. június 19. 13:521351.

    A SZÜKSÉG


    NAGY ÚR, illetve amiről mélyen hallgat az EU, az USA!


     


    Az orosz palládiumot még nem cserélték le, a gyártó cég tulajdonosára sem vetettek ki embargót

    ÚGY ám!


     


    OSZT egyetlen nyikkanás


    NIncs ERRŐL !


     


    MERT nélkülözhetetlen, és


    PÓTOLHATATLAN az orosz palládium az autógyártáshoz!


     


    NO, hát számunkra meg az


    OROSZ OLAJ, ÉS GÁZ nélkülözhetetlen jelenleg!


     


    NAHÁT nahát és hm....?


     


     


     

  15. 2022. június 19. 11:401350.

    INFLÁCIÓ


    TÁRGY-és TÉNYSZERŰEN:


     


    A 10,8 százalékos magyar infláció 


    a közép-kelet-európai régióban szinte csak ennél rosszabb eredmények születtek:



    a cseheknél 15,2 százalékot,
    a bolgároknál 13,4 százalékot,
    a lengyeleknél 12,8 százalékot,
    a románoknál 12,4 százalékot,
    a szlovákoknál pedig 11,8 százalékot mértek.

    FORDÍTOK, hogy


    ÖSSZEVISSZÁÉK is megértsék!


    TÉRSÉGÜNKBEN nálunk a


    LEGALACSONYABB az infláció, a balti államokban pedig már kétszámjegyű, és az első számjegy kettessel kezdődik!


     


    NESZE neked háború,


    NESZE neked szankcionálás!


    S A TŰZSZÜNET, a


    BÉKE megteremtése az egyedüli orvosság az infláció visszaszorítására IS!


     


    NAHÁT nahát és hm....?


     


     


     


     


     

  16. 2022. június 17. 15:541349.

    AZ ELMÚLT években azért vinnyogott az


    ELLENZÉK, hogy nagyon sokan, indokolatlanul sokan dolgoznak a


    KÖZSZFÉRÁBAN!


     


    MOSTANRA kiderült, hogy a


    KORMÁNY döntése értelmében nagyon komoly leépítés jön ama területen.


     


    HÁT MIT ád


    ISTEN?


     


    ÖSSZEVISSZÁÉK most azért óbégatnak, hogy


    VÉGRE szűkítik az állami szféra létszámát, jelentős leépítések jönnek, racionalizálják ama működést, nem lesz több


    FELESLEGES pénzszórás, csak a szükséges létszámú állomány marad, s micsoda


    GALÁDSÁG ez a kormány részéről!


     


    NAHÁT nahát és hm....?

  17. 2022. június 16. 17:181348.

    Hiába, aki sokat térdel, az előbb-utóbb szopni fog!


    (És várnám az angolok büntetését, mert a magyart gyerekek csendben, állva hallgatták az angol himnuszt, és csak az után fütyülték ki az angolokat a térdeplés miatt, míg most kint a magyar szurkolók szintén csendben voltak mind az angol himnusz, mind a szokásos térden csúszás után, ellenben az angol bűbáj szurkolók végig fütyülték a magyar himnuszt és olyanokat ordítottak a magyaroknak, hogy rasszista kurafik! Nem különben a BBC tudósítóját is felelősségre vonhatják, mert helyeselte az angol szurkolók alja viselkedését. Ja, nem... Amúgy, tényleg, miért nem?!)

    előzmény:
    gyaloggos (1347)
    2022-06-15  12:40
  18. 2022. június 15. 12:401347.

    MERT SZÓ


    AZ NINCS,


    CSAK KÉPZELET!


     


    HIHETETLEN,


    DE


    IGAZ!


     


    NÉGY góllal hagytuk otthon az angolokat,


    FERGETEGES játékkal!


    GYÖNYÖRŰ volt az első pillanattól az utolsóig.


     


    S NEM szép, hanem


    NAGYON SZÉP volt, fiúk!


     


     

  19. 2022. június 11. 17:031346.

    A JOBBIK ELNÖKI megtörtént a csere!


     


    POTOCSKÁNÉ ült most bele, ügyvezetőként a választásokig !


     


    HÁT, ja!


     


    ROSSZ


    ROSSZABB


    LEGROSSZABB


     


    Hm....?


     

  20. 2022. június 8. 17:371345.

    CSAK a


    DUPLÁJÁRA nő a távfűtés díja


    BÉCSBEN!


    EGYELŐRE!


     


    Duplájára emelkedik a távfűtés díja Bécsben

     


     

     


     

     


    A díjemelés több mint 440 ezer háztartást érint.

     




    Hirdeté


     


     

     


    A távfűtés díja közel duplájára emelkedik Bécsben azt követően, hogy már a fűtőolaj és a gáz ára is jelentősen nőtt – számolt be szerdán az Ö1 tévécsatorna „Journal um Acht” magazinműsora.


     


    A távhő díja a jelentés alapján 92 százalékkal nő. A Wien Energie, az egyedüli fővárosi távhő-szolgáltató megerősítette a hírt. Tájékoztatásuk szerint annak oka a világméretű energiaválság. A díjemelés több mint 440 ezer háztartást érint.


     


    NESZE neked


    SZANKCIÓK!


     


    NAHÁT nahát és hm....?


     

  21. 2022. június 8. 14:301344.

    BRAVÓ!


     


    ÉRDI


    FŐPOLGÁRMESTER-HELYETTESE lett


    BUDAPESTNEK!


     


    ÉRD polgármesterének felesége, a


    MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT volt elnöke immáron


    DK-s színekben lett


    KARÁCSONY elvtárs helyettese!


     


    LIBERÁLISAN, persze!


     


    NAHÁT nahát és hm....?


     

  22. 2022. június 7. 19:551343.

    DOBREV meg az a fránya


    LUK!


     


    LUKRA futott ismét!


    OLYAN erővel döngette a mellét az elmúlt órákban az EU-s minimálbérrel kapcsolatban, hogy a háta majd kilyukadt!


     


    S MI a valóság?


    A bérek rendezése továbbra is elsősorban a kormányoktól függ

    Összességében az európai minimálbér-javaslat nem tartalmaz olyan kötelező elemet, amely a magyar minimálbér összegét kötelezően emelné úgy, hogy közelebb kerüljön a luxemburgi minimálbér összegéhez, noha a magyar baloldal,


    elsősorban a DK-s Dobrev Klára éveken keresztül ezzel hitegette a magyar választókat.
     
    NAHÁT nahát és hm....?

     


     


     


     

  23. 2022. június 5. 13:201342.

    NI CSAK,


    NOCSAK!


    Biden: Nem kizárt, hogy Ukrajnának végül le kell majd mondania területekről
    2022. június 5. 8:18
     
     
    Az Egyesült Államok nem fog beleszólni, ha Ukrajna területveszteséggel zárja le a háborút,
     
    FORDÍTOK!
     
    KRIM ,
    DONYECK,
    LUHANSZ marad
    OROSZ felügyelet alatt, - azt még nem tudni pontosan, milyen státuszban egyelőre, majd később lesz véglegesítve -
     
    ZELENSZKIJ meg verheti a nyálát, meg a
    FEJÉT a falba!
     
    LIBERÁLOK vajon miképpen fogadják ezt a hírt,
    DONÁTH, CSEH KATALIN, az
    ALDE hadat üzen az
    USA-nak ?
     
    Hm....?
     
  24. 2022. június 3. 17:281341.

    REMEK hír!


     


    Zelenszkij pártja beléphet az európai liberálisok közé
    2022. június 3. 16:45
     
     
    Az ALDE már egy ideje szerette volna a tagjai között tudni a Nép szolgája nevű ukrán politikai formációt.
     
    ZELENSZKIJ a helyére került, a
    LIBERÁLISOK közé!
     
     
    REMÉLHETŐLEG
    DIBREV,
    MOLNÁR CSABA,
    RÓNAI is
    KITÖRŐ örömmel fogadja ezt a hírt!


    Hirdetés

     



     

Címlap

top