Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gyulladt arcbőr

mrija
Létrehozva: 2010. szeptember 27. 11:08

Sziasztok, tanácsot szeretnék érni, hátha van, aki hasonló cipőben jár....

Mindig szép volt az arcom, 26 éves vagyok (lány:-)), kb. 5-6 évvel ezelőtt egy szakítás után szépen elvakargattam az "orcámon" egy-két patit, azok kicsit behegesedtek, de változó volt az állapotuk.

Igazából mostanában durvult el a helyzet, de mondhatom, hogy azóta kb. havonta egyszer bazi ronda pattanásaim lesznek, igaz, "csak" 2-3 darab, de még ha akarnám se tudnám kinyomni őket, mert "nem érnek meg", csak eltűnnek. Kb. 1 éve abbahagytam a fog.gátlót, nahát az valami brutál volt, totál ellepték a fejemet ill. arcomat ezek a gyulladások, gyulladt patik (azóta szedek megint gyógyszert).

Az elmúlt pár hétben meg teljesen szimmetrikusan begyullad egy-egy darab az orcám egy-egy oldalán, és nem tűnik el. Kozmetikusnál 2 hónapja voltam, de nem éreztem túl jónak, igazából rondább lett a bőröm, még most is, mint előtte. A bőrgyógyász, akinél voltam más bajjal, meg egy elég érdekes fazon, hozzá nem megyek vissza, de valószínűleg keresnem kellene ezzel valakit.

Szóval, hátha van valakinek valami tippje, mi lehet, miért....van, aki szerint valahol valami lerakódás/gyulladás van a szervezetembem....már oda jutottam, hogy semmilyen arckrémet nem használok, pedig dr. Hauschka-t és Vichy-t (és volt, hogy La Roche-t) használtam, tehát azok is "elvileg" jó minőségűek voltak. Nem ezek zsíros kajákat, csokit is baromi ritkán.... Rendszeres szaunától, gőztől se lett jobb, szépségvitamioktól sem....stb.

 

Köszi a válaszokat!

 

  1. 2020. október 3. 19:5756.

    Én a helyedben elmennék egy bőrgyógyászhoz. Ha debreceni lennék, akkor dr. Bálint Ágneshez. 

  2. 2019. szeptember 13. 17:3555.

    Bőrgyógyász megvizsgált, majd felvázolta a lehetőségeket. A kezelés teljesen elviselhető volt. Utána pár napig nem sminkelhettem...meg érzékenyebb is volt a bőröm, de teljesen megérte :). Náluk voltam, itt videó is van a kezelésről: https://www.szegimedical.com/clearskin/

    előzmény:
    BEszti (54)
    2019-08-26  15:10
  3. 2019. augusztus 26. 15:1054.

    Esetleg megkérdezhetem hova jártál kezelésekre és tudnál mondani pár szót a kezelésről? Előre is öszönöm! 

    előzmény:
    emmna (53)
    2019-08-18  12:23
  4. 2019. augusztus 18. 12:2353.
    Éveken át nekem is hasonló problémám volt, gyulladt pattanások voltak az arcomon, aztán meg hegek lettek a helyükön. Sokáig alapozóval próbáltam eltüntetni, de csak rosszabb lett tőle. Utána egy csomó pénzt dobtam ki "hatásos" pattanás kezelő krémekre. A kozmetikus után általában egy hétig volt vállalható a bőröm, utána megint csúnya lett.
    Ajánlották, hogy próbálkozzak lézeres kezeléssel, talán az hatásosabb. Bár nem gondoltam volna, hogy bármit javít a helyzeten, azért megpróbáltam. Végül Clearskin lézeres kezelésekre jártam és azóta lényegesen szebb lett a bőröm. :))
  5. 2019. január 14. 19:4552.

    Gyulladt, mély pattanásokkal küzdőknek!!! Kb. 8 éve kezdődött a harcom a csúnya, mély, nehezen múló, sokszor semmihez sem köthető (ciklus, étkezés stb.) megjelenésű aknékkal. Nem volt sok egyidőben, de azok nagyon mélyek voltak és fájtak és nehezen húzódtak vissza (sokszor több hét,hónap). Sokmindent kipróbáltam a megszüntetésük érdekében. Kezdve azzal, amit általában minden bőrgyógyász ajánl, hogy menjek el góckutatásra (gyulladt fog, nőgyógyászat, gyulladt mandula stb.), mert sokminden előidézheti a gyulladást az arcon (nekem főként az áll, állkapocs és nyak területén voltak). Ok. Mandulámat kiműttettem, mert kiderült, hogy heges mandulám van, bár nagyon ritkán gyulladt be, és nem okozott különösebb gondot (de később okozhatott volna), mégis önként kivetettem. Külsőleg és belsőleg sokfélét kipróbáltam, természetes és patikai gyógykrémeket, diéták, mindenféle (hosszú lenne leírni), de átmeneti javulást hoztak csak, és a gyulladások okát nem szüntették meg. Voltam kozmetikai kezeléseken, amelyek helyileg enyhítettek a gyulladt csomón, de ha ez el is múlt, jött ki másik, tehát az ok megmaradt. Lényeg a lényeg, végül elkezdtem sokat olvasni erről a problémáról, és világossá vált, hogy a probléma oka a P.acne (propionibacteria acne), amely mindenkinek jelen van a szervezetében, de ha túlszaporodik (és bizonyos faktorok ezt elősegítik, mint pl. ciklus előtti zsírosabb arcből), és a faggyú nem tud kiürülni, gyulladt csomóként pang a bőr alatt (elég mélyen). Ha rákerestek, sok cikket lehet találni magyar és angol nyelven is. És sok antibiotikumot is ajánlanak, de nagyon sok közülük elég erős, nem ajánlatos hosszabb ideig szedni. A kvázi legkíméletesebb, az a Doxycyclin 100 mg-os verzió (középsúlyos és mély aknéra írják fel), én is ezt szedtem. Hátránya, hogy 3 hónapig szedni kell ahhoz, hogy hasson. Sőt, egyesek akár félévig/8hónapig is szedik (ilyet is olvastam). Nekem nem volt ennyire elvetemült a helyzetem, és úgy tűnik elég volt a három hónap, mert már másfél hónap szedés után nem jelentek meg olyan mély, elmúlni nem akaró gyulladások, és azóta sem volt egy sem. Egyébként én is antibiotikum ellenes vagyok, és gyógyszerszedés ellenes, de volt az a pillanat, amikor azt mondtam, ok, ha ez segít, nem bánom, legyen, végigszedem. Ezt kombináltam a Skinoren krémmel külsőleg. A kettőt együtt erősíti egymás hatását. Nekem a Skinoren alapból bevált krém, már évek ismertem, használtam. Az antibiotikum kúra alatt végig szedtem probiotikumot és kefírt is ittam. Hát ennyi! Ami még fontos, az a megfelelő arctisztítás reggel és este!! Remélem segítettem! Sok sikert az akné elleni küzdelemhez! Üdv,

  6. 2014. január 17. 23:0151.
    Nekem ugyanilyen tuneteim voltak eveken keresztul, eloszor csak halvanyan atan egyre nagyobb "bibircsokok" jelentek meg, foleg a menstruacio elott gyulladtak be igazan, de mindig ott voltak. Az mindket arcfelem is "pirospozsgas" lett, smink nelkul letezni sem tudtam. Otthon akarmit irtak fel nem segitett. Aztan kikoltoztunk kulfoldre, itt is elmentem a borgyogyaszhoz, es irt fel egy kremet es egy gyogyszert, 1 honap mulva halvanyult, 3 honap mulva pedig elmultak a pattanasok. A pirossag meg egy picit megvan, de mar nagyon halvany, remelem az is orokre meg fog szunni. Leirhatom a neveiket, de nem tudom, hogy otthon forgalomba vannak-e ezek a gyogyszerek. A gyogyszer neve Doryx, a krem pedig Metronidazole. Amugy a borgyogyasz szerint legtobbszor tulzott idegesseg miatt jonnek elo ezek a tunetek.
    előzmény:
    mrija (1)
    2010-09-27  11:08
  7. 2014. január 17. 20:5250.
    Hormonvizsgálaton is volt,  mostanában várható az eredmény, és valóban igazad van akkor biztosan több mindent fogunk tudni. Köszi a segítséget. 
    előzmény:
    egerész (49)
    2014-01-17  20:35
  8. 2014. január 17. 20:3549.

    Arra nem gondoltál, hogy egy hormonvizsgálatot kérj?

     

    Én inzulinrezisztens vagyok, állandóan tele mindenféle pattanással, aknéval és nagyon magas a tesztoszteronszintem is.

     

    Szerintem egy vérvétel nem árthat és legalább kiderül vagy kizárod, mint lehetőséget.

     

    Mogador,

     

    Kádár László tényleg drága, de nagyon jó. Voltam nála ilyen kezelésen párszor és szép volt a bőröm utána. 

    előzmény:
    mrija (1)
    2010-09-27  11:08
  9. 2014. január 17. 20:2348.
    Igen, jelenleg is bőrgyógyász által felírt gyógyszertári krémmel kezeli, valamint mikrodermabrációs kezelésen is volt két alkalommal. Remélem jól írtam le a megnevezést. találtam a neten egy Dr. Kádár László nevű bőrgyógyász kozmetológust, aki villanófényes kezelést alkalmaz, de egy kicsit drágának tartom az árakat.
    előzmény:
    Jessyka7190 (47)
    2014-01-17  20:08
  10. 2014. január 17. 20:0847.

    szia!

    Krémeket , géleket próbáltatok már ? 

    előzmény:
    mogador (46)
    2014-01-17  19:57
  11. 2014. január 17. 19:5746.
    Sziasztok! A 23 éves lányomnak kb. fél éve aknés pattanások jelentek meg az arca mindkét oldalán, már teljesen kétségbe vagyunk esve, hogy mit csináljunk. Segítséget kérek, hogy a villanófényes terápiáról mik a tapasztalatok, vagy más alternatívát. Nagyon nem szeretném, ha heges maradna a bőre. Elsősorban Debreceni bőrgyógyászt keresnék. Köszi, ha valaki tud segíteni. 
  12. 2010. október 4. 21:1845.

    Három éve kezdődött, két hónappal azután, hogy abbahagytam a fog.gátló szedését. Ennek örömére kezdtem edzőterembe járni és egyúttal infraszaunázni, mondhatni hibátlan bőrrel!! Pár hét után ezt abba is hagytam, mert elöntötte a bőröm ez a sok pattanás-féleség és vagonnyi korrektorral-púderral utcára sem vágytam menni, nemhogy tornázni és szaunázni. Azóta szenvedek vele, hogy elmulasszam.

    A baba szerintem azoknál hozhat javulást, ahol hormonális probléma volt, mert az változik olyankor, nálam ez eléggé kizárt (a doki szerint is). De örülnék, ha legkésőbb akkor letisztulna a bőröm, naná!!!  Ezek akkor is hagynak maguk után foltot, ha nem nyúlok hozzá, mert nem szimpla patik. De legalább alapozóval nézek ki valahogy, az sem utolsó dolog.  :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_370711 (39)
    2010-10-04  18:25
  13. 2010. október 4. 21:1144.
    Jó ötletek, kipróbálom őket :)
    előzmény:
    IceBaby (42)
    2010-10-04  21:03
  14. 2010. október 4. 21:0743.
    Egyszer belebotlottam az ÉESTEE LAUDER egyik ránctalanító krémjébe, nagyon jó volt mert még a szemem alól is eltűntette a fekete karikákat (gyönyörű puha baba arcom lett tőle), viszont marha sokba került már annó 5 évvel ezelőtt is  (Akkor 17.000 Ft volt és nem valami nagy kiszerelés)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_390011 (0)
     
  15. 2010. október 4. 21:0342.

    a krimpliban lévő keményítő "kiszivja" a "gyulladást".

     

    vagy én szoktam még tejes-élesztős- tojásos arcpakolást keverni, az is csodát tesz 20 perc alatt. (összehúzza az arcot és kisimítja).

     

    (egyik megoldás sem jó a fekete miteszerek ellen, arra van más )

     

    Ezek mindig kéznél vannak és nem kerülnek egy vagyonba

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_370711 (41)
    2010-10-04  19:00
  16. Torolt_felhasznalo_370711
    Torolt_felhasznalo_370711
    2010. október 4. 19:0041.
    Mit fog csinálni a krumpli?
    előzmény:
    IceBaby (40)
    2010-10-04  18:47
  17. 2010. október 4. 18:4740.
    fogj egy krumlip vágd 1 mm-es szeletekre tedd a "ragyáidra" 20 perc múlva szedd le, moss arcot tiszta langyos csapvízzel, és láss csodát! ha nagyon kiszárad az arcod akkor nagyon vékonyan! krémezd be. (akármivel)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_390011 (0)
     
  18. Torolt_felhasznalo_370711
    Torolt_felhasznalo_370711
    2010. október 4. 18:2539.

    Szia!

    Lehet majd a babavárás meghozza a szép bőrt ,mert állítólag akkor elmúlnak a pattanások...

    Egyébként az a fontos,hogy ne kapargasd nyomkodd,mert akkor nehezebben és nyomot hagyva gyógyul.

    Én nem vagyok a híve mindenféle kencéknek,mert azok leszárítják hirtelen a pattanást ,de a helyük meg ottmarad...én nekem ezt egy bőrdoki mondta régen.

    Neked mióta vannak pattanásaid?

    előzmény:
    bettere (38)
    2010-10-04  08:53
  19. 2010. október 4. 08:5338.

    Kérdezz nyugodtan, hisz én is a kérdéseim miatt vagyok itt.

     

    Nem próbáltam a Diane 35-öt, de nem is tervezem, mert rosszakat is olvastam róla (pl. hízlal), persze ki hogy reagál rá. Na meg babát is szeretnék már. Lehet, hogy azért nem jön az sem össze, mert 10 évig szedtem másfélét, Marvelont, aztán Triodenát (kb. 5-5 évig).

     

    Az antibiotikum Tetracyclin Wolff 500 volt. De ugyanígy szépre változott pár nap alatt a bőröm szimpla torokgyuszi elleni antibiotikumtól, a nevére nem emlékszem. Általában a légúti megbetegedésre való gyógyszerek egyben bőrgyulladásokra is jók, ez a leírásukban ott is van. A Tetra... is jó felső légúti megbetegedésekre is, annyi, hogy nem elsősorban. Ilyeneket a dokik nem is tudnak szerintem. Csak mert a háziorvosom nem mondta, hogy: ettől, amit a torokgyuszira írtam, az arcbőre is szép lesz egy ideig.    :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_370711 (35)
    2010-10-03  23:24
  20. 2010. október 4. 07:1637.

    Kedves!

     

    Az étel amit eszel,a vegyszerek amik a kész ételekben,utcán ehető élelmiszerekben találhatók a legtöbb ilyen esetben a kiváltó ok.Sajnos.

    Próbálj meg nem gyárilag előállitott kozmetikumot,táplálékot használni,rövidesen szép lesz a bőröd.

    Tapasztalat,nem csak a saját esetemben!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_750922 (0)
     
  21. 2010. október 4. 07:0436.

    Amióta tornázom reggelente, fél órával korábban is kelek.

    Biztos vannak gyermekes anyák, akik szintén meghozzák ezt az áldozatot.

    Vagy akár gyerekkel is lehet reggel tornázni. A mai testnevelésórák sokszor úgysem biztosítják a szükséges testmozgást. 

    Csak az első hét az igazán nehéz, míg megszokja az ember. Utána már hiányérzetet kelt, ha elmarad(na), mint másoknál a reggeli kávé.

    előzmény:
    *Tiara (33)
    2010-10-03  13:01
  22. Torolt_felhasznalo_370711
    Torolt_felhasznalo_370711
    2010. október 3. 23:2435.

    Szia!

    A tejkrémet gyógyszertárban lehet kapni kb.300Ft

    A Diane 35 gyógyszert próbáltad már?

    Milyen fogigátlót szedtél?

    És milyen antibiotikum hoza rendbe?

    Bocsi ,hogy ennyit kérdezek

     

    Átérzem a problémád,mert nekem szép bőröm van ,de 2 hete egy fogtályog-foghúzás +1 hétig tartó 39 fokos láz miatt tele lett az állam csomós pattanással amit most gyógyítok...

    előzmény:
    bettere (34)
    2010-10-03  23:03
  23. 2010. október 3. 23:0334.

    Szia!

    A szaunát is okolhatom, bár ha elárulom, hogy előtte két hónappal hagytam abba a fogigátló szedését, akkor meg azt gyanúsítjuk... mindkettőtől jobbat vár az ember, aztán rosszabb jön.

    A tejkrémről még nem hallottam, nem is találtam róla semmit, ezt ők keverik?? Attól tartok, hogy amíg nincs meg a kiváltó ok, addig tartós javulást nem várhatok ilyen termékektől, mert használhatnak azok, csak nem efféle problémánál.

    Amúgy az állam körül vannak,  a nyakamon, és a fülem előtt. A bőrgyógyász acne conglobatának sorolta be, ami a legsúlyosabb változat a háromból (a mély-fájdalmas féle). Ezért is kerestünk gócot, de nincs vagy nincs meg. Végül antibiotikumot írt fel a doki, amitől szuper lett a bőröm, de csak amíg szedtem, ebből is látszik, hogy valami van... A gyomrom kilett tőle, ezért már nem szedem.

    A mandulám kivetettem, hátha az a bűnös, mert volt rá esély, de tévedtünk, nem az volt.

    Már rengeteget olvastam a témában, de egyelőre hiába.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_370711 (28)
    2010-10-03  01:46
  24. 2010. október 3. 13:0133.
    Reggeli torna, ez igen, szerintem ezt a "luxust" addig elvezhet az ember, amig nincs egy-ket gyermeke, akik esetleg oviba, iskolaba jarnak....
    előzmény:
    titoklany (30)
    2010-10-03  06:27

Címlap

top