Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Állandó pisilési érzet

iving
Létrehozva: 2011. november 8. 15:20

Sziasztok, a segítségéteket kérem, kérem aki tud valami jó tanácsot az írja meg. Előre is köszönöm!!!

 

A történetem: 24 éves vagyok, tavaly először agusztusban éreztem az állandó vizelési ingert (együttlét után 24 órával), első nap véres vizelet, alhasi fájdalom, kaptam rá nolicint és egy hét múlva el is múlt. 

 

Rá egy hónapra ismét előjött ez az érzet, ismét csak egy együttlét után, ismét kaptam nolicint, amit szedtem egy hétig, de nem segített, aztán tőzegáfonyát kezdtem el, de nem segített, és szedtem a D-mannose port, majd 3 hét után lehet ezektől vagy magától elmúlt.

 

Aztán jött két hét amikor minden rendben volt, majd 2010.október 31-én ismét előjött , ismét egy együttlét után, és ez azóta is tart, tehát  már 1 éve !!! :((((

 

Voltam számtalan orvosnál, nőgyógyász, urológus, volt aki azt mondta, hogy ezzel együtt kell élni, volt aki azt mondta majd nyárra elmúlik, számtalan antibiotikumot szedtem kb 8-9 félét, fölösleges is felsorolni. 

 

Pár  tenyésztésen is  vagyok túl, hólyagtükrözésen, hüvely ultrahangon stb mindegyik leletem negatív lett.

Egyedül egyszer a hüvelyváladékból tenyésztettek ki  streptococcus agalactiae, de erre az orvos azt mondta, hogy erre nem ír fel gyógyszert mert ennyi elfér a szervezetben.

 

Az inger érzete azóta enyhült, de még mindig érzem, és megkeseríti az életemet, folyamatosan érzem hogy pisilni kell, hiába megyek el wc-re utána is ugyanúgy megvan az inger. Sokszor 1-2 órát ott ülök a wc-n mert úgy érzem nem bírok felállni, főleg az elúlt pár napban mert valamitől nem tudom mitől rosszabb lett.

 

Azt hittem tudok majd ezzel együtt élni, de nem, így nem lehet élni, nem ülhetek állanódan a wc-n. 

 

Kérem akinek volt hasonló problémája, és az orvosok az ő esetében is tanácstalanok voltak, az kérem írjon, hogy neki mi használt.

 

Még annyit, hogy hatalmasat csalódtam az orvosokban csak a gyógyszert tudják felírni, abban nagyon jók, meg azt mondani, hogy ez felfázás, adnak gyógyszert és azt mondják egy hét múlva elmúlik, igen persze elmúlik, nekem már egy éve tart. Hol múlik el? 

 

Egy elkeseredett lány 

  1. 2019. október 12. 16:1049.

    Szia!változott a helyzet az állandó pisilési érzettel kapcsolatban?kiderült mitől volt?

  2. 2019. Április 19. 09:4048.

    Rengeteg jó ötletet olvastam itt a hozzászólásokban, én is hasonlóakat követek nagyon sokáig szenvedtem ettől. Én is kaptam sokszor Monuralt de aztán már az sem segített. A lényeg és a megoldás abban volt hogy az antibiotikum után jelentkező gombát mindig kezelni kellett. Ezt elég nehezen látták meg az orvosok, én hiszem hogy mi néha már jobban tudjuk jobban ismerjük magunkat mint aki egyszer-kétszer ránk néz azt mondja nincs semmi baja, pedig hát ott vannak a tünetek a kellemetlenség befolyásol minden percet. Nekem a megváltás az volt amikor az egyik doki megemlítette hogy van olyan ami szájon át szedhető és gombára jó mert a sok krém meg kúp már a bőrömet is kikezdte. Intimflóra oldalon megtalálod meg rengeteg cikket is ebben a témában sőt még diéta is van rá. Nagyon szorítok neked hogy kigyere ebből a tényleg őrjítő betegségből, nekem már évek óta vége van azóta több gyerekem is született és semmi gondom. Most hogy írok erről olyan hálás vagyok ennek a dokimnak hogy segített (Dr Bencsik András ajánlom mindenkinek a Szent Imrében dolgozik). Jobbulást!

  3. 2019. Április 8. 10:1947.

    Szia Elkeseredett lány!


    Én hasonlo cipőben járok mint te, és szeretném megkérdezni h már meggyógyultál e vagy ezzel tényleg együtt kell élned. Előre is köszi a válaszod. 


     


     Üdvözlettel: Rena1993

  4. 2018. március 20. 12:4046.

    Elnézést, hogy csak most írok, nem követtem a fórum bejegyzéseit. Ahogy az előbb írtam Nórának is. Van a Facebookon egy csoport: IC együtt, ott sok hasznos infót találsz, és én is írtam oda gerincsérv témakörben.

    előzmény:
    lill (43)
    2016-01-10  21:55
  5. 2018. március 20. 12:3945.

    Szia Nóra, a Facebookon indult ebben a témában egy csoport: IC együtt a neve. Ott #gerincsérv témában megtalálod újra a történetemet és a tanácsaimat is, és mások kálváriáját, tapasztalatait is. Jobbulást!

    előzmény:
    kovacsnora444 (44)
    2017-01-17  22:32
  6. 2017. január 17. 22:3244.

    Sziasztok! Azóta történt változás valamelyikőtöknél? Kb. Ugyanaz a problémám mint a fent leírtak, fél éve tart ez az állapot, de egyelore semmilyen eredményre nem jutottam. Mind a nogyogyász mind az urologus tanácstalan.

  7. 2016. január 10. 21:5543.

    Szia Panka! Először is nagyon köszi, hogy leírtad a torténetedet, mert velem is nagyjábol ez a helyzet. Az lenne a kérdésem, hogy neked melyik csigolyáknál volt a sérv? Neked a röntgen rögtön kimutatta? Nekem a röntgen alapján a L5 S1 között szűkebb a rés, de majd az MR igazolja (jan.31.) Nálam is nagyjából fél éve kezdodött fertőzés+felfázás aztán megmaradt a fura erzes hol jobban hol kevésbé, és érdekes módon bal oldalrol  sugárzott le (balról kellett pisilnem...persze hogy mindenki hülyének nézett...) Antibiotikumok tömkelege, nekem is volt laparom egy ciszta miatt, tükrözés stb. És az urologus kerdezett rá hogy gerinc problema? Először legyintettem (intenziven sportolok stb.) aztán egy hónapja kezdett zsibbadni a bal fenekem, először csak néha, aztán két hét alatt lett baromi rossz! Keresztcsonttol sugarzik le a bal terdemig neha a jobba is, zsibbad a fenekem, ugy szur meg ég meg faj...szornyu...az ortoped sebesz csinalt rontgent, mondta hogy igen valoszinu ez serv es az okoz minden mast, es gyorsan kiirt MRre. Holnap megyek egy gyogytornaszhoz, aki makenzie terapiaval dolgozik, aztan MR utan kiropraktor...hat ja...ez egy szar az biztos!!! Mindenkinek kitartast! Egyébként érdekes, hogy amiota a derekam lerobbant, azota valahogy a hugyuti panaszaim mar nem olyan vészesek. 

    előzmény:
    Panka80 (42)
    2015-10-06  22:17
  8. 2015. október 6. 22:1742.

    Sziasztok, évek óta tervezem, hogy írjak, és most is csak viszonylag röviden írom le a történetem. Remélem, ez már így is segíthet, vagy ötleteket adhat azoknak, akik régóta szenvednek. Nem biztos, hogy másnak is ez segít, de leírom, hogy én hogyan gyógyultam meg. Állandó pisilési ingerem és hüvelyi/húgyúti fájdalmam volt 2 évig, 29 éves koromban kezdődött a kálváriám. Nőgyógyászati fertőzéssel, felfázással indult, ezt kikezelték, de a kellemetlen érzés megmaradt, majd nagyon felerősödött. Egyszer kiszámoltam, hogy kb. 25 orvosnál jártam, nőgyógyászat, urológia, ideggondozó (aludni, enni sem tudtam a fájdalomtól, hülyének nézett több orvos is), magánorvosok, plusz természetgyógyászok stb. Az alap nőgyógyászati, urológiai vizsgálatok, tenyésztések mellett, volt vesefestésem, hólyagtükrözésem, hasi laparoszkópos műtétem... Az egyik urológus végül gerincorvoshoz küldött, érdekes, hogy később (ekkor már egy éve szenvedtem) a derekam is becsípődött. Kiderült, hogy gerincsérvem van, de még ekkor se rakta senki össze, hogy a hüvelyi, kismedencei fájdalomszindróma összefügg a gerincproblémámmal. A gerincsérv miatt ismerősöm ismerőse ajánlott egy masszőrt (manuálterápiás szakembert), aki végül helyrehozott. A derékfájásom "viszonylag" hamar javult, de a kismedencei fájdalom kb. 10 hónap masszázs, csontkovácsolás után nagyon lassan jött helyre. A gerincsérvem súlyos volt (lábba lesugárzó fájdalom, sántítás, minden mozdulat borzalmasan fájt), a doki szerint csak a műtét segíthetett volna. A masszőrök között vannak, akik kevesek ehhez és árthatnak, de egy jó gyógymasszőr, aki a csontkovácsoláshoz is ért és jó referenciái vannak, az jó esetben segíthet. Tudom, bonyolult a történetem, de hátha segít valakinek. A kismedencei fájdalom sok más mellett gerincproblémából is adódhat! Utólag a nőgyógyászom azt mondta, hogy ilyen fiatalkorban nem gondolta, hogy ez lesz a baj forrása. Idősebbeknél hamarabb felmerül ez benne. Kitartást, gyógyulást mindenkinek, aki krónikus fájdalommal küzd! Ez egy pokoljárás, én nekem is nagyon kilátástalan volt, 2 évig 0-24-ben voltak fájdalmaim. Egyedül csináltam végig, anyagilag, lelkileg is nagyon kemény egy ilyen időszak. A gerincsérv megelőzése: sport, napi 3 liter víz (!), gerincnyújtó pad otthonra, úszás, jó csontkovács+gyógymasszőr egyben.

    előzmény:
    iving (1)
    2011-11-08  15:20
  9. 2011. november 15. 13:5441.

    Szia!

    Nálam is kb. 1,5 éve fenn áll ez a probléma, viszont nekem a vizelési inger helyett folyamatos csípő érzésem van olyankor. Hozzád hasonlóan kipróbáltam már mindent, már magán urológusnál is jártam, aki megállapította, hogy az E-coli baktérium okozza a panaszokat. Ami akkor segített az a Sumetrolin volt. De azt csak vészhelyzetben alkalmazom, mert nem akarom a gyomrom tönkretenni a gyógyszerekkel. Amit megfigyeltem viszont, hogy nálam is köze lehet a stressznek a dologhoz, mert ha a főnököm kiakasztott, már délutánra kezdtek előjönni a tünetek. :-( Ami viszont az utóbbi időben bevált, és eléggé meg is lepődtem rajta, az az, hogy ha kicsit is érzem a tüneteket, megiszok legalább 5 liter vizet (csak a sima víz segített, még a tea sem). És természetesen próbálok odafigyelni, hogy naponta legalább 2-2,5 litert megigyak. Mert ha egy-két órán keresztül nem iszok sajnos szintén kezdenek előjönni a tünetek.

    Amúgy meg félek, hogy ez annyira összetett betegség, hogy nincs rá olyan gyógymód, ami mindenkinek beválna. 

    Remélem azért tudtam segíteni! És jobbulást!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  10. 2011. november 15. 13:1040.

    Szia,

    Sajnos ismerem a problémádat és megértem az elkeseredetségedet. Hasonló gondokkal küzdök, de nem ennyire súlyossal, hogy állandó vizelési inger jelentkezik, hanem olyan, mintha egy vagy több ponton nagyon szúrna és görcsölök is és ráadásul szélgörcsön is van olyankor…. Nálam is negatív laborok.

    Nekem is együttlét után jelentkezik.

    Valahol olvastam, hogy ez a „nászutas” betegség és sok nőt érint és a hólyaghurut-szerű tünetek szinte természetesek sok együtlettől. Mikrosérülések jelennek meg hólyag falán amik terpet adnak a bacik elszaporodásának….bár ha negatív a labor ezt a magyarázatot sem értem. Nekem a meleg ülőfürdő segít. Sztem is szükséges a párterápia, náluk is ez lesz a következő lépcső. A pszichés okok is közre játszanak, ennek meg kell találni az okát. Gondolkozz el, hogy elfogadod-e a partneredet. Szóval ez több tényezős. Szerintem próbáld ki a meleg ülőfürdőt kamillával stb. és hólyagodat is melegítsd meleg párnával (babzsák, mikrózható is) és sok folyadák, hogy mossa ki, ami ott van. Amit még tudok javasolni, hogy vízlepergető krémet kenj a hüvely bejáratára és a pisilődre tisztálkodás után. Ha bármi gombásodás játszik oda-vissza egyik nyílásból a másikba a Bepanten krém pl. vagy Boraxátum jól elfedi gombáktól az oxigént, ami megakadályozz, hogy terjedjen. Ez bevált! Egy alapos méregtelenítő-kúrát is ajánlok. Ezekre magamtól jöttem rá. Sajnos én sem találtam egy orvost sem, aki segített vona. Remélem valami segít! Az ülőfürdő a legtutib! J

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  11. 2011. november 9. 12:1339.

    Esetleg ismer valaki nőnemű urológust Budapesten? Aki magánban is rendel? Ilyenre már elég régóta vágyom :) 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  12. 2011. november 9. 12:0438.

    Mikor nekem volt ilyen bajom Rowatexet és Buscopant ajánlott az7 orvos, ezek nem vénmykötelesek, a Rowatex külöjnösen hasznos a hugyuti fertőzőseknél, a Buscopán görcsoldó, fájd. csillapitó, még ez most jutott eszembe.

    De valóban a párodat el kell küldened urológushov, mert sajnos a férfiak a hordozók, minden pnasz nélkül és a szerencsétlen nők szivják megh mig mindig mindent.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  13. Torolt_felhasznalo_302455
    Torolt_felhasznalo_302455
    2011. november 9. 10:2637.

    Szia,

    nekem 2 eve tobbedik holyaghurut utan alakult kihasonlo problema.Sokaig nem tudtam mit csinaljak,a vizeletvizsg. negativ volt,de a panaszaim megegyeztek a holyaghurut tuneteivel.

    Az orvos bo folyadekfogyasztason meg esetleges fajdalomcsillapiton kivul mast nem javasolt...

     

    Aztan olvastam egy cikket,hogy ez egy gyakori jelenseg noknel,megsem tulajdonitanak neki jelentoseget.A hugyholyag fala a tobbszori gyulladas miatt erzekennye valik.Nincs akut fertozes,de a nyalkahartya megis iritalva van.

    A tunetek fokent akkor jonnek elo,amikor ures a holyag,vagy csak nagyon keves vizelet van benne.Ezert a legfontosabb,hogy rendszeresen igyon az ember,napi 2-2.5 litert.

    A masik tanacs amit az urologus leirt,hogy barmennyire is nehez, probaljuk meg visszatartani a vizelest,ameddig csak lehet.A visszatartasi idot fokozatosan nyujtsuk.Ezzel "treningezni" lehet a holyagot,pluszban termeszetes fajdalomcsokkentokent mukodik a teltebb a holyag.

     

    Remelem tudtam segiteni,nekem meg a citromos tea valt be,de ebbol lezuttyantok vagy 1.5 litert 1 ora alatt ha erzem hogy kezdooooodik......

    előzmény:
    iving (35)
    2011-11-09  08:55
  14. 2011. november 9. 09:3736.
    Az én lányomnak is volt ilyen problémája probémája.Minden lelete negatív lett.Neki Ditropán tablettát,meg Uro-vaxom kapszulát írtak.
    előzmény:
    iving (1)
    2011-11-08  15:20
  15. 2011. november 9. 08:5535.

    Nagyon köszönöm a válaszaitokat!

     

    Monural port már én is ittam, de nekem az semmit nem használt.

     

    Igen, voltam vizelettenyésztésen és hüvelyváladék tenyésztésen is.

     

    Voltam már egy homeopátiás szerekkel foglalkozó orvosnál is ott egy készülékkel kimutatták, hogy nálam candida az szerencsére nincs.

     

    Grapefruit cseppet is szedtem már, de nagy eredményt én sajnos nem értem el vele.

     

    Együttlét előtt és után pisilési „szabályt” már olvastam korábban is és azóta ezt betartom és utána zuhanyzom is. Azóta az együttlétek után egyébként  nem rosszabbodik a helyzet (már amikor egyáltalán tudunk együtt lenni) . De úgy gondolom valami köze csak lehetett hozzá hisz mind a három alkalommal az együttlétek után 1 nappal már kijött.

     

    Arra mindig is figyeltem hogy a derekam soha ne legyen kint nem vagyok az a típus aki hidegben, mínuszokban falatnyi ruhákban, kabátban járja a várost.

     

    Egyébként tavalyig soha semmilyen ilyesmi problémám nem volt, soha nem fáztam fel.

     

    Sajnos én is arra gyanakodom hogy stressz miatt lehet, amit szerintem nehezebb gyógyítani.

    Most elkezdtem jógázni , hogy megszabaduljak a stressztől.

     

    Esetleg van valaki akinek szintén a stressz miatt voltak ilyen tünetei ?

     

    Tangát sem hordtam soha.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_773183
    Torolt_felhasznalo_773183
    2011. november 9. 08:5234.

    Bizony, kifelejtettem, de nálam már természetes: együttlét előtt-után pisilni menni és a tangát felejtsd el!

    A negatív leletek miatt sokszor a stresszt hozzák elő, de ne törődj bele! Egyrészt, mert a párodat nem vizsgálta senki, oda-vissza fertőzhetitek egymást anélkül, hogy nála bármi tünetet okozna! Másrészt az antibiotikum kezelések elfedik a kórokozókat! Kúra után nem lehet kimutatni őket egy ideig, de attól még ott lehetnek!!!

    Hidd el, öt évig küzdöttem, havonta kijött a probléma, ugyanazokat az antibiotikumokat kaptam felváltva, a gyomrom és az immunrendszerem tönkrement. Mióta beoltattam magam és mindent megteszek a megelőzés érdekében, a szervezetem le tudja győzni a fertőzést magától.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_916820
    Torolt_felhasznalo_916820
    2011. november 8. 20:3833.
    mármint a 33-mas hozzászólást neked szántam
    előzmény:
    iving (1)
    2011-11-08  15:20
  18. Torolt_felhasznalo_916820
    Torolt_felhasznalo_916820
    2011. november 8. 20:3832.

    együttlét előtt és után is

     

    nekem 4 évig voltak ilyen panaszaim, mint utobb kiderült, az akkor férjemnek volt olyan prosztata gyulladása, ami neki semmit nem okozott

    nekem igaz horzsolások is voltak a hólyagon, tükrözésnél látták /2 hétig reggelente katéterezésre jártam folyadékot fél napig nem lehetett kipisilni/

    férjem senki nem vizsgálta, max megkérdezték, nem vagyok e leszbikus/bisex, és nincs e barátnőm is:)

     

    egy arab orvos volt az első, aki megkérdezte, hogy nézték e a férjem

    az orvos nevére a mai napig emlékszem, és magánban rendel valahol a 3.kerben

    Azmi Mohamed

     

    ugyhogy irány egy Urologus a párodnak!!

     

     

    előzmény:
    fuszer (31)
    2011-11-08  20:01
  19. 2011. november 8. 20:0131.

    Szia!

     

    Két dolog jutott az eszembe. Az egyik, hogy el kéne menned egy neurológushoz. A másik, hogy állítólag vannak nők, akiknek rövid a húgycsövük, ilyenkor gyakori az együttlét után hólyaghurut. Ilyenkor azt szokták ajánlani, hogy minden együttlét után pisilés, ha kell, ha nem, hogy a húgycsőből ürüljenek a bacik. Nálam ez bejött.

    előzmény:
    iving (1)
    2011-11-08  15:20
  20. 2011. november 8. 19:4430.

    Nem tudom,javasolta-e már vki a biorezonanciás állapotfelmérést,amit természetgyógyász végez (persze csak akkor ajánlom,ha tudsz találni MEGBÍZHATÓT). azon túl,h sejtszinten képes kimutatni az elváltozásokat,rengeteg dolgot lehet gyógyítani ezzel a biorezonancia berendezéssel. csak h saját példát hozzak: 8-9 éves korom óta (most 24 vagyok,de sokszor úgy érzem magam,mint egy öregasszony) fájdogál a lábam,amit annak idején arra fogtak, h növök. de a fájdalom,ami előjött sok és kevés mozgás esetén is, csak nem múlt. bejártam majdnem mindent,de senki nem tudott rájönni, h miért fáj,hiszen a reumatológián és az ortopédián is azt állapították meg, h semmi bajom. az ortopéd orvos elküldött vérvételre,neurológiára,CT-re,de sehol semmi. a természetgyógyásznál már az állapotfelmérésen kiderült,h mi a gubanc. 

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  21. 2011. november 8. 19:1529.
    Létezik, de nem mindig elég 1 adag.
    előzmény:
    leontin (24)
    2011-11-08  18:00
  22. 2011. november 8. 19:1428.

    Igen, ezzel egyet értek én is ez már pszichés probléma, sajnos én is szenvedek ettől időnként, vissza-vissza tér, de olyan nincs hogy órákig üljek a Wc.-én, mert én mindig tudtam sokat is pisilni.

    Azt ajánlom hogy próbáld meg visszatartani, előszőr kezd 10 perccel, majd lassan emeld fel órákra és meglátod pár nap alatt el fog mulni valami kis stresszolodó gyógyi jót tenne, keress fel egy pszichiátert.Együtt érzek veled, nagyon kinos dolog, multkor mikor Velencébe mentem akkor kapott el nagyon féltem, de rájöttem tudok alkalmazkodni ahhoz hogy 4-5 óránként ha a busz megáll akkor menjek el WC-re, sőt később már minden alkalommal nem is kellett mennem.

    előzmény:
    dunakanyar (26)
    2011-11-08  18:16
  23. Torolt_felhasznalo_583839
    Torolt_felhasznalo_583839
    2011. november 8. 18:4527.

    a tangát (ha azt hordasz) felejtsd el. nekem a rendes bugyi segített.

     

    ugyanis a tanga "madzagja" ide-oda viszi a ferőzéseket a fenéklyuktól a hüvelyen át a húgycsőig.

    előzmény:
    iving (1)
    2011-11-08  15:20
  24. 2011. november 8. 18:1626.

    Egyrészt én is átestem ezen a problémán, tehát saját tapasztalatból írok , másrészt eü. dolgozóként jó pár orvossal végigtárgyaltam ezt a problémát , amikor nálam is fennállt.

     

    Süti.86 válaszával értek egyet, leírásod alapján a jópárszor előforduló felfázás miatt  kialakult benned a szorongás, egy stresszes  állapot, ami fenntartaja a panaszaidat. Itt már pszichés problémáról van szó.

     

    Az összes  vizsgálati leleted negativ !!! Ennek tudatában  a legtöbb beteg  általában megnyugszik, hogy nincs semmi komoly baja és érdekes módon 1-2 napon belül a panaszok is elmúlnak. Nálad ez úgy látszik nem sikerült.

     

    Mindezek ellenére - mivel hajlamod van a felfázásra - továbbra is igyekezz megelőzni a gondokat - együttlétek után pisilés, mosakodás, természetes gyógymódként: tűzegáfonya, medveszőlő levél tea. 

     

    előzmény:
    iving (1)
    2011-11-08  15:20

Címlap

top