Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Candida évek óta

bananmango9
Létrehozva: 2012. augusztus 24. 20:33

Sziasztok!

 

Ismer valaki candida specialista nőgyógyászt? Olyat aki nem csak ránéz, felír valami kúpot és el is van intézve. Igaz, eddig csak állami ellátást vettem igénybe anyagi helyzetem miatt, de most szerencsére félre tudok tenni magánorvosra is, de nem szeretnék csalódni. Egyébként budapesti nőgyógyászt keresnék.

 

Illetve a Ti tanácsaitokat is szívesen várom ez ügyben, kinek mi segített. Szedek grapefruit cseppet, ezüst kolloidot, protexin gynophilust is használok, nem eszek élesztőset, cukrosat évek óta. Ennek ellenére állandó folyásom és hüvelygyulladásom van.

 

Előre is köszönöm!

 

  1. 2021. Április 12. 19:5216.

    Szia!


    Esetleg megtudnád adni a nőgyógyász elérhetőségét vagy a gyógyszer nevét amit kaptál? 

    előzmény:
    .::::::. (15)
    2012-11-13  00:32
  2. 2012. november 13. 00:3215.
    En is 3 évig szenvedtem vele, mŕr el sem indultam otthonrol ugy, hogy ne lett volna nŕlam canesten krém arra az esetre, ha rŕm jön a rettenetes viszketés. Voltam több nögyogyŕsznŕl is, de mindig csak a szokŕsos kupokat, meg szŕjon ŕt szedhetö gyogyszereket irtŕk fel. Voltam bör és nemibeteg gondozoban is, ahol legalŕbb vettek mintŕt. Gombŕt nem talŕltak, csak valami baktériumot. Arra is kaptam gyogyszert, de pŕr honap mulva megint kiujultak a tüneteim. Probŕltam mindenféle hŕziszert: irrigŕlŕstol a joghurtos tamponig. Aztŕn mivel elköltöztem, mŕsik rendelöintézetbe kellett mŕr jŕrnom és ott összehozott a sors egy elég jol képzett, tŕjékozott és rugalmas fiatal nögyogyŕsszal. Felvilŕgositott, hogy ha semmi nem hasznŕlt eddig, vagyis csak rövid idöre, akkor a szexuŕlis szokŕsokban kell keresni a problémŕt. Mivel gumiovszert hasznŕltam, kialakult egyfajta érzékenység nŕlam. Kaptam töle valamilyen hüvelygolyokat, amit mindig szex utŕn kellett hasznŕlni, illetve egy krémet az esetleges viszketésre, amit a pŕrom is hasznŕlhat, aki szintén idönként piros pöttyöktöl szenvedett.  Mŕr aznap este elkezdtem hasznŕlni a golyokat (ez olyan, hogy reggelre sŕrgŕs folyadék formŕjŕban kifolyik), és mire elhasznŕltam az egész dobozzal a problémŕm megszünt és azota nincs is. Mindenesetre tartaléknak még a krém megvan, de arra eddig nem is volt szükség.
  3. 2012. november 11. 23:3214.
    Sziasztok!

    Tudom, én vagyok az 1000-dik aki kérdésekkel bombázza a fórumot de most jutottam el a tanácstalanságig.
    2006-ban mononucleosis-os voltam, és félrekezeltek augmentinnel. Azóta rendszeresen vannak gombás problémáim, de ennyire radikális még soha. 2010óta fárdékony vagyok, sokat fogytam.
    2012. májusa óta folyamatosan- kissebb szünetekkel (max 2 hét!) gyulladás van a hüvelyemben, és elég gyakran medúzára emlékeztető fehér "darabkák" távoznak el belőlem. /Elnézést a naturális leírásért, de hátha ismerős valakinek. /
    Májusban, az akkori nőgyógyászom, kenet-ből kimutatta a candida albicanst, Klion-D 100-at kaptam rá, persze semmit nem használt. Emmellett folyamatos felfázás érzésem volt, néha annyira erős hólyagirritációval, hogy nem tudtam felkelni az ágyból.

    Június elején elmentem a Mária utcában található Bőr és nemibeteg gondozóba teljes szűrést csináltatni. Minden nemibetegségre leteszteltek, mindenre negatív lettem (gombára is!) egyedül coli bakrétiumot találtak, arra kaptam antibioticumot. Közben nőgyógyászt váltottam,mert aki májusban vizsgált, nem volt hajlandó megérteni, hogy a problémám konstans, és régen nem segít már a canesten kúp. Az új nőgyógyász, a mária utcai diagnózis alapján kezelt Dalacin nevű hüvelykrémmel illetve Mycosiyst-Gyno-val amit négy hétre adott, plusz egyet a páromnak is.

    Eközben elkezdtem diétázni, magamtól. Rézletesen utána néztem és szigorúan be is tartottam, majd felhívtam egy homeopátiás orvost,hogy szeretném ha segíte. azt mondta, ne diétázzak, mert a nyári gyümölcsök fogyasztása fontos, a vitamin pótlás szempontjából. menjek hozzá szeptem 5-én, és akkor meglátjuk. Az új nőgyógyász által felírt szerek augusztus közepéig tartottak ki, és az állapotom is nagyjából addig volt tűrhető. közben annyit tettem, hogy nem ettem cukrot és élsztőt, igazából tartottam a diétát, de fogyasztottam gyümölcsöket.
    szeptember 5-én mentem a homeopátiás dokihoz, aki nem volt szimptaikus. biorezonanciával bemért, megállapította a candidát, adott egy kis cetlit, rajta tiltott élelmiszerekkel, ami sokkal lazább lista volt mint bármi amit előtte olvastam, illetve két kis üvegcsét amiből reggel illetve este öt cseppet kell fogyasztani. a diétához túl sok támpontot nem adott, így többek között erről a fórumról tájékozódtam, hogy mit, hogyan kéne.
    szeptember közepén az új nődokinak nem tetszett az erős folyás, ismét csinált tesztet, mindenre negatív lettem, mire ő adott egy antibiotikumot, ami kizárólag ey speciális baktériumra van, amit nem mutat ki teszt. nem használt semmit.

    a diétától az általános közérzetem javult, a húgyhólyag gyulladása elmúlt, most pedig mérsékelten van jelen. Az orvos általkiszabott diéta ma jár le, és a hüvelygyulladás ugyanolyan mint eddig. pár napja megint kicsit durvább. jövő héten megyek vissza a nődokihoz.

    szigorúan betartottam a diétát, egy napot sem hagytam ki a cseppekből. a homeopátiás dokinőben nem tudok bízni.ha valakit érdekel miért, szívesen leírom.szóval oda nem megyek vissza.

    szerintetek most hogyan tovább? mit csinálja? kihez menjek? köszönöm a türelmet! fruzska   
  4. 2012. október 1. 16:5513.

    Szia,

     

    En tudok neked ajanlani egyet akihez en jarok es egy masikat ahol meg nem voltam, de nagyon jokat olvastam rola es direkt nogyogyaszati fertozesekre specializalodott, sajat kenet tenyesztesi eljarassal.

     

    Ha meg kell priviben tudok adni elerhetoseget, valamint megosztom veled szivesen a tapasztalataim, mert sajnos azok vannak boven.

     

     

  5. 2012. október 1. 16:5312.
    Szia,
  6. 2012. augusztus 25. 19:0211.

    Én is candidás vagyok most kaptam egy jo receptet rá,ayurvédás tanács fogadd meg szerintem!

    3 dl viz,12 csepp grapefruitmagolaj,1 narancs kifacsart leve,fél citrom leve,1 kiskanál örölt gyömbér.ez 40 napig!!!!candida kiirtva!!

    előzmény:
    bananmango9 (1)
    2012-08-24  20:33
  7. 2012. augusztus 25. 09:3210.

    Nahát, ez eszembe sem jutott, de tényleg. Nagyon jó ötletet adtál, már csak kérdés, mit szólna hozzá a párom J Amúgy te is diétáztál a kezelés előtt? Párodnál is kimutatták a candidát? Az én párom is tünetmentes… férfiaknál hogyan zajlik a kenetvétel? Húgycsőből vagy a felszínről vettek minták?

    előzmény:
    Klotild (7)
    2012-08-24  22:57
  8. 2012. augusztus 25. 09:299.

    mycosist, fluconazol, omicral, ha jól emlékszem ez a három típus volt, amit kaptam.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_567762 (6)
    2012-08-24  22:33
  9. 2012. augusztus 24. 23:118.

    A Sumamed "lódózist"a masszív bakteriális fertőzésre kaptátok. Ha bakt.fertőzés van,akkor mellé biztosan társul gomba is,ami csak a mellékes plussz.

     

    A legjobb helyre mentetek!

     

     Ők az egyetlen profik ebben a témában. Kerületi bőrgyógászok is oda küldik az ilyen betegeket,ami tképpen szégyen rájuk nézve,merthogy MINDEN bőrgyógyásznak ALAP,hogy ezeket diagnosztizálni és gyógyítani tudja. És a nőgyógyászoknak is.

    előzmény:
    Klotild (7)
    2012-08-24  22:57
  10. 2012. augusztus 24. 22:577.

    Szia !

     

    évek óta  szenvedtem vele...a nődoki is mindig legyintett.

     

    3 éve, az első három hónapban folyamatosan jelentkezett, egyszerűen nem tudtam kilábalni én sem sehogysem.

    4. hónapban szégyen nem szégyen bejelentkeztem a bőrklinika STD centrumába, a férjemmel együtt.

     

    kb 3 hetet vártunk az időpontra ,de megérte...mert itt foglalkoztak velünk- együtt komplexen.

     (egyébként 12 éve élünk együtt..biztosak vagyunk egymásban...1000 % hogy egyikünknek sem volt senkije pluszban)

     

    Klinikán vérvétel volt  mindenre (tényleg, lues, sifilis, Aids..gonorrhea, candida...szóval mindenre) , plusz mindkettőnktől kenetet is vettek -na ezt a férjem zokon vette, akinek egyébként semmi tünete nem volt..

     + volt egy nagyon alapos beszélgetés is...szokásokról ..pl. milyen bugyit hordok, menses alatt tampon vagy betét, használok-e intim mosót, irrigálót, 

    szexelünk -e menses alatt, szabad ég alatt, fürdőkádban...stb

    kicsit kényelmetlen volt, de ezért mentünk....

     

     

    3 hét múlva kaptunk eredményeket,   csak a candida tenyészet ki ami a különböző baktériumok mellett említésre méltó volt!  

    kaptunk mindketten lódózis 2 x 2 gramm Sumamed tablettát , mellé gombairtót 3 hétig heti 1 -t mindketten..

    megkértek a tampon és a tanga mellőzésére..

     

    lekopom   semmi bajom nem volt...lehetőség szerint itthon nincs tampon, tanga csak ha olyat ruhát hordok...nem változtattunk más szokásunkon...a diétát sem kell tartanom... és mivel most terhes vagyok, szóltam egyből hogy szeretnék egy tesztet.

     

    tök negatív..szóval érdemes volt ott szégyenkezni és megfogadni a doktorok tanácsát! 

    előzmény:
    bananmango9 (1)
    2012-08-24  20:33
  11. Torolt_felhasznalo_567762
    Torolt_felhasznalo_567762
    2012. augusztus 24. 22:336.
    Milyen szájon át szedhető gyógyszereket szedtél? És igen, a cukrodat nagyon meg kellene nézeti, mert az is állhat az aktív tünetek mögött.
    előzmény:
    bananmango9 (5)
    2012-08-24  22:09
  12. 2012. augusztus 24. 22:095.

    Igen, kenetből kimutatták a candidát. A folyásom régebben sűrű fehér volt, de mostanra már inkább folyékony, darabos.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_567762 (3)
    2012-08-24  21:19
  13. 2012. augusztus 24. 22:074.

    Kenetből kimutatták a candidát többször is. Ilyenkor legtöbbször kaptam kúpot, szájon át szedhető gombaölőt, majd minden kezdődött előröl. Ezért szeretnék egy olyan dokit találni, aki picit komplexebb kezelést tudna adni, jobban kivizsgálna, és megpróbálná megtalálni, hogy mi az, ami fenntartja ezt az állapotot. Az otthoni „praktikákkal”, mint kiderült nem jutok semmire. Cukromat még nem mérettem, pedig biztos hasznos lenne, gyógyszertárakban mérnek?

    előzmény:
    rolabona (2)
    2012-08-24  21:01
  14. Torolt_felhasznalo_567762
    Torolt_felhasznalo_567762
    2012. augusztus 24. 21:193.
    Csináltak nálad candida tesztet? Számtalan más oka lehet az ilyen tüneteknek. Milyen állagú a folyásod?
    előzmény:
    bananmango9 (1)
    2012-08-24  20:33
  15. 2012. augusztus 24. 21:012.

    Biztosan candida?

     

    Mert rengeteg minden okozhat gyulladást, illatosított tisztasági betét, tamponhasználat, olyan tusfürdő aminek az illatanyagaira allergiás vagy, óvszer (pl gyümölcsillatú, vagy egyszerűen a síkosító ami rajta van)... Ha mindig előjön más irányban kell keresgélni. 

    Nekem sokáig volt méhszájsebem ami mindig kiújult, kezeltek mindenhogyan és végül kiderült, hogy a tampon a ludas. Egy idősebb nőgyógyász javasolta, először csak legyintettem, aztán kipróbáltam. Azóta semmi bajom!

    ui: cukrod rendben van? 

    előzmény:
    bananmango9 (1)
    2012-08-24  20:33

Címlap

top