Panhypopituitarismus

dante01
Létrehozva: 2019. október 3. 18:10

Nem tudom hány ilyen fórum van még de itt is teszek próbát. :)


25 éves felnőtt vagyok és olyan személyekkel szeretném felvenni a kapcsolatot, akit növekedési hormon centrumokban kezelnek felnőttként Panhypopituitarizmussal növekedési hormonnal illetve egyebekkel. Születésem óta a SOTE-n kezeltek, a kezelés hatására megfelelő végmagasságot értem el, viszont provokációs vizsgálat (Arginin terhelés) során 18 éves koromban a felnőtt dózisú növekedési hormon adásának szükségességét állapították meg.


Azonosíthatatlan volt a provokációs vizsgálaton a hormonszintem. Most 25 éves leszek és jelenleg is kapom a gyógyszert. Növekedési hormonra kapok gyógyszert, amelynek Humatrope a neve, most jelenleg 0.9mgot szúrok. Emellett mivel komplett agyalapi mirigy hormonhiányom van, kapok L-thyroxint, Cortefet és tesztoszteront. A növekedési hormont felnőtt korban akinek a hormonszintje a vizsgálaton nem éri el a 3-at, azalatt lehet pótolni ugyanis kismennyiségű hormonra felnőtt korban is szükség lehet, a felnőtt szervezet is termeli. Bár 5 alatt is hiánynak számít. Gyerekkorban általában 10 alatt szokták pótolni.


Szeretném tudni ennek a betegségnek vannak-e maradandó tünetei, mennyire vagytok ezzel fáradékonyak, munkabíró képességetek mennyire csökkent, illetve milyen panaszaitok voltak, vannak jelenleg is. Nagyon szeretném ha megismerkedhetnék ilyen személyekkel, és ha esetleg személyesen tudnánk tapasztalatot cserélni. 


 

2 hozzászólás
  1. 2019. október 4. 08:102.

    Tekintve, hogy eleve milyen szűk lehet a "közösség", ott kéne keresgélni, ahol kezelnek. Mondjuk a dokit/nővért megkérni, hogy hozzanak össze sorstársakkal - ha arról az oldalról is van érdeklődés.

Címlap

top