Vírusok

oroszlan
Létrehozva: 2019. november 1. 10:53

Sziasztok, ajánlom az alábbi cikket, amit az alábbi linken találhattok :
http://otszonline.hu/cikk/a_virusevolucio_ujfajta_szemlele te
A vírusok, az egyik legrégebbi, bármely élőlényhez, mint gazdaszervezethez kapcsolódó alakulat. Legyen az baktérium, gomba, növény, állat, vagy ember. Alapvető szerepük van a földi élet evolúciójában. A vírusok alkatrészeit a gazdaszervezet "termeli" meg a vírus programja szerint, amik aztán "véletlenszerűen" kapcsolódnak össze. Rettenetesen nagy a mutációs képességük. Ők kényszerítik a változásokra a gazdáikat. Ha a gazda nem képes a együtt élésre, akkor elpusztul a gazda, de a vírus tovább ugorhat. Ezek szerint, mi emberek a vírusnak köszönhetjük létünket vagy halálunkat is. A hepatitis B vírus /HBV/ beépül az ember és a csimpánz DNS-be, és a mai napig se tudjuk azt onnan kiirtani !!! A hepatitis C vírus /HCV/ képes, a látszólagos kiirtása után, a májon kívül elbújni, pl a nyirokrendszerben, és újra aktivizálni magát ha az immunrendszer legyengül, vagy legyengítik pl szervátültetésnél. Egyes vélemények szerint a világűrből jöttek a földre, ahogy az élet többi alapja is, pl a víz is, meteoritok és üstökösök által.

Írjatok véleményt.
Üdv.: Oroszlán

5 hozzászólás
 1. 2019. november 3. 20:345.

  "Az embert "megtámadó vagy együttélésre kényszerítő" vírusok hosszú távon, sajnos nyerésre állnak az emberrel szembe"

  Úgy pár ezer év múlva, amikor tudatunkat kvantumszámítógépbe helyezzük, azt pedig fém-és müanyag testbe, mehetnek a vírusok Kukutyinba zabot hegyezni....

  előzmény:
  oroszlan (4)
  2019-11-02  09:38
 2. 2019. november 2. 09:384.

  http://otszonline.hu/cikk/a_kanyaro_atmeneti_immunamneziat _okoz
  Talán, egy erre szakosodott kutató orvos tudna kielégítő választ adni.


  Az embert "megtámadó vagy együttélésre kényszerítő" vírusok hosszú távon, sajnos nyerésre állnak az emberrel szembe, még ha léteznek egyes vírusok ellen oltások. Rendkívül gyorsan szaporodnak, "megtanulnak" védekezni"/rezisztenssé válnak az új és újabb ellenük kifejlesztett hatóanyagok ellen. Antibiotikumok hatástalanok velük szembe! Milliárd években mérhető sikeres létük a földön. Sikerük titka : hatalmas tömegük, rendkívüli mutációs képességük. Például 1ml emberi vérben lehet akár 1 millió vírus,és napok alatt képes a szaporulat változni. A bonyolult szervezetek evvel nem képesek versenyezni. Hát marad a kényszerű együtt élés.


  Üdv : Oroszlán

  előzmény:
  terdszelikatica (3)
  2019-11-01  20:59
 3. 2019. november 1. 20:593.

  es mi a helyzet az immunamneziaval ?

Címlap

top