Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Fáj az ujjam, főleg reggel

kebab
Létrehozva: 2019. november 26. 10:55

Pár hónapja kezdődött talán, hogy reggelente fajt picit a jobb gyűrűsujjam, nem törődtem vele el múlt... Pár hete sokkal jobban fáj, napközben nem annyira de akkor is megérzem. És most a napokban kezdett el iszonyatosan fájni reggel, napközben enyhül, de nagyon sokszor érzem, és akadályoz dolgokban...


Észre vettem, hogy a felkaromban a vállam alatt is van egy pont ami fáj ha felemelem a kezem egy pontra.


Mi lehet a gond? Mindenképp forduljak orvoshoz?

  1. 2019. november 26. 23:207.

    Lehetséges, hogy nyaki gerinc elváltozás. Nekem is hasonló van, néha az egész karom fáj, néha a vállam vagy a kézfejem, attól függően, melyik területnek nyomja a csigolya éppen az idegét. Háziorvos utalhat be reumatológiára, csinálnak egy röntgent, aztán arra mondanak valamit. 

  2. 2019. november 26. 20:596.

    előzmény:
    sabangela (3)
    2019-11-26  15:00
  3. 2019. november 26. 16:465.

    Nekem négy-öt hónapja a bal hüvelykujjam fájt reggelente, úgy, hogy alig tudtam mozgatni. Napközben kissé alábbhagyott, "bejáródott" -  este, de főként reggelente fáj. Irány: háziorvos. Diagn; csontkopás. Beutaló: kézsebészet.


    "Sajnos, a jövő hónapra esedékes helyek elfogytak, de a hónap végén lehetősége lesz időpontot kérni a következő utáni hónapra" - csicseregte a szolgálatos betegirányító. A fájdalom erősődött, ezért újból felhívtam az illetékes rendelőintézetet /ami kórházban működött/: "Melyik orvos írta ki ezzel a csekélységgel a kézsebészeti beutalót?" - mennydörögte az osztályos orvos a telefonba.


    Mondom a háziorvos nevét. 


    "Képes volt ilyet tenni" - - Képes.


    "Jöjjön holnap reggel, megnézzük!"


    Meg is nézte. "Irány: röngten." Utána: "látja azt a kis levált porcdarabot a csont mellett? Látom.


    "Na látja! Azért fáj a maga hüvelykujja. Persze segíteni nem tudunk rajta, de fájdalomcsillapítót felírhatunk..."


    A hüvelyujjam azóta is fáj - meg a nagy lábujjam - de legalább tudom, hogy miért...


     

  4. 2019. november 26. 11:272.

    Szerinted mi az esélye annak, hogy itt a fórumon egy mancika, gizike vagy jucika távdiagnosztizálni tud téged - mindenféle anamnézis és egyebek nélkül, látatlanban...????

Címlap

top