Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

-0,5-ös szemüveg

valaki2000
Létrehozva: 2021. Április 18. 16:49

Mennyit kéne hordanom majd a feles szemüvegem? Szerdán megyek érte, a szemdoki azt mondta, hogy nem kell állandóan hordanom, de mivel cylinderes is pár napig folyamatosan hordani terveztem, hogy hozzászokjon a szemem. Szerintetek ezek után folyamatosan romlani fog a látásom?

  1. 2021. Április 19. 04:412.

    Van egy 88 éves /!/ szomszédom, aki szabad szemmel olvas újságot.


    "Nekem nyolc szemüvegem volt" - mondta egyszer, amikor a látása felől érdeklődtem. "Felessel kezdtem, azután fokozatosan romlott 3 és felesig. Utána kezembe került egy videó, ahol  a látásromlást taglalták. Nem a szemlencse válik rugalmatlanná - a közhiedelemmel ellentétben - hanem a szemgolyó mozgató izmok lustulnak el. Ha feles lencsével korrigáljuk az izmok "ellustulását" azok egyre jobban ellustulnak. Én a videón látottak alapján szemtornával javítottam az izmok rugalmasságán, és, mint látod, szabad szemmel, erőlködés nélkül olvasok, de autót is vezetek. Igaz, reggelente egy húsz percet tornáztatom a szememet" fejezte be a kiselőadást. 


    Saját tapasztalattal nem tudom alátámasztani a szomszédom történetét, de tény, hogy én is szemtornázok, a látásom "romlása" megállt, immár több évtizede ugyanolyan szemüvegem van. 


    A szemtorna dióhéjban: jobbra nézel, balra nézel. Felfelé nézel, lefelé nézel. Közelre nézel, távolra nézel. Időnként szünet, gyakori pislogás.


    Egy próbát megér.

Címlap

top