Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Felvételi vizsga

Valaki321
Létrehozva: 2021. június 24. 16:25

Sziasztok! 15 éves vagyok. A sulis beiratkozáson most mondták, hogy kell menni orvosi alkalmasságira, amit az iskola fog szervezni. 


Mi történik egy ilyenek? Mit vizsgál ilyenkor az orvos?? 


Köszönöm a válaszokat

  1. Torolt_felhasznalo_605445
    Torolt_felhasznalo_605445
    2021. június 28. 10:283.

    Én azt gondolom, hogy a lelkiismeretesebb helyeken speciálisan az adott szakma rizikófaktorait szűrik, tehát pl. egészségügyi képzés esetén tüdőszűrésre is elküldenek. Ez kötelező is az egészségügyi szakmák esetén, én úgy tudom.


    Ha a szakma a monitorbámulásról szól, akkor a szemészeti vizsgálat lehet a domináns inkább. (bár azt hiszem, a monitorbámulós szakmáknál nem szoktak orvosi alkalmasságit kérni, nekem a felnőttképzőben nem kértek - viszont alkalmazottként volt szerencsém egy éves üzemorvosi vizsgálat során egy teljeskörű szemvizsgálathoz, amin meg is lepődtem, hogy milyen kis precízek!)

  2. 2021. június 26. 17:112.

    Szia! Körülbelül ugyan az lehet mint orvosi vizsgálaton az iskolaorvosnál. 


    Súly, magasság mérés. Gerinc talp vizsgálat. Hasadat nézik majd meg, meghallgat és ha alapos lehet megnézi a melleidet, ha lány vagy. Látás hallás vizsgálat és vérnyomás mérés


     

Címlap

top