Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Áttétes mellrák a nagyinál

eszmi95
Létrehozva: 2021. szeptember 3. 22:34

A kissé túlsúlyos, kezelt magas vérnyomással küzdő, alkoholt nem fogyasztó, fiatal korában dohányozott - azóta leszokott, nagymamám 65 éves és nyáron diagnosztizáltak nála rosszindulatú daganatot a bal mellében. Megkapta az első kemoterápiás kezelését pont egy hete - múlt hét pénteken. Kedd este sajnos vért vettem észre a székletében szerdán kapcsolatba léptem a háziorvossal aki igazolta a gyanúmat és beutalta a sürgősségire ahonnan még aznap este elkerült és az onkoterápiás intézetbe szállították. Az őt kezelő doktornő azt mondta rossz a vérképe mivel lecsökkent a fehérvérsejt száma - ami elmondása szerint elp szokott fordulni a kemoterápiát kapó betegeknél.


Azt reméltem valamelyikőtök tud segíteni elemezni a leletét, tanácsot adni vagy megosztani hasonló tapasztalatait ha voltak - időskorban diagnosztizált mellrák család vagy barátok körében. Minden hozzászólásnak örülök. (A kezelőorvosával még nem sikerült beszélnem mert aznap amikor megkapta a leletét dolgozott utoljára mielőtt most szabadságra ment, egyidejűleg azzal hogy a nagyanyám megkapta az első kemoterápiás kezelését és a fent leírtak történtek.


A nagyanyám lelete a következő :


A bal emlő külső-felső negyedében diónyi mobilis terime tapintható. Fibroglanduláris parenchymájú emlők involutióval. A külső-felső negyedben 26 mm-es nyúlványos szélű, intenzív tumorárnyék látszik amorf microcalcificatiokkal. A bal emlő képlete echoszegény, szolid, szabálytalan alakú, nyúlványos szélű. A bal emlő külső-felső negyedében kb 6 mm-es pathológiás megjelenésű intramammalis nyirokcsomó látszik, illetve az axillában is látszik két darab pathológiás megjelenésű nyirokcsomó. Radiológiailag malignus térfoglaló folyamat pathológiás axillaris nyirokcsomókkal. A kenetben véres-savós háttérben nagy tömegben disszociatív hajlamú fragmentumokat képező, helyenként sarjszövettel összefüggésben álló jelentős magmegnagyobbodással jellemezhető daganatos mirigyhámsejt populatio látható.  Diagnózisok : Malignitás (nyirokcsomó), Carcinoma ductale infitlrans (NST), BRGrIII ER+, PR+, CK5-, HER2-, Ecad+, MIB1 40%. A minta magas grádusú emlőcarcinomanak felel meg.


 


Valakinek van gondolata, véleménye, információja vagy tapasztalata? Hálával várok és értékelek minden egyes hozzászólást.

Címlap

top