Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nem bírtam a kemot :(

Zsunyuka
Létrehozva: 2021. október 17. 18:23

Sziasztok! Keresem azon sorstársaimat (ha egyáltalán léteznek), akik hozzám hasonlóan nem bírták a kemoterápiát. Sajnos nekem súlyos, allergiás reakcióim lettek tőle, bármilyen típust is próbáltak. Hallottam olyat, hogy valakinek szteroidos támogatás mellett tudtak csak kemot adni, így nem jöttek ki a súlyos mellékhatások (főleg bőr problémák). Én is egy ilyen kezelés előtt állok...


Szeretném tudni, hogy nem én vagyok az egyetlen ilyen lehetetlen eset, akikre az orvosok is csak néznek mint borjú az új kapura :( 


 


Köszönöm ha írtok!!!! 

  1. 2021. november 16. 21:1913.

    Nagyon erős volt Anyukád tényleg.....így utólag nem lehet tudni, hogy mi lett volna ha.....az én Anyum is rákban ment el.....hét évig volt tünetmentes, már azt hittük, hogy megúszta.....ő sem kapott kemot. A veséjében volt először a daganat, azt mondták, hogy mivel jól izolált, kiveszik a vesével együtt és ennyi. Itt is felmerül a kérdés, hogy mi lett volna ha kap kemot ugyebár.....sosem tudjuk már meg. De ez 21 éve volt, azóta azért elég sokat fejlődött a rákgyógyítás. 


    Köszönöm a doki nevét....az a baj, hogy ő érsebész, gondolom nem emlő, tüdő és máj műtéteket végez:( 


    Engem sajnos nem tudtak megműteni, mert már eleve áttéteim voltak mikor kiderült az egész. Azt mondták, hogy nincs az a sebész aki így hozzányúl....kiveszik az emlődaganatot, de akkor még ott marad a többi helyen, szervben.....és hát ugye a véráramban.....


    Nálam azért voltak kemény eltolások....nem bírtam a kemot, mindenre allergiás voltam. Holnap újra kapok, de már szteroid szedése mellett...elsőre is kitalálhatták volna, hogy szednem kell:((( Másfél éve kínlódom, azaz lassan már kettő....:((( De még itt vagyok. 


     


     

    előzmény:
    RókaÚr (12)
    2021-11-16  01:17
  2. 2021. november 16. 01:1712.

    Az első műtét után 11 évig nem volt áttét, ami tünetet okozott volna. azt mondják, ha 7 évig nincs akkor megúszta.


    Tehát a második daganat más eredetű is lehetett -sajnos az alhasi volt-, de nem derült ki. A második műtét után szerintem kellett volna a kemó, az áttéteket megfoghatta volna és nagyon erős volt a szervezete, így is 4 szép évünk volt. A szüleinél nem volt, sem a dédszüleinél, relatíve magas kor éltek meg és más időskori betegségekben hunytak el. Anyukám nem dohányzott, nem ivott soha, rengeteget dolgozott.


    Ha lehet a műtét a legjobb, utána kiegészítésként a terápia, amíg a szevezet bírja. Ha neked eddig bírta és pl kivették a daganatot, mert ki lehetett, akkor OK, legyél résen, erősödj meg, később ismételjétek meg, amíg bírod. Szerintem a fej homokba dugása a legrosszabb, ha van áttét.


    Én most is azt mondom, a második műtét után, amikor felerősödött -nagyon nagy műtét volt és 2-3 hónap alatt teljesen visszanyanyerte az régi erejét, emlékszem, az emlő műtét az semmiség volt ahhoz képest-, egy terápiát el kellett volna kezdeni, akkor még most is itt lenne. De laikus vagyok.


    Szegeden van egy érsebész a Dr. Mihalovits Gábor.

    előzmény:
    Zsunyuka (11)
    2021-11-12  17:57
  3. 2021. november 12. 17:5711.

    Szia! Nagyon sajnálom, hogy elment anyukád:( Az enyém is rákban ment el, de már ennek 21 éve....


    Szerintem meg azért is lehet, hogy még 15 évig veletek volt, mert nem kapott kemot....sajnos a kemo egy részről pusztít is, gyilkolja a szervezetet:(((( Sokan nem kérnek belőle. Nyilván nem lehet tudni, hogy mi lett volna ha.....van aki azért hal meg mert felveszi  van aki azért mert nem.....még egyelőre az én szervezetemet sem tudták kinyírni a kemoval, mert nem bírtam. Ha meg nem kapom akkor a daganat uralkodik el....22-es csapdája:( 


    Szóval ne agyalj szerintem, hogy jobb lett volna ha felveszi a kemot. Egyáltalán nem biztos, sőt!!! Ez az én véleményem. 

    előzmény:
    RókaÚr (10)
    2021-11-10  21:23
  4. 2021. november 10. 21:2310.

    Szia! Az Anyukám példájáról írok. Ő nem vette fel a kemót, műtötték (emlődaganat). Még 15 évet élt és még volt egy súlyos műtétje.


    Nagyon erős volt, ha felveszi a kezelést, lehetséges, még velünk lehetne. :-( De ez csak az én véleményem és nem vagyok orvos.

  5. 2021. október 26. 10:159.

    Akkor most már tényleg tudom kire gondolsz!:) Érdekes, ezt nem hallottam még, de teljesen logikus magyarázatnak tűnik a depresszióra.....és a lazítás, meditálás is nagyon jót tesz az idegeknek! 

    előzmény:
    castaneasativa46 (8)
    2021-10-25  21:43
  6. 2021. október 25. 21:438.

    Nem nem rá gondoltam /kezdőbetű Sz.G./ hires a paleolit diétája.


    A CDB olajat nem ismerem.


    A depresszióról is már többször írtam. Tulajdonképpen egy izomlázhoz hasonló állapot, ami az idegrendszer túlzott igénybevételekor alakul ki. Persze a gyógyszeres szedálás is használ - átmenetileg - de sajnos az orvosoknak nem erős oldala a beteg betegségtudatának a csökkentése. Egyszerűbb esetben pihenésre magától is elmúlik /tehát nem betegség, hanem állapot - az izomlázat sem tekinti senki betegségnek, csak egy módosult állapotnak./ Persze ezt csak a saját tapasztalatomra alapozva irom, hozzátéve, hogy a lényegét bizony az  egykori OPNI egyik ideggyógyásza magyarázta el, ami eléggé ritka eset.

    előzmény:
    Zsunyuka (7)
    2021-10-24  23:12
  7. 2021. október 24. 23:127.

    Óhh, a moderátorok működnek ezek szerint :( De akkor tudom, hogy kire gondolsz....nevének kezdőbetűi: L.G. Lehet, hogy ez a hozzászólás is el fog tűnni....


    Én abszolút hiszek az alternatív gyógyászatban. Nem mondom, hogy csak abban, de inkább mint a gyógyszerekben....gondolom depresszióra telenyomnának az orvosok egy csomó antidepresszánssal, amitől aztán lehet zombinak lenni:( Náluk ez a megoldás létezik....örülök, hogy alternatív gyógymódokat találtál a bajaidra! A CBD olajról mi a véleményed, ismered? Stressz oldásra (is) jó állítólag, meg persze egy csomó minden másra is....még az onkológus is elismerte, hogy nagyon jó gyulladáscsökkentő hatása van és nem voltak ellene, holott egy csomó szer tiltólistán van náluk.

    előzmény:
    castaneasativa46 (6)
    2021-10-24  20:24
  8. 2021. október 24. 20:246.

    Linket nem tudok csatolni, de a "renitens" orvos nevét - aki több visszaélést, és téves eszmét kitálalt, népszerűsített - megpróbáltam leírni. Persze a válaszom eltünt...Több könyve van az illetőnek, aki megpróbálja az alternatív gyógymódokra felhívni a figyelmet. Ingyenes hírleveleit bárkinek elküldi, aki kéri. Ezekből tanultam meg a 2-es tipusu  cukorbetegség kezelését, a depresszió visszaszorítását, stb. 


    Van ilyen.

    előzmény:
    Zsunyuka (5)
    2021-10-24  17:05
  9. 2021. október 24. 17:055.

    Semmilyen alternatív megoldást nem fognak elfogadni az orvosok sajnos! Ők a hagyományos, nyugati orvoslást tanulják az egyetemen, és abban hisznek. Tisztelet a nagyon ritka kivételnek. Sok, alternatív módszerről hallottam már ami segített a gyógyulásban egyeseknek, persze ez egyéni és nem is bizonyítható. De bevallani úgy sem fogják, mert akkor mit csinálna a gyógyszeripar??? Rengeteg rákos ember van a Földön akiknek rengeteg gyógyszert lehet eladni...sajnos ez mindig is így volt és így is lesz. Mindenkinek a saját belátásra van bízva, hogy mit szed a kezelések mellett. Persze ezeket is ésszel kell alkalmazni, mert egyes alternatív szerek csökkenthetik a kemoterápia hatását. 


    Tulajdonképpen amit te olvastál az egy szénhidrátmentes étkezésről szól, és sok zsír bevitelről? Nem tudsz linket csatolni esetleg? 

    előzmény:
    castaneasativa46 (4)
    2021-10-23  20:52
  10. 2021. október 23. 20:524.

    Ezekről az oldalakról szedtem az információkat /ZÖLD oldalakról/ ahol azt írják, hogy a rákos sejteknek van egy gyenge pontjuk. Az anyagcseréjükhöz CSAK szénhidrátokat tudnak felhasználni . ellentétben az egészséges sejtekkel, amik "zsír" anyagcserére is képesek. A máj állítólag ketontesteket állít elő, amik fedezik a beteg energiaigényét, a rákos sejtek pedig éhen halnak - ha lehet hinni az ezt publikáló orvosoknak. Ezt az állatgyógyászatban állítólag sikerrel alkalmazzák - esetenként még áttétes esetekben is - de az onkológusok nem hajlandóak tudomást venni erről, mert a diétát nem lehet kemoterápiaként eladni. 


    Ha ez így van, eléggé szomorú.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_605445 (2)
    2021-10-18  19:48
  11. 2021. október 19. 10:123.

    Kedves Müge! Ebben teljesen igazad van....amennyit segít, annyit rombol is a kemo. Sőt, nagyon sokan azért mennek el,mert annyira legyengítik őket a kemoval és az immunrendszer már nem tud védekezni. Engem próbáltak kemo nélkül, biológiai  terápiával kezelni, ezeket bírtam, de sajnos a daganat fellobbant, ezért kell most újra próbálkozni. 


    Jó lenne ha találnék valakit aki hasonló cipőben jár mint én, azaz nem bírta a kemot....nem a rosszullétekre gondolok, mert az sajnos természetes, hanem a súlyos, allergiás reakciókra.....állítólag nem nagyon láttak még ilyet az orvosok.....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_605445 (2)
    2021-10-18  19:48
  12. Torolt_felhasznalo_605445
    Torolt_felhasznalo_605445
    2021. október 18. 19:482.

    Hát nekem csak annyi a véleményem, hogy az orvosoknak minden mást kéne megpróbálniuk inkább, mint a kemót! Szerintem legalább annyit rombol a szervezetben, mint amennyire segít.

Címlap

top