Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Csed-gyed segítség

Doree0306
Létrehozva: 2021. január 22. 11:47

2012 óta dolgoztam egy kisboltban eladóként. Közben elvégeztem a kézápoló és műkörömépítő okj-t. Váltani akartam, felmondtam, rá egy hétre már ki is váltottam a katás vállalkozást és beültem egy szalonba. Pont aznap teszteltem pozitívat. Kemény 6 napig tudtam csinálni, nem bírtam a használt anyagok szagát, mellettem fodrász dauerolt stb. Az orvos javaslatára otthon maradtam veszélyeztetett terhességgel. A táppénzem siralmas és a gyedem csedem is az lesz, hiszen katásoknak ez a hátránya. Viszont jött egy lehetőség, bnőm apukája foglalkoztatna a családi vállalkozásukba, és tudnám is csinálni (webshopjuk van és abban kéne segítenem). A fizu is elég jó lenne. Szóltam a könyvelőmnek hogy segítsen akkor mi legyen a mostani vállalkozásommal, de leakar beszélni, mert hiába ez a valóság, az oepnél meg a többi helyen szerinte olyan kukacosak az ügyintézők, hogy visszaélésnek fogják ezt venni és elutasítanak minden ellátást majd amikor onnan mennék szülni mert visszanézik az előzményeket, és olyan nem lehet hogy valaki 6 hónapig veszélyeztetett terhes egy friss vállalkozásban, majd utána tud dolgozni egy új helyen ahol véletlen pont jobb a fizetés is és tuti szándékosan az ellátás miatt lett oda bejelentve. Tényleg van ilyen jogszabály? Vagy ha törvényileg vállalhatok is új munkát más munkakörbe ha az orvosom is úgy látja akkor is egy kötekedő ügyintéző elkönyvelheti visszaélésnek és az úgy is van? Kérem hozzáértők írjanak, mert megőrülök, hogy emiatt bukok 3 hónap fizut mert szülésig simán tudnŕm csinálni, és a babával is több pénzt kapnék de nem azért mert csaló vagyok!!!

  1. 2021. augusztus 9. 15:334.

     





    thanks my issue has been fixed.


     


  2. Torolt_felhasznalo_756302
    Torolt_felhasznalo_756302
    2021. január 25. 20:573.

    Szerintem beszélj az orvosoddal erről. Ha ő meg tudja oldani, hogy arról ad papírt, hogy ezt a másik munkát végezheted, akkor szerintem a hivatalnál sem fognak szívózni veled, max. párszor el kell mesélned töviről hegyire a dolgokat...

  3. Torolt_felhasznalo_756302
    Torolt_felhasznalo_756302
    2021. január 25. 20:532.

    Keresőképtelennek lettél nyilvánítva? Mert mintha ez lenne a vízválasztó:


    https://www.profession.hu/cikk/a-munkajogasz-valaszol-am it-kismamakent-tudnunk-kell

Címlap

top