Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ügyes excelesek HELP!!!

Tittike82
Létrehozva: 2017. január 28. 10:44

Sziasztok!


Segítségre van szükségem. Van egy Excel táblám, benne A oszlop "azonosító szám", B oszlop "leírás". Van egy másik Excel táblám, benne A oszlop "azonosító szám", B oszlop "kategória".


Össze szeretném fésülni a két táblázatot, szóval valami olyan függvényt írni az első Excel tábla C oszlopába, hogy: nézd meg az A oszlopban az azonosító számot, keresd meg a másik táblázatban szerepel-e, ha igen, akkor írd ide a hozzá tartozó "kategória" adatot, ha pedig nem szerepel benne, akkor írd oda, hogy "nincs adat".


Ötletek?? Próbálkoztam az IF függvénnyel meg a VLOOKUP függvénnyel, de valahogy ezek keveréke kellene, vagy nem tudom...


Előre is köszönök szépen minden segítséget!!!


 


 


 


 


 


 


 


 

  1. 2017. január 30. 17:323.

    Köszönöm szépen!!!


     

    előzmény:
    hagymácska12 (2)
    2017-01-28  13:20
  2. 2017. január 28. 13:202.

    Hahiba (iferror) fuggvenybe agyazd bele az fkeres (vlookup) fuggvenyt, ugy, hogy ha hibat adnaa vlookup (vagyis nem talalta amit keresett), akkor "nincs" vagy "" legyen az ertek.


    Valami ilyesmi:


    =Hahiba(fkeres(itt a megfelelo feltetel, tabla), """)


     

Címlap

top