Videojátékok és gyerekek

SzIldi
Létrehozva: 2017. március 9. 14:00

Sziasztok!


Anyukák, érdeklődnék, hogy milyen tapasztalatotok vannak a videojátékokkal kapcsolatban? Gondolkodom rajta, hogy videojátékokat vegyek a gyerekeimnek (7 és 5 éves fiúk), de mindenképpen olyat, amivel együtt tud játszani az egész család. Mit gondoltok? Tudtok valamit ajánlani? Köszönöm előre is a segítséget!

5 hozzászólás
 1. 2017. május 11. 13:545.

  A tanácsodat megfogadva létrehoztam egy Steamet és több játékot is beszereztünk többek között azokból is, amiket javasoltál.  A Feeding Frenzyhez hasonló játékkal még én is játszottam fiatalként :) , előjöttek a régi emlékek. Valamiért úgy gondoltam, hogy most már minden játék eldurvult, épp ezért nagyon kellemes csalódás nekem is játszani a játékokkal. Én is élvezem. A Fifa szerintem örök kedvencük lesz, bár ez nem okozott túl nagy meglepetést :D, ezen kívül még a Lego Worldsel játszunk sokat. Nagyon szeretik és idáig nem vettem észre rajtuk semmilyen negatív változást!

 2. 2017. Április 6. 17:064.

  Az én fiaim nagyobbak, ők sportos és versenyzős játékokkal játszanak. Van nekik minden sportágból: foci (fifa), kosár (NBA), autós (WRC, F1), mi is nagyon élvezzük a játékokat (mindig legyőznek engem J), csak ajánlani tudom!

  előzmény:
  SzIldi (3)
  2017-03-23  11:44
 3. 2017. március 23. 11:443.

  Nagyon köszönöm a segítséget, tetszettek a leírások a játékokról (főleg, hogy igazából nyelvet is lehet tanulhatnak vele)! Már eldöntöttük, hogy mindenképpen veszünk valamit, az biztos, hogy sportos játékokat is be szeretnénk szerezni. Ha már megvettük és kipróbáltuk mindenképpen visszajelzek a tapasztalatainkról. :)

  előzmény:
  beatrixx (2)
  2017-03-09  21:30
 4. 2017. március 9. 21:302.

  Én sokat és régóta játszok, illetve bátyám videójátékokat fejleszt.


  Szerintem mindenképpen érdemes megmutatni nekik a videójátékokat. Sokan meghurcolták őket az utóbbi években, de szerintem ez butaság.


  Ha megfelelő játékokat és ügyesen mutatsz nekik, akkor nagyon sok pozitvíuma van. Nagyon jól fejlesztik a stratégiai érzéket, egy csomó új gondolat mintát tanulnak meg. Az egyik legjobb agytorna. Én ráadásul szinte csak játékokból tanultam meg angolul. :)


  Én azt javasolnám neked, hogy csinálj nekik egy Steam felhasználót és akkor ott egy csomó tökjó játék van. Mindig vannak akciók, ahol 70-80%-al olcsóbban tudsz venni játékokat. És akkor ott vannak statisztikáid is, ahol látod, hogy mennyit játszottatok összesen.


  Írok pár játékot, amit érdemes lehet megnéznetek. Nem árt, ha legalább ti tudtok angolul.


  Plants vs Zombies


  Egy aranyos védekezős játék, ahol növényeket kell ültetned, hogy megvédjenek a zombiktól. Halál aranyos grafikája van és viszonylag könnyű játék. Csomó pálya van meg több féle növény és több féle zombi. Itt nem fontos, hogy beszéljetek angolul.


  Feeding Frenzy


  Unokahúgommal játszottuk csomót. Annyi a lényeg, hogy meg kell enned a nálad kisebb halakat és elmenekülni a nagyobbak elől. Minél többet eszel annál nagyobbra nősz. Itt is számtalan pálya van. Ehhez sem kell nyelvtudás.


  Crayon Physics Deluxe


  Ez egy nagyon aranyos játék, aminek rajzolt grafikája van. A kicsik imádják, hogy olyan mintha egy gyerek rajzolta volna! Ehhez nem árt egy kis nyelvtudás, cserébe tök jó nyelvet tanítani is.


  Bármilyen versenyzős játék is jó lehet. MarioKart, Lego Racers vagy valami hasonló.


  Remélem találsz olyat, ami jó lehet. Ha bármilyen kérdésed van írj nyugodtan, válaszolok. :)


   

Címlap

top