Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

DEVIZAHITELEK

gyaloggos
Létrehozva: 2021. február 8. 11:38

MAGYARORSZÁGON mi a teendőjük a devizahiteleseknek?


KÖZTUDOTT, hogy Lengyelországban és Horvátországban is úgy döntött a bíróság, hogy a devizahiteleket az eredeti állapot szerint kell visszaállítani!


 


MAGYARORSZÁGON sem lehet ez másképp, hiszen a jog az jog!


 


LEGYEN törvény arra, hogy egységesen minden devizahitel kapcsán visszaállítani az eredeti állapotot, ahogyan Lengyelországban is, és ne kelljen a hitelt felvevőknek egyenként kérniük ezt!

  1. 2022. február 2. 21:434.

    KIEMELT!


     


    visszamenőleg a frank árfolyamváltozásra vonatkozó felső határt is meg kell jelölniük, ennek mértékét 10 százalékban határozták meg. Így a devizaárfolyam nagyobb mozgásából fakadó extra veszteséget a pénzintézeteknek vissza kell fizetniük a hiteleseknek. Ezt a törvény hatályba lépését követő 60 napon belül meg kell tenniük, a korrrekciót a már visszafizetett hiteleknél is érvényesíteniük kell.

  2. 2022. február 2. 21:413.

    ÍGY is lehet ám!


    Kárpótolják Szlovéniában a frankhiteleseket



    MTI2022. február 02. 20:44

     


    A szlovén parlament szerdán elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely a svájci frankban, vagy svájci frank alapon felvett lakossági hitelek adósainak az árfolyamkülönbség miatt 2015-ig felgyülemlett költségeit elosztja a bankok és a mintegy 32 ezer hitelfelvevő között - közölte a szlovén közszolgálati televízió. A pénzintézetek jelezték, hogy az alkotmánybírósághoz fordulnak jogorvoslatért.
     





    hirdetés













    Az új jogszabály értelmében a bankoknak a 2004. június 28. és 2010. december 31. között megkötött hitelszerződésekben visszamenőleg a frank árfolyamváltozásra vonatkozó felső határt is meg kell jelölniük, ennek mértékét 10 százalékban határozták meg. Így a devizaárfolyam nagyobb mozgásából fakadó extra veszteséget a pénzintézeteknek vissza kell fizetniük a hiteleseknek. Ezt a törvény hatályba lépését követő 60 napon belül meg kell tenniük, a korrrekciót a már visszafizetett hiteleknél is érvényesíteniük kell.


    A törvénytervezetet az érintett hitelfelvevők érdekeit képviselő Frankszövetség nevű szervezet nyújtotta be a parlement felső házának, a Nemzeti Tanácsnak, miután a törvényhozás 2019 októberében elutasította a testület javaslatát a frankhitlek eurósításáról.


    A törvényt a 90 fős parlament 52 képviselője támogatta és nyolc ellenezte.

  3. 2021. február 8. 11:572.

    Nyertek a horvát devizahitelesek, a javukra döntött az alkotmány


    Dr. Czirmes György jogász szerint azt mondta ki a bíróság, hogy a hitelfelvételkor érvényes árfolyamon kell elszámolni, vagyis, ha az árfolyam bármilyen irányban eltér, az a pénzintézetek kockázata.


     


    KIEMELT!


     


    EZ MÁR az ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG döntése, miután hét bank nem akarta elfogadni a korábbi bírósági döntést, amely szintúgy az eredeti állapot visszaállítása mellett döntött.


     


    ÍGY már a hétből hat bank fejet hajtott az ítélet előtt, de a hetediknek is értelmetlen az ítélet ellen ágálnia!

Címlap

top