Grillezés,kert sütés

Torolt_felhasznalo_584130
Torolt_felhasznalo_584130
Létrehozva: 2006. július 2. 19:13

Sziasztok,

Most nyáron sokat sütnek a szabadban. Ti min szoktatok? (grillsütő,tárcsa) Milyen vastag a hús,milyen fűszerkeveréket tesztek rá? Szoktatok zöldséget is sütni ,hogyan? Mivel tálaljátok?Előre is köszönöm az ötleteket.

eper1000

12 hozzászólás
  1. Torolt_felhasznalo_259308
    Torolt_felhasznalo_259308
    2006. július 2. 19:302.

    hu máris összefutott a nyál a számba 

    grillsütőn szoktam sütni inkább vékony husit de ne legyen papírvékony és ne kloffold túl mert száraz lesz,lregalább előtte 3óráig legyen a husi a pácban akkor lesz jó ízű én gyros os fűszerkeverék bors,olivaolajas pácba rakom,köretnek krumplipüré na és a tesóm mániái a sokféle saláta :az én kedvencem kukorica currys olivaolajas öntettel

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_584130 (1)
    2006-07-02  19:13
  2. Torolt_felhasznalo_554422
    Torolt_felhasznalo_554422
    2006. július 2. 20:353.

    Szia!

    Én a saslikot/rablóhúst szeretem nagyon   Húst kockákra vágni, grill fűszerkeverékkel bedörzsölni, aztán (előtte vízbe áztatott) fa saslikpálcára tűzni felváltva húst, hagymát, krumplit, csíkokra vágott kaliforniai paprikát, egész gombafejeket, szalonnát, és mehet is a grillrácsra! Görög salátával vagy tzadzikivel isteni! Hű, összefutott a nyál a számban...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_584130 (1)
    2006-07-02  19:13
  3. 2006. július 2. 20:534.
    Szerintem a grillcuccokhoz legjobb köret - a saláták mellett - a hamuban sült krumpli (vagy - ha más nincs - akkor sütőben). Fogod az aufóliát, megkened vékonyan olajjal becsavarod a hámozatlan, de jó alaposan megmosott krumplit és megsütöd. Villával megszurkálva tudod megállapítani, hogy puha-e. Én fűszeres túrót vagy tziatzikit adok mellé.

    Ezt amúgy fantáziadúsabbá lehet tenni: pl. az alufóliába félbevágott krumplit teszel, sózod, borsozod, teszel rá apróra vágott szalonnát/kolbászt, hagymát, erős paprikát, amit ki tudsz találni, és úgy sütöd meg. (Isteni téli vacsora.)

    Mi holnap estére hívtunk meg egy baráti párt grillpartira. De mivel a belvárosban lakunk, és csak a növényekkel elbarikádozott körfolyósónk van (igaz a legfelső emeleten és az udvarra néz), csak raklett-sütőt és a kis égős grillsütőt tudjuk használni.

    Az eheti Nők Lapjában lévő recept alapján sertéscombot fogunk sütögetni, amit előzőleg a sütőben megpárolok majd. Lesz még sült cukkini és padlizsán, valamint a raklett kis serpenyőiben fűszeres-sajtos gomba. Köretként fóliás krumpli fűszeres túróval és valamilyen salátát is tervezek összeütni.
  4. Torolt_felhasznalo_358892
    Torolt_felhasznalo_358892
    2006. július 2. 21:035.

    Szia!

    Nálunk éppen tegnap volt kerti sütögetés.MI úgy szoktuk csinálni,hogy mindenki otthon bepácolgatja a husit ( mindenki amilyet szeret, mustárosat,borsosat csípőset stb.) és csak sütni kell. Krumplit én sütök hozzá a sötőben(így gyorsabb), megpucolt kruplira olivaolaj,só,zöldfűszer, kb. fél óra alatt kész.

    Én desszertet is szoktam grillen.Az 1. banán+barnacukor+fahéj, alufóliában megsütni. A 2. eper+cukor+ciromhéj+narancslikőr,ha van,ha nincs narancslé is jó, ugyanúgy sütni.Veszek hozzá egy vödör vanilaifagyit és a sok husi után isteni finom. 

  5. 2006. július 2. 21:126.
    Szia eper1000! Mi is szoktunk sütögetni. Én pár nappal előtte bepácolom a húst, mindenféle grillfűszerrel, mustárral, olajjal. Sütünk grillen is, használunk grilltálcát is, és van tárcsánk is. Mikor-melyiket használjuk, ha sokan vagyunk, mind szolgálatba áll. Szoktunk zöldséget is grillezni. Gomba, krumpli, padlizsán, hagyma.... A húson lévő fűszeres olajba megforgatjuk és úgy sütjük meg. Vegyes nyers salátát szoktunk enni hozzá. Húsnak meg mindenfélét szoktam venni. Tarját, karajt, csirkehúst, pulykahúst. A husit ne túl vékonyra kolpfoljátok (hát ezt lehet, hogy nem is így kell leírni...) Szóval nyami.... jól szoktak sikerülni. Jó sütögetést mindenkinek..... 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_584130 (1)
    2006-07-02  19:13
  6. 2006. július 2. 21:337.

    Sziasztok

    Mi is szoktunk sütögetni. Egy kérdésem lenne, hogy a tárcsát hogyan tisztitod, ill. mivel. Nekünk ráégett a husi, és elsikáltuk, de azóta olyan fekete mindig a grill cucc rajta, és nincs kellemes ize sem.

    Köszi Jeckó

    előzmény:
    doral (6)
    2006-07-02  21:12
  7. 2006. július 2. 21:408.
    Szia jecko! Hát szerencsére ez a férjem dolga   fémsúrolót, homokkal való súrolást, smirglit, drótkefét vet be a cél érdekében..... Tökéletesen fémtiszta ugyan nem lesz, de ízbeli gondunk nincs.... Persze én nem eszem húst, nem tudhatom,   de a család többi tagja eddig még nem panaszkodott.
    előzmény:
    jecko (7)
    2006-07-02  21:33
  8. 2006. július 3. 09:169.
    Most olvastam a topicot, ha még aktuális a tisztítási probléma, akkor a tüzhely tisztításhoz alkalmas sprayt használd. 
    előzmény:
    jecko (7)
    2006-07-02  21:33
  9. Torolt_felhasznalo_584130
    Torolt_felhasznalo_584130
    2006. július 3. 14:3010.

    Sziasztok,

    Köszi az ötleteket  

    borso desszertjét biztos ki fogjuk próbálni  

    eper1000

  10. 2006. július 3. 16:4311.

    A mi kedvencünk:kicsit kiklopfolt tarjaszeleteket előző este bepácolok mustár+olívaolaj+1/4 zacsi klasszikus grillfűszerbe, köretként dupla alufóliába közepesen vastagra szeletelt burgonya+hagyma+szalonna+cukkini. Ezeket a fóliás batyukat a grillsütő szélére, közvetlenül a parázsra tesszük, egyszer óvatosan megforgatjuk, kb 20-30 perc alatt készen van, amíg felül sül a husi. Vegyes friss salátával isteni!

    Csirkéhez, pulykához joghurt+fokhagyma+curry fűszerkeverékes pácot szoktam csinálni.

  11. 2006. július 3. 16:5412.

    Sziasztok!

    Mi mindíg szoktunk amikor grillezünk cukkinit vagy nagyon zsenge pici tököt is sütni.Semmit nem csinálok vele csak besózom.Az fogy el leghamarabb! 

    Szoktunk még kukoricát is grillezni.A főtt kukoricát kb 3 cm-s darabokra vágom,kicsit sózom,és kakukkfűvel bedörzsölöm,és úgy grillezzül minden oldalát.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_584130 (1)
    2006-07-02  19:13

Címlap

top