Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Karácsonyi menü
Tavaly volt ilyen fórum, de nem találom... Gondolkoztatok már azon, hogy mi lesz az ünnepi menü? Milyn adventi és karácsonyi süteményeket csináltok?
Én most hétvégén ülök le és írom össze, hogy miket akarok sütni-főzni. Ha valakinek van olyan ünnepi étele, ami még nem olyan ismert, az ossza meg velünk a receptjét! Én majd felteszem, hogy miket akarok csinálni és, ha valaki kéri az adott étel receptjét, akkor szóljon!
Kedves Mindenki!
Én ugyan csak zugban szoktam tőletek ötleteket, recepteket "csenni" .
De már alig várom, hogy újabb menűsorokat lássak!
Lehet , hogy függő vagyok????:)
Kedves Főzőtündérkék!
Nagyon Békés, Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!!
Sziasztok!
Tavaly karácsonykor készítettem vmi franciasaláta félét őzgerincben /talán zselatin, húsleveskocka volt benne. Sajnos nem találom a receptjét, tudna nekem valaki segíteni?
Előre is köszi mindenkinek!
Sziasztok!
Tavaly karácsonykor készítettem vmi franciasaláta félét őzgerincben /talán zselatin, húsleveskocka volt benne. Sajnos nem találom a receptjét, tudna nekem valaki segíteni?
Előre is köszi mindenkinek!
Az egy dolog, hogy nem kell 52 félét enni, de
1, itt egy csomóan nagyszülők, vagy olyan nők, akik a 3 gyereküknek meg a 9 unokának főznek, ők hadd főzzenek már többfélét, nyilván többet kell készíteniük, mint aki egyedül van
2, az meg hogy valaki nem akarja ugyanazt enni, mint minden hétköznap, hanem valami különlegesebbre vágyik, ne legyen már ciki. ide sokan ötletekért jönnek, így nem gáz, ha valaki bemásol 25 receptet,ha abból én megtalálom azt az egyet, ami nekem kell...
na léptem...
Sziasztok!
Én csinálok rántot sajtot sültkrumplival,tartár mártással.
Tyúkhús leves csigatésztával.+ sütemények.
Egyszerű, de ez volt a párom kívánsága.Csak ketten+pocaklakó karácsonyozunk, így nem viszem tulzásba .
szerintem totál igazad van... nagyon gáz... már tavaly is valakinél 52 féle kaja volt beírva.....
sztem sokan hazudnak összevissza...a netről én is letudok másolni rengeteg kaját és beíírni hogy ezt meg ezt csinálom..... nagy tudomány....
képtelenség sztem ennyifélét készíteni....
meg hülyeség is....
aztán meg tényleg sír mindenki hogy kövér meg beteg....
mértéket kéne tartani, csak az emberek szeretik ilyenkor túllicitálni egymást...... és aztán oda jut a világ ahova....
na mindegy
nálam valószínű ez lesz
24.
sült hal hagymaágyon
ananászos-sajtos csirkemell
köretnek sült burgonya
26.
rántott camambert áfonyalekvárral
+burgonya vagy rizs
aztán viszontlátásra karácsony...
a főoldalon láttam, és rákattintottam. viszont az, amit itt leírnak az emberek..ez étkezés? aztán meg jönnek a sok topikok, hogy ,,jaj, kövér vagyok, de nem is tehetek róla, miért nincs önbizalmam, stb."
nem baj, zabáljatok csak, aztán meg jönnek a topikok a hasmenésről meg a gyomorrontásról
véletlenül megtaláltam ezt a topikot, de mit is mondjak...
van még olyan egyáltalán rajtam kívül, , akinek a karácsony nem arról szól, hogy szarásig telezabálja magát?
Sziasztok!
Egy kiprobalt koretreceptet ajanlok "nepgazdasagi hasznositasra"
Rozmaringos krumpli:(4 fore)
1,2kg krumplit hejaben megfozok,majd meghamozom.Kikenek egy tuzallo talat keves olajjal(zsiradekkal).A meghamozott krumplikat betekerem 1-1 szelet baconbe es beletuzok mindegyikbe egy kb 2cm rozmaring agat(jo az orolt rozmaring is,de frissel izletesebb).Sutoben megsutom,mig a szalonna ropogos lesz.Elore elkeszitheto,csak talalas elott kb fel oraval beteszem a forro sutobe.Nagy sikere volt eddig!
Nagyon szuper mindkét menüd
Biztos ízleni fog a vendégeknek
Én nem szoktam a családnak karácsonyi ebédet adni,mert 29-én van a
férjem születésnapja és akkor csinálok egy nagy vacsorát.Ezért én
karácsony előtt már ezt a menüt is tervezem minden évben.
Eddig ezt találtam ki:Fokhagymás nyúlragu
Báránypörkölt
Göngyölthús
Lehet lesz leves is,meg a köreteken kell még gondolkodnom,meg a tortán.
Meg mégegy tortán mert a sógorom pedig 28-án született és őt is
felköszötjük.
Kedves Maszi!
hogyan készíted a Nigella féle grízes burgonyát?
Köszi:-) Judit
Viszonzásul!
Szenteste menű: (ekkor csak hárman leszünk)
Rántott halszeletek, sült libacomb, lilahagymás burgonyasalátával
Mákos szelet, háromlapos sütemény, gyümölcskenyér
Karácsonyi ebéd a nagycsaládnak:
Orjaleves, sült csirkecomb, nigella féle grizes burgonya, vecsési vegyes savanyúság, gyümölcssaláta és a sütik
Kedves Déméter!
A karfiol brokkoli torta receptjét megosztanád velem?
Köszönöm szépen: Judit
Karácsonyi menüsor:
Marhahús leves
Hortobágyi palacsinta
Hústorta
Gesztenyével töltött pulykamell
Svédfasírt
Aszalt sárgabarackkal-szilvával töltött csirkemell
Kolbásszal töltött karaj
Rizi-bizi
Sültkrumpli
Bajor burgonya
Majonézes burgonyasaláta és kukorica
Lilahagyma saláta
Savanyúságok vegyesen
Sütemények:
Beigli
Gesztenyés lepény
Finom szaftos gyümölcskenyér
Gesztenyés diplomata puding
Dióhabos sütemény
A körettel mindíg bajban vagyok. 15-en leszünk karácsony első napján - ők a kis családom :-)
Köszönöm ha segítetek köret ötletekkel.
Mindenkinek jó készülődést kívánok!
Egyáltaln nem! Nagyon köszönöm a receptet, nagyon gusztának tűnik, mindenképp meg fogom csinálni!
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem!
Vettem hirtelen felindulásból egy egész 75 dkg-os tisztított fogast/süllőt. Ezt szeretném megsütni 24-én vacsorára.
Tudom, tudom, Gugli barátunk... segített is. Ezt is ott találtam:
http://www.mamakonyhaja.extra.hu/index.php?m=recept&kategoria=24&id=397
Illetve több hasonlót is. Esetleg nincs valakinek profibb ötlete arra, hogy süssem meg egészben? Sütőben? Filézni nem szeretném. A párom tepsis süllőről álmodozik. (Pironkodva vallom be, nem vagyok nagy konyhatündér.)
Hogy a topik eredeti témájánál is maradjak: Csak 24-én főzök, mert itthon sem leszünk.
Ebéd: francia hagymakrémleves, mákosguba.
Vacsi: Halászlé. Süllő/fogas egészben sütve. Köretnek krumpli talán hercegnő, vagy püré. Desszertnek ebédről maradék mákosguba.
Bocsánat!
Remélem, még nem késtem el!
Rokfortos bundás körte
Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, 2 tojás, kb. 1,5 dl fehérbor, fél mkk só, 1 kg körte, 1 cs petrezselyem, 20 dkg rokfort vagy márványsajt
A lisztet a tojások sárgájával és a borral sima tésztává keverjük. 20 percig állni hagyjuk. Közben a körtéket meghámozzuk, nyolcfelé vágjuk és magházukat kimetszük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a masszába forgatjuk. A körtedarabokat egyenként a boros masszába mártjuk és bő, forró olajban 3-4 perc alatt kisütjük. Az utolsó 15 másodpercre a petrezselymet is az olajba dobjuk. A körtével együtt konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Tálaláskor a bundás körték közé sült petrezselymet dugdosunk, végül a sajtot rámorzsoljuk.
Nagyon szívesenörülök,hogy tetszik.
Hűen a topichoz leírom én is a szentestei menüt.
H Halászlé
Rántott ponty diós,mandulás panírral
F Tejben pácolt,fokhagymás pulykamell
Hercegnőburgonya,saláta
Torta