Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Drogosok!!!!

Torolt_felhasznalo_688666
Torolt_felhasznalo_688666
Létrehozva: 2006. Április 23. 13:12
Gondolom elindítom ezt a topicot, de félek, hogy lesznek olyanok , akik megint anyázni fognak. Ez van!
Szóval a következő dolgon húztam fel magam tegnap: Nem messze lakom a Nyírő korháztól, ha jól tudom, ott van egy drogközpont, ahol lehet ingyen tűt kérni. Ez még idáig "rendben " is van, de a környéket kezdik elárasztani az elszórt injekciók. Pár napja egy férfi dülöngélt az utcán, kezében a cucc. Már messziről mindenki elkerülte. Pénteken, mikor az a hatalmas vihar volt, egy pár üldögélt az esőben a koli kertjében,(nem kollégisták voltak!!!) látszott, hogy már teljesen eláztak az esőben. Csak annyit láttam messziről, hogy a férfi ütögeti az alkarját. Hirtelen mindjárt az jutott eszembe, hogy ott lövik magukat, aztán elgondolkoztam, hogy talán nem kéne ennyire előítéletesnek lenni. Én naív. Mikor jöttem vissza, odamentem a padhoz, megnézni, hogy mi is történt. Hát nem ott volt a földön a két fecskendő, tűvel, mindennel együtt???! Olyan ideges lettem, hogy sikítani tudtam volna!!!! A rohadt szemetek ott lőtték be magukat, aztán otthagytak mindent, ahol napközben gyerekek játszanak. Az egészségügy romokban a pénzhiány miatt, de a görényeknek osztogassunk ingyentűt. Tudom, ezzel betegségeket lehet megelőzni, de talán nem kéne drogozni. VAGY, végső megoldás: adjunk nekik grátiszadagot, aztán halálra lőhetik magukat!!! Hajrá LIBERALIZMUS!!!!!!!!
Várom a véleményeket!!!!! Mindenfélét!!!!!
  1. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2006. szeptember 2. 21:15308.
    Szia! A kérdésedre én csak azt a választ tudnám adni, hogy reménykedj abban, hogy a te gyereked normalis és az is marad Szerintem nem tul  jó ha a gyerekek az iskolában felvilágositó programm keretében hallanak a drogokról mert lehet annál kiváncsiabbak lesznek rá,Akioben van hajlam, vagy olyanok a génjei biztos ki fogja próbálni. Egyébként  Houstonnak  mondanám hogy én ismerek olyan srácot aki használ heroint de legfweljebb hetente rendesen dolgozik, elélg  értelmes gyerek bár nem rendelkezik valami jó szülői háttérrel. Nálunk minden adott volt és az én fiamat is megkinálta egy cimbora, először rosszul volt tőle, de a jó cimborák megvgasztalták, hogy majd lesz sokkal jobb és bejött neki. Megjegyzem aki megkinálta az kipróbálta de nem kattant rá, azóta is vidáman és az én fiam meg halott már öt éve.Sokat gondolkodunk mit ronthattunk el gyerekkorában, biztos lett volna amit másképp kellett volna csinálni, talán nem kellett volna annyira hajtani a pénzt hogy neki mindene meglegyen hanem többet kellett volna foglalkozni, egyébként van egy teljesen  normalis  gondolkodásu másik gyerekem is szerencsémre és kétszeres nagymama vagyok. De ezt nem lehet elfelejteni, szörnyíü mikor a szülő temeti a gyerekét aki ilyen értelmetlen hallálal halt meg..
    előzmény:
    tricse (306)
    2006-09-02  16:50
  2. Torolt_felhasznalo_176444
    Torolt_felhasznalo_176444
    2006. szeptember 2. 18:56307.

    amint latod paran beirtak mar ide akik a gyerekukkel ezen keresztul mentek. A szulo szerintem nem sokat tud tenni, mint mar tobben megirtak.

    Szerintem mint mar irtam is, a gyokerenel kellene kezdeni a vegtelenul szigoru birsagot. Mert azzal hogy a fiatalt elteszik a sitre, meg megbelyegzik.....azzal mar a drogozo nem is torodik, sot esetleg elkeseredeseben, mivel nem kap munkat sem, meg jobban belekeveredik, es a "megerto" baratai kozott meg melyebbre sullyed.

    Azokat kene felderiteni akik az adagot adjak....es nem a haverokra gondolok.. Hanem az orszagba behozokra. De biztos vagyok benne, lattam eleg filmet errol, azok annyira gazdagok, hogy a hatosaggal is joba vannak. Es nyomozo legyen a talpan akit nem lehet "lekenyerezni" ! (itt pl most USA-re gondolok) De biztos hogy Mo. is tudjak kik azok az orszagba behozzak!!!!

    Ezert ilyen remenytelennek tuno szerintem ez a drog haboru.

    Azok pedig mint itt olvastam elozoleg mar, hogy en CSAK  ezt csinalom, es tudok kontrolt tartani..........oriasi tevedesben vannak. Aki egyszer elkezdi......barmit......mar ember legyen a talpan ha nem lep "tovabb" vagy hogy leszokik!!!!

    Mellesleg szerintem a drogozokat egyaltalan nem erdekli hogy valaki megerti oket vagy nem!!!!! Ok a maguk vilagaban elnek! Senki es semmi az onmaguk kielegitesen kivul mas vilag nincs!

    előzmény:
    tricse (306)
    2006-09-02  16:50
  3. 2006. szeptember 2. 16:50306.
    őszintén sajnállak benneteket azért amin keresztülmentetek-----csak annyit szeretnék kérni,ha elmondanátok,hogy szerintetek mit kellene tenni nekünk szülőknek akik még csak aggódunk és féltjük gyerekeinket,hogy megakadályozhassuk a bajt köszönöm
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_310025 (305)
    2006-09-02  15:10
  4. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2006. szeptember 2. 15:10305.

    Kb 10 éve tudtuk meg hogy a finuk drogozik, sajnos nem velünk élt, hanem a barátnőjével ő tudta de nem merte nekünk elmondani. Mi csak azt láttuk, hogy csont sovány alig eszik, furcsa a viselkedése de igyekezett benünnket mindig elkerülni, ha rákérdeztünk akkor adott valamilyen választ amit próbáltunk elfogadni,. Álmunkban nem gondoltunk arra, hogy drog, heroin mondhatom lehet hogy ezért kinevetttek de talán azt sem tudtuk mi az hogy heroin. Aztán valaki csak megszánt bennünket és elmondta a férjemnek. Akkor kezdődöd el az igaza canossa járás. Még akkor hittünk benne hogy erről le lehet szokni, sokfelé vittük, megjártunk egy pár drogambulanciát, bvoltunk a Nyirőben,  a Pszychiatrián  fönt a sárga házban. Bárhova került mindig hozzátudott jutni a droghoz, mindig voltak dielerek akik látogatták az addiktológiai osztályokat, de ha nem akkor kiszökött valamely hogy beszerezzze. Ott bent pedig kiokositották egymást hogy mivel lehet helyettesiteni a heroint, pl, coderit, noxyron stab, de abból jó sok. Attól elkábultak, addig birták valahogy, aztán kezdődött előlről, ez egy ördögi kör nincs kiut belőle, sajnos az én fiam is 5 éve 33 évesen belehalt.Nem kivánom senkinek sem azt az öt évet amit átéltünk mellette. És hogy a tücseréről is szóljak egy pár szót,a drogost nem érdekli, hogy a tü steril e vagy sem, amkor ott a drog még rozsdás tüvel is képes magát belőni.Nekik nem érték az élet, nincs illata a virágnak, minden iránt közömbösek, elfásultak kiégettek, depressziósok

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2006. szeptember 2. 07:56304.

    Igen ez így igaz és jó is lenne, csak annyi kis kapu van , hogy félő  ez sem segítene.

    Én nagyon liberálisan gondolkodó szülő vagyok sok mindent engedek amit mások nem , az is igaz sokat beszélgetek a gyerekeimmel olyanokat elmesélnek amit más gyerek otthon szóbasem hoz , a barátaik is szivesen jönnek hozzánk . Mégis úgy érzem nem ismerném fel ha drogozik , főleg az elején amikor nincsenek még nyílvánvaló tünetek.

    Igyekszem , de mi van ha nem elég:-(((

    előzmény:
    tricse (303)
    2006-09-01  23:28
  6. 2006. szeptember 1. 23:28303.
    sajna a személyes tapasztalaton alapuló beszámolók se érnek sokat

    vasszigor,ellenőrzés,megelőzés és a drogdielerek kiiktatása---ez kezdetnek megfelelne
    discorazzia során ha csak egyvalakinél drog van,bezáratni a kócerájt,engedélyét visszavonatni---akkor majd a discotulajdonosoknak is inkább az lenne az érdeke,hogy kerüljék a drogot és nem az hogy vonzerőnek használják
    és persze a szülői odafigyelés
    előzmény:
    ninuci (302)
    2006-09-01  20:46
  7. 2006. szeptember 1. 20:46302.

    Te tényleg azt hiszed a félelem vezeti a tizenéveseket a droghoz ? Lehet nem látom jól, de inkább a megfelelni akarás , egy közösséghez tartozás ahol elfogadják, ahova tartozhat és természetesen a kiváncsiság.

    Jó ötletnek tartom Libby felvetését , csak mi szülők lennénk az elsők akik védenénk csemetéiket egy rendőri akció után. Nagyon szeretném , ha a gyerekeim olyan előadásokat is végig hallgatnának ahol nem a " szakember " beszél a veszélyekről ( minden tiszteletem ővék ) ,mert egy tinit nem ez érinti meg , sokkal inkább a hasonlókorú és életkörülményű fiatalok, vagy nem fiatalok, de drogosok vagy kigyóyult drogosok " élmény" beszámolói. Anyáink anno  attól rettegtek , hogy esetleg elöbb lesznek nyagymamák mint szeretnének , a mi korosztályunk attól retteg , hogy épségben haza jön-e a gyereke egy disco vagy buli után. 

    előzmény:
    NORORIM (293)
    2006-08-31  09:06
  8. 2006. szeptember 1. 09:20301.
    tudod nem szeretném megélni hogy valaki az utcán a fülembe súgja hogy ne forduljak hátra de ha nem szállok le az ügyről a gyerekeim látják kárát----
    ha ez gyávaság--akkor igen---az vagyok
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176444 (300)
    2006-09-01  00:59
  9. Torolt_felhasznalo_176444
    Torolt_felhasznalo_176444
    2006. szeptember 1. 00:59300.

    Latod ha lett volna eleg merszed - nekem biztos nem  - beszelni egy rendorrel es ujbol elmenni, es utana azonnal korhazba vervetelre!

    Azert beszelni hatosaggal elobb, hogy bizonyitek legyen, ha kell vervetellel elotte, hogy "tiszta" voltal.

    es lebuktatni aki ilyen szemet modon probalja akarmilyen koru egyent bevinni a drogba! Mert biztos hogy ez ott, vagy legalabb is ennel a pincernel mindennapi dolog.  

    előzmény:
    tricse (299)
    2006-08-31  23:24
  10. 2006. augusztus 31. 23:24299.
    leírok nektek egy esetet ami velem és a barátommal esett meg,nagyon tanulságos
    bementünk dél körül egyet dartsozni egy presszóba--nem kocsma,annál különb
    nem voltak sokan,kértünk két pohár sört és elkezdtünk játszani
    hozta a pincér a söröket és utánna folyton körülöttünk sündörgött---kérdezte hogy ízlik-e a sör és hogy kérünk-e még---feltűnően erőszakosan akart volna ránktukmálni még italt,de mi visszautasítottuk
    nemsokára fizettünk---és ő invitált hogy menjünk ám máskor is
    kiléptünk az utcára,egymásra néztünk és egyszerre mondtuk,hogy de furcsán érzem magam
    egy pohár sör sose ütött ki se előtte se utánna
    később tudtuk meg hogy ezen a helyen már többször próbálkoztak beetetéssel
    rettenetesen mérges voltam--de nem tudtam volna bizonyítani,mert mire ezt az infót hallottuk hogy mi lehetett a fura érzés oka, már hónapok teltek el
    képzeljétek ha fényes nappal,két felnőtt emberrel ezt meg merték próbálni akkor mit merészelhetnek a fiatalokkal akik még esetleg ittasok is
    fú még most is dühöngök pedig már régen volt
    akaratom ellenére tettek velem olyasmit amit megvetek és ellenzek és egyáltalán....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_688666 (1)
    2006-04-23  13:12
  11. Torolt_felhasznalo_176444
    Torolt_felhasznalo_176444
    2006. augusztus 31. 15:43298.

    igen, ezt a felet kihagytam, pedig fontosabb mint a "megertes" a drogosok fele:

    a csalad, a hozzatartozok.

    Hogy amig egy drogos mit tudom en mit erez, gondolom legalabb egy ideig jol....addig korulotte a csalad, szulo, gyerekek ha vannak ....szenved.

    Vagyis az en szememben mint elottem irtak gyengek, masresz vegtelenul ONZOK. Onmagukon kivul senki nem erdekli oket.

    Es sajnos lehet nagyon sok megerto, oket ez sem erdekli!

    Egyetertek hogy szigorubban kene kezelni hogy NE KEZDODJON EL! Szulok nem eleg, mert a fiatalok akik pont abban a korban vannak hogy "betartozni" akarnak, azokat ha gyenge, konnyu bevini. Tehat az iskolai kozoseggel egyutt kene a problema megoldasan dolgozni.

    De sajnos azt hiszem mint itt elottem irtak, tul sok penz van benne akik dealel, korupt rendorok, allam aparatus (es itt nem csak Mo. gondolok termeszetesen) .

    Azt hogy elkapnak egy kis teenit, es bevagjak a sitra, vagy megbelyegzik.......ez nem megoldas. A fejetol buzlik a hal. Minden dealert sitre vagni......ez volna a vegleges.

    De ez sosem fog bekovetkezni. Igy marad hogy ok egyre tobbet zsebelnek, a gyengek meg egyre tobben "elesnek".

    Az hogy ki erti meg oket, ki nem.....ez a hasznaloknak olyan mindegy!  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_892194 (295)
    2006-08-31  14:35
  12. 2006. augusztus 31. 14:43297.
     
    előzmény:
    tricse (292)
    2006-08-31  08:52
  13. Torolt_felhasznalo_892194
    Torolt_felhasznalo_892194
    2006. augusztus 31. 14:38296.
    No comment.Ehhez már nem lehet mit hozzáfűzni!Így van!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176444 (291)
    2006-08-31  02:26
  14. Torolt_felhasznalo_892194
    Torolt_felhasznalo_892194
    2006. augusztus 31. 14:35295.
    Hát igen ezt a véleményt nagyon osztom!Kapcsolatokat életeket zilál szét a drog.Nekem az igaz szerelmemet hálózta be,és még csak nem is nehéz drog.Mégis megváltoztatta a hosszú éveken át tartó drogozása az egész gondolkodását felfogását.Végül velkellett hagynom.Nagyon más törvények szerint élnek.Kár..
    előzmény:
    108.Henrik (294)
    2006-08-31  11:24
  15. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2006. augusztus 31. 11:24294.
    Annak ellenére hogy bár modern világban élünk, azért amint látod az evolúció törvényei még működnek! Most is él az a szabály,hogy a gyenge elpusztul és csak a legéletképesebb egyedek maradnak sokáig életben,hogy aztán tovább tudják örökíteni a génjeiket.Tehát azok akik elmennek tanulni és keményen dolgoznak,gyerekeket szülnek és felnevelik őket! A gyengébb egyedeknek marad a drog vagy egyéb szenvedély,ami lassan felőrli őket!Szomorú de valami ilyesmiről van szó!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_688666 (1)
    2006-04-23  13:12
  16. 2006. augusztus 31. 09:06293.

    Sziasztok!

    Egyet értek az elítélőkkel...

    Nekem egy ismerősöm lépett drogosan a vonat elé.... Ő valószínűleg csak át akart menni a sínen.. hát nem jött az a fránya vonat!! Hogy mik vannak???

    Nos, azt hiszem, hogy a drogosok gyávák. Félnek az élettől, a felelősségtől.

    előzmény:
    tricse (292)
    2006-08-31  08:52
  17. 2006. augusztus 31. 08:52292.
    sziasztok

    engem egyszer már az indexen ebben a témában megköveztek,de akkor is leírom itt is

    tegyék kötelezővé,a szülők beleegyezésével természetesen,a kb.háromhavonkénti drogszűrést az iskolákban
    tessék szúrópróba szerűen drogkereső kutyákat ráereszteni az iskolatáskákra
    ennek lenne elrettentő ereje
    tudom mi jön most de magas ívben teszek a személyiségi jogokra ebben a kérdésben
    középiskolás gyerekem van,tudom mit beszélek
    teljes vaskezű szigor kell ebben az ügyben
    majd amikor egy-két drogdielert nyilvánosság előtt megbélyegeznének akkor talán lenne itt valami rend-féle az ügyben
    a rendőri szervek ......se tesznek,kirakatpolitikailag néha bemutatnak egy-két elfogást,oszt kész
    ja és van köztetek egy olyan ember is aki elhiszi hogy az elkobzott drogot mind egy szálig elégetik?
    hány karton cigi,meg kozmetikum,meg miegymás "esett véletlenül le a teherautóról" miközben vitték a vámos megsemmisítőbe?
    ugyan emberek,ne legyünk naivak
    drogkérdésben csak a szülők összefogása lehet eredményes és akkor talán nem korcsosul el a jövő nemzedék
    na
    ez a véleményem
    üssetek
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_688666 (1)
    2006-04-23  13:12
  18. Torolt_felhasznalo_176444
    Torolt_felhasznalo_176444
    2006. augusztus 31. 02:26291.

    OOOOOOOoriasi tevedesben vagy!

    Tragikusnak tartom a temat!

    Nevetsegesnek tartom ahogy egyesek vedik a drogosokat!

    Nevetsegesnek tartom hogy ezen itt JOZAN emberek igy osszeszololkoznak.....

    es nevetsegesnek tartom hogy te, aki engem nem ismersz, itelkezel rolam.

    Csak ennyit: eddig tobb mint 30 evet eltoltottem az egeszsegugyi palyan, lattam gorcsosen rangatodzo csecsemot, mert a kedves mama prostitut volt hogy legyen megfelelo adag naponta!

    Lattam 8 evest emergency szoban nezni a semmibe....szipokozas utan!

    Lattam teenagert vastag borszijakkal agyhoz kotve keze laba, hogy ne tegyen kart magaba, 6 felnott ferfi nem tudta lefogni!

    Lattam szulot megsiratni 24 fiat mert a drogtarsai tarsasagaban meghalt, azok berezeltek, es kidobtak az utra.....napokmulva a 40 fokos napon fel elrohadva talaltak meg!!!!!!

    Folytassam???????

    Papolhatsz te itt egesz nap. Ez egy olyan tragedia amit csak jozan esszel lehet megbeszelni, nem pedig vedeni , megerteni meg hasonlo baromsagokat. De te csak hidjel amit akarsz....

    en meg hiszek amit en akarok......

    ennyi!!!!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394018 (290)
    2006-08-30  23:07
  19. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2006. augusztus 30. 23:07290.
    Sokat elárul rólad az, hogy ennyire vidámnak tartod a témát...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176444 (289)
    2006-08-30  21:54
  20. Torolt_felhasznalo_176444
    Torolt_felhasznalo_176444
    2006. augusztus 30. 21:54289.

     

    Tovabbi jo droggos, alkoholista, terrorista megertes kivanok!

    Csak este mielott lefekszel....az osszes vedo.....imadkozz hogy te mint artatlan NE LEGYEL AZ ALDOZATUK!

    Tovabbi jo "beszelgetest" !  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_317256
    Torolt_felhasznalo_317256
    2006. augusztus 30. 20:22288.

    Akkor drasztikusabb példa, ami a valóságból vett: valami állat, aki épp a diszkóban terít beletesz valamit az italába és nem is tud róla...a szituáció többi része ugyan az. És valószinűsítsük, hogy a gyermeked nagyon tehetséges....és nem választhatja azt a szakmát, ami élete vágya...akkor mi van? Megtanulja a leckét egy életre vagy hogy?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_276314 (287)
    2006-08-30  19:09
  22. Torolt_felhasznalo_276314
    Torolt_felhasznalo_276314
    2006. augusztus 30. 19:09287.
    Inkább legyen megbélyegezve egy életre, minthogy úgy lássam viszont, mint némelyik szerencsétlen, nyomorék összetört beteget, mert átállt valami keményebb anyagra.
    Neéz döntés lenne, az kétségtelen. De inkább éljen, és szokjon le, ha annak az árán is, hogy nem tölthet be bizonyos foglalkozásokat, vagy "megbélyegzik".
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_317256 (283)
    2006-08-30  18:37
  23. Torolt_felhasznalo_276314
    Torolt_felhasznalo_276314
    2006. augusztus 30. 19:05286.
    Az egyszeri adagolásra alkalmas tű - nagyon drága lenne. Egy sima branül, ami csak sterilizált, 2000 ft. Ha valami olyan dolgot képzeltél el adagolónak, mint a cukorbetegek penje, hát nem tudom a jelenlegi árát, de nagyon drága...
    Avírusölős felszín a tűn - ezeknek a vírusölős cuccoknak el kell érniük egy koncentrációt ahhoz, hogy hassanak (ehhez mennyiség kell) és ha véletlenül bekerülne a drogos vénájába, abba belehalna az illető. Az meg, hogy olyan kupakba teszi vissza, hogyaz fertőtlenítse, vagy lezárja végleg a tűt - gondolod, hogy aki azzal nem törődik, hogy ne a játszótéren dobja el, az törődni fog azzal, hogy visszategye a kupakba. Olyan állapotban lesz úgyis, hogy nem fog vele foglalkozni.

    Igazából a külön szoba lenne szerintem jó megoldás - és nekem pl. semmi bajom a bordélyházakkal.... legyenek gyógyítva - ellenőrizve a prostituáltak!
    előzmény:
    -Tiffin- (285)
    2006-08-30  18:51
  24. 2006. augusztus 30. 18:51285.

    Ez jo otlet! Pl. egy csak egyszeri adagolasra alkalmas tu. Mint a fenykepezogepek, amik csak 1 tekercs film lefotozasara alkalmasak. Ez szerintem megoldhato, hogy a tut utana mar ne lehessen tobbet kihuzni. esetleg valami vakuumkepzo magaban a tuben, hogy egyetlen benntmaradt folyadekcsepp se jusson ki.

    A legjobbnak tartom a drogambulanciat, illetve ott egy kulon szoba berendezeset erre a celra. Biztonsagosabb lenne. A bordelyhaz is jobb megoldas a stoppos prostiknal....bar tudom, ezt az otletem sokan meg fogjak tamadni.

    előzmény:
    pang_a_pitty (284)
    2006-08-30  18:40
  25. 2006. augusztus 30. 18:40284.

    Az a baj, hogy ha csak a helyszinen loheti magat, akkor fel majd, hogy kozben kiraboljak, ahogy azt valaki itt irta is. Akkor inkabb jo neki a szomszed tuje. Erted...

    Esetleg lehetne valami virus-olo anyaggal kezelni? Hogy ha fertozott is, eldobas  utan ne fertozzon? Nem tudom, van-e ilyen anyag, ha van, gondolom, draga. Tokot adni hozza, amibe hasznalat utan visszarakva nem szurna? Gondolom, a drogost nem izgatna, ha mast veszelyeztet. Esetleg egy kinyomas utan visszahuzodo tu? Fogalmam sincs.

    előzmény:
    -Tiffin- (274)
    2006-08-30  18:20
  26. Torolt_felhasznalo_317256
    Torolt_felhasznalo_317256
    2006. augusztus 30. 18:37283.

    És mire mégy vele, ha megszigorítják a büntetéseket.

    Tételezzük fel hogy a gyermeked kamasz és a diszkóban mondjuk eldurrant egy zöldet és ne adj isten még beszed hozzá ezt-azt, merthát buli van.  De ekkor razzia és lebukik... az éjszakát előzetesben tölti, persze te halálra aggódod magad...mert nem hagyják hogy értesítsen. Ezek után büntető eljárás indul ellene...ami azt jelenti hogy nem lesz tiszta az erkölcsi bizonyítvány...ezt szeretnéd??? Egy életre legyen megbélyegezve egy buli miatt? Merthát a kamaszok többsége kipróbálja és hangsúlyozom ettől még nem drogos, csak egy buli....ami kihathat az egész életére...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_276314 (278)
    2006-08-30  18:28
  27. Torolt_felhasznalo_276314
    Torolt_felhasznalo_276314
    2006. augusztus 30. 18:36282.
    Igen, igazad van a drogos , alkeszes stb. is ember.. . Ez megint egy olyan területe az életnek, ahol egyszerűen nem lehet igazán jó döntést hozni........ Olyat meg, hogy mindenkinek jó legyen, olyant végképp nem...
    előzmény:
    pang_a_pitty (281)
    2006-08-30  18:32
  28. 2006. augusztus 30. 18:32281.

    Felreertettel. Megesik. Nyilvan az en hibam ha felreerthetoen fogalmazok. Csak azt mondom, hogy undoritoak es gusztustalanok, es igen, felelmetesek, de attol meg meg kell tenni mindent, hogy ne romoljon tovabb a helyzet. Igen, sokba kerul, attol meg muszaj.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_276314 (273)
    2006-08-30  18:20
  29. Torolt_felhasznalo_276314
    Torolt_felhasznalo_276314
    2006. augusztus 30. 18:32280.
    A többiekért szeretem csinálni. Az infarktusosokért, az idős nénikért, a szülő nőkért.
    Nagyon szeretek orvos lenni. Most 24 óra munka után vagyok. Nem dolgoznék ennyit, ha nem szeretném a hivatásom.
    És képzeld, én tényleg lelkes vagyok. Munkaidőn kívűl is bemegyek bizonyos osztályokra, hogy tanuljak.
    Ennek ellenére nem szeretem a részegeket.
    És, ha mindenki elhagyná a páályát, aki nem szereti a részegeket és tsaikat- nos akkor nagyon ürsek lennének ám a kórházak!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_503917 (275)
    2006-08-30  18:23
  30. Torolt_felhasznalo_317256
    Torolt_felhasznalo_317256
    2006. augusztus 30. 18:31279.
    Nem kell egyik tábort sem a keblünkre ölelni, de tudomásul kéne végre venni, hogy a szenvedélybetegségek elárasztják az embereket. Fel kéne ismerni, hogy megelőzéssel, felvilágosítással nagyon sokat lehet ezek ellen tenni. De amíg a társadalom a füves cigit a drog kapujának nevezi és fogalmuk sincs, hogy mi micsoda, csak szajkózzák a hülyeségeket, addig nem lesz változás, mert ez egy félelmet keltő, fúj nagyon rossz, elítélendő dolog, és sajnos az emberek többsége elzárkózik a további ismeretektől, sőt a gyermekét is elzárja. Szóval a fejekben kéne rendet tenni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_276314 (273)
    2006-08-30  18:20
  31. Torolt_felhasznalo_276314
    Torolt_felhasznalo_276314
    2006. augusztus 30. 18:28278.
    Sok kicsi sokra megy, így tartja a mondás.
    Én biztosan nem vagyok jó ember, de komolyan gondolom, hogy meg kellene szigorítani a drogosokkal kapcsolatos intézkedéseke. A büntetéseket is, igen.
    Pedig, mint mondtam már, ismerek olyan drogost, aki "leszokott" és aki válallja a múltját, valamint, hogy hepatitises - és figyelmeztetett erre amikor megvizsgáltam.
    Nagyon örültem neki, és megköszöntem. Jó fej. Ha ilyen lenne mindegyikük!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_503917 (270)
    2006-08-30  18:18
  32. Torolt_felhasznalo_503917
    Torolt_felhasznalo_503917
    2006. augusztus 30. 18:28277.

    Igazad van.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_317256 (276)
    2006-08-30  18:26
  33. Torolt_felhasznalo_317256
    Torolt_felhasznalo_317256
    2006. augusztus 30. 18:26276.

    Csak halkan megsúgom, hogy az egészségügy, azért nem áll olyan rosszul, mint ahogy a média és a politika közvetíti, az tény hogy reformokra van szükség, de az is tény, hogyha a sok kenőpénzt és az államból kiszedhető illetve kiszedett pénzt -hamis illetve meg nem történt kezelések után- nem egymás között osztanák el, hanem a kórházra költenék sokkal jobb esélyekkel indulna tovább  megyek "nyereségesen" gazdálkodhatna...mint ahogy van is erre példa ma Mo-n.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  34. Torolt_felhasznalo_503917
    Torolt_felhasznalo_503917
    2006. augusztus 30. 18:23275.

    Ebben az egészben azt nem értem, hogy ha azt mondod, lelkes vagy, és ezt választottad hivatásodnak, akkor mért sír a szád? Már bocs, de a te problémád, ha olykor utálod csinálni. Gondolnod kellett volna a következményekre, hogy mi lesz akkor, ha nővér, ill. orvos leszel.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_276314 (272)
    2006-08-30  18:19
  35. 2006. augusztus 30. 18:20274.

    Dehogy haragszom. 

    De igen, akar egy emberelet is megeri. Egyetertek. Abban viszont nem, hogy a szetosztogatott tut barki, barhova viheti. Ennek nem szabad kozteruleten, jatszoteren landolnia, soha!

    Annyiban valtoztatom a velemenyem, hogy osszanak tut, de ne szabad elvitelre.

    Te ezt hogy latod?

    előzmény:
    pang_a_pitty (259)
    2006-08-30  18:09
  36. Torolt_felhasznalo_276314
    Torolt_felhasznalo_276314
    2006. augusztus 30. 18:20273.
    Nem, csak úgy értettem, h te is az "öleljük keblünkre szegény szerencsétlen alkoholistákat és drogosokat" - táborba tartozol.
    Bocsánat, ha félreértettelek!
    előzmény:
    pang_a_pitty (269)
    2006-08-30  18:18
  37. Torolt_felhasznalo_276314
    Torolt_felhasznalo_276314
    2006. augusztus 30. 18:19272.
    Kedves valaki, aki a part széléről szól bele az egészségügybe! (Avagy ahogy a párom szokta mondani, MAgyarország a 10 millió futballszakértő hazája.)
    Nézd meg lécci az előző hozzászólásomat! Olvasd el! De kiírom még egyszer, hogy meglásd: TÁMOGATOM A CSERETŰ PROGRAMOT!
    Egyébként nem vagyok kiégett nővér. Valamikor nővérke voltam, most meg orvos vagyok, és lelkes!
    Csak utálom, mikor a drogos csávó megszorítja a vállamat. Te tán élveznéd?
    És igen, álszentnek tartalak.
    előzmény:
    pang_a_pitty (267)
    2006-08-30  18:15
  38. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2006. augusztus 30. 18:19271.
    "Kiegett Nover" :DD
    előzmény:
    pang_a_pitty (267)
    2006-08-30  18:15
  39. Torolt_felhasznalo_503917
    Torolt_felhasznalo_503917
    2006. augusztus 30. 18:18270.

    Nézd, nehogy azt hidd, hogy a drogosok nyelik el a pénzt...És vannak olyan beavatkozások, ahol az összeg kifizetése rád hárul, nem pedig az államra. Az állam csak "támogatást" ad, már ha ad néha...

    Nekem is volt egy igen komoly problémám, amit csak azzal a géppel tudtak helyrehozni, amiből az egész országban 2 van és egy db 1 milliárd Ft., és nem azért kellett rá várjak, mert a másik 1 milliárdot, amiből vettek volna még egyet, azt a drogosokra költötték...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_276314 (263)
    2006-08-30  18:12
  40. 2006. augusztus 30. 18:18269.
    nnnna, akkor meg mi a jo egrol vitatkozunk??? En pontosan ezt es ennyit mondtam. Hogy KELL a tucsere program. Ezert kell lealszentezni? ;-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_276314 (266)
    2006-08-30  18:14
  41. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2006. augusztus 30. 18:17268.
    Nem.
    előzmény:
    -Tiffin- (262)
    2006-08-30  18:11
  42. 2006. augusztus 30. 18:15267.

    Kedves Kiegett Nover!

    A parom se szereti az alkeszokat. ES? Hogy a csudaba jon ez oda, hogy ne adjunk csere-tut a drogosoknak? De komolyan. Sajnalom nagyon, hogy keves a penz az egeszsegugyben. Akkor inkabb koltsunk rajuk (ES RAD ha elkapsz valamit toluk!!) tobbet, mert nem eleg, hogy drogos, mostmar majgyulladasa is van? Nem jobb a megelozes? Vegig kell gondolni a kovetkezmenyet is.

    ha en ettol alszent vagyok, akkor hurra, igen. Legyen tied az utcso szo.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_276314 (254)
    2006-08-30  18:05
  43. Torolt_felhasznalo_276314
    Torolt_felhasznalo_276314
    2006. augusztus 30. 18:14266.
    Na, emberek, most eltünök egy kicsit, mert vár a házigálya.
    Majd később visszanézek még. Egyébként én támogatom a tűosztás programot.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_688666 (1)
    2006-04-23  13:12
  44. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2006. augusztus 30. 18:13265.
    Na igen, számból a szót!
    előzmény:
    pang_a_pitty (259)
    2006-08-30  18:09
  45. Torolt_felhasznalo_503917
    Torolt_felhasznalo_503917
    2006. augusztus 30. 18:12264.

    Persze, jó ha beletennéd.

    És az tény, hogy a legtöbb drogost a közvetlen környezete viszi bele.

    Jó, hogy fölhoztad ezt a dohányzást is. Ezzel kapcsolatban már csináltak egy ilyen filmet. És az egésznek az lett a vége, hogy a sulikban nem engedték levetíteni.

    előzmény:
    -Tiffin- (257)
    2006-08-30  18:08
  46. Torolt_felhasznalo_276314
    Torolt_felhasznalo_276314
    2006. augusztus 30. 18:12263.
    Nem rosszból mondom, de nem fog fájni neked, ha majd a te gyereked nem fogja megkapni az életmentő kezelést, mert a drogosokra költi az állam?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_503917 (261)
    2006-08-30  18:09
  47. 2006. augusztus 30. 18:11262.
    Sajna, nem tudom, kulfoldon vagyok...az csillagaszati osszeg lenne. Esetleg 10 mondatban nem tudod osszefoglalni?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394018 (255)
    2006-08-30  18:06
  48. Torolt_felhasznalo_503917
    Torolt_felhasznalo_503917
    2006. augusztus 30. 18:09261.

    Nem rosszból mondom, de Te választottad ezt hivatásul...

    Állambácsi dolga lenne, hogy oda jusson a pénz, ahova kell...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_276314 (254)
    2006-08-30  18:05
  49. Torolt_felhasznalo_144686
    Torolt_felhasznalo_144686
    2006. augusztus 30. 18:09260.
    Akkor is igy beszélsz ha majd esetleg a gyereked a játszótéren felvesz egy ilyen eldobott tűt és rettegni fogsz sokáig nem e lett baja tőle? A drogosok magánügye ha belövik magukat de annyi lehetne bennük hogy nem dobálják szét a tűket.A saját életüket tegyék tönkre ha ezt választották és nem akarnak segitséget kérni DE MÁSÉT NE.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394018 (250)
    2006-08-30  18:03

Címlap

top