Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Gyöngyök

A Bizsu készítés topic kistestvérét szeretném elindítani... Mivel, ott már más vonalon folyik a beszélgetés, felmerült többünkben az igény, hogy legyen egy olyan topic, ahol olyanok gyűlnek össze, akik akár egy hétig is képesek egy-egy darabon elvacakolni és elsősorban kásagyönggyel dolgoznak.
Így a Bizsu készítés topic megmaradhatna a szerelőpálcás, drótos ékszereknek, mi meg lennénk a fűzős részleg...
Persze, nem csak a régieket várom ide szeretettel, hanem mindenkit akit érdekel a gyöngyfűzés...
jó, hogy itt vagy!
Sziasztok!
Én is kezdő vagyok, csak egyszerűbb munkáim vannak. De imádok szöszmötölni (főleg, ha mást kéne csinálni, pl. házimunka
!
És minden egyiptomi minta érdekel!
Szia !
Én a Flóriánban szoktam venni, az emeleten, egy hobbiboltban. Kaptam már egész nagyot is ..................egy zacsiban üdülnek.
Majd most, az Anditól kapok rájuk ihletet ! :-))
hát igen, átfúrt kellene :-( mert dizájnolom az s.k. fiókjaimat, és spárgába szőtt fagolyó lenne a kihúzó fogantyúm.... legalábbis így képzeltem
Egyébként én is gyöngyözök, állatkákat, ékszereket. Szeretek gyöngyszőni és fűzn is.
Most a gyűrűkkel kacérkodom, de lövésem sincs hogy hogy kezdjek hozzá
mert még olyat sosem csináltam
Baross u. fajátékbolt. Mindenféle fagolyójuk van (még kugligolyó is...)
A nagykörúton a Baross utcai villamosmegállóig kell menni. Ha a Blaha felől közelítettél, akkor a villamos elejénél jobbra bemenni a Baross utcába, és olyan 100 méterre van a bolt, az utca jobb oldalán. Készülj fel, sok csodaszép dolog van ott!
Sziasztok !:-)
Én elég sokáig szoktam vacakolni ..................jöhetek ??
Andi, így utólag.....................boldog névnapot !
Átfúrt fagolyó kellene? Mert nem átfúrtat szoktak tartani a nagyobb hobbiboltok... Lyukasból, olyan nagyot még én sem láttam...
hol veszitek a NAGY fagolyókat? szükségem lenne 12 darab igazán nagy (legalább 3-4 cm-es) fagolyókra..... és eddig csak kicsiket találtam :-(
ha már vacakolás: elkezdtem szép nagy fagolyókat begyöngyözni peyot-tal... hmm, kissé idegtépő (meg hajtépő néha), de cép lesz
Sziasztok!
Jöttem kásagyöngyözni. Eddig csak táborokban gyöngyöztem, gyerekekkel alkottunk gyöngyállatokat és gyöngyszövött karkötőket (görög táborban meandermintásat, egyiptomiban hieroglifásat, stb.), és maradt otthon egy csomó gyöngyöm. Most megjött a kedvem a folytatáshoz...
Nemrég az Yves Rocherben adtak ajándékba egy adag barna-arany árnyalatú kásagyöngyös karkötőt, és belefogtam egy nem túl meredek projektbe: megcsinálom ugyanezt zöld gyöngyökkel. Nem egy nagy kihívás: egyszerűen felfűzök egy sor kásagyöngyöt egy gumidamilra, és ebből legyártok kb. 15-öt harmonizáló színekben. Együtt hordva nagyon látványos... (ha kész, felrakok egy képet).
Emlékszem, és Rád is emlékszem, hogy tetszettek neked a dolgaim...
Emléxel még a cseréljünk topikra.
Ott szerettem bele
Szia
A te hatásodra belekezdtem én is
MÁr van egy swarovski kockám.
Délben fotózom ha tudom.
Senki sem profiként kezdte!
Meg tudod mutatni az állatkákat?