Fotó

A legizmosabb magyar nő egy napja

Egy hét után megkérte álmai pasija, proteinpalacsintát reggelizik, és három menhelyről kihozott agara is van. Bánkuti Gabriella nemrég lett világbajnok a WBPF ötödik testépítő- és fitnesz-világbajnokságán. Végigkísértük egy napját – Ruff István fotói.
Íme a világbajnok Bánkuti Gabriella Végh Zoltán fotóján. Gabi a legutóbbi versenyén WBPF (World Bodybuilding & Physique Federation) világbajnok lett athletic physique kategóriában.

Szigorúan cukor nélküli kávéval indítja a reggeleit – hétköznap 5.40-kor, hétvégén reggel hétkor. Azért kel ilyen korán, hogy még edzeni is tudjon, mielőtt jönnek a tanítványai a személyiedzés-óráira.

Bajnokok reggelije – Gabriella minden reggel proteinpalacsintát készít: 2 deci tojásfehérje és egy adag fehérjeturmix. Aztán jöhetnek a vitaminok és a zsírégetők. Gabi már négy éve paleolit étrend szerint étkezik, vagyis nem eszik például gabonát vagy rizst. Versenyszezonban kivételt tesz a rizzsel. „Egyáltalán nem vagyok édesszájú, az olimpikon anyukám már négyéves koromtól így nevelt.”

A képen Zoltán, Gabriella férje, aki Irakban békefenntartó. Megismerkedésük egészen meseszerű: Zoltán rajongóként követte Gabi pályafutását, majd írt neki egy levelet. Ezután négy hónapig ismerkedtek, de csak interneten, találkozni a repülőtéren találkoztak először. Zoltán ugyanis egy bali repülőjegyet küldött Gabinak, és hívta, menjenek ki közösen egy nyaralásra. „A barátaim azt mondták, hogy bolond vagyok” – mesélte mosolyogva Gabi, aki amikor meglátta a repülőtéren Zoltánt, tudta, hogy jól döntött. A nyaralásnak lánykérés lett a vége. Két éve házasok.

„A reggelemhez hozzátartozik, hogy interneten keresztül beszélgetek a férjemmel – mondja Gabi, aki már nagyon várja haza Irakból a kedvesét. – Ha minden jól megy, akkor december elején hazajön” – teszi hozzá a bajnoknő.

Gabriella a sok díja előtt – a kezében az egyik, amire nagyon büszke: a Magyar Olimpiai Bizottság kitüntetése, ugyanis tavaly a londoni olimpiára ő készítette fel a paralimpikon úszókat, nagyon jó eredménnyel.

Imádja a kutyáit – három agara van. A képen balra Liliom, jobbra pedig Artus, egy nagyon különleges fajta: ibizai kopó agár. Őt is egy menhelyről hozta ki az edzőnő. „Nagyon félt az emberektől, nagyon, ehhez képest most nézzétek meg!” – mondja büszkén Gabi.

Indulás az edzőterembe. „Minden este megfőzöm a másnapi kajámat, és bepakolom egy speciális hűtőtáskába a vitaminok és ásványi anyagok mellé.” Amikor ott jártunk, éppen brokkolis csirke és hal volt az aznapi menü.

Az edzőteremben aztán jönnek a vendégek. „A hozzám járók majdnem háromnegyede élsportoló, de edzek mozgássérülteket is, vagy olyan eseteket, akiket senki nem akar elvállalni” – magyarázza Gabi.

„Szép alakot szeretnének a hozzám járó nők, szeretnének maguknak és a férjüknek is tetszeni” – mondja Gabi.

Így készül a világbajnok sminkje. Gabinak akár több fotózása is van egy héten, külföldi cégek is szívesen reklámoznak vele.

Ha versenyidőszak van, akkor legalább napi 3-4 órát edz. Ha nincs, akkor kevesebbet, de edzés nem maradhat ki. Gabi már kicsi korától igen sportos életet él.

Szertornázott, atletizált, sőt még sakkozott is. 19 éves korában saját magát készítette fel első fitneszversenyére, ott rögtön harmadik lett. Most már világbajnok, de bíró is, tréner is. És reggeltől estig nagyon elfoglalt, nem hagy magának egy szabad percet. Csak akkor, ha a férje itthon van…

Este pedig ismét munka a gép előtt. „Ilyenkor jut idő válaszolni a céges e-mailekre, megkeresésekre, ügyek intézésre” – mondja Gabi, aki egyébként nagyon szeret fotózni, és ha van szabadideje, legszívesebben a barátaival tölt el egy borozós, csevegős estét.

És még egy kép a WBPF ötödik testépítő- és fitnesz-világbajnokságáról, ahol Gabi tarolt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.