Fotó

A fülkében mindenki egyenlő: a 2014-es önkormányzati választás képekben

Vasárnap reggel 6 óra óta tart a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása. A Nemzeti Választási Iroda elnöke 45-46 százalékos részvételi arányra számít, kora délutánig egyelőre az erre jogosultak 30,11 százaléka ment el, egészen pontosan 2459777-en: belvárosi első szavazó, unokával érkező budai nagypapa, nagycsaládos német anya, szlovák nyugdíjas, 76 éves polgármester, roma családfő, hajléktalan kisebbségi adott le szavazatot. Ma mindenki akarata ugyanannyit számít, társadalmi helyzettől függetlenül.
Kezdődik. A szavazatszámláló bizottság tagjai a Zugligeti Általános Iskolában, a XII. kerületi 53-as számú szavazókörben. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)‍

 

A 18 éves Lőczi Nikolett mutatja az első szavazóként kapott emlékkártyát a keszüi polgármesteri hivatalban, az 1-es számú szavazókörben. (MTI Fotó: Sóki Tamás)

 

Kovács Gábor unokájával, Borisszal szavaz a Zugligeti Általános Iskolában, a XII. kerületben. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

 

Szavazólapot pecsétel a szavazatszámláló bizottság egyik tagja a Hermann Ottó Általános Iskolában, a XXII. kerületben. (MTI Fotó: Beliczay László)

 

Ritter Vera német nemzetiségű választásokon szavaz a gyerekeivel a budaörsi Rózsa utcában. (MTI Fotó: Marjai János)

 

Első szavazóként hitelesíti az üres urnákat Nagyné Csikós Gréta az Arany János Gimnáziumban, a nyíregyházi 10-es számú szavazókörbenn. (MTI Fotó: Balázs Attila)

 

A hajléktalan Csorba János leadja szavazatát a főváros XIX. kerületében, a Dobó Katica utcai Forrás házban kialakított 800-as nemzetiségi szavazókörben. (MTI Fotó: Kallos Bea)

 

Egy szavazó a fülkében Tiszavasváriban, a Gépállomás utcai hímzőüzemben kialakított 10. számú szavazókörben. (MTI Fotó: Balázs Attila)

 

Szavazók várnak Tiszavasváriban, a Gépállomás utcai hímzőüzemben. (MTI Fotó: Balázs Attila)

 

Pásztor Béla, Veresegyháza polgármestere 49 éve van a pályán, szeptemberben meglátogattuk a most 76 éves politikust, hogy a saját szemünkkel láthassuk. Nekünk azt mondta, párttag sosem volt, és bár 2010-ben azt hitte, hogy az lesz az utolsó ciklusa, akkor “még nem gondolta, hogy ma egészségesebb lesz, mint akkor volt”.

 

A szlovák nemzetiségű Jánszki Istvánné leadja szavazatát Pilisszentkereszten, a polgármesteri hivatalban kialakított nemzetiségi szavazókörben. (MTI Fotó: Kovács Attila)

 

Galda Levente a pilisszentkereszti nemzetiségi választáson. (MTI Fotó: Kovács Attila)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.