Fotó

A hét képekben: óriáshold Németország felett, menekülés Ukrajnában

Miközben csillogó jelmezben egy erősen festett uruguayi táncosnő a csípőjét tekeri, egy utasszállító repülőgép pilótája halálos manőverbe kezd, egy szír kisfiú felett szürkére festik az eget a fentről érkező lövedékek, egy másik kontinensen pedig egy férfi azon bosszankodik, hogy autóját betemette a hó. A hét tragédiáit és örömteli eseményeit hoztuk el képekben.
Február 1. – Egy ukrán család debalcevei otthonából menekül. A települést az oroszbarát szakadárok két hete támadják, a civileket autóbuszokkal telepíti ki az ukrán kormány Szlavjanszkba. Akik maradnak, pincékben keresnek menedéket a gránátok elől.

 

Február 1. – Az indiai Allahabadban a Magh Mela fesztiválon hajmeresztő autóversenyeket is rendeznek.

 

Február 1. – Az olaszországi Viareggióban tartott fesztiválon Angela Merkel gigantikus papírmása is felvonul. A viareggiói karnevál Olaszország egyik legfontosabb felvonulása, amit hírességek óriás karikatúrái tesznek egyedivé.

 

Február 2. – Egy sérült szír kisfiú orvosi segítségre vár Duma városában egy légitámadás után, amit Bassár el-Aszad szír elnök csapatai hajtottak végre. Szíriában több mint 200 ezer ember halt meg a konfliktus kirobbanása óta.

 

Február 2. – Egy chicagói férfi az autóját igyekszik kiásni a hóból, a városban 24 óra alatt 50 cm hó esett. A város történetében ez volt az ötödik legnagyobb havazás.

 

Február 2. – Táncosok a Gangarama templom előtt Sri Lankában, a Navam Perahera fesztiválon. Szerzetesek, dobosok, táncosok lépnek fel, és 50 betanított elefánt. A városban minden évben megrendezik a fesztivált, ami tíz napig tart.

 

Február 3. – Újra kitört Indonézia egyik legaktívabb vulkánja, a Sulawesi szigeten emelkedő Soputan.

 

Február 4. – Festői teliholdnak lehettek szemtanúi a németországi Schonach lakói.

 

Február 4. – Jemeni gyerekek fegyverrel a kezükben csatlakoznak ahhoz az összejövetelhez, amit a siíta fegyveres felkelők (Shia Houthi) szerveztek.

 

Február 4. – A TransAsia légitársaság gépe a tajpeji Szungsan repülőtér közelében lelassulva, bal szárnyával szinte függőleges irányban egy többszintes híd korlátjának ütközik, majd a sekély vizű Kilung folyóba zuhan. Harmincegyen nem élik túl a tragédiát, tizenketten eltűnnek, tizenöt ember csodával határos módon megmenekül.

 

Február 5. – Ránia, Jordánia királynéja Muath Al Kasasbeh pilóta feleségét öleli át. A pilótát az Iszlám Állam terroristái gyilkolták meg. A férfit tavaly karácsonykor fogták el Szíriában, miután lezuhant egy F-16-os vadászgéppel. A pilóta az USA vezette terrorellenes koalíció tagjaként Szíriában hajtott végre támadást az iszlám szélsőségesek hadállásai ellen.

 

Február 5. – A Las Llamadas Uruguay legfontosabb karneválja, amit február elején rendeznek meg, és két napon keresztül tart. Ahogy a Riói karnevál a szamba, úgy a Llamadas a tradicionális törzsi tánc, a candombe köré szerveződik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.