Fotó

A nő ötven árnyalata – magyar nőkről készült fotósorozat

Több vagy, mint amit a tükörben látsz. A nők lelkét szeretné képein keresztül megmutatni egy magyar fotós, Bánhalmi Norbert, aki New York-i nőkről már készített hasonló képsorozatot.
A nő ötven árnyalata címmel hozott létre fotósorozatot Bánhalmi Norbert fényképész. Bár a cím csalóka, mert a képeket egyáltalán nem az erotikus regény témája inspirálta. “A fotókon civil nők szerepelnek. Van köztük anya-lánya kapcsolatot bemutató kép, és egy 90 éves néni is, aki több évtizede szerelmes a férjébe, és ez a szerelem vagy szeretet, reményeim szerint a képeken is látszik” – mondja Bánhalmi, aki hirdetésben keresett hölgyeket a fotózáshoz.

 

“Nem érdekelt a külső, mert a nők lelkét szerettem volna megmutatni. Nagyon sok önbizalomhiánnyal küzdő nővel találkoztam, és a fotózás során megértettem, hogy menyire nagy a felelősségem. Mert el kellett kapnom a pillanatot, amit viszontlátva már ezek a nők is megértik, hogy sokkal többek, mint, amit a tükörben látnak.”

 

“Sokat beszélgettem az alkalmi modellekkel a fotózás előtt. Fontos volt, hogy kölcsönös legyen a bizalom. Hiszem, hogy a fotósnak is rendben kell lennie lelkileg, ellenkező esetben, a saját problémái akaratlanul is megjelenhetnek valaki másnak az életét bemutató képeken.”

 

Norbert azt mondja, hogy felesége inspirálta a kiállításban. “Én tényleg a Nagy Ő-vel élek együtt. Megláttam és tudtam, hogy vele akarom leélni az életemet. A párom inspirált, ő mondogatta, hogy mindig meglátom a nő mögötti érzelmeket.”

 

Norbert közel három évvel ezelőtt egy súlyos balesetben majdnem az életét vesztette. Azóta ahogyan ő fogalmaz – egyetlen dolgot tart szem előtt: “Mindennap úgy kelek fel, hogy ma is legyek értékes a világnak. Ma is tudjak adni valamit.”

 

A képeket a kiállítás végén minden hölgy megkapja a fotóstól.

 

Nem ez Norbert első ilyen témájú sorozata. Tavaly decemberben 30 idegen nőt fotózott le az Egyesült Államokban. A képeket az asszonyok kedvenc New York-i helyszínein készítette el a magyar férfi, akinek munkájából kiállítás is nyílt Amerikában.

 

Idén márciusban újabb útra indul Bánhalmi. Visszatér az Egyesült Államokba, hogy egészséges és autista gyermekeket fotózzon. A téma pedig a boldogság lesz!

 

 

 

További Bánhalmi Norbert képekért, kattints ide!

A nő ötven árnyalata kiállítás, március 6-án, 7-én és 8-án lesz látható a Stefáni Galériában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.