Fotó

Miért nem fogadhat örök hűséget mindenki?

A szerelem, az összetartozás és az egység érzése olyan elemi erő, amely nem ismeri az ember alkotta határokat. Bármi is az ár, utat tör, a végsőkig megy, hogy két embert egymás életében tartson. Aki átélte már, tudja, ehhez képest mennyire kicsinyes és semmitmondó, hogy két ember kapcsolatát elismerik-e a paragrafusok szent oltárán vagy sem. A törvényes fogadalom mégis fontos, mert kell a tett, a szó és az eskü, a jóban és rosszban, a holtomiglan, holtodiglan, ami megpecsételi az összetartozást. Ez a jog mindenkit megillet, ember ezt felül nem bírálhatja. A homofóbia ellenes világnapon olyan párokat mutatunk be, akik hosszú éveket vártak, míg kimondhatták az igent. Példájuk reményt ad: egyszer talán eljön az idő, amikor ez már nem lesz kérdés.
Thomas (balra) és Jefferson 2014. október 9-én esküdtek örök hűséget egymásnak Las Vegasban, miután Nevada államban is engedélyezték az azonos neműek házasságát október 7-én.

 

A két fiatal lány a New York-i World Pride 2014-en kötötte össze életét egy tömeges melegesküvőn.

 

Rio de Janeiróban 2013. december 8-án tartották azt a tömeges esküvőt, ahol 103 pár mondta ki a boldogító igent.

 

Beverly Linn és Barbara Kelly 2015. január 6-án kötötte össze az életét törvényesen a floridai Fort Lauderdale-ben.

 

Kawika Pimental-Leopoldo (balra) és Craig Oliveira szintén Las Vegasban keltek egybe 2014. október 11-én.

 

Elton John és és párja, David Furnish 1993 óta élnek együtt, 2005. december 21-én élettársi kapcsolatra léptek, majd 2014. december 21-én össze is házasodtak, pár hónappal azután, hogy Angliában is megszavazták az azonos neműek házasságát engedélyező törvényt.

 

Erika Turner (jobbra) és Jennifer Melsop a virginiai Centreville-ben fogadott örök hűséget egymásnak 2014. október 6-án. Az államban ők voltak az első melegek, akiket törvényesen is összeadtak.

 

Fran Simon (balra) és Anna Simon 2014. július 10-én mondta ki a boldogító igent Denverben. Ők szintén az állam első “hivatalos” meleg házaspárja. Az esküvőn Anna kisfia is jelen volt.

 

Jesse Tyler Ferguson színész és párja, az ügyvéd Justin Mikita már 2012 márciusában eljegyezte egymást, de csak 2013. július 20-án házasodtak össze New Yorkban.

 

Peter McGraith és David Cabreza az elsők között, 2014. márciusában törvényesen is összekötötték életüket Londonban. Angliában az azonos neműek élettársi kapcsolatát 2005. óta elismerte a törvény, de a házasságot csak 2014. márciusától.

 

Neil Allard (jobbra) és Andrew Wale szintén 2014. március 29-én keltek egybe Londonban.

 

Ellen DeGeneres és párja, Portia de Rossi színésznő 2008-ban házasodtak össze saját otthonukban, 19 vendég jelenlétében.

 

A Szex és New York egyik ikonikus főszereplője, Cynthia Nixon és párja, Christine Marinoni 2012. május 27-én kötötték össze az életüket.

 

A két színész, Neil Patrick Harris és David Burtka már 2004 óta egy pár, de csak 2011. június 24-én házasodhattak össze törvényesen, New Yorkban ugyanis ekkorra ismerték el az azonos neműek házasságát.

Olvasd el ezt is!

Nézd meg Ellen és Portia esküvőjét videón!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.