Fotó

Izmos férfiak és hétköznapi hősök – a hét képekben

Miközben Angliában nagyon erős férfiak súlyos zsákokat cipelnek, a németországi Drezdában óriás ballonok takarják el az eget, egy afgán menekült kislány sikeresen átkel az Égei-tengeren, az amerikai teniszcsillag, Serena Williams pedig felsikít örömében. A hét képeit hoztuk el ma is.
Május 25. – Joel Hicks egy 27 kg-os gyapjúzsákot cipel az angliai Tetburyben, ami régebben a gyapjúkereskedés egyik fontos központja volt. A zsákcipelő versenyt az 1970-es évek óta rendezik meg.

 

78 éves a Volkswagen. A Volkswagent 1937-ben alapította a nemzetiszocialista német kormány, eredetileg a Volkswagen Bogár gyártására. Adolf Hitler arra utasította az akkori fejlesztőket, élükön Ferdinand Porschéval, hogy egy “népautót” tervezzenek, mely olcsó, egyszerű, de minősége verhetetlen.

 

Május 27. – A németországi Drezdában óriás ballonokkal tiltakoznak a G7 találkozó ellen. A ballonokon Stephen Harper, Matteo Renzi, Barack Obama, Angela Merkel, David Cameron, François Hollande és Shinzo Abe látható.

 

Május 27. – Iraki katonák ezrei vesznek részt azon a bagdadi kiképzésen, amit a spanyol hadsereg vezet.

 

Május 27. – Egy afgán menekült kislány és egy asszony a görögországi Kos szigetére érkezik, miután átkeltek az Égei-tengeren Törökország és Görögország között.

 

Május 27. – Látogatók azon 180 méter hosszú üvegúton sétálnak át, ami 300 méter magasban húzódik a kínai Yueyangban. Az üvegfelület különlegessége, hogy a lépések hatására különböző hangokat ad ki.

 

Május 27. – II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg ünnepélyes ceremónia keretei között megnyitják a Parlamentet a Lordok Házában.

 

Május 28. – Serena Williams a német Anna-Lena Friedsam ellen pontot szerez Párizsban.

 

Május 28. – Az indiai rendőrség lilára színezett vízzel próbálja feloszlatni azt a kormányellenes tüntetést, amit napszámosok robbantottak ki Kasmírban, munkakörülményeik normalizálást követelve.

 

Május 28. – Raul, az indiai lovász egy csatornában hűsöl lovaival Jalandharban. A hőmérséklet 47 fok.

 

Május 28. – Egy gyakorlat során egy mentő és kutyája egy Mi-8-as helikopterről ereszkedik le Minszkben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.