Fotó

Egy csepp múlt a jelenben – a szentendrei Skanzen pizsamapartiján jártunk

Ismeretterjesztő pizsamapartit rendezett általános iskolás gyerekeknek a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. A kalandtúrán az éjjel egyébként zárva tartó skanzent, valamint a 19-20. század eleji vidéki életet és a kézművesség szépségeit ismerhették meg a gyerekek.
A szerda este Szentendrére érkező gyerekek kipróbálhatták a Skanzen egyik portáját.

 

A szobában, a konyhában vagy az istállóban a ház lakói lehettek, és nemcsak megnézhették, de használhatták is a tárgyakat és szerszámokat a foglalkozásvezetők irányítása alatt.

 

A gyerekek különböző szituációs játékokban vettek részt. Volt, aki vajat köpült, az istállóban hordták a szénát és a szalmát, vagy az udvart gereblyézték.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Este kilenckor az esti sötétben igazi kalandtúrára indultak a gyerekek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követte az ismeretterjesztő filmek vetítése. És persze az esti mulatság.

 

 

Az esti mesére már majdnem éjfélkor került sor, és az egész estés kalandozások után reggelig aludhattak az első Skanzen Pizsamaparti résztvevői.

 

 

 

 

A pizsamaparti másnap közös reggelikészítéssel, interaktív foglalkozásokkal zárult.

 

 

 

 

 

A koncepció lényege a szórakoztató tanulás, amelynek különleges éjszakai helyszínek adtak otthont a Da Vinci Learning oktatási tévécsatorna szervezésében. A budapesti Tropicarium után a Szentendrei Skanzen kapcsolódott be a sorozatba, a tervek szerint további helyszíneken is megvalósulhatnak majd pizsamapartik a technológia, kultúra, ember és természet témakörökben.

Ha tetszett, nézd meg ezeket is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.