Fotó

Szolgaképző: porszívózni és mikrózni tanulnak ezek a nők

Életükben nem használtak még vízforralót, nem tudják, hogyan működik a mikró, és porszívót is most fognak először a kezükben. Ők azok a nők, akik szolgálónak tanulnak azért, hogy felszabadításuk magukat a szegénységből.

Bangladesben szerencsésnek számítanak azok a nők, akik be tudnak iratkozni arra a tréningre, ahol megtanulhatják, hogyan válhatnak jó szolgákká, hogy családjukat hátrahagyva gazdag országokba utazzanak.

Rengeteg bangladesi nő vesz részt azon a tréningen, ahol elsajátíthatják mindazt, ami ahhoz szükséges, hogy családjukat hátrahagyva tehetősebb országokban szolgaként munkát vállaljanak.

 

Reyhana Begum (feketében) egyike azoknak az asszonyoknak, akik részt vesznek a tréningen. Jelenleg szabóként dolgozik, férje riksás, a közös havi keresetük alig tesz ki 120 dollárt (kb. 30 ezer forint). A nő reményei szerint eljut majd Szaúd-Arábiába, ahol 280 dollárt (kb. 70 ezer forint) is megkereshet. Célja, hogy gyermekeit taníttatni tudja.

 

A 35 éves Shahanara Begum ebben a szerény kis lakban él családjával, összesen nyolcan vannak. Saharan Szaúd-Arábiában házvezetőnő szeretne lenni, a pénzből, amit keres, vissza szeretné fizetni a tartozásait, férje egészségügyi kiadásait, és egy új házról is álmodik.

 

A tréningen a háztartási ismeretek elsajátítása alap. A résztvevők többek között olyan háztartási gépekkel ismerkednek, amiket korábban nem nagyon használtak.

 

Shahanara Begum szegényes konyhájában főz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még több megrázó cikk a mélyszegénységről az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.