Fotó

Ilyen orvosnak lenni az isten háta mögött

Felfoghatatlan szegénység, háború sújtotta övezetek, nulla infrastruktúra, pusztító járványok: rengeteg orvos vállalja, hogy ezek között az emberpróbáló körülmények között dolgozik, segít, életet ment. Az idén 70 éves UNICEF képeivel most előttük tisztelgünk.
Nigéria – Dr. Johashofa Albarka és Ruth Gwanzuwang nővér infúzióra kötik azt a csecsemőt, aki maláriától és agyhártyagyulladástól szenved.

 

Nepál – Orvosok elsősegélyműtétet hajtanak végre egy az UNICEF által létesített sátorban.

 

Zimbabwe – Egészségügyi dolgozók és az Orvosok Határok Nélkül orvosai infúziót adnak egy nőnek, akit súlyos kiszáradás miatt kell sürgősen ellátni.

 

India – Egy újszülött csecsemő védőoltást kap Aurangabadban. Az oltás évente 2-3 millió ember életét menti meg országszerte. Indiában évente 27 millió csecsemő és 30 millió terhes nő kap oltást.

 

Mali – Egy 13 hónapos kisfiút vizsgál egy orvos, aki számtalan betegségtől szenved a hiányos táplálkozás matt. A kórházban proteinben gazdag tejet és infúziót kap, hogy megerősödhessen és a legfontosabb tápanyagokhoz hozzájusson a szervezete.

 

Ghána – Holland egészségügyi dolgozók segítik a helyi szülészet munkáját.

 

Palesztina – Orvosok tanácskoznak arról, hogyan tudnak segíteni annak a 7 éves kislánynak, aki egy gázai robbanást követően nyaktól lefelé teljesen lebénult. Édesanyját, édesapját, négy testvérét a robbanásban elveszítette, a többi testvére pedig súlyosan megsérült.

 

Pakisztán – A 6 éves Shahzaib egy súlyos műtét után gyógyul. Sérüléseit akkor szerezte, amikor egy földrengés következtében ráomlott egy épület.

 

Csád – A két és fél éves Haoua Youssouf gyermekbénulás áldozata lett pár évvel ezelőtt, most járni tanul.

 

Banglades – Általános orvosi vizsgálaton esik át egy kisfiú.

 

Jemen – Dr. Ahlam egy páciensét látogatja meg a kórházban, Sanaában.

 

Kongó – Egy kongói orvos egy alultáplált, 4 éves kisfiút vizsgál, aki bár 87 cm magas, mindössze 9 kg. Súlyos alultápláltságának számtalan szövődménye lett.

 

Burundiban rubeóla elleni oltásra várnak a gyerekek a szüleikkel.

 

Etiópia – Dr. Mulugeta Tsefaye 5 éves kis páciensét vizsgálja.

 

Nepál – A 12 éves Ganesh járni tanul új lábprotézisével.

 

Sierra Leone – Egy asszony fekszik azon a klinikán, ahol a legszükségesebb infrastruktúrák sem biztosítottak.

 

Etiópia – Ez az édesanya 20 kilométert gyalogolt azért, hogy súlyosan alultáplált 8 hónapos gyermekét kórházba vigye. Miközben a kicsivel van, többi éhező gyermeke miatt is aggódik.

 

Uganda – Egészségügyi dolgozók a gyerekek súlyát mérik egy menekülttáborban.

 

Ghána – Nővérek és orvosok örülnek azon a szülészeten, ami többek között az UNICEF támogatásával épülhetett meg.

 

Gyerekek, akik örültek egy pohár tejnek - 70 éves az UNICEF
70 éves az UNICEF
Együtt a gyermekekért, már 70 éve! Hívd a 136 66-os segélyvonalat és segíts Te is a világ legnehezebb sorsú gyermekeinek! Egy hívás ára 500 forint, mely bármely mobilhálózatból elérhető. Bővebb információkért látogass el az UNICEF hivatalos oldalára!
 

UNICEF az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.