Fotó

“Éjfél után nem sokkal megcsörrent a telefon, amiben utána volt részem, az maga a csoda volt!”

"Riasztás van, szülünk, indulj!" – szólt egy izgatott hang a telefonból. Krisztiék voltak azok. Felkaptam a fényképezőgépet, és azonnal rohantam a kórházba. Hosszú, izgalmas és egyben megtisztelő dolog volt, hogy részese lehettem egy igazi csodának, Noémi születésének. Együtt izgultunk, sírtunk és örültünk. Nehéz volt fotózni, mert sokszor alig láttam a könnyektől. Három évvel később, október 17-én újra csörgött a telefon... "Egy óra múlva szülünk! Jön a kistesó! Indulj!"

Amikor Krisztina és Szilárd felkért, habozás nélkül igent mondtam. Fotósként tudtam, hogy nem hagyhatok ki egy ilyen különleges lehetőséget. Noémi 2013. június 14-re volt kiírva, és anyukája szerint minden időt kihasznált. Sőt a születése maga volt a csoda. Hogy miért? Erről Krisztina mesélt:

2007-ben szisztémás lupuszt diagnosztizáltak nálam. Az orvosom felvilágosított, hogy nekem nem lehet majd gyermekem. Öt évvel később, az esküvőnk előtt két hónappal göbös strúmámat és túlműködő pajzsmirigyemet ki szerették volna műteni, de ez teljesen felborította volna a hormonháztartásomat, így nemet mondtam. Nagyon hálás voltam a kedvesemnek, hogy így is szeret. Két hónappal esküvőnk után megállapították, hogy gyermeket várok. Nagy volt az öröm, de a vizsgálat közben kiderül, hogy 40 éves múltam, így le szerettek volna beszélni róla. Sőt bűntudatot keltettek bennük, hogy a társadalomnak egy beteg gyermeket hozunk majd a világra. Gyorsan kerestünk egy olyan orvost, aki hitt abban, hogy egészséges lesz a baba, és hála az égnek, minden rendben is ment. Igazi csoda volt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képeket Juhász Bogi készítette. A Boogee Photography oldalán még több gyönyörű családi fotót láthattok!

Olvass még a születés csodájáról az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.