Fotó

Minden idők 10 legdrágább esküvője

Tom Cruise, Christina Aguilera és Chelsea Clinton – csak néhány név arról a listáról, ami a valaha látott legdrágább esküvőket listázza.

Katie Holmes és Tom Cruise

Minden idők 10 legdrágább esküvője

Katie Holmes és Tom Cruise szerelmének, majd házasságának története felért egy tündérmesével. A színész az Eiffel-torony tetején kérte meg Katie kezét, 19 hónappal később pedig egy 15. századi római kastélyban mondták ki a boldogító igent. A fényűző esküvőn 150 vendég vett részt és Andrea Bocelli énekelt. A végösszeg: 2 millió dollár. 

Christina Aguilera és Jordan Bratman

Minden idők 10 legdrágább esküvője

Christina Aguilera és Jordan Bratman szintén 150 vendég előtt fogadtak hűséget egymásnak egy kaliforniai szőlőbirtokon. A téli hangulatú – kristályokkal, ezüsttel és hófehér rózsákkal díszített – esküvő összesen 2,2 millió dollárba került, amiből csak az énekesnő Lacroix-ruhája volt 80 ezer dollár. 

Elizabeth Hurley és Arun Nayar

Minden idők 10 legdrágább esküvője

A nyolc napon át tartó esküvő egy angliai kastélyban kezdődött, majd az indiai Dzsódhpur egyik kastélyában folytatódott. Csak a vendégek szállítására és elszállásolására 400 ezer dollárt, a menyasszony ruhájára pedig 10 ezer dollárt költöttek. A végösszeg: 2,5 millió dollár. 

Paul McCartney és Heather Mills

Minden idők 10 legdrágább esküvője

Az indiai témájú esküvőt az írországi St. Salvador-templomban, majd egy kastélyban tartották, ahol vegetáriánus ételeket szolgáltak fel. 145 ezer dollárba került csak a virágdíszítés, 150 ezerbe a tűzijáték, de az este fő attrakciója mégis az volt, amikor Paul, George és Ringo eljátszották új, Heather című számukat. A 2002-es esküvő 3 millió dollárba került összesen. 

Elizabeth Taylor és Larry Fortensky 

Minden idők 10 legdrágább esküvője

Minden idők egyik legdrágább esküvőjeként tartják számon Elizabeth Taylor sokadik házasságát, amin olyan hírességek jelentek meg, mint Michael Jackson, Liza Minnelli, Eddie Murphy és Nancy Reagan. 1991-ben 2,5 millió dollárt fizettek a ceremóniáért. 

Liza Minnelli és David Gest 

Minden idők 10 legdrágább esküvője

Az esküvő, ahol Michael Jackson és Elizabeth Taylor voltak a tanúk, 4,2 millió dollárba került, és bár 2002-ben tartották, mind a mai napig a legextrább esküvők között tartják számon. Csak a virágra 700 ezer, a tortára 40 ezer dollárt költöttek; az ünnepségen egy 60 fős zenekar zenélt, és Tony Bennett, Stevie Wonder és Natalie Cole énekeltek. 

Chelsea Clinton és Marc Mezvinsky

Minden idők 10 legdrágább esküvője

Chelsea Clinton 2010-es esküvője 5 millió dollárba került, aminek része volt egy Vera Wang-menyasszonyi ruha, egy 11 ezer dolláros torta és a 600 ezer dolláros klimatizált sátrak. Az esküvőn 500 vendéget fogadtak. 

Wayne Rooney és Coleen McLoughlin

Minden idők 10 legdrágább esküvője

A világ egyik legjobban fizetett angol labdarúgója és fiatalkori szerelmének esküvője 9 millió dollárba került még 2008-ban. Az esküvőt egy 17. századi portofinói villában, a bulit egy 120 milliós jachton tartották.

Vilmos herceg és Kate Middleton

Minden idők 10 legdrágább esküvője

Vilmos és Katalin esküvőjének végösszege 34 millió dollár lett, amiből a legtöbbet a biztonságtechnika vitt el, de virágra is elképesztő összeget, 800 ezer, a tortára 80 ezer dollárt költöttek.

Károly herceg és Diana

Minden idők 10 legdrágább esküvője

Bár az esküvőt még 1981-ben tartották, már akkor 48 millió dollárt költöttek a ceremóniára, ami ma körülbelül 110 millió dollárra rúgna. Minden idők legdrágább frigyét a Szent Pál-székesegyházban tartották, kétmillió ember nézte élőben, 750 millióan pedig televízión keresztül. A 27 darab torta és a 1,5 méter magas esküvő torta 14 hétig készült – utóbbit, vészhelyzet esetére, duplikálták.

Esküvők bulik a múltban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.