Gasztro

Színes salátaöntetek

Finomak, egészségesek és egyszerûen elkészíthetõk. A saláták sokak kedvencei, pláne ha a megfelelõ öntetet választjuk ki hozzájuk.

Turbolyás joghurtöntet

3 dl joghurtot 3 evőkanál citromlével ízesítünk.

2 kisebb csokor turbolyát, 1 fej vöröshagymát felaprítunk, és az öntethez adjuk. Végül sóval és őrölt borssal fűszerezzük.

Zsázsás öntet

2-3 evőkanál vörösborecetet sóval, borssal és cukorral ízesítünk. Beledolgozunk 6 evőkanál olajat, hozzáadunk 1 apróra felkockázott mogyorónyi vagy kisebb fej vöröshagymát, és beleszórunk 1/2 csokor felaprított zsázsát.

Bazsalikomos öntet

2-3 evőkanál borecetet sóval, borssal, cukorral elkeverünk. Hozzáadunk 6 evőkanál olívaolajat,

2 felaprított fokhagymagerezdet és 2 evőkanál csíkokra metélt bazsalikomot.

Tojásos vinaigrette

1 kemény tojást apróra felvágunk. 2-3 evőkanál borecetet sóval, borssal, cukorral ízesítünk. Belekeverünk 6 evőkanál olívaolajat és 1 fej felaprított hagymát, végül hozzáadjuk a tojást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top