Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Hol a leves helye?

<b>A kínaiaknál a második fogás a leves, hogy a fõétel elfogyasztása után "a gyomor üres réseit kitölthesse". <br>Az európaiak másként gondolkodnak errõl. <br> <br><br> Európai szokások</b> <br><br> Nálunk általában levessel kezdõdik az étkezés. Többfogásos menü esetén második is lehet, ha hideg elõétel – sajttál, vegyes ízelítõ, hideg hús, hideg hal stb. – elõzi meg. A meleg elõételeket – rántott sajtot, velõt, gombát stb. – mindig leves után fogyasztjuk. <br> <br><br> <b>Gyomorbalzsam</b> <br><br> A levesek fontos szerepet töltenek be táplálkozásunkban. Fokozzák a gyomornedvek képzõdését, és elõkészítik a terepet a következõ, nehezebb fogások számára. Persze más feladatuk is lehet. A fogyókúrázók például egyenek bõségesen könnyû leveseket, azzal töltsék meg a gyomrukat. Általános szabály, hogy könnyû levesek után laktató fõételt tálaljunk, míg egy kiadós leves után ne túl megterhelõ étel következzen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top